Beste NFT wallets

De 5 beste NFT wallets

Als je wilt investeren of handelen in non-fungible tokens (NFT's), dan is een goede NFT wallet onmisbaar. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus er is een flink aanbod op de markt. Hoe maak je nu de juiste keus? In dit artikel neem ik je mee in de basiskennis omtrent NFT's en NFT wallets, waarna we in een belangrijk topic duiken: de veiligheid. 

Een goede NFT wallet heeft diverse kenmerken, die we ook allemaal bespreken. Als je weet waar je op moet letten, dan ben je zelf ook in staat om de juiste keuze te maken. Zoals we altijd zeggen: DYOR (Do Your Own Research)! Tenslotte duiken we in de beste NFT wallets van dit moment (juli 2022), zodat jij een weloverwogen keus kunt maken. We geven een introductie per wallet, bespreken de voordelen en delen wat handige artikelen en video's.

NFT's zijn hot en zullen in de toekomst nog veel meer voor ons gaan betekenen. Het is zoveel meer dan enkel digitale kunstplaatjes, zoals je ook inmiddels zelf wel ontdekt zult hebben. Lees mee en verdiep je in de wereld van NFT wallets, zodat jij zorgt dat je jouw favoriete tokens kunt kopen, verkopen en opslaan. Zit je klaar? Dan gaan we samen op onderzoek uit, want jij gaat deze boot echt niet missen!

Bekijk snel

Wat zijn NFT's?

Een NFT is een afkorting van de term non-fungible token. Het vertegenwoordigd een uniek item, zoals een digitaal kunstwerk, een ticket voor een event, een in-game item of een unieke sneaker in een limited collection. Als iets fungible is, dan betekent dit dat het eenvoudig te vervangen is. Je kunt het al raden, iets wat non-fungible is, is dus uniek en niet te vervangen.

Er zijn enkele tienduizenden tickets voor een gemiddelde voetbalwedstrijd van Ajax verkrijgbaar, maar als jij een ticket koopt heb je niet exact hetzelfde ticket als je buurman. Jullie hebben allemaal hetzelfde soort kaartje, qua lay-out, maar beiden een uniek ticketnummer. Wil je dieper duiken in wat NFT's zijn, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je meer kunt leren over deze non-fungible tokens?

Lees dan dit uitgebreide artikel van mijn collega Matt of bekijk onderstaande video:

Wat is een NFT wallet

Nu je een beetje weet wat NFT's zijn, gaan we verder op het volgende onderdeel: de wallet voor je NFT's. Als je NFT's koopt, dan koop je eigenlijk niets meer dan een token die op de blockchain staat. Dit betekent dat je een non-fungible token opslaat, zoals je iedere andere token opslaat, namelijk in een wallet! Het is wel goed om even in het protocol te duiken. 

Als je een NFT koopt, die op de Bitcoin-blockchain staat, dan kun je deze niet opslaan in. een wallet die voor Ethereum-tokens is gemaakt. De meeste NFT's draaien nu op de blockchain van Ethereum en maken gebruik van het ERC721-protocol. Dit wordt op het moment van schrijven (juli 2022) gezien als het standaardprotocol van NFT's. Ook is de veiligheid van de wallet een aandachtspunt, maar dit zullen we je hieronder uitleggen.

Zo sla je jouw NFT's veilig op

In een wereld van Web3, NFT's en crypto is veiligheid een kostbaar goed. Als je inlevert op het security-vlak, dan kun je al je investeringen en verzamelingen in no-time verliezen, dus doe absoluut geen concessies hierin! Dit zijn veelvoorkomende veiligheidsissues om rekening mee te houden:

 • Scams, zoals phishing 
 • Slechte links
 • Fake accounts en fake sites
 • Hackers

Het is goed om te beseffen dat NFT's veel waard kunnen worden en dat je daardoor criminelen aantrekt. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen, zoals je seed phrase offline opbergen, een hardware wallet gebruiken, veilige wachtwoorden te gebruiken, niet op corrupte linkjes klikken én 2FA activeren. Ook hiervoor heeft Matt een handig filmpje voor jou opgenomen:

Kenmerken van een goede NFT wallet

Een goede NFT wallet helpt jou om je assets op optimale wijze te beheren en te verhandelen, maar hoe maak je nu die keus. We zullen hieronder de 5 beste NFT wallets van dit jaar uiteenzetten, maar voordat we dat doen wil ik je wat vertellen over de eigenschappen. Wat wat zijn nou zaken waar je op moet letten tijdens het kiezen van de juiste wallet voor jouw non-fungible tokens?

 • Gebruiksvriendelijkheid is enorm belangrijk. Je wilt een heldere, intuïtieve interface, zodat je eenvoudig actie kunt ondernemen. Voor veel beginners zijn NFT's al een complex onderwerpen, laat staan dat je ook nog over andere lastige keuzes moet nadenken. Kies absoluut voor een aanbieder, die hoog inzet op eenvoudig installeren en user-friendly producten, zoals een mobiele app;
 • Cross-chain compatibiliteit is een meevaller, dus als je van plan bent om op meerdere netwerken te gaan minten, besteed hier dan extra aandacht aan. Zoals we hierboven bespraken, bevinden de meeste NFT's zich nog op de Ethereum-blockchain, waardoor je een wallet nodig hebt die van dit protocol gebruikmaakt. Heb je een wallet die interoperabel is, dan kun je NFT's van diverse netwerken opslaan in één wallet;
 • Verbinding met dApps en marketplaces mogelijk maken, dat maakt je hobby nog eenvoudiger. Als je jouw wallet kunt connecten met bijvoorbeeld een webbrowser of NFT marketplace OpenSea, dan kun je sneller schakelen en laagdrempeliger switchen;
 • Veiligheid en backups maken ook deel uit van een goede NFT wallet. Door backups te kunnen maken, kun je verlies van jouw assets voorkomen. En uiteraard is beveiliging echt key, vooral in NFT-land, dus besteed hier naast bovenstaande kenmerken, volop aandacht aan!;
 • Ondersteuning en klantenservice zijn ontzettend handig. Wanneer je ergens vastloopt, vragen hebt over de beveiliging of de werking, dan kun je vertrouwen op een solide team en een florerende community. 

5 beste NFT wallets van 2022

1. MetaMask

MetaMask is verreweg de bekendste en populairste cryptowallet van deze tijd. Mijn mening doet er natuurlijk niet toe, maar persoonlijk vind ik dit echt de fijnste van alle wallets in mijn bezit. Het is een gebruiksvriendelijke browserwallet, waarin je zowel je cryptocurrency's als je NFT's kunt opslaan. Hier lees je onze uitgebreide blog over de MetaMask Wallet, maar voor de efficiëntie zal ik hier de voordelen met je delen:

 • Het is open-source, dus de hele community kan bijdragen aan de ontwikkeling van de wallet;
 • Door de zogenaamde hierarchical deterministic settings is het mogelijk om een back-up te maken van je account - heel handig!;
 • De wallet heeft geïntegreerde ShapeShift en Coinbase exchanges, zodat je eenvoudig ETH en andere ERC-20 tokens kunt swappen;
 • Intuïtieve gebruikersinterface;
 • Betrouwbare klantenservice, zodat je altijd op weg geholpen wordt als je vragen hebt.

Let op: een online wallet zoals MetaMask is kwetsbaarder dan een hardware wallet, aangezien je de kans hebt om gehackt te worden. De webbrowser verzamelt gebruikersgegevens, waardoor je veiligheid niet compleet gedekt is. Wees je hier bewust van! Bekijk hieronder een AllesOverCrypto productie over de MetaMask Crypto & NFT Wallet:

2. Coinbase wallet

De Coinbase wallet heeft ook veel naamsbekendheid en dat is niet voor niets, want de exchange genereert natuurlijk veel aandacht. De wallet is geschikt voor het bewaren van NFT's en andere tokens, met als doel totale controle voor de houder. In 2021 hebben ze een browserextensie gelanceerd, waardoor het eenvoudiger schakelen is voor gebruikers. Een groot voordeel van de Coinbase wallet is het gebruik van gebruikersnamen in plaats van walletadressen, die doorgaans bestaan uit moeilijke, lange codes. De voordelen van Coinbase op een rijtje:

 • Goede beveiliging, dankzij 2FA;
 • Multi-signature access voor alle gebruikers;
 • Volledige ondersteuning vanuit de wereldwijd gerenommeerde exchange Coinbase;
 • Eenvoudiger toegang en beperking tot NFT's, altcoins en stablecoins, dankzij geavanceerde opties;
 • Mobiele versie, voor toegang via je telefoon of browser;
 • Ondersteunt vele dApps en coins op ERC-20 protocol, van Aave tot ZRX.

Zijn er ook nadelen? Ja, momenteel kan er in de Coinbase wallet nog geen Bitcoin (BTC) worden opgeslagen. Dat is met name voor beginners in de crypto scene niet heel aantrekkelijk. Bekijk hieronder een veelbekeken video over het gebruik van de Coinbase wallet:

3. Binance Wallet

Binance, wie kent de exchange niet. Net als bij Coinbase het geval is, heeft deze exchange ook een wallet: de Binance Wallet. Je download ook deze online portemonnee als een browserextensie en door de handzame interface, is er geen twijfel mogelijk over de werkwijze. Recht op je doel af om je NFT's te minten, kopen, verkopen of te bewaren. De voordelen van deze wallet liegen er niet om:

 • Gebruikers kunnen dApps op het platform lanceren;
 • Snelle Fiat cash-out;
 • Eenvoudige toegang en simpele installatie;
 • Toegang tot NFT's op je Ethereum wallet en Binance Smart Chain;
 • Hoge liquiditeit en NFT-volume;

Als we nadelen moeten aanhalen, dan geven gebruikers aan dat het aanbod in non-fungible tokens beperkt is. Ook kan er uitsluitend via de webbrowser gewerkt worden, waardoor de NFT's moeilijker toegankelijk zijn. Bekijk hieronder een video over het gebruik van de Binance Wallet:

4. Math Wallet

Voor liefhebbers van MetaMask zal ook de Math wallet wel in de smaak vallen. Wat opvallend is aan deze NFT wallet, is dat het compatibel is met maar liefst 70 blockchains! Je hebt een web, desktop en mobiele versie, waarbij synchronisatie geen probleem is. De voordelen laten zich voor deze wallet dan ook eenvoudig tot een opsomming vormen:

 • Ondersteuning en toegang tot 70+ blockchains;
 • Toegang tot dApp-stores;
 • Optimale beveiliging;
 • Simpel swappen van cryptocurrency's;
 • Snel connectie maken met je hardware wallet.

Nadelig kan zijn dat de Math Wallet nog in ontwikkeling is, waardoor er nog wel eens wordt geschoven met de werking en de diensten. Je kunt er niet met kaart betalen, dus dat is ook een tegenvaller. Bekijk hieronder een video van de Wallet:

5. AlphaWallet

De laatste NFT wallet die we vandaag behandelen: de Alpha Wallet. Als je wilt investeren in NFT's op de Ethereum blockchain, dan is dit een goede keus voor jou. Je kunt er non-fungible tokens in opslaan en de wallet ondersteunt ook nog eens meerdere marktplaatsen, zoals OpenSea en ChainZ Arena. De interface is eenvoudig en helder, waardoor de gebruiksvriendelijk in orde is én het ook nog eens fris oogt. De voordelen van AlphaWallet:

 • Ondersteuning voor ETH-based NFT's;
 • Eenvoudig in gebruik - intuïtieve interface;
 • Uitstekende open-source web3 Wallet;
 • Kan blockchain-transactiesnelheden tweaken;
 • Optimale veiligheid, dankzij Secure Enclave.

De wallet is nog in ontwikkeling en is enkel bereikbaar via de mobiele app, wat voor veel gebruikers nog wel eens een dingetje kan zijn. Bekijk hieronder de video voor dé web3 wallet van vandaag:

 

Vind je dit lijstje nog wat tekort en wil je graag andere opties overwegen? Neem dan eens een kijkje bij andere wallets, zoals:

Conclusie

We hebben in dit artikel van alles besproken over NFT wallets. Als jij jouw non-fungible tokens wilt kopen, verkopen of opslaan, dan weet je waar je nu op moet letten. Is de wallet gebruiksvriendelijk? Ondersteunt het de juiste blockchains en tokens? Is de veiligheid in orde en werkt het naar tevredenheid van de gebruikers? 

We zijn ook de kenmerken van een goede NFT wallet bij langsgegaan, zodat je zelf ook onderzoek kunt doen naar andere wallets. Ik heb de top 5 NFT wallets met je gedeeld. Op het moment van schrijven (juli 2022) zijn dit de beste wallets voor Non-fungible tokens: MetaMask, Binance Wallet, Coinbase Wallet, AlphaWallet en Math Wallet

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over de beste NFT wallets? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de beste wallets voor non-fungible tokens!”

Foto door Mo Eid


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.