BitPanda Twitter

BitPanda Review | Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Na een aantal artikelen over de huidige bear market (juli 2022), is het weer eens tijd voor een review. Vandaag duiken we in het platform Bitpanda. Een heel gebruiksvriendelijk, helder en leuk platform. Zowel de site als de app is eenvoudig in gebruik, waardoor je in no-time een account hebt opgezet en je beleggingen hebt klaarstaan. Je kunt er beleggen in cryptocurrency's, crypto indexfondsen, aandelen, ETF's en edelmetalen. Naast het handelen in assets kun je er ook voor kiezen om te leren over crypto's en financiën in het algemeen. Doordat het een volledig Europees bedrijf is, opgericht in Oostenrijk, is het volledig begrijpelijk voor Nederlandse beleggers en sluit het ook aan op onze betaalmethodes en wet- en regelgeving. Heb jij ervaring met Bitpanda, wil je er meer over weten of missen we iets? Laat het vooral weten in onze community of stuur ons een berichtje. We denken graag met je mee en hebben maar één doel: jouw informeren over AllesOverCrypto! 

Bekijk snel

Achtergrondinformatie Bitpanda

Bitpanda vindt zijn oorsprong in 2014, dus nu zo'n acht jaar geleden. De drie oprichters waren in het Oostenrijkse Wenen ervan overtuigd dat beleggen makkelijker moest zijn. Het toegankelijk maken van de beleggersmarkt was hun voornaamste doelstelling. Na deze jaren kunnen we wel vaststellen, dat gebruiksvriendelijke financiële producten via dit platform toegankelijk zijn voor iedereen. 

Het bedrijf bestaat inmiddels uit meer dan 730 teamleden en telt 3,5 miljoen gebruikers. Hierdoor is het één van de snelst groeiende fintechs in Europa! Zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen op het platform hun ei kwijt. Je kunt er beleggen in aandelen, cryptovaluta en metalen en het inlegbedrag is geheel op jouw niveau; je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt inleggen. Je kunt ze volgen op Twitter, wanneer je het interessant vindt, maar ze zijn ook op Facebook, LinkedIn, YouTube en Telegram te vinden. Volg jij ze al op deze kanalen?

Kenmerken Bitpanda

Bitpanda onderscheidt zich van andere platform, omdat ze investeren heel laagdrempelig maken. Je kunt geldbedragen inleggen op eenvoudige, snelle en goedkope wijze, waardoor je ook met een heel klein beetje spaargeld al kunt starten. Wat vindt het team zelf nog meer kenmerkend aan hun platform? 

 • PSD2-licentie voor betaalproviders - lees meer over deze licentie op de site van De Nederlandsche Bank;
 • Ultramoderne beveiligingsmethodieken;
 • Gestroomlijnde gebruikerservaring. 

Wil je een video bekijken over Bitpanda en het aanbod in beleggingsproducten? Bekijk dan deze video en weet in 2 minuten waar je aan toe bent:

 

Team achter Bitpanda

Bitpanda is opgericht door drie drijvende krachten, namelijk:

 • Eric Demuth
 • Paul Klanschek
 • Christian Trummer.

Eric Demuth

Eric Demuth is co-founder en CEO van het platform. Na zijn studie International Finance in Londen en een opleiding Business Administration and Management aan Wirtschaftsuniversität Wien, richtte hij samen met Paul en Christian Bitpanda op. Je volgt hem op LinkedIn of Twitter

Paul Klanschek

Paul Klanschek is eveneens CEO van Bitpanda, net als Eric. Ook hij studeerde aan de Wirtschaftsuniversität, waar hij zich volledig stortte op de financiën. Hij voltooide de bachelor Business Administration and Management en deed vervolgens een master: Finance and Accounting. Je volgt hem ook op Twitter en LinkedIn

Christian Trummer

Christian is de laatste co-founder van het stel. Hij maakt zich nu nuttig als CTO en verder is er vrij weinig over hem bekend. Je kunt hem volgen op LinkedIn, waar hij niet erg actief is, of op Twitter

Image
Team achter Bitpanda

Is Bitpanda betrouwbaar?

Afgelopen jaar heeft Bitpanda een enorme groei doorgemaakt. In slechts vijf maanden tijd verdrievoudigde het drietal de waarde, tot een bedrag van $4.1 billion. Daarbij beschreef ik hierboven al, dat ze de benodigde betaallicenties hebben weten te bemachtigen en een gigantische organisatie hebben opgebouwd. Met een team van 730+ leden, minimaal 50 nationaliteiten en meer dan 3m5 miljoen gebruikers wereldwijd... dan stel je toch wel wat voor!

Bekijk hieronder een introductiefilmpje van Bitpanda, dat stamt uit 2020:

Wat heeft Bitpanda te bieden? 

Bitpanda is een gebruiksvriendelijk platform, waar je van alles kunt traden. Of je nu in crypto, aandelen of edelmetalen wilt handelen: Bitpanda is jouw partner in crime. Op de website vind je een sectie, waarin ze alles puntsgewijs opsommen. Dat overzichtelijk ziet er als volgt uit:

 • Koop, verkoop of swap 100+ digital assets, zoals crypto, aandelen, edelmetalen, ETF's en indexfondsen;
 • Automatiseer je investeringen met spaarplannen;
 • Investeer in van alles, vanaf €1;
 • Uitgebreid aanbod van betaalproviders;
 • Laat je uitbetalen in EUR, CHF, GPB, USD en TRY.

Aanmelden bij Bitpanda

Wil je starten met handelen bij Bitpanda, dan meld je je hier aan. Je vult een standaardformulier in met gegevens over je naam, e-mailadres, etc. Dan ga je akkoord met de voorwaarden, het privacy policy en dan maak je een account aan. Na aanmelding wordt er volgens de actuele wet- en regelgeving een KYC-check uitgevoerd. Hiervoor moet je jezelf identificeren en je betaalgegevens vermelden, zoals hier omschreven staat. 

Hoe kan ik crypto kopen op Bitpanda?

Op het platform kun je de meest bekende crypto coins kopen, zoals:

Image
Crypto kopen op Bitpanda

 

In het kort ziet het koopproces van crypto er als volgt uit. Laten we als voorbeeld even Bitcoin nemen:

 1. Schrijf je in op Bitpanda
 2. Doorloop de verificatie en stort je funds
 3. Koop Bitcoin (of één van de andere 1000 digitale assets)

Bekijk hieronder een filmpje van Bitpanda over het kopen van assets op het platform:

Crypto indexen

Wereld's eerste crypto index, die vind je bij Bitpanda. Op eenvoudige wijze, automatisch investeren in meerdere fondsen? Dat kan nu echt met een klik op de knop: super easy peasy lemon squeezy! Door één bedrag te stoppen in een index, investeert je moeiteloos in een portefeuille van toonaangevende cryptocurrencies. Er wordt diversiteit in marktgrootte en liquiditeit opgezocht door het algoritme. Wat zijn de voordelen van deze manier van beleggen?

 • Diversiteit in je portfolio;
 • Geen kansen missen;
 • Volledig 'asset-backed';
 • Controle in jouw handen.
Image
crypto index bitpanda

Je kunt kiezen uit verschillende indexen, zoals:

Óf een iets algemener fonds kiezen, waarbij je belegt in de top 5, top 10 of top 25 cryptocurrency's. Stel je kiest ervoor om te gaan investeren in de Metaverse leaders. Op dit moment vind je daar de volgende vijf assets: ApeCoin, The Sandbox, Theta Network, Decentraland en Axie Infinity Shard

Investeren in ETF's & aandelen op Bitpanda

ETF's en aandelen zijn ook onderdeel van het aanbod van Bitpanda. Je kunt hierdoor ongeacht de aandelenkoers, fracties van bedrijven bezitten. Je start al met investeren vanaf €1 en op eenvoudige wijze. Ook kun je investeren wanneer de markt gesloten is, dus dat is helemaal kei handig. Wil jij commissie-vrij handelen, met krappe spreads, dan ervaar je bij Bitpanda de volgende voordelen:

 • Geen account fees
 • Geen management fees
 • Geen listing fees
 • Geen FX fees
 • Geen commissie op trades

Laten we eens kijken naar het aanbod. Er zijn ontzettend veel ETF's, dus je kunt het compleet aanpassen op je eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in Solar Stocks, Gold Mining Stocks of de Top 50 Euro Stocks. Ook zijn European Real Estate, Nordic Stocks en Cybersecurity Stocks een optie. 

Naast de ETF's heb je ook de optie om te investeren in de ouderwetse, maar effectieve aandelen. Denk aan Apple, Microsoft, Alphabet, Tesla, UnitedHealth, Meta, Coca-Cola, PepsiCO en Thermo Fisher. 

Investeren in edelmetalen op Bitpanda

De laatste categorie die we hier behandelen, is het investeren in edelmetalen. Waar moet je dan aan denken? Nou, eigenlijk heel eenvoudig! Goud, Zilver, Palladium en Platinum zijn de opties. Door een divers portfolio op te bouwen, spreid je ook de risico's. Op de lange termijn voor veel mensen een goede optie. Let op: dit is geen financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek en ga nooit af op de mening, investeringen of onderbuikgevoelens van iemand anders!

Bitpanda card

Nu we alle beleggingsopties hebben besproken, willen we ook nog even ingaan op de Bitpanda kaart. Het is een betaalkaart, waarmee je jouw cryptocurrency's, metalen en aandelen kunt uitgeven op eenvoudige wijze. Altijd maar sparen is natuurlijk ook maar niets!

Je kunt de kaart koppelen aan Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay en je kunt dus altijd volledig contactloos je crypto uitgeven. Via de Bitpanda App kun je jouw uitgaven bijhouden en in realtime tracken, zodat je overzicht bewaard. De kaart is gedekt voor Visa, waardoor je kunt vertrouwen op een betrouwbaar en veilig systeem. 

Image
Bitpanda card

Bitpanda Staking

Staking, weten we nog wat het is? Staking geeft jou de optie om je geld nuttig in te zetten. Door deel te nemen aan transactievalidatie op Proof-of-Stake blockchains (PoS), verdien je beloningen. Je activa staken kan met slechts één druk op de knop. Op het moment van schrijven (juli 2022) is deze optie op het platform nog vrij nieuw, waardoor je nu met tien coins kunt meedoen aan staking.

Bekijk hieronder een video van Bitpanda over het staken op hun platform:

Bitpanda Spaarplan

Wil jij direct slim met je centen omgaan, dan kun je het spaarplan van het platform volgen. Via de app kun je instellen dat je automatisch jouw digitale activa opbouwt, door automatisch te traden. Dit zijn de voordelen:

 • Makkelijk Bitcoin, Ethereum, Goud en andere assets kopen;
 • Genieten van de voordelen van het cost average effect;
 • Betaal met creditcard of SEPA;
 • Stel eenvoudig meerdere spaarplannen in;
 • Maximale flexibiliteit;
 • Maak gebruik van de voordelen van de crypto indexen.
Image
Bitpanda savings

Hoe werkt het automatisch beleggen op Bitpanda?

 1. Log in op je account van Bitpanda
 2. Klik op 'savings plan' en selecteer waarin je wilt investeren
 3. Selecteer de currency en betaaloptie
 4. Leg geld in en klik op 'go to summary'
 5. Bevestig de betaalprovider en je bent good to go!

Bitpanda Academy

Bitpanda Academy zorgt ervoor dat je niet alleen je vermogen opbouwt, maar ook je kennis uitbreidt. Kies uit drie niveaus (beginner, intermediate of expert) of start direct met het volgen van lessen op het vlak van Persoonlijke financiën. Voorbeelden van de lessen:

 • Wat zijn assets en liabilities?
 • Hoe kun je een huishoudbudget opstellen? 
 • Drie toekomstscenario's voor cryptocurrency's
 • Wat zijn market orders, limit orders en stop limit orders?
Image
Lessons Bitpanda academy

Conclusie

Het Bitpanda platform is vooral voor beginners een erg handige optie. Je kunt er zonder al teveel stress kopen en verkopen en je hebt ook allerlei opties. Van goud tot crypto en van aandelen tot crypto indexfondsen. De werkwijze op de site én in de app is heel intuïtief, waardoor je zonder moeite door de opties navigeert. Het is een Europees platform, dus ook geschikt om in Nederland te gebruiken; goede aansluiting en duidelijke wet- en regelgeving. 

Nadat je jezelf hebt geregistreerd, de KYC-check hebt overleefd en akkoord bent met de voorwaarden is het tijd om te gaan handelen. Ga je incidenteel investeren? Of zet je direct een automatisch spaarplan op, zodat je maandelijks wat inlegt om je vermogen te vergroten. Ook kun je jouw vermogen effectief inzetten door middel van Bitpanda Staking.

Ook kun je veel leren op de site, want de Bitpanda Academy leert je alles wat je maar weten wilt. Je kunt starten met Personal Finance of kiezen uit lessen voor beginners, ervaren beleggers of experts. Het ziet er allemaal ook nog eens heel helder en kleurrijk uit, dus dat motiveert super!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over het platform BitPanda? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Bitpanda!”

Foto van Bitpanda Twitter


Wil je succesvol worden met crypto?

Volg dan Money Mastery van AllesOverCrypto!

 • Profiteer van unieke kansen dankzij de koop- en verkoopsignalen
 • Altijd op de hoogte van de allerbeste trends in de cryptowereld
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen binnen één leeromgeving

Bekijk Money Mastery

Image
Money Mastery
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.