Ethereum miljonair worden

Hoeveel Ethereum heb je nodig om miljonair te worden?

Iedereen die zich bezighoudt met investeren in de wereld van crypto, die heeft zich wel eens afgevraagd hoe je nu super rijk wordt. Hoe kun je nou met enigszins haalbare bedragen tóch miljonair worden? Cryptocurrency's bieden absoluut kansen hiervoor, maar dan moet je er natuurlijk wel even wat langer voor gaan zitten. Van tien minuutjes per dag ronddwalen in de app van Bitvavo of Binance wordt niemand rijk. Maar even to the point: hoeveel Ethereum (ETH) heb je nodig om miljonair te worden? Ik vertel het je in dit artikel, dus lees lekker mee. 

Bekijk snel

Wat is Ethereum? 

Voordat we overgaan naar het verhaal over Ethereum miljonair worden, duiken we eerst even in de basis. Want wat is Ethereum nu eigenlijk? 

Veel mensen zien het als de tegenhanger van Bitcoin (BTC), maar dit is niet waar. Bitcoin is ontwikkeld tot een peer-to-peer betaalsysteem, waarmee we op decentrale wijze transacties kunnen uitvoeren. Ethereum is ontworpen als zijnde de basis van het nieuwe internet. Het netwerk van Ethereum wordt gebruikt om dApps en smart contracts op uit te voeren. 

Mijn collega Matt heeft een handig filmpje opgenomen, waarin hij uitlegt wat Ethereum exact is. 

Founder van Ethereum

De oprichter van Ethereum is Vitalik Buterin, een wiskundig genie uit Rusland. Hij verhuisde al op jonge leeftijd met zijn ouders naar Canada, waar hij op school een talent in mathematische programmering en economie ontwikkelde. Hij rolde, weliswaar via Bitcoin, de cryptowereld in. Hij verdiepte zich in blockchaintechnologie en toen hij nog maar 19 jaar was, kwam hij al met zijn eerste whitepaper over Ethereum. 

Wil je meer weten over Vitalik Buterin, dan kun je het beste dit artikel van mijn collega Yordi even doornemen. Hij vertelt alles over de achtergrond van de beste man

Visie Ethereum 

De visie van Ethereum is drieledig. Uiteraard is het de bedoeling om het platform mainstream te maken, zodat de mensheid vooruit geholpen kan worden. Dit wil het team achter de blockchain fixen door de focussen op drie kernwaarden: 

 • More scalable
 • More secure
 • More sustainable

Op de website vind je de volgende teksten. Ik kan ze natuurlijk vertalen, maar ik vind dat de visie het beste tot uiting komt in de oorspronkelijke taal (of zou dat in het geval van Vitalik Russisch zijn?)

More scalable

Ethereum needs to support 1000s of transactions per second, to make applications faster and cheaper to use.

More secure

Ethereum needs to be more secure. As the adoption of Ethereum grows, the protocol needs to become more secure against all forms of attack.

More sustainable

Ethereum needs to be better for the environment. The technology today requires too much computing power and energy.

Web3.0 en Ethereum

Web3.0 is die nieuwe, upcoming vorm van het internet waar Ethereum graag aan bijdraagt. Dit heeft alles te maken met de Metaverse, die term waar je nauwelijks omheen kunt in 2022. Mijn collega Gijs schreef een uitgebreid artikel over web3 en zelf schrijf ik copy over de metaverse, dus als je door wilt leren, klik dan even op de linkjes. 

Web3 komt uit de koker van het team achter Ethereum blockchain, waarbij de focus ligt op het ownership naar de gebruikers brengen. Dus geen controle meer bij grote partijen. Volgens Butalik zijn zijn dit de kernpunten van Web3:

 • Web3 is gedecentraliseerd;
 • Het is permissionless;
 • Web3 draait om native payments;
 • Het is trustless. 

Bekijk hieronder een filmpje over het netwerk van Blockchain, zodat je meer inzage krijgt in de blockchain:

Ether - de coin van Ethereum

Ether is de digitale coin van het Ethereum netwerk, maar in de volksmond noemen veel mensen het gewoon Ethereum. Ether kun je op allerlei exchanges wel kopen, dus het is eenvoudig om te traden. 

Dit betaalmiddel is snel aan het ontwikkelen en je kunt het tegenwoordig al bij veel bedrijven gebruiken om mee te betalen. Het is nog lang niet mainstream en overal toepasbaar, mede door de volatiliteit van de cryptomarkt. De waarde van een Ether schommelt van minuut tot minuut, maar op het moment van schrijven (30 mei 2022) is de coin zo'n €1.800,- waard. 

Ether is bij uitstek geschikt voor peer-to-peer betalingen, die razendsnel kunnen worden uitgevoerd. Er hoeft geen bank bij een transactie betrokken te worden, dus je hebt alleen een crypto wallet en een ether-adres van de ontvanger nodig. Je kunt betalingen uitvoeren met deze digitale coin, maar je kunt het ook gebruiken als investering.

Cryptomiljonair - kan dat?

Maar goed, we weten nu alles over Ethereum en Ether, de coin van het netwerk. Door al je crypto's te spenden kom je geen steek verder en aangezien je dit artikel leest, heb je vast de intentie om crypto miljonair te worden. Er zijn al wat mensen je voorgegaan, waarvan Erik Finman de jongste was. 

Wil je meer weten over de jongste cryptomiljonair? Bekijk onderstaande TedX Teen van Finman himself:

Hoe kun je geld verdienen met Ethereum?

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met Ether en de Ethereum blockchain. Om te beginnen kun je als programmeur applicaties ontwikkelen, waarmee je geld kunt verdienen. Ook kun je natuurlijke specialist worden in crypto, blockchain of in dApps van mijn part, waarmee je veel geld kunt verdienen.

Maar, wat als je nu wilt investeren en handelen en daar rijk van worden? Ethereum is zeer geschikt voor online trading doeleinden, waardoor je grote winsten kunt realiseren. Let op: dit is geen financieel advies en mag ook niet zo gezien worden. Doe altijd je eigen onderzoek en vertrouw niet klakkeloos op de mening of het onderbuikgevoel van anderen. Dit is puur bedoeld ter inspiratie en om te informeren.

Daytraden is een goede manier om geld te verdienen met Ether en ook één van de snelste manieren. Onderwijs jezelf en zorg ervoor dat je alles komt te weten over Fundamentele analyse en technische analyse, de basis van traden. Daarbij kan het verstandig zijn om te HODLen, zodat je op de lange termijn profiteert. Wie bewaart, heeft wat!

Het basisprincipe achter HODLen is inkopen, wanneer de prijs laag ligt en verkopen wanneer de prijs hoog is. Dit heeft natuurlijk alles te maken met marktsentiment en dus ook met market reflexivity, waarover je in dit artikel meer kunt lezen. 

Let op: HODL'en is waarschijnlijk een goede manier om later veel geld te verdienen aan Ethereum, maar het kan ook eindigen in een fiasco. Het is en blijft een risico!

Kan Ethereum je rijk maken?

Ja, dat kan zeker. De crypto scene is nog jong, de markt volatiel en het potentieel groots. Als jij je goed inleest, jezelf onderwijst en je vaardigheden keer op keer verbetert, dan heb je goud in handen. Dit is waarom Ether zo'n veelbelovende cryptocurrency is:

 1. Bitcoin is enorm bekend, maar Ether is een stabiele tweede. Het verhandelde vermogen is gigantisch;
 2. Ethereum biedt een robuuste basis voor de ontwikkeling van DeFi-projecten. Zoals je wellicht weet is DeFi de afkorting van decentralized finance - het financiële stelsel van de toekomst;
 3. Ether wordt steeds vaker geaccepteerd als algemeen betaalmiddel, waardoor de waarde alleen maar toeneemt. 

Even voor jouw beeldvorming: als je in het begin € 100 had geïnvesteerd in Ether, dan was dat kleine investerinkje nu bijna € 70.000 waard geweest. Bizar toch? 

In onderstaande video kun je meer leren over hoe je ETH-miljonair kunt zijn over zo'n acht jaar. Let op: dit is ter inspiratie en geen financieel advies!

 

Wat wel grappig is, is dit interview uit 2018 met een Nederlandse student. Hij beweerde al ruim 150.000 aan Ether in zijn portefeuille te hebben. Hij zei toen: "Als Ethereum een waarde heeft van 1800 euro, dan ben ik miljonair. Maar daar ga ik niet op gokken, daarom investeer ik nog in acht andere cryptocurrencies". Hilarisch dat we nu, krap aan vier jaar later, kunnen stellen dat die waarde tóch is bereikt!

Hoeveel Ether heb je nodig om miljonair te zijn?

Zoals we hierboven al stelden, is Ether vandaag de dag zo'n € 1.800 waard. Dat betekent dat je ongeveer 555,555556 Ether nodig hebt om miljonair te zijn. Dat is natuurlijk wel als je direct vandaag zo rijk wilt zijn in de wereld van Ether, wat voor de normale mens gewoon niet mogelijk is.

Als je jezelf nu een aantal jaren geeft, of zelfs gaat sparen voor je pensioen, dan heb je al heel wat meer kans. Experts zeggen het volgende over de prijsontwikkeling van Ether:

Based on the stock-to-flow model and based on historical projections, Ether will be between ten thousand and fifteen thousand dollars if Bitcoin doubles before the end of the year.

Dit geeft natuurlijk geen garanties, maar als de Bitcoin (BTC) dus zou doorschieten naar laten we zeggen € 70.000, dan zou Ether dus de potentie hebben om te ontwikkelen richting de € 15.000. Je kunt voorstellen dat als dit zou gebeuren, dat je er warmpjes bijzit, als je nu alvast gaat investeren. Of misschien zelfs al bent begonnen!

Hier heb ik nog een filmpje voor je, waarin je kunt bekijken hoeveel ETH je nodig hebt om cryptomiljonair te worden in 2021/2022:

Laatste tips

 1. Stop je life-savings niet in Ethere, want dan heb je misschien straks geen appeltje voor de dorst meer. Of misschien een boomgaard voor de dorst, maar dat weet je dus niet zeker he!
 2. Wacht niet langer en zet nu alvast stappen. Hoe later je begint, des te kleiner de kans is dat je miljonair wordt met crypto;
 3. Blijf jezelf onderwijzen! Ga all-in. Verdiep je in de blockchain, in de digitale coins, in the theorieën en strategieën en laat jezelf versteld staan. Het is zo'n mooie branche!

Conclusie

Nou, dat was me het artikeltje weer wel. Het investeren in crypto is echt een trend, waarbij steeds een ander facet wordt uitgelicht. Ethereum is enorm bekend, want na Bitcoin is het zo'n beetje de enige currency die de niet-traders kennen. 

De coin heeft potentie en aan de kennis en kunde achter het netwerk zal het ook absoluut niet liggen. Als je cryptomiljonair wilt worden, of Ethereum miljonair in het bijzonder, dan is het van belang dat je direct start. Vandaag starten is morgen misschien al wel winst draaien. We hebben besproken hoeveel Ether je nodig hebt om miljonair te zijn en je weet de huidige waarde van de munt nu. 

Weet dat het altijd een risico is om te beleggen, net als dat het een risico is om te investeren in aandelen. Leg geen geld in, wat je eigenlijk niet kunt missen en besef dat het vastzetten voor de lange termijn het meest aantrekkelijk is. Zeker als je er stinkend rijk mee wilt worden.

Heb je meer financiële middelen nodig om te investeren in de Ethereum blockchain en alles waar Ether voor staat? Overweeg dan om je te verdiepen in Ethereum en Ether, zodat je als copywriter, financieel specialist, juridisch crypto adviseur of programmeur aan de slag kunt. Op deze manier kun je én je kennis uitbreiden én je crypto wallet vullen. Wat wil een mens nog meer?

Heb je nog vragen over Ethereum of andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten.

Wil je verder praten over Ethereum en rijk worden door te investeren in cryptocurrency's? Meld je dan snel aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! Hier staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar om verder te praten over jouw toekomst als cryptomiljonair, of specifiek als Ethereum miljonair? Ik hoop je zeker daar te treffen, zodat we samen onze ervaringen kunnen delen!

Header image door Bram van Oosterhout


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.