Het logo en de bedrijfsnaam van MetaVPad, met op de achtergrond een man die zich waant in de metaverse.

MetaVPad - Ontdek de metaverse launchpad!

Met MetaVPad is er op de cryptomarkt een platform gerealiseerd, dat zich richt op het lanceren van metaverse projecten. De metaverse is misschien wel dé innovatieve trend, waar veel projecten op inspelen. MetaVPad is hierdoor de ideale partner, die de tokenverkoop van deze projecten in goede banen gaat leiden.

Door de enorme groep van nieuwe crypto projecten, is er een betrouwbare partij nodig die deze projecten de markt op helpt. Voorheen werd dat via een ICO gedaan, waarbij het project zelf zeer goedkoop hun eigen coin aanbood, om zo kapitaal te vergaren. Met de opbrengst kunnen projecten aan de slag met hun plannen.

Echter, veel ICO’s bleken een rugpull te zijn, waardoor investeerders het vertrouwen in deze vorm van tokenverkoop verloren. Als reactie hierop gingen exchanges, zoals Binance, de tokens lanceren, om zo de betrouwbaarheid te waarborgen. Later is deze tokenlancering verder ontwikkeld, waarbij er diverse platformen zoals MetaVPad deze taak op zich hebben genomen.

Indien je meer wil weten over launchpads in het algemeen, kun je deze blog raadplegen. Hier vind je een volledige uitleg over launchpads, met daarbij talloze voorbeelden. In deze blog duiken we dieper in het MetaVPad project!

Bekijk Snel

In de onderstaande video kan je het verhaal van een investeerder ontdekken, die de mogelijkheid had om te participeren in de IDO van MetaVPad:

Wat is MetaVPad (METAV)?

Op de cryptomarkt is MetaVPad één van de launchpads, die tokens van nieuwe crypto projecten lanceren. Dit betekent dat een nieuw crypto project kapitaal kan verzamelen, door voor een zeer aantrekkelijke prijs tokens uit te geven. De tokenprijs is in dit geval lager dan wanneer de cryptocurrency in de publieke verkoop komt.

Het lanceren van coins wordt een Initial Offering genoemd. Hier zijn verschillende vormen van, die elk hun eigen afkorting hebben. Hieronder kun je enkele vormen vinden, waarbij links zijn verwerkt die leiden naar meer informatie door middel van specifieke blogs van AllesOverCrypto.

  • Initial Coin Offering (ICO)
  • Initial Exchange Offering (IEO)
  • Initial DEX Offering (IDO)
  • Initial Farm Offering (IFO)

In beginsel zijn alle vormen van tokenuitgave hetzelfde. De manier waarop een token wordt uitgebracht, zorgt voor de benaming ervan. Zo wordt een ICO door het project zelf uitgevoerd en kan je bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) of Ethereum (ETH) investeren om de nieuwe tokens van het project vroegtijdig in (virtuele) handen te hebben.

Wanneer een exchange de lancering van een token verzorgt, wordt dit een IEO genoemd. Wanneer een decentrale partij dit proces verzorgd, wordt de tokenlancering een IDO genoemd. MetaVPad richt zich op het verzorgen van IDO’s. 

Niet elk project kan zich zomaar aanmelden voor een IDO. MetaVPad richt zich op projecten die bouwen aan metaverse-projecten. De naam verklapt het al deels, MetaVPad is een metaverse launchpad. De metaverse heeft de potentie om dé trend van 2022 te worden, waardoor nieuwe projecten die op MetaVPad uitkomen zeer interessant kunnen zijn.

Image
BlueZilla banner in het wit en blauw.

BlueZilla

MetaVPad is één van de launchpads, die samenwerkt met BlueZilla. BlueZilla is een venture capitalist, die de lanceringen van projecten verzorgd. Naast de lancering, helpt het bedrijf de projecten ook met hun kennis en ervaring. Naast de veelbelovende plannen van nieuwe projecten zoals MetaVPad, heeft de samenwerking met BlueZilla ook aantrekkingskracht op investeerders.

De venture capitalist geeft advies omtrent de marketing, tokenomics, het product of de dienst, maar ook wordt het netwerk van BlueZilla ingezet om nieuwe samenwerkingen te realiseren. Projecten die met BlueZilla samenwerken zijn in het najaar van 2021 werkelijk door het dak gegaan tijdens de lancering. Verschillende coins zagen explosieve prijsstijgingen, zoals een 100x bij de publieke verkoop.

Het is vrij ironisch dat een launchpad zelf ook gelanceerd wordt. Maar MetaVPad is niet de eerste launchpad die in samenwerking met BlueZilla gelanceerd wordt. Hieronder kan je alle projecten vinden die met BlueZilla in 2021 zijn gelanceerd:

Image
Logo en bedrijfsnaam, met daaronder de social media kanalen van MetaVPad.

De coin van MetaVPad: METAV

METAV is een ERC-20 token, maar ook een BEP-20 token, die op Ethereum en Binance Smart Chain (BSC) te gebruiken is. Daarnaast is METAV ook beschikbaar op Velas, de razendsnelle EVM blockchain. Met 75.000 transacties per seconde kan je Velas als een soort hybride van Solana en Ethereum zien.

Wanneer je METAV verkoopt zal er een fee van 10% gerekend worden. Van deze 10% zal het grootste deel naar de overige stakers gaan. In totaal gaat het om 7,5%. Daarnaast zal de overige 2,5% uit de circulatie worden gehaald, wat het burnen van tokens wordt genoemd. Hierdoor is METAV een coin die deflatoir is.

Je kan METAV staken, om hierover beloningen te ontvangen. Deze beloningen komen dus uit de fees van de verkoop van METAV. Naast de beloningen voor het staken, zorgt deze handeling ook voor meer voordelen op het platform. Door genoeg METAV te staken, kom je in een tier terecht. Hoe meer METAV je gaat staken, hoe hoger je tier en hoe hoger de kans dat je kan participeren in nieuwe IDO’s.

Hieronder kan je de verschillende tiers zien, plus de benodigde hoeveelheid METAV. Om in de hoogste tier te komen, zal je 180.000 METAV moeten bezitten. Voor investeerders die deelnamen aan de IDO van MetaVPad kost dit maar $180. Echter, wanneer je de coins vandaag de dag (29 december 2021) moet kopen, zal je in totaal ruim $69.000 moeten investeren.

Hoe kan je METAV staken op MetaVPad?

Om je METAV aan het werk te zetten, zal je de coins op het platform moeten staken. Dit kan je eenvoudig doen door naar de website van MetaVPad te gaan en te klikken op ‘Staking’. Voordat je dit doet, controleer goed of je op de officiële site zit en niet wordt bedonderd door een scammer.

Wanneer je op de Staking pagina komt, heb je de mogelijkheid om je Metamask wallet te connecten. Nadat je dit hebt gedaan, kan je direct aangeven hoeveel je wil gaan staken. Houd er rekening mee dat er BNB nodig is om de fees op de Binance Smart Chain te betalen. Daarnaast zal je natuurlijk METAV in je wallet moeten hebben. Waar je dit kan kopen lees je iets verderop in de blog!

De IDO van MetaVPad

Naast het lanceren van tokens, heeft MetaVPad zelf ook een IDO gehad. Door de groeiende populariteit van de metaverse, in combinatie met de succesvolle BlueZilla lanceringen, was er enorm veel interesse voor de IDO van MetaVPad. Investeerders die aan de IDO deel konden nemen, konden voor $0,001 per coin METAV kopen. Toen de coin de publieke markt op kwam, werd al snel de prijs van $0,444 bereikt. Hierdoor werd de investering van de betreffende investeerders in één klap ruim 400 keer zoveel waard.

Bij de IDO werden er 170.000 METAV uitgegeven, wat betekent dat MetaVPad in totaal $170.000 heeft opgehaald. Dit was het maximale bedrag wat het project voor ogen had, gezien alle beschikbare tokens zeer snel verkocht waren. Nadat de token officieel werd uitgebracht was de koers erg volatiel, maar stabiliseerde niet snel later. Dit kenmerkt coins van BlueZilla, die nooit op een pump en dump lijken.

https://youtu.be/J_ixZwIaMDQ?t=255

Tokenomics

In totaal zijn er maximaal 5.000.000.000 METAV. Hiervan is 40% gereserveerd voor de IDO en publieke verkoop van METAV. Het grootste gedeelte blijft in bezit van het team, adviseurs en het platform. Doordat er 1% van alle METAV is gereserveerd voor een airdrop, is de overige 59% voor MetaVPad.

De tokenomics van MetaVPad

Team 15%
Adviseurs 7%
Liquiditeit 11%
Ecosysteem 12%
Reserve 4%
Staking 10%
Seed Sale 8%
Private Sale 16%
Public Sale 16%
Airdrop 1%

Waar koop je METAV?

Omdat METAV nog een vrij jonge coin is, die begin december 2021 zelf de IDO had, is de coin nog niet op veel plekken te verkrijgen. Op dit moment kan je de coin op 5 handelsplatformen kopen. De meest betrouwbare platformen waar je METAV aan kan schaffen zijn UniSwap en PancakeSwap.

Daarnaast is de munt ook verhandelbaar op DigiFinex, WagyuSwap en DODO. Het is zeker niet uit te sluiten dat METAV in de toekomst ook verhandelbaar is op andere platformen. Zeker wanneer het project en de interesse erin groeit. Wanneer je op Coingecko of CoinMarketCap naar de coin METAV zoekt, kan je onder het kopje Markt de exchanges vinden waar METAV verhandelbaar is.

Geschikte wallet voor METAV

Nadat je de coins hebt gekocht, moet je ze natuurlijk veilig opslaan. METAV kan je bewaren in de wallets van Trust Wallet en Binance Chain Wallet, maar als meest handige en betrouwbare optie wordt MetaMask gezien. MetaMask kan je direct verbinden met MetaVPad, waardoor dit de snelste methode is om je coins op het platform te staken.

METAV kan je naast de software wallets ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Image
Rekenmachine, loep, grafieken. Alles liggend op tafel.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

Verwachting van de MetaVPad koers

Op het moment van schrijven (eind december 2021) is de koers van MetaVPad zijwaarts aan het bewegen. Dit komt omdat er weinig liquiditeit in de markt is. Veel traders sluiten hun posities aan het eind van het jaar, bijvoorbeeld vanwege vakantie of belastingtechnische motieven. Echter denk ik dat de koersverwachting voor MetaVPad zeer rooskleurig is.

Fundamenteel gezien heeft MetaVPad alle ingrediënten om succesvol te kunnen worden. Het project is met de metaverse gericht op een grote trend. Daarnaast heeft MetaVPad een maximaal tokenaantal van 5.000.000.000 METAV, wat relatief schaars is. Deze schaarste is voornamelijk interessant omdat de circulerende coins voornamelijk vastgezet worden. Je zal immers moeten staken om een tier toegewezen te krijgen en mee te kunnen doen aan een IDO.

Wanneer MetaVPad lanceringen van veelbelovende projecten aan gaat kondigen, is de kans groot dat de interesse in de coin toeneemt. Door het beperkte aanbod en de toenemende vraag zal de koers van METAV flink kunnen stijgen. Zeker wanneer de populariteit van de metaverse blijft groeien en er interessante lanceringen worden aangekondigd, kan METAV een coin zijn die door het dak kan gaan! Natuurlijk is dit mijn zienswijze en geen financieel advies.

Voor je eigen onderzoek, wat je altijd moet doen, kan je de grafieken van andere launchpads induiken. Op de website van launchpads kun je voorgaande lanceringsdata vinden. Door deze data te bekijken in de chart van de launchpad, kan je een beter beeld krijgen van de prijsactie rond die tijd.

Image
Access the future als tekst, maar een futuristische achtergrond.

MetaVPad op social media

Indien je up-to-date wil blijven omtrent informatie en nieuws over MetaVPad, kun je verschillende social media kanalen van het project volgen. Zo is er een thread op Reddit, waar informatie te vinden is en gebruikers zelf ook met informatie en vragen komen.

De meeste volgers blijven via Twitter up-to-date over de ontwikkelingen rondom MetaVPad. Op Twitter heeft het project ruim 170.000 volgers. Door deze enorme hoeveelheid volgers, lijkt het volgeraantal op Telegram stukken minder. Via Telegram krijgen meer dan 87.000 volgers al het nieuws rondom MetaVPad mee. Natuurlijk is dit ook een enorm aantal, zelfs meer dan het aantal inwoners van Andorra!

Naast Twitter, Reddit en Telegram, maakt MetaVPad ook gebruik van Medium. Medium is een platform waar bloggers actief zijn. Veel crypto projecten delen hun ontwikkelingen als blog via dit platform. Op Medium zijn er 3.800 mensen die het project volgen. Indien je graag artikelen leest over projecten, kan dit kanaal iets voor jou zijn!

Populariteit MetaVPad (december 2021)

Twitter 171.200 volgers
Telegram 87.300 volgers
Medium 3.800 volgers
Reddit 181 volgers

Conclusie

De enorme hype rondom de metaverse kan voor MetaVPad een grote kans zijn. Indien er veelbelovende projecten via MetaVPad gelanceerd worden, zullen investeerders maar al te graag METAV willen kopen. De samenwerking met BlueZilla is ook zeer belangrijk voor het project. Zo kan er geprofiteerd worden van de kennis en het netwerk van BlueZilla.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over MetaVPad of launchpads? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over MetaVPad!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.