Cryptomunten
24/12/21

Op Amazon afrekenen met crypto? Met Shopping.io kan het!

Op Amazon afrekenen met crypto? Met Shopping.io kan het!

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wat is Shopping.io? Het zou wel een hét betaalsysteem kunnen worden waarmee je snel en eenvoudig jouw aankopen kunt afreken met cryptocurrency. Maar het kan ook de eerste shopping mall worden in de metaverse waar jij je eigen metaverse shop opent.

Wanneer zal cryptocurrency helemaal geïmplementeerd zijn in onze economische systemen en onze samenleving? Velen vinden dit het moment wanneer je bij de kassa van de Alber Heijn afrekent in Bitcoin (BTC). In de fysieke wereld is het nog vaak niet mogelijk, maar in de virtuele werkelijkheid kun je nu met het Shoppin.io betaalsysteem producten van onder andere Amazon afrekenen in crypto. Shopping.io is het blockchain project wat de brug tussen crypto en retail slaat. Bovendien gaat het ook mogelijk worden om retail in de blockchain metaverse te brengen met de opening van een heuse metaverse shopping mall.

In dit artikel gaan we kijken wat Shopping.io is en wat dit project allemaal mogelijk maakt in het verbinden van crypto en retail.

Bekijk snel

Dit filmpje kun je zien wat de voordelen van Shopping.io zijn als consument en crypto investeerder:

Betalen met Bitcoin (BTC), kan dat?

Voor alle crypto gelovigen is 22 mei een feestdag. Het is namelijk Pizzabitcoin day. Op deze dag in 2010 verkocht een Amerikaanse pizzeria 2 pizza’s voor 10.000 Bitcoin (BTC). Een mooie deal voor de pizzabakker, die het idee van een decentrale digitale munteenheid wel interessant vond. Hiermee waren de eerste producten ooit met Bitcoin betaald. Lange tijd bleef het daar echter bij en was het niet mogelijk om ergens met cryptocurrency te betalen. Maar de laatste jaren zie je steeds meer bedrijven die de mogelijkheid willen bieden aan klanten om met cryptocurrency te betalen. In dit artikel vind je al een heleboel bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden.

Een online betaling doen met cryptocurrency gaat namelijk ook nog niet zonder slag of stoot. Een retail shop moet de betaling in hun systeem kunnen ontvangen en verwerken. Hiervoor waren de systemen van online winkels vaak niet geschikt. Verder is crypto natuurlijk volatiel met flinke koersschommelingen. Als winkel wil je niet dat de ene keer met een cryptocoin het hele winkelassortiment gekocht kan worden en de andere keer bijna niets. Daarnaast kan, door bijvoorbeeld met een methode van giftcards, het aanschaffen met crypto gebruikt worden voor witwassen.  

Shopping.io heeft een betaalsysteem ontwikkeld wat een oplossing biedt voor deze problemen, waardoor je eenvoudig met cryptocurrency kunt betalen. Voor een winkel is dit systeem ook makkelijk. Hoe werkt het betaalsysteem van Shopping.io dan?

Shopping.io site
shopping.io

Wat is Shopping.io?

Shopping.io heeft een geautomatiseerd betalingsproces ontwikkeld waarmee betalingen in cryptocurrency direct door de aangesloten verkoper kunnen worden ontvangen en verwerkt.

Voor de US en de rest van de wereld zijn verschillende sites opgezet waar je kunt winkelen met crypto in je pocket. Dit is zo gedaan om ervoor te zorgen dat betalingen aan alle wettelijke overeenkomsten voldoen. Hierom is Shopping.io ook een samenwerkingsverband met Coinbase aangegaan. 

Ook is een Letter of Legal Opinion opgemaakt. Dit is een document waarin het oordeel van een aantal advocaten staat, die vanuit juridisch oogpunt aangeven of een handelwijze of transactiesysteem legaal is. 

Verder is er een KYC (know your customer) protocol ontwikkeld. Shopping.io werkt ook samen met Sardine.ai en Coinbase Analytics om verdachte transacties te kunnen ontdekken en zo witwaspraktijken via Shopping.io te voorkomen.

Om te voorkomen dat retailers de ene keer veel waarde voor hun producten krijgen en de andere keer heel weinig, worden de prijzen in dollars aangegeven en deze worden dan omgerekend naar de cryptocurrency en de koers van dat moment. Verder is het natuurlijk belangrijk dat het betaalsysteem voldoende veiligheid biedt voor klanten. Hierom zijn ook verschillende audits uitgevoerd. 

Is Shopping.io vanuit Nederland en België te gebruiken?

Eind 2021 is Shopping.io beschikbaar in 69 landen. Nederland en België vallen hier ook onder. 

Met welke cryptocurrency kun je via shopping betalen?

Op dit moment, dit is eind 2021, is het mogelijk met meer dan 200 verschillende cryptocurrencies jouw aankoop via Shopping.io af te rekenen. 

Welke retail winkels zijn aangesloten bij Shopping.io?

De verwachting is dat dit aantal zal uitbreiden, maar op dit moment kun je betalen met cryptocurrency via shopping in de volgende online winkels:

 • Amazon
 • Ebay
 • Walmart
 • Homedepot
 • Ali express

Verder is DIY marktplaats Etsy ook aangesloten op het transactiesysteem van Shopping.io. Het verschilt dan per land of de winkels aan dat land producten leveren.

Shopping Amazon site
shopping.io

Hoe werkt een aankoop doen via Shopping.io?

Op de site van Shopping vind je al enige positieve reviews voor het gebruik van Shopping. “Eenvoudig en snel” is één van de enthousiaste reacties. Hoe werkt nu een aankoop via Shopping?

Allereerst maak je hiervoor een account bij Shopping.io aan. Dit is in eerste instantie alleen een email adres invoeren en een goed wachtwoord verzinnen en invoeren. Hiermee heb je toegang tot de site waar je de producten die je wilt kopen via Shopping bij de diverse retailers kunt vinden. Je account is binnen enkele ogenblikken aangemaakt en je kunt hieraan je MetaMask wallet koppelen. Waar je rekening mee moet houden is, dat als je aankopen doet van boven de 1000 USD, je de volledige KYC procedure moet doorlopen. 

Als je meteen wilt gaan shoppen, kun je bij het zoekscherm invoeren wat je zoekt of in welke winkel je wilt kijken. Naar aanleiding van je zoekopdracht verschijnt dan de verschillende producten op je scherm, zoals je dat gewend bent van bijvoorbeeld Amazon. De prijzen staan in dollars aangegeven. Je klikt op de “add to shopping cart” button. Nu zit het product in je winkelwagentje. Als je wilt afrekenen klik je hierop en krijg je een overzicht van je aankopen. Hierna moet je verzendgegevens doorgeven. Tot zover werkt het als een gewone online aankoop die je ongetwijfeld vaker doet. Het bijzondere is dat er dit keer bij de betaalmogelijkheden ook cryptocurrency staan. Deze betaalmogelijkheid verloopt via Coinbase.com. 

Shopping.io betaalmogelijkheden
shopping.io

Tokens SPI en GSPI

Om het ecosysteem te laten werken heeft Shopping twee verschillende tokens: de SPI en de GSPI. De SPI is een utility token en de GSPI is een governance utility token. Met een utility token kun je gebruik maken van bepaalde faciliteiten of services van een ecosysteem of platform. Een governance utility token geeft daarnaast ook recht op inspraak over het bestuur van een protocol of platform. Wat kun je nu met SPI en GSPI? De mogelijkheden hiermee zijn nog in ontwikkeling maar het volgende is de bedoeling.

De SPI en GSPI tokens kun je net als bij veel andere utility tokens staken. Hiermee hou je de balans en liquiditeit in een ecosysteem in stand. Daarvoor kun je ook weer SPI tokens als rente krijgen. Maar de tokens die jij vasthoudt, geven ook recht op bepaalde kortingen als je iets aankoopt van Shopping. Verder kun je zo deelnemen aan speciale winacties. Als houder van SPI en GSPI tokens ben je automatisch lid van de club. Je hebt voor kortingen en services 4 categorieën waar je automatisch bij een bepaalde hoeveelheid SPI tokens of GSPI tokens invalt:

 • Free - In dit geval heb je 0 SPI of GSPI tokens, maar je kunt wel gewoon aankopen met cryptocurrency afrekenen. Shipping binnen de US is gratis, je kunt geen dingen doorverkopen en hebt geen recht op kortingen.
 • Dynamic - Voor degene die 1 SPI token heeft, gelden de voordelen van het Dynamic pakket. Ook hier heb je geen kosten voor Shipping binnen de US en mag je niet spullen doorverkopen. Ook heb je geen order limiet. Kortingen kunnen bij bepaalde acties en producten oplopen tot 5%.
 • VIP - Voor deze voordelen moet je 1000 SPI hebben. Hiermee heb je recht op free shipping naar de USA. Verder heb je tot 10% korting bij aankopen. Daarnaast heb je toegang tot de VIP Telegram groep waar interessante acties worden gedaan. Reselling is ook niet mogelijk.
 • Business - Deze categorie is voor GSPI houders en die kunnen ook op bedrijfsmatige manier gebruik maken van Shopping.io. Hierbij kun je ook tot 5% discount krijgen. Ook heb je toegang tot een 24/7 chat. Verder kun je ook gebruik maken van dropship mogelijkheden met cryptocurrency.
Shopping GSPI logo
shopping.io

 

SPI tokens zijn verkrijgbaar op verschillende handelsplatformen, zoals UniSwap, Gate.io, MXC, Bittrex en Kucoin. De SPI is begin 2021 op de markt gekomen voor de prijs van 1,71 USD. De tokens hebben daarna een grote stijging doorgemaakt met als All Time High ruim 291 USD op 31 maart 2021. Hierna is de prijs wel ingezakt en deze schommelt eind 2021 rond de 20 USD. De SPI tokens zijn niet met een IDO of een presale gelanceerd maar met een fair launch waarbij iedereen dus gelijke kansen had op tokens voor een lage inkoopprijs. De totale supply van de tokens is 1.000.000 tokens. SPI tokens zijn op de Ethereum blockchain gebouwd. 

Dit is in tegenstelling tot de GSPI tokens, de Governance SPI tokens. Deze is namelijk op de Binance Smart Chain gebouwd. Naast kortingen die je met deze tokens krijgt, kun je, als je in  het bezit bent van de tokens voorstellen doen om het protocol aan te passen. De tokens hebben een  supply van 1.000.000 tokens. Ze zijn ook gelanceerd met een fair launch. De verdeling is als volgt: 70% voor SPI holders club en 30% voor PancakeSwap liquidity. 1% gaat gelocked worden.

De GSPI is in maart 2021 gelanceerd voor de prijs van ongeveer 10 USD. Record prijs is 56,26 USD in april 2021. GSPI is verkrijgbaar op Kucoin, Gate.io, PancakeSwap en MXC.

Shopping SPI token
shopping.io

De klantenservice van Shopping.io

Shopping is sinds 2021 live en in werking maar de service mogelijkheden voor klanten zijn nog aan het uitbreiden. Zo zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar of worden binnenkort ingevoerd:

 • Veilingen/ Auctions -Dit zal voor de houders van SPI tokens zijn. Als houder van SPI tokens kun je meedoen aan veilingen. Exclusieve items worden hier aangeboden.
 • ConciërgeShopping gaat ook last minute aankopen en andere extra bezorgservices aanbieden aan SPI houders. Hiervoor moet een bepaald minimum aan SPL tokens in bezit zijn. 

Niet alleen als klant maar ook als ondernemer kan Shopping uitkomst bieden om cryptocurrency als betaalmiddel te kunnen gebruiken. Shopping biedt hiervoor de volgende mogelijkheden:

 • Dropshipping - Shopping.io kan ook gebruikt worden als transactiesysteem bij dropshipping.
 • Marketplace - De marketplace werkt een beetje hetzelfde als Marktplaats, hier kunnen zowel particulieren als bedrijven gebruik van maken.
 • Shopping.io Domain - Hiermee kun je handelen in domeinnamen. 

Roadmap

De website is in de zomer van 2021 live gegaan. Het platform is nog volop in ontwikkeling en er staat dus de komende tijd nog heel wat in de planning.

Gerealiseerd:

Website

 • Shopping 2.0 foundation pages released
 • Amazon integratie
 • Nieuwe logo release

SPI en GSPI staking

 • Nieuwe staking platform voor SPI en GSPI gerealiseerd
 • Rewards gebaseerd op staking

In ontwikkeling:

Mobile app

 • Android app
 • IOS App
 • Marketing campaign voor de app gestart

Amazon expansie naar nieuwe regio’s:

 • Uitbreiding catalogus voor Shopping.io gericht op Europa. Hiervoor is Amazon integratie voor Europa gerealiseerd
 • Start marketing voor toegevoegde integraties
 • Start met nieuwe integraties 
Shopping NFTs
shopping.io

Shopping.io in de metaverse

Zoals in de inleiding al even werd aangestipt, gaat ook Shopping.io naar de metaverse met het openen met een heuse metaverse shopping mall. Het idee is dat je NFT een toegangsbewijs is voor de winkels, maar dat je hier met NFTs zelf ook een winkel kunt openen. In eerste instantie zal de metaverse shopping mall in The Sandbox en Decentraland openen. 

Dit project is gestart met het uitbrengen van een NFT collectie: Shopverse. Je NFT is je toegangsbewijs om de shopping metaverse te betreden en ook hier voordeel te krijgen bij aankoop van producten of bij acties. De drop en minting van de NFTs heeft begin december 2021 plaatsgevonden. Dit is stap 1 van de uitrol van de Shopping mall verse. 

Met je Shoppingmall NFT krijg je toegang tot de volgende zaken:

 • Speciale toegang tot een dagelijkse selectie exclusieve producten
 • Toegang tot special auctions
 • Na KYC toegang tot betaversie concierge service
 • Extra korting van 1% bij shopping
 • Bij NFT drops 24 uur exclusieve toegang tot de whitelist
 • De houder van de NFT heeft alle commerciële rechten over de NFT
 • Verder services worden nog uitgebreid

De roadmap ziet er voor de komende tijd, 2022, als volgt uit:

 • Fase 1 - Er wordt land aangeschaft in metaverses Decentraland en The Sandbox. Hier worden de malls gebouwd.
 • Fase 2 - De constructie van de malls is compleet. NFT stakers kunnen een winkel huren in de mall. De prijzen voor de winkelruimtes staan vast en hangen af van de plek in de mall en de grootte. Een plek dicht bij de ingang kost bijvoorbeeld 20 tot 30 nfts.
 • Fase 3 - Andere metaverse projecten kunnen ook in de mall plaatsnemen en van Shopping.io gebruik maken om metaverse merch te verkopen.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

Team

Het team achter Shopping.io bestaat uit mensen met stevige CV’s op het gebied van blockchain projecten en retail. Het team bestaat uit een centraal onderdeel van 5 leden. Daarnaast is er een blockchain afdeling van 6 mensen, een marketingteam en 3 adviseurs. De eerste oprichter is Arbel Arif. Hij heeft al verschillende bedrijven op het gebied van e-commerce en dropshipping opgericht. Voor Shopping.io heeft hij een internationaal team samengesteld.

Shopping.io heeft op dit moment 10 partners die ondersteunen met blockchain technologie en betaalsystemen:

 • AWS Activate
 • Crypto.com
 • JulSwap
 • World
 • Terra
 • Transak
 • StormX
 • Utrust
 • Ultra 
 • Curate
Shopping intergreert Nederlandse Amazon
twitter.com

Conclusie

Met de feestdagen voor de deur en een lockdown waardoor winkelen in real time niet mogelijk is, is een shopping mall in de metaverse nog aantrekkelijker. Maar Shopping.io is om meerdere redenen een project met grote potentie. Betalen met cryptocurrency online wordt ineens net zo eenvoudig als een ideal betaling of betalen met PayPal.

Shopping.io biedt veel mogelijkheden en lijkt ook grote schaal te kunnen blijven functioneren en veilig te zijn. Ook heeft het bij het platform grote prioriteit dat alles op shopping.io juridisch gezien legaal is. Als het platform schaalbaarheid, veiligheid, legaliteit en gebruiksvriendelijkheid kan blijven garanderen, dan kan dit een van de toonaangevende transactiesystemen en retail metaverse projecten worden.

Heb jij al eens wat bij Amazon gekocht via shopping.io? Is dit platform de definitieve verbinding tussen crypto en retail? We praten graag verder en zitten klaar om je vragen te beantwoorden in onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Het antwoord op een vraag over crypto en blockchain vind je ook snel in onze FAQ. Door je vraag + AllesOverCrypto te googelen kom je ook snel bij je antwoord!

Foto header: Twitter.com

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!