Crypto trading computer

Crypto jobs - Hoe vind je cryptocurrency vacatures?

Werken in crypto, voor de één een droom, voor de andere realiteit. De wereld van crypto is nog voor velen een onbekend terrein, maar toch liggen de jobs er voor het rapen. Vrijwel iedereen droomt van een leven als digital nomad. Niet alleen meer vrijheid, maar ook financiële vrijheid. Herkenbaar? Dan is dit misschien wel de oplossing voor jou. Werken in de wereld van crypto, elke dag meer leren over nieuwe ontwikkelingen én uiteraard ook als één van de eerste investeringskansen zien. We bekijken in dit artikel welke soorten crypto jobs er bestaan en waar jij meteen kan solliciteren. Lees je mee?

Bekijk snel

Verschillende soorten crypto jobs

Ben je iedere seconde van de dag bezig met crypto? Ben je overtuigd dat crypto de toekomst is en wil ook jij onderdeel uitmaken van deze revolutie? Dan zijn er verschillende crypto jobs. Met de verdere ontwikkeling van de blockchaintechnologie, Web3, NFT’s, metaverse en blockchaingames, liggen de crypto jobs voor het rapen. Tal van nationale en internationale innovatieve bedrijven zijn op zoek naar experts op het gebied van crypto. 

Geen idee hoe te starten? We kijken naar de soorten crypto jobs:

Crypto developer

De bouwsteen van elk crypto project is natuurlijk de ontwikkeling ervan. Heb jij ervaring met coderen of misschien zelfs met smart contracts? Dan is de wereld op zoek naar jou! Developers zijn verantwoordelijk voor het bouwen én onderhouden van verschillende soorten software. Niet alleen de fundamentals en tokenomics, maar denk ook aan de werken van verschillende decentrale applicaties (dApps) zoals cross-chain bridges, interoperabiliteit, bouwen van wallets etc. Alles wat noodzakelijk is om een project te laten slagen. 

De slaagkans van een crypto project is dus in grote mate afhankelijk van een crypto developer. Zowel bestaande crypto protocollen als nieuwe projecten zijn dus op zoek naar crypto developers of naar developers die zich willen verdiepen in de wereld van crypto en blockchain.

Crypto game developer

In een digitale wereld is design natuurlijk onmisbaar. Crypto projecten met tokenomics hebben weinig visuals nodig, maar wanneer we spreken over NFT’s en de metaverse en blockchaingames, zijn kwalitatieve visuals onmisbaar. Goede visuals en 3D-renders kunnen je onderscheiden in het aanbod. Er zijn maar een handjevol goede game developers. Niet voor niets zijn alle gamebedrijven op zoek naar de geschikte persoon. 

De metaverse is niet alleen een digitale wereld waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. Neen, het is belangrijk dat deze wereld ook een afspiegeling wordt van onze nieuwe maatschappij. Hierdoor is het belangrijk dat beelden en video’s snel laden, maar ook dat de kwaliteit van deze beelden van hoogstaand niveau is. Niemand wilt tenslotte een metaverse betreden wanneer hij of zij lang moet wachten, of alleen slecht gerenderde beelden ziet, toch?

Heb je ervaring als gamedeveloper en weet je ook nog eens hoe het play-to-earn mechanisme werkt en weet je dit te integreren? Dan is de jacht geopend naar jou als professional.

Crypto marketeer

Wat is een crypto project zonder goede marketing? Je wilt tenslotte dat de hele wereld weet waarom jouw protocol het verschil gaat maken in de wereld van crypto, blockchain, NFT of Web3. Niet alleen zorgt een crypto marketeer voor meer naamsbekendheid, het creëren van een community, en voor het ontwikkelen van een contentstrategie, maar hij of zij heeft ook een belangrijke rol bij het aangaan van partnerships met andere bedrijven of projecten. 

Vertrouwen is cruciaal in de opbouw en de verdere groei van een crypto project. Het is dan ook de taak van een crypto marketeer om vertrouwen te winnen bij de community. Ben je op zoek naar een crypto job en heb je ervaring in marketing? Dan kun je zomaar aankloppen bij verschillende projecten. 

Image
light bulbs sales en marketing
Bron: EtiAmmos/Shutterstock.com

Crypto designer

Een crypto designer is verantwoordelijk voor het ontwerpen van visuele elementen voor een crypto of blockchain bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het ontwerpen van de logo's en branding voor een project, het ontwerpen van gebruikersinterfaces voor cryptocurrency wallets of blockchain toepassingen, of het ontwerpen van marketingmateriaal zoals flyers en graphics voor sociale media.

Cryptocurrency designers werken vaak samen met andere leden van het ontwikkelingsteam, zoals ontwikkelaars en productmanagers, om ervoor te zorgen dat het ontwerp aansluit bij de technische vereisten van het project en bij de doelstellingen van het bedrijf.

Het doel van een cryptocurrency designer is om aantrekkelijke en functionele ontwerpen te maken die helpen om het bewustzijn van een project te vergroten en om gebruikers te helpen om het project gemakkelijk te navigeren en te gebruiken.

NFT-designer

In een digitale wereld is design natuurlijk onmisbaar. Crypto projecten met tokenomics hebben weinig visuals nodig, maar wanneer we spreken over NFT’s, de metaverse en blockchaingames. Dan zijn kwalitatieve visuals onmisbaar. Goede visuals en 3D-renders kunnen je onderscheiden in het aanbod. De waarde van NFT’s zijn speculatief en afhankelijk van het principe van vraag en aanbod. Maar hoe kun jij je onderscheiden met een NFT-project? Analisten kijken als eerst naar het design. Heb je slecht ontworpen NFT’s? Lijkt het alsof er maar weinig tijd en moeite is gestoken in je design? Dan maak je aanzienlijk minder kans dan projecten met indrukkende beelden en graphics. 

Maar er zijn nog andere crypto jobs waar designers voor nodig zijn:

  • UX/UI Designer
  • User Researcher
  • Visual Designer
  • Creative Director
  • Product Designer

Crypto tekstschrijver

Crypto en blockchain is een complexe materie. Niet alleen is technische kennis en ervaring nodig, maar je moet daarnaast ook nog weten hoe je op een duidelijke en heldere manier deze informatie kunt overbrengen. Het doel? Een zo groot mogelijk publiek aanspreken, die allemaal snappen wat jij doet. Of het nu gaat over layer 2 solutions, cross-chain bridges of het gebruik van MetaMask. Als crypto tekstschrijver zorg jij voor een helder verhaal zodat jong en oud, ervaren en onervaren, allemaal de inhoud snappen van jouw tekst.

Wat voor soort teksten schrijft een crypto tekstschrijver? 

  • Blogartikelen
  • Nieuwsbrieven
  • Sociale media
  • Whitepapers
Image
Trading Bitcoin en Ethereum
Bron: Zakharchuk/Shutterstock.com

Crypto trader

Weet jij als geen ander hoe een technische analyse werkt? Ken jij alle indicatoren om een goede voorspelling te maken? Dan heb jij misschien toekomst als crypto trader. Iedereen wil geld verdienen met het handelen van crypto, maar wist je dat maar weinig crypto traders ook succesvol zijn?

Het traden van crypto vraagt heel veel tijd en oefening. Niet voor niets zijn er verschillende tradinggroepen die signalen delen. En dan bedoel ik niet van amateurs, maar van echte trading professionals. Wij bij AllesOverCrypto delen ook regelmatig signalen van onze eigen trading expert Joël. Zelfs in onze gratis community!

Niet iedereen heeft de tijd (en het geduld) om te leren traden. Want nogmaals: het vraagt veel tijd, energie, doorzettingsvermogen én leergeld. Ben jij een winstgevende trader? Bied je diensten aan en krijg hiervoor betaald. Mensen willen rijkelijk betalen om te traden, zonder zelf de kennis te hebben. Net daarom zijn winstgevende crypto traders schaars én gewild!

Crypto jurist

Misschien niet zo voor de hand liggende crypto jobs, maar steeds vaker is er vraag naar een crypto jurist. Met de toenemende regulatie en de ontwikkeling van CBDC’s willen investeerders meer juridische informatie. Want hoe zit het eigenlijk met belasting en scams? En wat is nu de regelgeving omtrent crypto? 

Een crypto jurist is verantwoordelijk voor het helpen van zowel bedrijven als individuen om te navigeren in de complexe wet- en regelgeving van crypto en blockchain.  Dit kan betekenen het opstellen van contracten voor de verkoop en aankoop van cryptocurrency of het adviseren van bedrijven over hoe ze compliant kunnen blijven met wetten en regels die van toepassing zijn op cryptocurrency en blockchain. Maar ook problemen die zich voordoen tijdens transacties. Wie is er aansprakelijk tijdens een dergelijke fout? Wat zijn de opties, is er een schadeclaim mogelijk etc.?

Crypto-juristen werken vaak samen met andere leden van het bedrijf, zoals ontwikkelaars en financiële experts, om ervoor te zorgen dat de activiteiten van het bedrijf voldoen aan de wetten en regels die van toepassing zijn. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste nieuwe veranderingen in wet- en regelgeving en hoe dit van invloed kan zijn op het bedrijf.

De wet- en regelgeving rondom cryptocurrency en blockchain is nog steeds aan verandering onderhevig en vaak complex. Dus de rol van een crypto-jurist is van groot belang! Door te zorgen dat een bedrijf compliant is met wetten en regels, kunnen crypto-juristen helpen om conflicten te voorkomen en het bedrijf te beschermen tegen juridische problemen.

Waar vind je een crypto baan?

De keuze is reuze. Wil jij een job in crypto? Gebruik dan jouw ervaring en specialiteit om de oversteek te maken naar deze nieuwe digitale wereld. Van marketeer, tot jurist, de wereld van crypto heeft jou nodig. Maar waar vind je deze crypto jobs? 

We hebben even een korte opsomming gemaakt, waar jij je volgende crypto job kan vinden:

Er bestaan inmiddels verschillende websites met honderden wel niet duizenden crypto jobs. Zoek op je specialisme en solliciteer meteen. En ohja, droomde je altijd al van een baan waarbij je locatieonafhankelijk kan werken? Dan heb ik goed nieuws. Veel crypto jobs zijn remote. Maar ook nationaal zijn er veel meer crypto jobs beschikbaar dan dat je zou denken:

LinkedIn staat vol met vacatures. Navigeer naar ‘vacatures’ en zoek op ‘cryptocurrency’. Op dit moment krijg je hiervoor 244 crypto jobs in Nederland. Dit gaat van developers, tot Head of Content tot medewerkers voor een klantendienst en jawel, zelfs crypto trader. 

Exchanges

Heb je al eerder gezocht op crypto jobs? Dan zag je eerder verschillende jobs voorbij komen van exchanges. Zo is Binance massaal op zoek naar de juiste mensen om hun team te vervoegen. Niet alleen in Amerika of Singapore, maar ook in ons kleine kikkerlandje is Binance volop aan het rekruteren. Ben je Vlaming? Jawel, ook in Vlaanderen is Binance aan het jagen op talent.

AllesOverCrypto

De oplettende lezer zag ook onze eigen website staan. Wij bij AllesOverCrypto zijn ook altijd op zoek naar nieuw talent. Heb je ervaring in één van bovenstaande crypto jobs en ben jij een ware aanvulling op ons team? Laat het ons weten en verras ons. Wie weet ontvangen wij jou wel in onze AOC-familie.

Conclusie

Zo, reden genoeg om over te gaan tot actie. Wil jij pionier van de toekomst zijn en je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van crypto en blockchain? Gebruik je kennis en ervaring en solliciteer op één van de vele jobs. En dat deze jobs bijna allemaal remote zijn? Dan is natuurlijk ook lekker meegenomen. Wil je een job bij het grootste educatieplatform van de BeNeLux? Solliciteer dan bij ons en wie weet ontmoeten wij elkaar ergens op deze wereld, want ja, wij weren ook allemaal remote!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Kaspa of andere crypto onderwerpen? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis community van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is. 

Header image: Gorodenkoff/Shutterstock.com


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.