Stepn logo en slogan met een kleurrijke achtergrond.

STEPN (GMT) - Fit en rijk worden met Move-to-Earn!

Geld verdienen terwijl je ondertussen superfit wordt, hoe mooi klinkt dat? Echter, de meeste crypto gerelateerde activiteiten zijn niet de meest sportieve bezigheden. Van het handelen in cryptocurrency's en NFT's, tot het spelen van play-to-earn games. De meeste handelingen die met crypto worden verricht zorgen niet echt voor een killerbody.

Met de komst van virtual reality is er progressie geboekt qua lichaamsbeweging voor investeerders en tech-liefhebbers, maar met STEPN is daar een nieuwe optie bijgekomen. STEPN maakt het mogelijk om geld te verdienen door actief bezig te zijn. Door buiten de joggen, rennen of wandelen zorgt deze web 3.0 lifestyle app voor een financiële beloning.

De slogan van STEPN luidt niet voor niets: make your steps count! Indien je standaard elke dag veel meters met de benenwagen maakt, kun je met STEPN zelfs een passief inkomen opbouwen. In dit artikel gaan we dieper in op STEPN, de tokens van STEPN en hoe je zelf geld kunt verdienen met deze app!

Bekijk Snel

In dit artikel nemen we het volledige project met je door, waarbij de onderstaande video een goede start is. Zeker indien je visueel bent ingesteld!

Wat is STEPN?

STEPN is hét project dat gebruik maakt van het Move-to-Earn (M2E) principe. De dApp is gebouwd op de blockchain van Solana en heeft het doel om het nummer 1 M2E project in de metaverse te zijn. Door het eerste crypto gerelateerde project te zijn dat zich richt op de combinatie van bewegen en geld verdienen, eindigde STEPN vierde tijdens de Solana Ignition Hackathon 2021. Aan dit evenement namen 500 projecten deel, waardoor deze prestatie zeer knap en opvallend is.

Om deel te kunnen nemen aan M2E is het belangrijk om sneakers van STEPN te bezitten. Hierbij gaat het niet om fysieke schoenen, maar om de digitale NFT versie. Door actief te bewegen en hierbij daadwerkelijk meters te maken (die door de GPS opgepakt worden), kunnen gebruikers GST verdienen. Deze in-game valuta kan worden gebruikt of worden uitgecasht.

Je kunt echter niet ongelimiteerd geld verdienen met de app. Natuurlijk kun je onbeperkt blijven bewegen, maar er is een maximale hoeveelheid tokens die je per dag kunt verdienen. De maximale hoeveelheid hangt van je NFT af. Zo kunnen zeldzame NFT's tientallen GST opleveren, die vandaag de dag (6 april 2022) ongeveer $4,40 per stuk waard zijn. Een zeer aantrekkelijke beloning voor wat beweging!

Image
Naam en logo van STEPN

STEPN combineert via de app GameFi en SocialFi met elkaar. Door een spel te ontwikkelen dat zich richt op beweging én duurzaamheid, worden verschillende maatschappelijke problemen met één spel opgelost. Door mensen te stimuleren om meer te bewegen, zal er bijvoorbeeld minder CO2-uitstoot komen. Ook wordt de 'verdikking' van de samenleving tegengegaan, waardoor ziektes en andere aandoeningen gereduceerd kunnen worden. Tevens zullen de energielevels van mensen toenemen.

Over energielevels gesproken, STEPN maakt hier ook gebruik van. Elke 6 uur word je in-game energie voor 25% aangevuld. Elke gebruiker start met een sneaker en 2 energy caps. Wanneer je meer sneakers bezit, kun je ook meer energie ontvangen. Daarnaast is de zeldzaamheid van de sneaker ook van belang, waarbij je hieronder de verschillen per sneaker kunt ontdekken:

 • Uncommon Sneaker: +1 Energie
 • Rare Sneaker: +2 Energie
 • Epic Sneaker: +3 Energie
 • Legendary Sneaker: +4 Energie
Image
De verschillende opties van STEPN

De tokens van STEPN: GST en GMT

STEPN heeft twee verschillende tokens uitgebracht, die beiden een andere functie binnen het ecosysteem hebben. Zo is GST de token die je in-game kunt verdienen en GMT de governance token. Hieronder neem ik beide tokens kort met je door. De links bij de betreffende tokennamen zullen doorlinken naar Coinmarketcap, waar je nog meer informatie kunt vinden.

Green Satoshi Token (GST)

De game token van STEPN is GST, wat staat voor Green Satoshi Token. Wanneer je gaat bewegen, zal je deze token gaan verdienen. Deze token kent geen maximale hoeveelheid, de voorraad GST is onbeperkt. Dit betekent niet direct dat de waarde alleen maar zal dalen, omdat het aanbod steeds groter wordt.

GST wordt bij bepaalde handelingen ook uit de circulatie gehaald, wat ook wel het 'burnen' van een token genoemd wordt. Dit proces vindt bijvoorbeeld plaats bij het repareren of het minten van een sneaker, maar ook wanneer je jouw sneaker NFT naar een hoger level brengt. Door deze activiteiten zal het aanbod deels afnemen, wat een remmend effect op de hoeveelheid tokens heeft.

Green Metaverse Token (GMT)

De governance token van STEPN is de Green Metaverse Token, afgekort met GMT. In totaal zijn er 600.000.000 GMT verhandelbaar, terwijl de maximale hoeveelheid tokens 6.000.000.000 bedraagt. Gebruikers die deelnemen aan de M2E en governance zullen 30% van de totale hoeveelheid GMT onderling verdelen, wat als een soort beloning gezien kan worden.

Net als Bitcoin zal GMT te maken krijgen met een halving. Waar Bitcoin om de vier jaar een halving meemaakt, zal dit bij GMT om de 3 jaar zijn. Het team heeft hiervoor gekozen om zo de levensduur van het project te verzekeren. Dagelijks is er een bepaalde hoeveelheid GMT te verdienen, die dus om de drie jaar gehalveerd zal worden.

Hoe start je met STEPN?

Het is heel eenvoudig om te starten met STEPN. Via de onderstaande stappen kun je direct aan de slag met de app. Het onderstaande stappenplan gaat uit van een situatie waarin je zelf al SOL in je wallet hebt. Indien je nog geen SOL hebt, kun je onder het STEPN stappenplan een stappenplan vinden voor het kopen van SOL bij Bitvavo.

1. Download de STEPN app via Google Play of de App Store.

2. Meld je aan voor STEPN. Nadat je toegang hebt gekregen tot de app, kun je met je e-mailadres aanmelden, waarbij je een verificatiecode per mail ontvangt. Deze code moet je invoeren om toegang te krijgen tot de app.

3. Maak een nieuwe wallet aan. Klik op het wallet icoon in de rechterbovenhoek van het scherm. De app genereert een geheime zin van 12 woorden. Bewaar deze op een veilige plek en deel het met niemand!

4. Breng SOL over naar je in-app wallet. Om de NFT sneakers te kopen op de marktplaats, zal je SOL nodig hebben. Naast de kosten voor de NFT moet je ook rekening houden met de gas fees van de Solana blockchain. Gelukkig zijn deze relatief laag!

5. Koop een Sneaker NFT. Via de marktplaats in de app kun je jouw eigen sneaker uitkiezen. De marktplaats heeft een handig filter, waar je jouw voorkeur in aan kunt geven. Indien je geen SOL hebt voor het kopen van de NFT, kun je via de onderstaande stappen snel en eenvoudig SOL kopen.

Hoe koop ik Solana?

Solana kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van SOL.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek SOL op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in SOL. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt SOL gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren
Image
NFT sneakers van Stepn

STEPN NFT Marktplaats

Wanneer je bijvoorbeeld NFT sneakers van STEPN wil kopen, kun je terecht op de marktsplaatsen die op de Solana blockchain gebouwd zijn. Op Solana zijn diverse marktplaatsen gebouwd, waar je bijvoorbeeld via Magic Eden aan een STEPN NFT kan komen.

Naast marktplaatsen op de Solana blockchain, heeft STEPN ook een eigen in-game NFT marktplaats. Hier kun je terecht om de verschillende items op sneakers, maar ook sneakers zelf, te (ver)huren en te (ver)kopen. Het huren op de marktplaats kan niet zomaar. STEPN heeft een systeem ingebouwd, waarbij je eerst een test succesvol moet doorstaan. Wanneer je de test goed genoeg maakt, kun je gebruik gaan maken van de huuroptie.

Image
Impressie van de NFT Marketplace van Stepn

Het team van STEPN

Op LinkedIn is te vinden dat STEPN bestaat uit 11 teamleden. De meest belangrijke teamleden van STEPN zijn de twee oprichters en de Chief Strategy Officer (CSO). Beide oprichters zijn afkomstig uit Australië en hebben voor de werkzaamheden bij STEPN op andere plekken ervaring opgedaan. 

Zo heeft mede-oprichter Jerry Huang, voordat hij met STEPN Begon, Falafel Games opgericht. Dit bedrijf staat bekend als ontwikkelaar en uitgever van verschillende games. De andere mede-oprichter, Yawn Rong, was voor zijn activiteiten bij STEPN al actief binnen de cryptomarkt. Zo is Rong Algorand ambassadeur en heeft hij Crypto SA opgericht. Daarnaast is Rong ook werkzaam geweest voor twee andere blockchainbedrijven in Australië.

De Chief Strategy Officer van STEPN is Jessica Duan. Deze dame houdt zich bezig met de te varen koers van het project, wat ze overigens ook doet bij haar eigen bedrijf. Naast STEPN vult Duan haar dagen met haar eigen Soko Design Studio. Voor deze werkzaamheden was Duan tot 2015 actief als sales manager.

Naam Functie Ervaring
Jerry Huang Mede-oprichter Falafel Games
Yawn Rong Mede-oprichter Algorand ambassador

Crypto SA

Jessica Duan CSO Soko Design Studie

Roadmap: wat zijn de toekomstplannen?

Voor het jaar 2022 heeft STEPN een roadmap gedeeld met de wereld. Deze roadmap is verdeeld over de vier kwartalen, waarbij elke maand binnen het kwartaal een specifiek doel heeft. Zo waren de eerste drie maanden van 2022 bedoeld voor de in-app handelsfunctie, marktplaats en de IEO/IDO. Doordat de doelen voor het gehele jaar duidelijk in de toekomstplannen van STEPN worden vermeld, kun je de onderstaande roadmap gebruiken om te controleren of het team de plannen elke maand weer waarmaakt. 

Image
Stepn Roadmap

STEPN op social media

Natuurlijk is het voor een app belangrijk om gezien te worden. Het is niet vanzelfsprekend dat potentiële gebruikers STEPN zomaar vinden. Het project is daarom actief op verschillende social media platformen, waar vele volgers dagelijks de verschillende updates omtrent STEPN ontvangen.

Veruit de meeste mensen worden via Twitter bereikt. Ongeveer 200.000 mensen volgen dagelijks de verschillende Tweets en Retweets die het team via hun Twitter account versturen. Daarnaast is Discord ook een veel gevolgd platform. Met bijna 140.000 volgers is Discord na Twitter het social media kanaal met de meeste volgers. De meeste cryptoprojecten bereiken het merendeel van hun volgers via deze twee kanalen, dus de cijfers zijn knap maar niet opvallend.

Naast Twitter en Discord kun je ook op via Telegram, Reddit en Medium op de hoogte blijven over de laatste updates omtrent STEPN. Op Telegram zijn er verschillende kanalen van STEPN. Zo is er een kanaal waar specifiek op announcements wordt ingezet, maar ook een grote algemene groep met ruim 80.000 volgers.

Via Reddit en Medium worden er een stuk minder volgers bereikt. Beide platformen samen zijn goed voor nog geen 15.000 volgers. Nagenoeg 6.000 mensen volgen Medium. Dit aantal lijkt misschien laag, maar is voor dit platform relatief hoog. STEPN verslaat met dit aantal bijvoorbeeld grote crypto projecten als Litecoin en Chainlink. Opvallend is dat Solana evenveel volgers op Medium heeft, terwijl STEPN een dApp op de Solana blockchain is.

Social media platform Aantal volgers
Discord 136.400 volgers
Telegram 13.500 volgers
Twitter 195.000 volgers
Reddit 8.600 volgers
Medium 5.900 volgers

Conclusie

STEPN is een verfrissend project op de cryptomarkt. In beginsel is het project een bekend concept, maar voornamelijk buiten de blockchaintechnologie om. Er zijn talloze apps waar je geld mee kunt verdienen door in beweging te zijn, maar STEPN wordt als de eerste app gezien die, dankzij de 2 eigen tokens, crypto en NFT's serieus aanpakt.

De app draagt bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot en stimuleert de gezondheid van mensen. Daarnaast draagt deze app bij aan de adoptie en ontwikkeling van het Solana ecosysteem en non-fungible tokens. Indien je altijd al wandelingen maakt of graag gaat hardlopen, kun je de inkomsten bij STEPN zien als passief inkomen!

Een minpunt aan het project zijn de hoge kosten voor de NFT's. Vandaag de dag (6 april 2022) is de floor price 10 SOL, wat neerkomt op zo'n 1.200 Amerikaanse dollars. Daar staat tegenover dat de app aantrekkelijke beloningen aan de gebruikers uitdeelt en je de NFT in de toekomst weer kunt verkopen. De NFT kan natuurlijk in waarde dalen, maar de kans bestaat ook dat deze juist meer waard wordt. In dat geval spreken we van een win-win situatie!

Ben je op zoek naar meer informatie over STEPN? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers. Ook kun je hier zelf vragen stellen en nieuwe inspiratie opdoen.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over STEPN!


Wil je succesvol worden met crypto?

Volg dan Money Mastery van AllesOverCrypto!

 • Profiteer van unieke kansen dankzij de koop- en verkoopsignalen
 • Altijd op de hoogte van de allerbeste trends in de cryptowereld
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen binnen één leeromgeving

Bekijk Money Mastery

Image
Money Mastery
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.