Crypto Apple

Apple is geïnteresseerd in Crypto

Vicepresident Jennifer Bailey van Apple's Apple Pay service heeft tijdens een CNN business event openlijk interesse getoond in crypto. 

Wij kijken naar crypto. We denken dat crypto interessant is. We denken dat crypto een interessante potentie heeft op de lange termijn

Apple is berucht als het gaat om geheimhouding rondom de technologische ontwikkelingen binnen het bedrijf. Dat de VP van Apple Pay via CNN laat weten geìnteresseerd te zijn in crypto is dan ook uitzonderlijk. Uitdrukkelijk interesse tonen is het business equivalent van erkenning geven aan een grote speler in de industrie. 

Dan Ives, analist bij Wedbush Securities, beaamt dat officiële erkenning van crypto door Apple een enorm verschil zou maken voor crypto. Ives zegt ook dat crypto perfect binnen Apple's verdien-model zou passen.

SEC document

Bailey's uitspraak is niet het eerste crypto signaal dat Apple heeft afgegeven. In februari is de term blockchain al gespot in een document voor de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC). Waar vermelding van blockchain in het SEC document in een lap obscure tekst was verstopt, is Baileys uitspraak het eerste uitgesproken signaal dat Apple gaat meespelen. 

Apple Pay

De uitspraak is gemaakt tijdens een samenkomst waarin de Bailey Pay Apple's promootte. Apple Pay en de Apple creditcard hebben van de technologie gigant een conventionele bank gemaakt. De introductie van Apple Pay heeft in Amerika alleen al voor een 67% stijging in contactloos betalen gezorgd.

Crypto adaptatie door Apple zou dan ook een enorme markt openslaan voor crypto. De partijlijn van Apple is momenteel nog terughoudend met je Apple creditcard kun je voorlopig nog geen crypto kopen. 


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!