Het logo van Solana met een achtergrond van paarse en blauwe kleuren.

Wat zijn de beste IDO launchpads van Solana?

De cryptowereld is zich in een razend tempo aan het ontwikkelen. Steeds meer nieuwe projecten betreden de markt, met grote plannen die oplossingen bieden voor problemen bij de blockchain technologie. In de eerste jaren van de cryptomarkt, lanceerden projecten hun eigen token via hun eigen website.

Naast projecten die daadwerkelijk de cryptomarkt naar een hoger niveau willen tillen, waren er ook een hoop projecten die een ander doel voor ogen hadden. Zo kwamen er talloze luchtkastelen op de markt die een hoop beloftes maakten, maar uiteindelijk met het geld van de investeerders vertrokken. Om dit tegen te gaan, namen handelsplatformen zoals Binance deze taak op zich.

Naast de tokenlancering via een handelsplatform, is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om een token te lanceren via een launchpad. Een launchpad is een platform binnen het netwerk van een groot project die draait op de blockchain van het project. Hierbij wordt het lanceren van een token een IDO genoemd, wat staat voor Initial DEX Offering.

Tijdens de enorme groei in 2021 zijn er enorm veel launchpads op de markt gekomen. Met name bij de enorm opkomende projecten, groeien de launchpads als paddenstoelen uit de grond. Een voorbeeld hiervan is Solana, waar dit jaar een groot aantal launchpads op de Solana blockchain zijn gekomen.

Bekijk Snel

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je nieuwe interessante projecten op de Solana blockchain kunt vinden:

Waarom zijn er zoveel launchpads voor Solana?

De grote cryptocurrencies zoals Bitcoin(BTC) en Ethereum(ETH) hebben problemen op het gebied van schaalbaarheid. Dit betekent dat deze decentrale netwerken een lage hoeveelheid transacties per seconde kunnen verwerken. Solana is een partij die een schaalbare blockchain heeft, waarbij de transactiekosten zeer laag zijn. Hierdoor is Solana sneller dan Bitcoin en goedkoper dan Ethereum.

Door gebruik te maken van Solana zullen investeerders minder geld kwijt zijn aan de transactiekosten en sneller transacties uit kunnen voeren. Niet alleen Solana zelf, maar ook projecten die bouwen op de blockchain van Solana zullen hiervan profiteren. Vanwege deze innovatieve technologie zijn er zeer veel projecten die graag toetreden tot het netwerk van Solana. Hierbij komen launchpads in beeld, die de tokenverkoop van nieuwe projecten via IDO's uitvoeren.

Waarr nieuwe projecten vroeger weg kwamen met een geweldig product of een uitstekende marketing, worden er tegenwoordig meer eisen gesteld. Naast deze factoren, is het voor een project ook zeer belangrijk om een community te krijgen en zich te focussen op technologische innovatie. 

Een launchpad biedt vaak adviezen aan nieuwe projecten aan en brengen projecten en deskundige ontwikkelaars met elkaar in contact. Ook omtrent bijvoorbeeld de marketing, het product en de tokenomics kan een launchpad een adviserende rol innemen. Naast de betrouwbaarheid van launchpads, zijn er hierdoor voor ontwikkelaars meer voordelen te halen.

Voor dit artikel zijn vier IDO platformen van Solana in willekeurige volgorde uitgelicht. Dit is op basis van verschillende criteria gebeurd. Er is onder andere gekeken naar de hoeveelheid gelanceerde tokens en naar de toekomstplannen van de launchpads.

In onderstaande video, van AllesOverCrypto zelf, vertellen we je meer over wat Solana is.

Solstarter

Het allereerste launchpad op de Solana blockchain is Solstarter. De launchpad heeft zijn ideeën gebaseerd op de launchpads van Ethereum en Binance Smart Chain (BSC). Solstarter is gericht op alle soorten investeerders. Ook voor investeerders met een klein budget die willen investeren in projecten die gebouwd zijn op de Solana blockchain, is het platform toegankelijk.

Image
Het logo van Solstarter.

De tokenlancering van SOS, de token van Solstarter, was een enorm succes. Binnen de eerste 2 dagen waren er meer dan 200.000 aanmeldingen om deel te nemen aan de tokenverkoop. Om dit succes voort te zetten heeft Solstarter toekomstplannen voor de komende maanden.

De komende maanden zal Solstarter zich onder andere richten op NFTs. Met deze plannen willen ze de mogelijkheden van het platform uitbreiden. Hierdoor wordt de token van Solstarter een stuk nuttiger. Solstarter heeft de ambitie om een grote positie binnen het ecosysteem van Solana in te nemen.

Solstarter werkt met verschillende tiers voor IDO’s. Een tier is rank binnen een systeem. Welke tier jij hebt, wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid SOS tokens die je wilt staken. Voor elke tier bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de IDO, maar hoe meer SOS je gaat staken, hoe groter de kans wordt dat je kunt participeren in de IDO.

  Tier naam Percentage IDO deelnemers Minimaal aantal SOS
Tier 1 Moon 7% 5.000 SOS
Tier 2 Planet 15% 9.000 SOS
Tier 3 Red Giant 28% 16.000 SOS
Tier 4 Supernova 50% 25.000 SOS
Image
Het logo van Solanium met paarse en blauwe effecten.

Solanium

Het gedecentraliseerde platform van Solanium(SLIM) is gebouwd op de blockchain van Solana en fungeert onder andere als IDO platform voor Solana. Het platform maakt gebruik van vijf tiers die verschillende mogelijkheden geven voor IDO’s. Om de tokens die nodig zijn voor de tiers van Solanium te unlocken, kun je SLIM staken. 

SLIM is de token van Solanium, maar je hebt xSLIM nodig voor het tier systeem. Het staken is zeer flexibel, je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je wilt staken. Hierbij is het maximale hoeveelheid 365 dagen. Via de site van Solanium kun je zelf berekenen hoeveel xSLIM je krijgt bij het staken van een bepaalde hoeveelheid SLIM tokens voor een bepaalde hoeveelheid tijd. 

Om het participeren ook voor kleine investeerders toegankelijk te maken, ligt de xSLIM beloning vast. Indien een kleine investeerder 1.000 SLIM tokens gaat staken voor 100 dagen en een grote investeerder 10.000 SLIM token gaat investeren voor hetzelfde aantal dagen, ontvangen zijn respectievelijk 273,97 xSLIM en 2739,73 xSLIM.

Waar veel launchpads werken met een tier-systeem, waarbij elke tier een bepaald percentage van de totale IDO mag opvullen, biedt Solanium een gegarandeerde allocatie aan investeerders die Tier 4 en Tier 5 hebben bereikt.

  Tier naam Aantal xSLIM IDO kansen
Tier 1 GEB 100 xSLIM 1 lot
Tier 2 Khepri 1.000 xSLIM 12 loten
Tier 3 Ra 5.000 xSLIM 100 loten
Tier 4 Horus 10.000 xSLIM Gegarandeerde allocatie
Tier 5 Khonsu 50.000 xSLIM Gegarandeerde allocatie

Solanium is één van de launchpads die al verschillende IDO's heeft uitgevoerd. Naast de lancering van nieuwe projecten, heeft Solanium ook een NFT collectie gelanceerd. De collectie bestond uit 10.000 NFTs.

Reeds gelanceerde IDO's via de Solanium launchpad:

  • Waggle Network (WAG)
  • Cropper Finance (CRP)
  • MatrixETF (MDF)
  • Cyclos (CYS)
  • Port Finance (PORT)
  • Flippies (NFT collectie)
  • DeFi Land (DFL)
  • Cryowar (CWAR)
Image
Het logo van AcceleRaytor met het logo van Raydium op de achtergrond.

AcceleRaytor

AcceleRaytor is een onderdeel van Raydium(RAY), en is opgestart om te helpen bij de groei van het Solana ecosysteem. De lanceringen bij deze launchpad gaat zonder een vast tier systeem. Er wordt een pool geopend die voor geïnteresseerde investeerders toegankelijk is. Echter kun je alleen deelnemen indien je RAY, de token van Raydium, voor een aantal dagen gaat staken. 

Aan de hand van de hoeveelheid RAY die je besluit te staken, krijg je een bepaald aantal tickets voor de loterij. Vervolgens heb je per winnende ticket een vast aanbod waar je gebruik van kan maken. De eisen die bij een deelname aan een IDO pool worden gesteld verschillen per tokenlancering.

Naast de pools die de launchpad van Raydium aanbiedt, heeft Raydium ook een aparte sectie voor NFTs. Dit onderdeel wordt de DropZone genoemd en is bedoeld om de de groei van NFTs op Solana te promoten. Via de DropZone zijn de collecties van Solarmy, Playground en Cyber Samurai reeds gelanceerd.

Reeds gelanceerde projecten via de AcceleRaytor launchpad:

Image
Het logo van Solpad.

SOLPad

Dankzij de naam SOLPad zullen veel investeerders snel geïnteresseerd zijn. Deze naam lijkt op een aantal succesvolle projecten die sommige investeerders duizenden procenten winst hebben bezorgd. Voorbeelden hiervan zijn ADAPad, BSCPad en ETHPad.

De launchpad heeft met SolSwap een eigen multichain DEX, die de verbinding tussen de Solana blockchain en andere blockchains moet worden. Projecten die via SOLPad worden gelanceerd, zullen direct na de lancering op SolSwap aangeboden worden.

De eerste IDO’s op SOLPad zijn al een feit, via de launchpad zijn Luna Yield en Metaseer gelanceerd. De lancering van Luna Yield heeft grote gevolgen gehad. Het team van Luna Yield hield kort na de IDO alle social media kanalen en de website offline. Daarnaast ging het team er met de opbrengst van de IDO vandoor, een bedrag van ongeveer 7 miljoen Amerikaanse Dollars. Om de schade te beperken voor investeerders en de launchpad zelf, heeft SOLPad 60% van de investering aan investeerders terugbetaald.

SOLPad heeft de ambitie om hét IDO platform te worden voor belangrijke Layer 1 projecten. Ook heeft het project een eigen token genaamd PAD. Deze token is nodig om deel te kunnen nemen aan IDO’s. Deelname is voor elke investeerder mogelijk, echter wordt de kans op deelname aan een IDO groter indien je meer PAD gaat staken.

  Tier naam Minimale hoeveelheid PAD Percentage per tier
Tier 1 Seaweed 15.000 PAD 4%
Tier 2 Shrimp 60.000 PAD 7%
Tier 3 Crab 100.000 PAD 14%
Tier 4 Shark 180.000 PAD 27%
Tier 5 Whale 280.000 PAD 38%

De overige IDO platformen van Solana

Naast de bovenstaande IDO platformen van Solana, zijn er nog vele andere platformen actief met het lanceren van nieuwe projecten op de Solana blockchain. Deze projecten kunnen net zo interessant zijn als de eerder behandelde varianten. 

Echter hebben de overige IDO platformen op de Solana blockchain recent zelf hun IDO gehad. Deze launchpads hebben nog veel meer te bewijzen ten opzichte van de platformen die al tokens hebben gelanceerd. In de onderstaande tabel kun je zien wanneer de platformen hun eigen IDO hebben gehad.

Ook deze launchpads kunnen interessant zijn. In de toekomst kan het voorkomen dat een project zijn IDO via verschillende platformen uitvoert. Indien jij via verschillende platformen mee kan doen aan de loterij, maak je meer kans op een winnende plek. Daarnaast kan elk platform ook specifieke IDO's uitvoeren die exclusief voor het platform zijn.

IDO platform Datum eigen IDO
Solster September 2021
SolRazr September 2021
Boca Chica September 2021
Solcubator Oktober 2021
StarLaunch Oktober 2021

Waar kan je Solana (SOL) kopen?

Indien IDO's niet geschikt zijn voor jouw beleggingsstrategie, kun je er ook voor kiezen om de token van Solana te investeren. Solana geeft een stuk meer zekerheid, omdat het een bestaand project is, die zich meer heeft bewezen dan de nieuwe projecten die op de blockchain van Solana bouwen.

Je kunt SOL via veel platformen verkrijgen. De token is in totaal op meer dan 50 handelsplatformen te verkrijgen. De meest bekende aanbieders van SOL zijn Binance, Coinbase en Bitvavo. Veel Nederlanders maken gebruik van Bitvavo, omdat dit één van de betrouwbare platformen van Nederland is. 

Mocht je Binance een prettiger handelsplatform vinden, dan kun je via de onderstaande video ontdekken hoe je via Bitvavo je coins op Binance kunt krijgen.

Wat is een geschikte wallet voor je SOL?

SOL kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Conclusie

Dankzij de innovatieve blockchain technologie van Solana, is het voor veel ontwikkelaars interessant om op deze blockchain te bouwen. De blockchain van Solana is sneller dan die van Bitcoin en goedkoper dan die van Ethereum. Het platform groeit enorm hard, net als de hoeveelheid IDO platformen die NFTs en tokens gaan lanceren op de Solana blockchain. 

Deze launchpads moeten de investeerder meer vertrouwen geven over de nieuwe projecten die hun tokens willen verkopen. Met Luna Yield is de eerste rug pull via een Solana launchpad een feit, waarbij gedupeerden gedeeltelijk zijn gecompenseerd door de launchpad zelf. Voor de reputatie en het vertrouwen is het te hopen dat het bij deze rug pull blijft.

Ben je op zoek naar meer informatie over launchpads of de Solana blockchain? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met ruim 90.000 andere liefhebbers.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over het de opkomst van nieuwe cryptoprojecten!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.