Het logo en de naam van Convergence.

Convergence Finance - Een volledige uitleg

Heb jij altijd al een CryptoPunk willen bezitten? Of droom je van een vroegtijdige investering in een nieuw project dat er enorm veelbelovend uitziet? Dankzij de plannen van Convergence kan dit in de toekomst mogelijk worden! Het decentrale project heeft als doel om de toegankelijkheid op de cryptomarkt te vergroten.

Naast de cryptomarkt, zet het project ook in op markten buiten de cryptomarkt. Het doel is om via de cryptomarkt te kunnen investeren in andere activa. In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden en achtergrondinfo van het project.

Bekijk snel

Image
Op de afbeelding is te zien hoe Convergence in grote lijnen werkt.

Wat is Convergence (CONV)?

Het bedrijf zelf omschrijft zich als een gedecentraliseerd protocol, dat aspecten uit de traditionele financiële wereld naar de gedecentraliseerde financiën wil brengen. Convergence heeft als doel om een pionier op dit gebied te zijn.

Convergence neemt Ethereum (ETH) als voorbeeld. Ethereum bracht de gedecentraliseerde handel op gang, waarbij iedereen met een internetverbinding op een transparante en veilige manier kan handelen. Convergence wil dit systeem behoorlijk ontwikkelen. 

Eén van de voorbeelden hiervan zijn de Wrapped Security Tokens (WSTs). Deze tokens worden door Convergence door een zelf ontwikkelde methode gemaakt. De tokens zorgen voor nieuwe mogelijkheden binnen de DeFi-wereld. 

DeFi is één van de opkomende markten binnen de cryptomarkt. Alleen in 2021 zijn er al talloze nieuwe projecten opgestart die zich hierop focussen. Deze projecten hebben hun eigen token gelanceerd via bijvoorbeeld een IDO, waardoor zij kapitaal ophalen. Met de lancering trekt een project investeerders aan, die op hun beurt verwachten dat de toekomst van het project rooskleurig is. 

Voorheen was het vanzelfsprekend dat grote partijen, zoals investeringsmaatschappijen alleen in een zeer vroeg stadium konden investeren in een project. Dit was zelfs voor de IDO al mogelijk voor deze partijen. Convergence wil deze enorm vroegtijdige tokenverkoop toegankelijk voor iedereen maken.

Moonlit

Het proefkonijn van Convergence Finance is Moonlit. Moonlit is een gecentraliseerd handelsplatform, dat samenwerkt met Moonriver (MOVR) en Kusama (KSM). Moonriver en Kusama zijn de proefkonijnen van Moonbeam en Polkadot (DOT), waardoor de cirkel weer rond is. 

Het uiteindelijke plan is om Moonlit en Convergence te fuseren. Moonlit is een parachain op Kusama. Het gefuseerde bedrijf wordt een parachain op Kusama en Polkadot. Indien je meer over de Polkadot parachains wilt weten, kun je mijn blog over deze unieke blockchains lezen door op deze link te klikken.

Dankzij de activiteit op zowel Kusama als Polkadot, kunnen investeerders op meerdere manieren gebruikmaken van de lage gas fees. Daarnaast zal er meer aanbod komen van toekomstige private sale tokens, wat voordelig is voor gebruikers van de platformen.

De token van Convergence: CONV

Door de eerste vier letters van Convergence te nemen is de naam van het token van Convergence geboren. CONV is de token van Convergence, die voor verschillende functies op het platform inzetbaar is. 

Naast deze functies, kun je CONV ook gebruiken als investering. Over dit speculatieve doeleinde komt later in de blog meer uitleg. De CONV token is een ERC-20 token, waarvan er maximaal 10 miljard zullen zijn.

In de afbeelding hieronder kun je zien hoe het systeem van Convergence werkt. De betreffende onderdelen nemen we daarna door met je.

 

 

ConvO launchpad

De launchpad van Convergence heet ConvO. Via het platform proberen projecten om kapitaal te krijgen, door het uitgeven van tokens. Deze tokenlancering is voor investeerders een exclusieve mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium te investeren in een project.

Het platform richt zich op investeringsmogelijkheden die eerder moeilijk toegankelijk waren voor elke investeerder. Naast de private sale - die normaal gesproken exclusief voor grote investeerders is - geeft de launchpad ook de mogelijkheid om een deel van een NFT te kopen. Dit wordt het fractionaliseren van een NFT genoemd. Hierdoor wordt het voor investeerders met een klein portfolio mogelijk om te investeren in grote NFT-projecten, zoals CryptoPunks.

Hiermee biedt Convergence nieuwe investeringskansen voor particuliere investeerders. Dit geldt ook voor ConvX. Het verschil met ConvO is dat je bij ConvX je specifiek richt op het handelen van de betreffende activa.

ConvO heeft een premium pool waar je toe kan treden. Deze pool geeft je een grotere kans om een whitelist plek te bemachtigen. Om in deze pool te komen, zal je 50.000 CONV moeten inzetten op het platform van Convergence. 

In de onderstaande video vertelt Convergence zelf hoe je ConvO kunt gebruiken:

ConvX Swap

Op het platform van Convergence kun je bij de ConvX Swap tokens omwisselen. Dit gedecentraliseerde platform geeft investeerders de mogelijkheid om tokens van een private sale om te ruilen.

ConvPool liquiditeit en staking

ConvPool is de liquiditeitspool achter de ConvX. Het is voor iedereen mogelijk om liquiditeit te verschaffen, waardoor er beloningen verdiend kunnen worden. Deze beloningen komen voort uit de transactiekosten die gemaakt worden op het platform.

Convergence probeert investeerders te stimuleren om liquiditeit aan de ConvPool toe te voegen. De beloning voor het verschaffen van liquiditeit aan de ConvPool wordt uitgegeven in CONV-LP tokens. 

Houders van deze tokens kunnen de LP tokens inzetten om extra CONV te vergaren via staking. Hierdoor zet je de investering in CONV aan het werk voor jou, maar ook de beloning die daaruit voortkomt wordt aan het werk gezet.

ConvDAO

Omdat Convergence zich richt op de decentrale financiële wereld, heeft Convergence ConvDAO opgezet. Hiermee creëren zij meer transparantie en zeggenschap voor de gemeenschap. 

Om hieraan deel te kunnen nemen, zal je een houder van CONV moeten zijn. CONV houders kunnen veranderingen voorstellen en stemmen over de koers van het project. Ook kunnen de houders zelf beslissen over welke activa op ConvO komen. 

Kenmerken van CONV

Token ticker CONV
Totaal aantal tokens 10.000.000.000 CONV
Aantal tokens in omloop 1.415.459.529 CONV
Token type ERC-20
Image
Cryptospaarpot waar een Bitcoin munt in gaat.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

Geschikte wallet voor de token

Voordat ik je vertel waar je CONV veilig op kan bergen, is het eerst handig om te weten waar je de coin kunt kopen. CONV is verhandelbaar via een klein aantal handelsplatformen. De coin is onder andere te verkrijgen op de platformen van FTX en Gate.io.

CONV kan je naast de exchange ook op een software wallet opslaan. Het token wordt door zowel Trust Wallet als MetaMask Wallet geaccepteerd. Deze wallets zijn online wallets, die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld je smartphone of je laptop.

Naast een software wallet, is het ook mogelijk om CONV op een hardware wallet op te slaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Het team van Convergence Finance

Convergence Finance heeft een team dat voornamelijk bestaat uit actieve werknemers en mede-oprichters van Liquefy, een blockchain gerelateerd bedrijf dat op een decentrale manier activa wil tokenizen. 

Het team van Convergence Finance bestaat onder andere uit de oprichter Oscar Yeung. Na zijn werkzaamheden bij de Deutsche Bank, is Yeung aan de slag gegaan met het oprichten van bedrijven. Naast Convergence, is Yeung mede-oprichter van Liquefy en DAO Ventures.

Een andere oprichter van Convergence Finance is Ivan Yeung. Binnen het bedrijf heeft Yeung een adviserende rol. Daarnaast is Yeung de CEO van Quantblock Limited. In het verleden is hij werkzaam geweest voor Genesis Block HK en één van de grootste vastgoedbedrijven genaamd Colliers International.

Iemand met een vergelijkbaar verleden is Philip Pang, de voormalige Chief Commercial Officer. Pang vervult de functie tegenwoordig bij het bedrijf Liquefy. Zijn rol als CCO van Convergence Finance heeft Pang vervangen door een adviserende rol binnen het bedrijf. Deze rol vervult hij tevens bij het bedrijf Linear (LINA). 

Pang heeft voor zijn werkzaamheden bij Convergence Finance gewerkt bij verschillende bedrijven. Binnen deze bedrijven had Pang een adviserende of leidinggevende rol. Pang is onder andere actief geweest bij Genesis Block en Colliers International. 

Naam Functie Ervaring
Oscar Yeung Co-Founder Liquefy

DAO Ventures

Deutsche Bank

Philip Pang Adviseur Liquefy

Linear

Genesis Block HK

Colliers International

Ivan Yeung Co-Founder Liquefy

Linear

Quantblock Limited

Roadmap

Voor de komende kwartalen is voor zowel Convergence als Moonlit een plan uitgestippeld. Op de onderstaande afbeelding, die afkomstig is van Convergence zelf, kun je de plannen voor de eerste helft van 2022 zien. 

Uit de toekomstplannen blijkt dat Convergence daad bij het woord wilt voegen, door het project decentraal te maken. De focus op de ConvDAO is hier een voorbeeld van. In het eerste kwartaal van 2022 wordt de ConvDAO gelanceerd op het platform.

Ook interessant zijn de ontwikkelingen omtrent GameFi en NFT. In het voorjaar van 2022 zal het voor token houders mogelijk zijn om in een vroeg stadium in nieuwe projecten te investeren. Doordat het een private sale betreft, kun je voor de IDO aan al bezitter zijn van nieuw uitgebrachte tokens.

Populariteit van Convergence Finance

Het team van Convergence is op meerdere social media platformen actief. De meeste volgers worden bereikt via Twitter, waar het project meer dan 75.000 volgers heeft. Niet ver daarachter volgt Telegram, met bijna 70.000 volgers. 

Opvallend is het verschil tussen de aantallen bij Telegram en Discord. Veel projecten hebben een hoeveelheid volgers die via deze kanalen bereikt worden, waarbij de aantallen rond hetzelfde niveau zijn. Via Discord heeft het bedrijf maar 1.200 volgers, ruim 50 keer zo weinig als op Telegram.

Populariteit Convergence (november 2021)

Twitter 75.500 volgers
Telegram 68.800 volgers
Discord 1.200 volgers
Medium 6.200 volgers

Een ander platform waar Convergence actief nieuws deelt met volgers, is het blogplatform Medium. Op dit platform kunnen lezers een auteur volgen en maandelijks meerdere artikelen lezen, wanneer zij maandelijks een bedrag betalen aan Medium. Met ruim 6.000 volgers via dit platform doet Convergence het zeer goed voor een betaald platform.

Met een marketcap van ongeveer 38 miljard Amerikaanse dollars (november 2021) is het bedrijf een relatief kleine partij op de cryptomarkt. Echter bereikt Convergence via Medium meer volgers dan verschillende grote cryptobedrijven. In de onderstaande tabel kun je ontdekken welke partijen minder volgers op medium hebben.

De populariteit van cryptobedrijven op Medium (november 2021)

Convergence 6.200 abonnees
Polygon (MATIC) 4.300 abonnees
Solana (SOL) 4.100 abonnees
Cardano (ADA) 3.800 abonnees
Tezos (XTZ) 3.300 abonnees
Fantom (FTM) 2.700 abonnees
Chainlink (LINK) 2.400 abonnees
Decentraland (MANA) 900 abonnees
Litecoin (LTC) 600 abonnees

Kritische noot

Ondanks dat Convergence Finance met een ervaren team bouwt aan een innovatief project, waarbij de coin CONV zeer bruikbaar is en de plannen een daadwerkelijk nut hebben, zijn er altijd kritische punten te benoemen. Convergence is hier geen uitzondering op.

Zo kan de toegankelijkheid van het project een mogelijk probleem in de toekomst worden. Om bijvoorbeeld het maximale uit de launchpad van Convergence te halen, zal je 50.000 CONV moeten staken.

Wanneer de prijs van CONV enorm stijgt, is het voor investeerders lastiger om deze hoeveelheid CONV te bemachtigen. In november 2021 lag de prijs van CONV rond de $0,03, waardoor 50.000 CONV $1.500 waard is. Indien de koers oploopt, zal het vereiste hoeveelheid tokens duizenden Amerikaanse dollars gaan kosten.

Indien investeerders hiermee te maken krijgen, bestaat de mogelijkheid dat ze op zoek gaan naar een alternatief. Convergence is meer dan alleen een launchpad voor nieuwe tokens, maar voor investeerders die specifiek geïnteresseerd zijn in de launchpad is dit iets om over na te denken.

Conclusie

Het project van Convergence Finance oogt zeer innovatief en gebruiksvriendelijk. Voor gewone investeerders zoals jij en ik wordt het mogelijk om in een nóg vroeger stadium te investeren in projecten waar we kansen zien. Zelfs voor een IDO is het al mogelijk om in aanmerking te komen voor tokens van een project.

Daarnaast is het fractionaliseren van NFTs een grote kans voor de gewone investeerder. Hierdoor kun je een klein gedeelte van een NFT bezitten, waardoor je voor dure NFTs zoals CryptoPunks geen honderdduizenden euro's in je wallet hoeft te hebben. De plannen van Convergence worden dankzij de Wrapped Security Tokens nog breder inzetbaar. Via deze tokens wordt het mogelijk om bijvoorbeeld te investeren in aandelen.

Het platform van Convergence is voorzien van enorm veel mogelijkheden. Je kunt liquiditeit verschaffen, maar ook staken. Via beide mogelijkheden kun je zorgen voor extra tokens, waardoor je portfolio kan groeien. Ook weergeven de roadmap en visie de plannen omtrent decentralisatie. Door de lancering van ConvDAO kunnen tokenhouders zelf beslissen waar in geïnvesteerd kan worden.

Ondanks dat het project zich richt op het toegankelijk maken van bepaalde investeringsmogelijkheden, kan dit ook de valkuil voor het project zijn. Wanneer de tokenprijs enorm stijgt, wordt het voor investeerders lastiger om de benodigde 50.000 CONV voor de premium pool te bemachtigen. Een mogelijk gevolg kan zijn dat investeerders op zoek gaan naar andere kansen op de cryptomarkt.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Convergence Finance? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de ontwikkelingen rondom Convergence!


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.