Een bus in London met daarom een reclame van Floki Inu.

Floki Inu, de nieuwe nummer 1 meme coin?

Na de successen van Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), lijkt er een nieuwe meme coin op te staan. Floki Inu (FLOKI) is één van de snelst stijgende meme coins, die openlijk bekend heeft gemaakt dat zij de nieuwe nummer 1 meme coin willen worden. 

Het project voegt ook daad bij woord, door bijvoorbeeld een marketingcampagne die nog niet eerder vertoond is. Wereldwijd is Floki Inu zichtbaar op bussen, billboards en schermen. Van London tot Dubai, de coin is zichtbaarder dan welke digitale munt dan ook!

Naast de uitbundige marketing, heeft het team van Floki Inu zowel binnen als buiten de cryptomarkt enorme plannen. De nummer 1 meme coin word je niet zomaar, dus er zal een hoop moeten gebeuren. In deze blog ontdek je alle plannen en voordelen die Floki Inu aan de gemeenschap biedt.

Bekijk snel

In de onderstaande kun je alvast ontdekken hoe je kunt investeren in Floki inu:

Wat is Floki Inu (FLOKI)?

Waar veel meme coins luchtkastelen zijn zonder enig nut, heeft Floki Inu de doelstelling om meer te bieden. Het project ziet zichzelf niet als een speculatief luchtkasteel, maar als een gemeenschap met daadwerkelijk een bruikbaar platform. De gemeenschap staat bekend als de Floki Vikings en participanten binnen de gemeenschap worden Vikingen genoemd.

De naam Floki Inu is ontstaan doordat een beweging binnen de Shiba Inu gemeenschap een token wilde maken. Deze token is gebaseerd op de hond van Elon Musk. Via Twitter deelde de oprichter van Tesla zijn nieuwe aanwinst; een shiba genaamd Floki. Naast de link met Elon Musk heeft het project ook een link met de Kimbal Musk, de broer van Elon Musk. Samen met het bedrijf van Kimbal Musk, werkt Floki Inu aan het oplossen van het voedseltekort in de wereld. 

Vaak worden er meme coins gemaakt dankzij de Tweets van Elon Musk, maar deze zijn puur als grap ontwikkeld. De coins hebben weinig nut, op het speculatieve aspect na. Floki Inu heeft echter plannen die het project en het token nuttig maken, door het realiseren van een spel, marktplaats en zelfs een educatief platform.

Image
De beruchte Tweet van Elon Musk, over zijn Shiba die hij Floki noemt.

FlokiPlaces

Om de NFTs van het spel Valhalla te kunnen verhandelen, heeft Floki Inu plannen om een marktplaats op te richten. De marktplaats zal FlokiPlaces gaat heten en komt mede tot stand door de samenwerking met Curate (XCUR).

Naast de NFTs van Valhalla, kun je via de marktplaats ook merchandise van Floki Inu kopen. Een bijkomend voordeel van deze marktplaats is dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Dit maakt de marktplaats zeer interessant voor zowel kopers als verkopers.

Floki Inuversity

Naast deze ontwikkelingen, richt Floki Inu zich ook op een eigen educatief platform. Het platform heet Floki Inuversity, vernoemd naar het project. Over de invulling van het educatieve platform heeft het team nog weinig gedeeld. Indien je hierin bent geïnteresseerd is het verstandig om de kanalen van het project in de gaten te houden.

Valhalla

Het project is bezig met het maken van Valhalla, een play-to-earn spel dat gebruik maakt van NFTs en zich afspeelt in de metaverse. Alles wat je in de metaverse krijgt - onder andere door gevechten - is voor jou. Je bent vrij om de NFTs te bezitten of te verkopen. Het betaalmiddel binnen het spel is FLOKI.

Het team dat Valhalla aan het ontwikkelen is, werkt sinds 2017 al aan NFT-games. In totaal zijn er 15 teamleden bezig met het project. Daarnaast worden er ervaren adviseurs gezocht, om het spel tot een succes te maken. Het doel van het spel is dat het wereldwijd een succes wordt, zodat de coin van Floki Inu nog meer waarde krijgt.

De onderstaande video geeft een beeld van het spel dat Floki Inu uit gaat brengen.

De token van Floki Inu: FLOKI

Naast het nut van de coin binnen het ecosysteem, is FLOKI daarbuiten ook bruikbaar. Er wordt bijvoorbeeld samengewerkt met Shopping.io (SPI), waardoor je met FLOKI aankopen kunt doen bij onder andere eBay, Amazon, Walmart en AliExpressDaarnaast werkt het project ook samen met CryptoCart (CC). Hierdoor is de coin te gebruiken om giftcards te kopen. Dit zorgt ervoor dat je betalingen kunt verrichten bij onder andere Apple en PlayStation.

Voor veel gebruikers van FLOKI is de digitale munt echter een speculatieve investering, waarbij er wordt gehoopt op enorme koersstijgingen. Dogecoin en Shiba Inu hebben het voorbeeld gegeven, de koers van een meme coin kan enorm stijgen.

Tokenomics

Het Floki Inu token is beschikbaar op de Ethereum (ETH) blockchain en de Binance Smart Chain (BSC). Hierdoor is de ERC-20 en BEP-20 goed te verenigen. In totaal zijn er maximaal 10 biljoen tokens. Deze maximale hoeveelheid zal echter afnemen, door de transactiekosten. Een deel van de transactiekosten wordt namelijk uit de circulatie gehaald.

Token burn

Op zowel de Binance Smart Chain als de Ethereum blockchain heeft Floki Inu een burn wallet. Via deze wallets worden FLOKI uit de circulatie gehaald, waardoor de coin deflationair is. De betreffende tokens komen in deze wallets via de kosten die gemaakt worden bij transacties. Dit zorgt ervoor dat de tokens waardevoller worden, doordat er minder beschikbaar zijn. 

De transactiekosten bedragen nu 11%, waarbij het percentage verdeeld wordt voor 3 doeleinden. Zo gaat 2% van de transactiekosten naar de houders van FLOKI. Daarnaast gaat 6% naar de burn wallet, waardoor deze tokens definitief uit de circulatie verdwijnen. De overige 3% gaat naar de marketing wallet toe. Dit percentage is bedoeld om het ecosysteem verder te ontwikkelen. Indien er voldoende geld voor de plannen is binnengehaald, is het mogelijk dat dit percentage lager wordt.

Ontwikkeling van het ecosysteem

Het percentage dat wordt ingehouden bij transacties wordt voor verschillende doelen binnen het ecosysteem gebruikt. De grootschalige marketingcampagnes worden ermee betaald, maar ook samenwerkingen met influencers, offline evenementen en andere promoties.

Daarnaast gaat er ook een deel van het bedrag naar donaties aan goede doelen, waardoor je als investeerder indirect goede doelen steunt. Verder wordt het geld ingezet om het ecosysteem verder te ontwikkelen, door het team uit te breiden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Waar kun je het token van Floki Inu kopen?

Op dit moment kun je FLOKI via meer dan tien platformen verkrijgen. De meest bekende opties zijn Uniswap (UNI), PancakeSwap (CAKE), Gate.io en Poloniex. De laatste twee opties zijn gecentraliseerde exchanges waar je de token op de meest makkelijke manier kunt krijgen.

Indien de hype omtrent meme coins door blijft zetten, gebeurt er met FLOKI mogelijk hetzelfde als met Dogecoin en Shiba Inu. Beide coins werden door grote exchanges aan hun assortiment toegevoegd toen de populariteit toenam. Indien je bijvoorbeeld liever Binance of Bitvavo gebruikt voor het investeren in crypto, is het handig om het nieuws op de platformen in de gaten te houden. 

Hoe koop ik Floki Inu?

Floki Inu kopen op Gate.io is een fluitje van een cent. Binnen enkele stappen kan je al de trotse eigenaar zijn van FLOKI.

 1. Meld je hier gratis aan bij Gate.io
 2. Druk bovenaan op Wallets
 3. Zoek naar Bitcoin (BTC) of naar Tether USDT (net welke munt je nodig hebt om Floki Inu bij Gate.io te kopen
 4. Klik op Deposit
 5. Kopieer het adres
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin of Tether en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de cryptomunten op Gate.io staan
 10. Druk bij Gate.io bovenaan op Markets, kies BTC Markets of USDT Markets en zoek naar FLOKI
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Floki Inu. 
Image
Een reclamebord van Floki Inu met de tekst: Missed $DOGE? Get $FLOKI.

Wat is een geschikte wallet voor Floki Inu?

De coin van Floki Inu kun je via een software wallet online opslaan. De bekende MetaMask wallet en Trust wallet geven beiden de mogelijkheid om je FLOKI op te slaan. Daarnaast kun je de coins ook op de exchange laten staan, maar dit is de minst veilige manier die AllesOverCrypto zeker niet aanraadt. 

FLOKI kan je naast de exchange, op de Trust wallet of de MetaMask wallet opslaan. De meest veilige optie om je coins te beschermen is een hardware wallet. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Het team van Floki Inu

Bij de meeste projecten is het team volledig transparant. Vaak wordt een anoniem team zelfs als onbetrouwbaar gezien. Floki Inu hangt tussen de twee opties in. Het team is deels bekend, voornamelijk door hun Twitter account. Over de hoofdontwikkelaar van Floki Inu is geen twijfel, dat is Jackie Xu. Deze gerespecteerde ontwikkelaar heeft al meer dan 10 jaar ervaring met blockchain opgedaan.

Daarnaast bestaat het team uit verschillende teamleden die op Twitter actief zijn. In de onderstaande tabel worden zij ook benoemd met hun gebruikersnaam op Twitter. Helaas Jackie Xu heeft zelf geen Twitter en is Mighty_100B zijn account tevens niet vindbaar.

Naam Functie
Jackie Xu Hoofdontwikkelaar
@100bviking Hoofd Bedrijfsvoering
@SabreEthereum Hoofd Marketing
@mrbrownwhale NFT strateeg / Gaming
@PetaByteCapital Adviseur
@MrXuj Hoofdontwikkelaar
@Mighty_100B Hoofd Community
@ShiroyashaDev Web ontwikkelaar
Image
Een tweet van Elon Musk waarbij hij een foto deelt van zijn Shiba.

Roadmap

Floki Inu werkt met doelen die niet tijdsgebonden zijn. Waar wij bij AllesOverCrypto het over een roadmap hebben, heeft Floki Inu zelf een ambitieuzere benaming, namelijk moonsheet. Behalve deze benaming zijn de plannen ook ambitieus te noemen. Het doel is om de allergrootste meme coin op de cryptomarkt te worden. 

Hiervoor zijn grootse plannen nodig. Op het moment van schrijven (november 2021) heeft het project fase 2 bijna afgerond. Dankzij het steunen van goede doelen, meer dan 50.000 FLOKI-houders en de start van de marketingcampagne, is het team op het punt gekomen dat er nog één punt van fase 2 afgerond dient te worden. Enkel nog het beloningsprogramma voor gebruikers binnen de gemeenschap staat op de planning.

Naast de plannen omtrent Valhalla en FlokiPlaces staan er is fase 3 en fase 4 meer activiteiten op de planning. Zo wil het team zorgen voor meer toegankelijkheid, door nieuwe samenwerkingen en noteringen op handelsplatformen. Ook heeft het team gulle plannen voor de toekomst, met onder andere een Tesla giveaway en donaties aan dierenasielen en andere goede doelen.

De roadmap van Floki Inu

Fase 3 Fase 4
Dapps & Games FlokiPlaces (NFT & merchandise marktplaats)
Noteringen op centrale handelsplatformen Tesla giveaway
Grote samenwerkingen $100k+ donatie aan dierenasielen en goede doelen
100.000 houders 150.000 houders
Offline events -

De populariteit op social media

Het project is op diverse social media platforms actief. Met name via Twitter en Telegram worden de meeste geïnteresseerden bereikt. De coin bestaat pas enkele maanden, dus deze hoeveelheid volgers zijn bovengemiddeld te noemen. Echter zijn de aantallen nog zeer laag vergeleken met de concurrenten. Zo hebben Dogecoin en Shiba Inu miljoenen volgers op Twitter, terwijl Floki Inu op dit platform 143k volgers heeft.

Deze populariteit past bij grote meme coins, die vaak een grote community opbouwen. Naast de eigen social media kanalen, speelt de betrokkenheid van influencers ook een rol voor de bekendheid van het project. Indien Elon Musk bijvoorbeeld Tweets stuurt van zijn hondje Floki, dan kan de koers omhoog gaan. Het is echter niet raadzaam om je investeringsstrategie hierop te baseren.

In de onderstaande tabel kun je alle social media kanalen van Floki Inu vinden, met daarbij de hoeveelheid volgers. 

Populariteit Floki Inu (november 2021)

Twitter 143k volgers
Telegram 41k volgers
Reddit 4,5k volgers
Discord 6k volgers
Instagram 3k volgers
Medium 850 volgers
Youtube 3,8k abonnees

Naast de social media kanalen die vooral gericht zijn op tekst, gebruikt het team van Floki Inu ook YouTube. Hier worden tutorials en memes gedeeld. In de onderstaande video kun je één van de memes ontdekken.

https://www.youtube.com/watch?v=rHkUqA-Y7uY

 

Een kritische noot

Hoewel projecten er vaak zeer interessant uit zien, is het nooit alleen maar positief. Natuurlijk geldt dit ook voor Floki Inu. Ondanks dat het project er voor een meme coin veelbelovend uit ziet, blijft het een meme coin. Dit jaar is FLOKI gelanceerd, dus het betreft een nieuw project

Nieuwe projecten hebben alles nog te bewijzen. Talloze meme coins hebben laten zien dat ze hard kunnen stijgen, maar ook zeer hard kunnen dalen. Echter onderscheidt Floki Inu zich van andere meme coins, met een actieve marketing en een eigen munt ook daadwerkelijk bruikbaar is.

Een ander kritisch punt is de transactiekosten. Deze kosten zijn met 11% aan de hoge kant. Wanneer je besluit om te investeren in FLOKI is het handig om hier rekening mee te houden.

Conclusie

Door de enorme marketingcampagne en de grote plannen voor de toekomst lijkt Floki Inu een serieuze uitdager van Dogecoin en Shiba Inu. Het token is door de toekomstplannen uniek binnen het segment.

Ondanks de plannen blijven meme coins zeer speculatief. Het verleden heeft bewezen dat de koers zeer hard omhoog kan gaan, maar wat omhoog gaat komt ook weer naar beneden. Daar waar de meeste meme coins naar het nulpunt zakken, bieden de toekomstplannen perspectief. 

De toekomst is ongewis, maar dat Floki Inu op de lange termijn bestaansrecht heeft op de cryptomarkt, is niet uit te sluiten. Het feit blijft dat de meme coin een nieuw project is, die nog alles te bewijzen heeft. Daarom is het investeren in de digitale munt een groot risico, maar bij een groot risico kán ook een grote beloning komen.

Ben je op zoek naar meer informatie over meme coins en Floki Inu? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 95.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom Floki Inu en de andere meme coins!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.