Voorbeeld van een banner

CultDAO (CULT) - Een volledige uitleg

In een wereld waar de onrust op verschillende vlakken steeds meer toeneemt, wordt de schreeuw om hoopgevende gebeurtenissen steeds groter. Op sociaal vlak lijkt de tolerantie af te nemen en is discussie steeds minder een goed gesprek, maar een uiting van je eigen mening. Niet alleen op lokaal vlak speelt dit, maar ook nationaal en zelfs mondiaal wordt ieders mening niet zonder slag of stoot gerespecteerd.

Daarnaast is er wereldwijd de dreiging van virussen, voedseltekorten, klimaatproblemen en oorlogen. Als klap op de vuurpijl voelt iedereen de stijgende inflatie in zijn portemonnee en is er bij veel mensen de overtuiging dat dit nog niet de bodem van het diepe dal is. Ook CultDAO ziet deze problemen en wil met dit cryptoproject zorgen voor verandering.

Deze DAO is bedoeld voor mensen met een soortgelijke gedachtegang, die via deze weg verschillende projecten willen steunen en zelf natuurlijk ook een leuk rendement over hun investering willen maken. In dit artikel neem ik je mee in het project van CultDAO, de tokens van het project en wat je allemaal met deze tokens kunt doen. Ook ontdek je de mogelijke founder van CultDAO, die zeer bekend is in de wereld van crypto!

Bekijk Snel

In de onderstaande video kun je de introductie van CultDAO checken:

https://www.youtube.com/watch?v=BlV4fzJujCA

Wat is CultDAO?

CultDAO is een Decentralized Autonomous Organization (DAO), met een schatkist en een eigen token. Naast het zijn van een DAO is het lastig om het project in een hokje te stoppen. Is het een memecoin? Het motief, de missie en de visie van het project ogen naar mijn mening zeer serieus. CultDAO richt zich op de economische en maatschappelijke ontwikkelingen, waar zij een duidelijke mening over hebben. 

De DAO heeft een schatkist, die onder andere bedoeld is om om investeringen te doen in projecten die voldoen aan de criteria. Welke criteria? Er zijn drie belangrijke punten waar een project (grotendeels) aan moet voldoen. Het project moet meewerken aan de strijd tegen centralisatie en decentralisatie juist bevorderen, maar ook direct ten goede komen aan een goed doel.

Deze doelen kunnen worden voorgedragen door de 50 grootste stakers, The Guardians genoemd, van het token van CultDAO. Buiten deze 50 personen kunnen de overige stakers stemmen over het voorstel. Om het stemmen en doen van voorstellen te stimuleren, is er een token burn ingevoerd. Voor elke 15,5 ETH van CULT die wordt opgehaald, wordt 2,5 ETH verbrand. De overige 13 ETH gaat naar het geïnvesteerde protocol of doel, waar men voor gestemd heeft. 

Het gedeelte dat in aanmerking komt voor de token burn wordt ook in twee even delen verdeeld. 50% van die CULT wordt onmiddellijk naar een burn wallet gestuurd, terwijl de overige 50% proportioneel wordt verdeeld onder alle stakers.

CultDAO Manifesto

Wanneer je een beetje onderzoek gaat doen naar CultDAO, kom je snel oneliners als ‘read the Manifesto’ tegen. Maar wat is de Manifesto? In deze tekst kun je de opvatting van CultDAO ontdekken, waarbij het motief van het project duidelijk naar voren komt. Om je een beeld te geven van wat er in 12 pagina’s lange manifest staat, geef ik je graag een introductie.

Wreedheid, onrechtvaardigheid, onverdraagzaamheid en onderdrukking zijn termen die vandaag de dag steeds relevanter blijken te zijn. Waar je vroeger de vrijheid had om te denken en spreken zoals je zelf wilde, wordt dit tegenwoordig steeds minder gedoogd. In ruil hiervoor krijg je steeds meer te maken met zowel online of offline bewaking, in de vorm van camera’s, fysiek geweld, verbannen op social media, enzovoort. Een wapenstok kan gebruikt worden in plaats van een goed gesprek, maar woorden zullen altijd krachtig blijven. De waarheid is dat er iets vreselijk mis is, vind je niet?

Bitcoin (BTC) heeft zijn schoonheid doordat het echt, puur en gedecentraliseerd is. Natuurlijk kan de waarde dalen wanneer er miners moeten stoppen met minen, maar Bitcoin kan niet gestopt en verboden worden. Bitcoin blijft bestaan wanneer er kopers en verkopers zijn, die Bitcoin als ruilmiddel beschouwen. Ook CULT is ontworpen om gedecentraliseerd te zijn en kan niet gestopt worden. Door de handel in CULT zal de schatkist gevuld worden, waardoor er een constante stroom van financiering kan zijn, voor elk protocol dat de wereld wil veranderen.

Image
Logo en bedrijfsnaam van CultDAO, met daaronder hun slogan.

De coin van CultDAO: CULT

Er zijn twee coins die van belang zijn binnen het ecosysteem van CultDAO. De meest belangrijke coin hierbij is CULT. Het tweede token van het project is dCULT, het token dat bedoeld is voor bestuurlijke taken. Hierover kun je verder in de blog meer informatie vinden.

CULT is de token van CultDAO, die zorgt voor het vullen van de schatkist en als speculatief middel kan fungeren voor investeerders. Door het verhandelen van CULT zal de DAO schatkist van CultDAO langzaam gevuld raken, zodat er vermogen is om gedecentraliseerde projecten te financieren. Dit wordt gerealiseerd door de 0,4% transactiekosten, die gelden voor CULT-transacties.

Hieronder kun je de tokenomics van CultDAO vinden, met een duidelijk overzicht van de manier van werken:

Image
CultDAO Tokenomics van CULT

Waar kun je Cult kopen?

CULT is op dit moment (30 april 2022) nog niet verkrijgbaar op de grote exchanges. Een grote kans om de token te kopen voordat het voor iedereen toegankelijk is? Wie zal het zeggen. Het meest bekende platform waar je CULT op dit moment kunt kopen is Uniswap, waar je op het Ethereum netwerk van Uniswap de coin kunt kopen. In totaal zijn er ongeveer 10 platformen waar je CULT kunt verhandelen. Andere bekende opties zijn:

Dit kan in de toekomst veranderen. Cult wordt vaak gezien als een coin met de potentie van memecoins in 2021. Dit komt  onder andere door een reden die je later in dit artikel kunt ontdekken. Memecoins behoren tot een categorie die in 2021 heeft laten zien dat er extreme prijsstijgingen mee te behalen zijn. Dagelijks steeg de ene na de andere memecoin met honderden procenten, terwijl ook de grote memecoins zoals Shiba Inu, Floki Inu en Dogecoin enorme stijgingen zagen. Het is daarom mogelijk dat je CULT in de toekomst bij meer exchanges kunt kopen, indien de interesse in het project groeit.

Geschikte wallet voor CULT

Er zijn verschillende manieren om je coins te bewaren. De exchange is hierbij de minst handige optie. Dit komt doordat de exchange de controle over de coins houdt en jij dus niet de volledige controle hebt. Daarom worden externe wallets aangeraden, zodat je zelf je eigen coins in bezit hebt. Naast de exchange wallet zijn er diverse software en hardware wallets, die wél zorgen voor controle over je eigen coins. 

Cult software wallet

Ook voor verschillende software wallets kun je terecht wanneer je CULT ergens wil bewaren. CULT kun je opslaan in de meest populaire software wallets, zoals Trust wallet en de MetaMask wallet. Deze software wallets zijn eenvoudig in gebruik en zorgen voor meer controle. Bewaar je privacy key goed en deel die met niemand. MetaMask heeft een app en kun je daarnaast als webbrowser extensie gebruiken, terwijl de Trust wallet enkel als app te gebruiken is.

Cult hardware wallet

CULT kan je naast de exchange en software wallet ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Image
Ledger en MetaMask wallets

CULT Staking - Ontvang dCULT door te staken

Het staken van CULT is de basis van CultDAO. The Guardians, de 50 dCULT-houders met de meeste tokens, kunnen voorstellen indienen. Wanneer een voorstel succesvol is, wordt het bepaalde percentage dat voor het voorstel bedoeld is verdeeld. 50% wordt ‘verbrand’ en de andere 50% gaat naar de DAO toe, waarbij het verdeeld wordt onder de stakers van CULT.

dCULT staking rewards

De andere token van CultDAO, genaamd dCULT, is de proof of stake (PoS) token van het project. Wanneer je CULT in de DAO zet, ontvang je dCULT. Op elk moment kun je dit weer omgewisseld krijgen, inclusief de beloningen die aan de DAO zijn gegeven. Ondanks dat alles wordt weergeven in dCULT, zullen de rewards gewoon in CULT uitbetaald worden.

Hoe kun je CULT staken?

Het staken van je CULT tokens is een zeer gemakkelijk proces. Op de website van CultDAO kun je door linksboven op ‘Launch App’ te klikken komen in de app. Hier klik je vervolgens op ‘Stake CULT’. Daarna kun je beslissen hoeveel je wil gaan staken en voltooi je de transactie. Je zult vervolgens zien dat je een balans in dCULT tokens hebt, in plaats van CULT.

Ook het unstaken van je coins is een eenvoudig proces. Om je CULT tokens op te nemen klik je op de ‘Withdraw’ knop. Bevestig de transactie en ontvang daarna je tokens. De dCULT tokens die je in je wallet ziet zullen worden teruggezet in CULT tokens, samen met de staking rewards.

Image
Voorbeeld van hoe je CULT kunt staken.

Founder van CultDAO

De persoon die CultDAO heeft opgericht, de founder van het project, is niet met zijn volledige naam bekend bij het grote publiek. Wel heeft SolidProof zijn identiteit gecheckt, dus zijn identiteit is bekend. Veel projecten delen hun identiteit met dit soort bedrijven, zodat een rugpull minder voor de hand ligt. Je identiteit is immers bekend, dus een rugpull kan grote persoonlijke gevolgen hebben.

Daarnaast is er voor ongeveer $6 miljoen voor ruim 200 jaar vastgezet, dus de coin is bovengemiddeld rugpull proof. Echter, er blijven risico’s zitten aan het investeren in dit project, net zoals bij elk ander cryptoproject.

Iets wat kan zorgen voor minder risico is de identiteit van de founder. Hierover wordt veel gespeculeerd, omdat dit zomaar een interessant iemand kan zijn. Nadat SolidProof de identiteit van de founder in handen kreeg, stuurden zij een tweet hierover. In de tweet stond dat de founder een bekende binnen de cryptowereld was, waardoor veel mensen op onderzoek gingen.

De link tussen Shiba Inu en CultDAO

Op basis van verschillende argumenten wordt verwacht dat de founder van Shiba Inu, genaamd Ryoshi, ook de founder van CultDAO is. Er wordt gespeculeerd dat Ryoshi kenbaar heeft gemaakt dat hij dit jaar met een nieuw project is begonnen, maar hierover is niets bekend. Hierdoor begonnen de eerste mensen de link te leggen.

Ook zijn er verschillende tweets die wijzen naar Ryoshi als founder van CultDAO. Het opmerkelijke is dat hijzelf deze suggesties maakt in verschillende tweets. Een voorbeeld van deze tweets kun je via deze link vinden. Echter, enkele tweets en wat speculatie zouden geen bewijs zijn, om te denken dat Royshi achter CultDAO zit.

Daarom zijn er meer bewijzen, die wijzen richting Ryoshi. Zo is de eerste NFT-collectie van CultDAO voor velen een belangrijk argument. De collectie wordt The Ten Guardians of the Apocalypse genoemd en bestaat uit 10 NFT’s. Eén NFT heeft een uitroepteken als naam en een andere heet XXV, wat een Romeins cijfer is.

Wanneer je dit cijfer vertaalt naar het alfabet, kom je uit bij de letter Y. Wanneer je nu alle eerste letters van de NFT neemt, ontstaat de volgende zin: I AM RYOSHI! Toeval? Extra opvallend is dat je één van de NFT’s met SHIB kunt kopen, wat de token van Shiba Inu is. Benieuwd naar de collectie? Je kunt hem hier bekijken!

Image
SolidProof tweet over Shiba Inu en Cult DAO founder Ryoshi.

CultDAO op social media

Indien CultDAO jou een interessant project lijkt, dan kun je via verschillende social media kanalen het project blijven volgen. Zoals nagenoeg elk cryptoproject maakt CultDAO ook gebruik van Twitter. Hier hebben zij in totaal 53.000 vast volgers, die dagelijks meerdere tweets in hun feed ontvangen.

Ook kun je CultDAO blijven volgens via verschillende chatkanalen. Zo zijn er ruim 9.000 volgers op Discord, die via dit kanaal op de hoogte blijven omtrent het laatste nieuws over CultDAO. Ook het andere populaire chatkanaal, Telegram, wordt gebruik voor de communicatie. Op Telegram heeft CultDAO bijna 4.000 volgers.

Ben je op zoek naar een platform waar je CultDAO gerelateerde blogs kunt lezen? Je kunt CultDAO vinden op Medium, waar je maandelijks een nieuw artikel kunt verwachten. Wie weet wordt de frequentie in de toekomst hoger, maar na vier maanden zijn er 5 blogs op Medium geplaatst.

Conclusie

CultDAO is een DAO-project dat zich richt op de actuele gebeurtenissen in de wereld. Met Ryoshi als mogelijke founder heeft het project een enorme potentie, omdat Shiba Inu wereldwijd een van de meest bekende cryptomunten is. Echter, er is geen 100% zekerheid dat Ryoshi de founder is en daarnaast moet dit nieuws ook groots naar buiten worden gebracht. Garanties voor een enorme prijsstijging is er dus niet!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over CultDAO? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom CultDAO!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.