Crypto en virtual reality

Crypto & virtual reality - hoe kunnen ze samenwerken voor een betere toekomst?

Crypto en virtual reality zijn twee van de nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse technologie. De beide technologieën kunnen iets bijdragen aan de wereld. De één wat meer voor het amusement en de ander wat meer om zaken eenvoudiger of veiliger te maken.

Toch worden de beide technologieën door veel mensen nog als iets onbekends gezien, waardoor ze er vaak sceptisch over zijn. Ondanks dat zou het zomaar eens kunnen zijn dat we over 5 of 10 jaar elke dag met zowel crypto als virtual reality te maken krijgen.

Alleen de tijd zal het ons leren. Wat we wel al weten is dat we de ontwikkelingen rondom de cryptocurrency’s, de blockchain en VR goed in gaten moeten houden, want het zijn stuk voor stuk hele interessante ontwikkelingen. Maar hoe kunnen deze ontwikkelingen nou samenwerken om elkaar nog beter te maken? Dat lees je in dit artikel.

Foto header: Jessica Lewis/Pexels.com

Bekijk snel

Wat is crypto?

Een cryptocurrency is een vorm van digitaal geld. Een cryptomunt is dan ook wel een digitale valuta. Bij crypto is het vrijwel onmogelijk om te frauderen, of geld dubbel uit te geven. Dit is één van de vele voordelen van crypto en daarom ook één van de redenen dat er zoveel aandacht voor is.

De meeste cryptocurrency’s zijn gebouwd op gedecentraliseerde netwerken die gebruik maken van de blockchain technologie. Een blockchain is een soort grootboek dat transacties opslaat en berust op 3 fundamentele waarden: de gedistribueerde opslag, smart contracts en peer to peer transacties. Door te klikken op de 3 waarden leer je meer over wat deze 3 precies inhouden.

Belangrijk om te weten over crypto, is dat eigenlijk alle cryptocurrency’s gedecentraliseerd zijn, zoals eerder benoemd. Dit houdt in dat ze niet door een overheid of andere beslissende macht beheerd worden. In tegenstelling tot fiat geld, zoals euro’s of dollars, is er dus eigenlijk niemand die ‘de baas’ is over crypto’s. Door veel mensen wordt dit gezien als een groot voordeel, omdat cryptocurrency’s hierdoor bestendig zijn tegen overheidsingrijpen en vormen van manipulatie.

Hoe zou crypto de toekomst kunnen veranderen?

Verschillende aspecten van crypto zouden de toekomst mogelijk drastisch kunnen gaan veranderen. Niet alleen het onderdeel digitaal geld zou dit kunnen doen, maar juist ook de achterliggende technieken van crypto, zoals de blockchain.

Zo heb je bijvoorbeeld ook NFT’s. NFT staat voor non-fungible token en simpel gezegd betekent dit een onvervangbare token, een token waar er écht maar 1 van is. Op dit moment worden deze tokens voornamelijk gebruikt voor de eigendomsrechten van bijvoorbeeld kunst of muziek. Echter, in de toekomst zouden deze bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor de eigendomsrechten van huizen. Op deze manier kunnen huizen heel snel en eenvoudig van eigenaar wisselen, zonder dat hier een overheid aan te pas hoeft te komen. Meer over NFT’s lees je hier.

Daarnaast zou ook de blockchain technologie de toekomst drastisch kunnen veranderen. Een voorbeeld van hoe dit zou kunnen gebeuren is in de supply chain. Grote bedrijven hebben vaak een enorm lange en ingewikkelde productieketen. Wanneer hier dingen in fout gaan is dit dus ook moeilijk te herkennen en daardoor pas laat op te lossen.

Wanneer deze hele productieketen verwerkt zou zitten in een blockchain, die door middel van smart contracts alles automatisch zou registreren, zouden deze problemen enorm snel opgespoord kunnen worden en daardoor een stuk sneller opgelost. Grote bedrijven die hier al mee bezig zijn, zijn bijvoorbeeld Walmart en FedEx. Meer daarover lees je hier.

Ook de cryptomunten zelf zouden de toekomst uiteraard kunnen veranderen. Ze zouden zomaar eens het fiat geld, zoals we dat nu kennen, kunnen vervangen. Dit klinkt misschien als een grote stap, maar jaren geleden hadden we ook nooit gedacht dat het contante geld bijna volledig vervangen zou worden voor bankpasjes.

De stap is misschien dus wel minder groot dan we in eerste instantie denken. Cryptocurrency’s brengen namelijk veel voordelen met zich mee, ten opzichte van fiat geld. Zo gaan de transacties vaak sneller, kunnen ze privé blijven en kan er bijna geen fraude in plaatsvinden. Ook zijn de cryptocurrency’s natuurlijk gedecentraliseerd, en of dat voor jou een voordeel of een nadeel is kun je het beste voor jezelf bepalen.

Image
Bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel
wee dezign/Shutterstock.com

Wat is virtual reality?

Virtual reality, waar vaak naar wordt verwezen als VR, is een technologie waarbij een gesimuleerde omgeving gecreëerd kan worden door middel van computers. Je telefoonscherm of de televisie is in principe ook een gesimuleerde omgeving. Echter, het verschil met VR is dat je bij virtual reality zelf écht onderdeel bent van de omgeving. Je bevindt je midden in de virtuele realiteit.

Hoe zou virtual reality de toekomst kunnen veranderen?

Je denkt misschien, het is allemaal leuk die virtuele realiteit, maar hoe kan deze gaan bijdragen aan een betere toekomst? En dat is helemaal geen gekke vraag. Op het eerste gezicht lijkt virtual reality namelijk gewoon iets leuks, maar het heeft wel degelijk de potentie ons leven in de toekomst in positieve zin te gaan veranderen.

Zo kunnen we er bijvoorbeeld gebruik van maken om het heelal te gaan ontdekken. We kunnen bijvoorbeeld een 360 graden camera op een autootje op Mars zetten en op deze manier heel nauwkeurig kijken wat er zich daar allemaal afspeelt, alsof we er echt zijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de bodem van de oceaan.

Ook maakt VR het natuurlijk mogelijk als het ware ‘in de toekomst’ te kijken. Ben je bijvoorbeeld bezig aan een nieuw huis en zit twijfel je of een bepaalde muur er wel of niet moet komen? Dan laat je gewoon een VR model van je huis ontwikkelen binnen no time ‘sta je in je huis’. Voor doeleinden als dit kan virtual reality natuurlijk erg handig zijn.

Daarnaast heeft het de potentie de alledaagse technologie gewoon te verbeteren. De technologieën achter VR zullen bijvoorbeeld onze telefoons beter maken, maar daarnaast zullen er simpelweg meer producten op de markt komen. Meer producten betekent meer concurrentie, en meer concurrentie betekent meer innovatie.

En inderdaad, virtual reality gaat ook bijdragen aan de entertainment industrie. Voor voornamelijk games, maar ook voor films zijn er gewoon meer opties wanneer virtual reality wordt toegepast. Omdat er meer opties zijn zullen er gevarieerdere films en spellen uitkomen en dit kan eigenlijk alleen maar goed nieuws zijn!

Image
Een man geniet van de virtuele realiteit
SFIO CRACHO/Shutterstock.com

Hoe kunnen de twee aan elkaar bijdragen?

Wanneer je 2 nieuwe technologieën hebt die beide zo booming zijn en zoveel potentie hebben, is het niet meer dan logisch dat mensen naar manieren gaan zoeken om de 2 te combineren. Dit gebeurde dan ook bij crypto en virtual reality. Het bleek dat de 2 vrij goed samengaan.

Het eerste wat deze samenwerking zo mooi maakt, is dat crypto ervoor kan zorgen dat virtual reality gedecentraliseerd wordt, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid. Door de blockchain technologie aan virtual reality te koppelen wordt het mogelijk om volledige werelden te creëren, met creaties en regels van de spelers, zonder dat de ontwikkelaars hierover de baas zijn. Er kunnen dus werelden ontwikkeld worden die écht volledig op zichzelf staan waardoor de gebruikers er ook vrij in zijn.

Daarnaast zal er, ondanks de decentralisatie, nog steeds sprake zijn van auteursrecht. Niemand kan zomaar andermans creaties stelen, want alles wordt namelijk vastgelegd in de blockchain. Hier zouden eventueel ook de eerder genoemde NFT’s weer aan te pas kunnen komen.

Ook kan de toenemende populariteit van crypto eraan bijdragen dat ook virtual reality in populariteit zal gaan stijgen, wanneer de 2 samen gaan werken. Er kunnen namelijk manieren bedacht worden om in de virtuele wereld digitaal geld te gaan verdienen. Dit digitale geld is ook daadwerkelijk wat waard en dus zal het veel mensen aantrekken.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse (virtuele wereld) is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

In welke projecten worden de twee al samen toegepast?

Maar als het allemaal zo ideaal is om de 2 te combineren, dan moet het toch wel zo zijn dat dit al gedaan wordt? Inderdaad, dat klopt. Er zijn al verschillende projecten die crypto en de blockchain technologie combineren met virtual reality. Maar welke zijn dit? Op enkele van deze projecten gaan we nu wat dieper in.

Victoria VR

Een prachtig project waar de twee al samen worden toegepast is Victoria VR. Het project is ontworpen als een wereldwijd platform waarin gedecentraliseerde games en applicaties actief zijn. Dit zorgt voor een digitale wereld, waarin elke gebruikers volledig vrij is in wat hij of zij doet, zonder dat hier een hogere macht bij komt kijken. Zo kunnen gebruikers simpelweg spelletjes spelen, maar zij kunnen ook goederen verhandelen. Ook kunnen er opdrachten voltooid worden in ruil voor beloningen.

Het geld dat verdiend kan worden bij het verhandelen van goederen in de Victoria VR wereld is dus cryptogeld, net als de beloningen als gevolg van het voltooien van opdrachten. Naast deze vormen van inkomen kan er in de Victoria VR wereld ook een passief inkomen verdiend worden, namelijk maximaal 20% per jaar. Dit kunnen ze doen door hun Victoria VR token te staken op hun DEXFIN Exchange account. Het is één van de hoogste beloningen voor staking die er op dit moment zijn.

Deze eerder genoemde DEXFIN Exchange zelf, is ook erg interessant. Het is een exchange die eigenlijk alles heeft wat je van een exchange verwacht: je kunt er in crypto handelen, staken, meedoen aan crowdfunding campagnes en tokenized assets aankopen. Daarnaast heeft de exchange een eigen token, die je veel voordelen biedt op het platform.

Victoria VR is dus een erg interessant project dat de mooie kanten van crypto en virtual reality met elkaar combineert. Het project maakt het mogelijk echt een ander leven te leiden in de digitale wereld en hier daarnaast ook nog eens een inkomen mee te genereren.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe Victoria VR precies werkt.

https://youtu.be/avdrYNXXBHM

Decentraland

Decentraland (MANA) is een gedecentraliseerde virtual reality wereld, gebouwd op het Ethereum (ETH) netwerk. Het is een virtual reality netwerk waar de gebruikers een eigen invulling aan kunnen geven.

Gebruikers kunnen op Decentraland een stuk land kopen, en dit stukje land vervolgens ontwikkelen. Je kunt er bijvoorbeeld gebouwen op bouwen, maar ook games of evenementen op laten plaatsvinden. Ook kun je in de wereld een bezoek brengen aan casino’s, musea of plekken.

De stukken land op Decentraland zijn gekoppeld aan een LAND token. Deze token is gebouwd op het Ethereum netwerk en is van het ERC-721 protocol. Dit houdt in dat het een unieke token is, en dus een non fungible token.

Decentraland is eigenlijk een namaakversie van de echte wereld. Jij kunt hier dan ook doen wat je wilt, zolang de community hiermee akkoord gaat. Aangezien Decentraland een gedecentraliseerde virtual reality wereld is, is er dus geen sprake van een hogere macht of overheid.

Om een LAND token, en dus een stukje land op Decentraland, te kopen heb je de MANA token nodig. Dit is een token van het protocol ERC-20 op het netwerk Ethereum. Dit houdt in dat het een fungible token is, net als Bitcoin of Ethereum.

Binnen de wereld van Decentraland zijn er verschillende manieren om te handelen met de MANA token. Je kunt deze dus uitgeven in de wereld, maar ook ontvangen. Op deze manier kun je in Decentraland dus meer MANA verdienen en hierdoor kun je via Decentraland een echt inkomen generen, net zoals bij Victoria VR.

Ook Decentraland is dus een erg interessant project en zeker eens de moeite waard om naar te kijken!

In onderstaande video wordt meer verteld over Decentraland.

Conclusie

Crypto en virtual reality zijn dus 2 erg interessante technologieën die de wereld in de komende tijd mogelijk drastisch gaan veranderen. Beiden zouden eventueel kunnen bijdragen aan ontwikkelingen die de wereld echt een betere plek maken.

Wanneer de 2 ‘samenwerken’ ontstaan er interessante initiatieven en bijvoorbeeld manieren om een inkomen te generen vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Maar er is nog veel meer dan dat mogelijk.

Wat de 2 technologieën ons in de komende jaren nog gaan brengen kan alleen de tijd ons leren, maar wij zijn in elk geval erg benieuwd!

Wil jij meer weten over crypto, de blockchain technologie of virtual reality? Of heb jij nog vragen over hoe deze in samenwerking met elkaar de wereld kunnen gaan veranderen? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.