Hacker met hoodie

Welke exchanges zijn al gehackt?

Ken je Bonnie & Clyde of Ronnie Biggs? Ocean's Eleven, Twelve, Thirteen, en 8? The Italian Job, Now You See Me en Baby Driver? Mensen en films die één ding gemeen hebben, namelijk bankovervallen!

Het onderwerp heeft klassieke verhalen en films opgeleverd. Het ene nog spectaculairder dan het andere. 

In de crypto wereld heeft het weinig zin om al zwaaiende met pistolen en machinegeweren een exchange binnen te lopen en de aanwezige munten op te eisen. Dat is fysiek niet eens mogelijk, omdat de exchanges voor cryptocurrencies zich in een digitale wereld bevinden.

Je hebt echter wel geavanceerde en vernuftige ideeën nodig om deze digitale exchanges een hack te zetten. En dat is ook regelmatig gebeurd.

Van de allereerste hack in 2011 met Allinvain tot op de dag van vandaag. 

Laat duidelijk zijn dat het een lucratieve bezigheid is! De bedragen die weggesluisd worden liegen er niet om. 

Wij gaan in deze blog proberen om alle hacks die er sinds 2011 in de crypto wereld hebben plaatsgevonden, op te noemen. We gaan er een top-down van maken, dus we beginnen met de laatste, bij ons bekende hack, en eindigen in 2011 met Allinvain! We zullen deze blog ook regelmatig bijhouden en aanpassen als we meer en nieuwe informatie hebben over ons tot nu toe onbekende hacks.

Ga er goed voor zitten, het wordt een achtbaanrit van een blog en de bedragen die je om de oren vliegen, laten je oren suizen.

Cover foto Sergey Nivens/Shutterstock

Bekijk snel

Overzicht

Volgens Cointelegraph, in samenwerking met Crystal blockchain is er sinds 2011 ongeveer 20.6 miljard dollar bij hacks buitgemaakt. Dit is berekend aan de marktwaarde van de maand en jaar dat de hack plaatsvond. 

Als je dat bedrag zou omrekenen naar de huidige BTC-koers zou je zelfs ronde 77 miljard dollar zitten.  En de teller staat nog niet stil!

Hier zijn procentueel de favoriete slachtoffers te zien;

  • 48% frauduleuze exchanges.
  • 37% exchanges die geen legitimatie vragen.
  • 4% exchanges die legitimatie vragen.
  • 4% mixers.
  • 3% overige.
  • 2% online wallets.
  • 1% darknet markten.
  • 1% betalingsverwerkers.

Het is duidelijk dat de hackers frauduleuze exchanges en exchanges zonder identificatieplicht prefereren. Het is de snelste en eenvoudigste manier om het gestolen geld te verzilveren, zonder KYC-procedures en opnamelimieten.

Crypto exchanges komen en gaan. Het is ook niet vreemd dat op de duur, verschillende exchanges gehackt worden. De cryptomunten zelf zijn behoorlijk veilig, maar de exchanges zijn kwetsbaarder, wat ze een doelwit maakt voor malafide personen die niet veel goeds voorhebben. 

Image
Binary code met tekst 'you have been hacked'
Pogorelova Olga/Shutterstock

2021

TurtleDex

? - US $ 2.5 miljoen

Een paar dagen na de ICO op 15 maart deed dit DeFi file storage project een ‘rugpull’ exit scam. Ze zaten ook op de Binance Smart Chain en hadden net een audit gehad.

Pancake Swap & Cream Finance

Maart 15

DNA spoofing aanval maar het is niet bekend of iets gestolen is.

Meerkat Finance

Maart 3

China – US $ 31 miljoen

Dit DeFi project dat een ‘yield farming pool’ op Binance Smart Chain was begonnen was maar net één dag open. Het blijkt dat een smart contract was veranderd wat erop duidt dat een private key is gebruikt. Een inside job is zeer waarschijnlijk, ook omdat de website, het Twitter-account en de Telegram groep allemaal op hetzelfde moment offline gingen. Omdat BSC gecentraliseerd is, is het misschien mogelijk een rollback transactie door te voeren en zo het geld of een gedeelte ervan terug te krijgen. Dit is de grootste DeFi hack tot nu toe.

Cryptopia

Februari

New Zealand - NZ $62 miljoen (US $45 miljoen) aan Skatenet - XSN

Nadat deze exchange al eens gehackt werd in januari 2019 voor NZ $ 24 miljoen (US $15.5 miljoen). De exchange wordt op dit moment geliquideerd en er worden vragen gesteld door de eigenaren van de exchange over de handelswijze van de vereffenaar.

Exmo

Februari 15

Verenigd Koninkrijk – DDoS aanval

Tweede poging om in te breken binnen twee maanden. Exmo heeft over deze aanval tweets verstuurd. Het is onduidelijk wat er verder gebeurd of gestolen is.

Blockfolio

Februari

Verenigde Staten van Amerika - hack heeft racistische boodschappen verstuurd.

De hacker had geen interesse in valuta maar verstuurde racistische boodschappen.

SIMkaarten wissel in de Verenigde Staten

Februari

USA - US $ 100 miljoen of meer aan cryptocurrencies

Simkaarten wisselen van bekende influencers, sporters, muzikanten en hun familie in de Verenigde Staten in 2020. 10 Europeanen gearresteerd door Europol.
Dit SIMkaarten wisselen is een vorm van fraude door het overnemen van je account door middel van een zwak punt in de tweefactorauthenticatie en tweestapsverificatie, waarbij de tweede factor of stap een tekstbericht (sms) of een telefoontje naar een mobiele telefoon is.

Verenigde Staten van Amerika

Februari 

Noord-Korea  - US $ 1.3 miljard aan fiat geld en cryptomunten

Het Amerikaanse Department of Justice heeft een aanklacht waarin drie mannen werden beschuldigd van cyberaanvallen die leidden tot het verlies van $ 1,3 miljard aan contanten en digitale valuta. Deze mannen worden ook als de Lazarus groep aangeduid en hebben meerdere succesvolle hacks op hun naam staan.

Image
Achterkant van hacker met hoodie die crypto aan het stelen is
Marc Bruxelle/Shutterstock

2020

Livecoin

December 23-24

Rusland - geen informatie over bedrag dat buitgemaakt is

Bij een zorgvuldig geplande hack werden de wisselkoersen van BTC, ETH en XRP veranderd en met de zo gemaakte winsten zijn de hackers ervan doorgegaan gegaan. Sinds de hack is de exchange gesloten.

BX

December 22

Thailand - ?

De Thaise Securities and Exchange Commission heeft op 22 december 2020 een strafzaak aangespannen tegen Bitcoin Company Limited (BX). Dit is de eerste en grootste digitale beurs van het land. Vorig jaar heeft BX zijn activiteiten en deuren gesloten, omdat het bedrijf de digitale activa van klanten had overgedragen naar niet-geautoriseerde digitale portefeuilles. om daar de activa van klanten te parkeren.

De overdracht van digitale activa van klanten naar niet-geautoriseerde wallets die geen eigendom zijn van klanten, wordt als een misdrijf beschouwd in Thailand.

Exmo

December 21

Engeland - ongeveer US $ 10 miljoen van diverse cryptomunten

Dit is ongeveer 5% van hun totale activa, schreef EXMO. Dit werd later gecorrigeerd tot 6%. "Het beleid van het bedrijf is om ongeveer 5-10% van al zijn activa op hot wallets op te slaan. Zo worden snelle opnames voor gebruikers mogelijk gemaakt en potentiële verliezen als gevolg van hacks beperkt''.

KuCoin

September 25

Singapore - US $ 275 miljoen in verschillende cryptomunten

Dit is tot nu toe de op twee na grootste hack aller tijden. Uitgebreide uitleg over de hack op CoinMarketCap. De opbrengst van deze hack is 50% van alle buitgemaakte crypto in 2020.

Volgens de eigenaar is US $ 204 miljoen teruggevonden en zijn de daders opgepakt. De verdnkingen wijzen ook weer naar de Lazarus groep. De eerste officiële reactie van KuCoin was zakelijk en men beloofde alle gestolen valuta terg te betalen aan de eigenaren.

Eterbase

September 8

Slowakije - US $ 5.4 miljoen in verschillende cryptomunten

Een kleine exchange die zich richt op crypto naar SEPA-integratie (via individuele IBAN-accounts) en naleving van regelgeving.  Sinds de hack zijn ze weer open.

Cashaa

Juli 10

Engeland 336 BTC of US $ 3.1miljoen

Een crypto vriendelijke bank die met Bitcoin OTC werkt. De hack vond plaats met een OTC-transactiemanager in Oost-Delhi, India, wiens pc werd aangevallen met malware.

2gether

July

Spanje - US $ 1.3 miljoen

Deze Spaanse app voor cryptocurrency-betalingen zag 27% van hun totale fondsen verdwijnen. Door de harde groei van BTC en ETH kunnen ze niet alles terugbetalen op dit moment.

Coincheck

Juni

Japan - 200 e-mailadressen van gebruikers

Volgens Coincheck bevatten de e-mails mogelijk de naam, het adres, de geboortedatum, het telefoonnummer en de selfie-ID van de gebruiker.

Altsbit

Februari 5

Italië - US $ 70,000. - 

Het ziet er naar uit dat deze exchange nu gesloten is.

Mark Cheng kidnapping

Januari

Thailand - US $ 46,000

Mark Cheng werd in januari 2020 ontvoerd door een groep gemaskerde mannen in het Ongkharak-district van Nakhon Nayok, in de provincie Chachoengsao, en gemarteld voor een losgeld van $ 742.418 in Bitcoin. Na het overmaken van al zijn beschikbare fondsen van $ 46.000, zou de Singaporiaan een gewaagde ontsnapping hebben gemaakt door zijn martial arts training te gebruiken terwijl zijn ontvoerders zich voorbereidden om hem te vermoorden. Volgens persberichten is het misdrijf gepleegd net nadat het slachtoffer in Singapore op borgtocht was vrijgelaten wegens het verduisteren van geld van een investeringsgroep en kan de ontvoering in verband worden gebracht met de zakenpartner van het slachtoffer.

Defi hacks

Hele jaar rond

In totaal US $ 154 buitgemaakt volgens Coingeek.

Image
Binary code met het woord hacked
kkssr/Shutterstock

2019

UpBit

November 27

Zuid-Korea - 342,000 ETH wat toen US $ 51 miljoen waard was

Pas in januari 2020 deed UpBit haar virtuele deuren weer open. Deze hack wordt ook toegeschreven aan de Lazarus groep.

VinDAX

November 5

Vietnam - US $ 500,000.- 

VinDAX houdt zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van de verkoop van tokens van weinig bekende projecten via zijn Launchpad-platform.

Wizard Case

September

Thailand - US $ 16.700 of 500.000 THB 

De Thaise staatsburger Mana Jumuang, die zichzelf de "cryptocurrency-tovenaar" noemde, is in september 2019 gearresteerd wegens een vermeende THB 500 miljoen cryptocurrency exchange-fraude. In de afgelopen twee jaar had zijn bende mensen overgehaald om via hen in digitale valuta te investeren. Bendeleden hadden individuele rollen, zoals het openen van bankrekeningen en beweren dat ze investeerders in digitale activa zijn.

Bitpoint

Juli 11

Japan - US $ 32 miljoen

Bitpoint zei dat hackers geld hadden gestolen uit zowel zijn hot als cold wallets. Dit suggereert dat het netwerk van de centrale grondig gecompromitteerd was. 

Swedish case

Juni

Thailand - US $ 11 miljoen

Een Zweeds staatsburger Roger Nils-Jonas Karlsson is in juni 2019 uit Thailand uitgeleverd aan de VS wegens oplichting van meer dan 3.500 slachtoffers voor meer dan $ 11 miljoen aan cryptocurrency-fraude. Hierbij maakte hij gebruik van de websites Easternmetalsecurities.com en hci25.com. Het geld was door de Zweed geïnvesteerd in Thais onroerend goed.

Bitrue

Juni 26

Singapore – US $ 4.2 miljoen

Hackers hadden toegang tot ongeveer 90 gebruikersaccounts. Met informatie die ze verkregen hadden, werd de hot wallet van Bitrue leeggehaald. Als gevolg hiervan werden 9,3 miljoen XRP en 2,5 miljoen ADA gestolen

GateHub

Juni 1

Verenigd Koninkrijk - US $ 10 miljoen of 23.2 miljoen XRP

In juni maakte GateHub een aankondiging en zei dat 100 van de XRP-wallets van hun gebruikers waren gecompromitteerd. Een lid van de GateHub-community nam een ​​diepe duik in de hack en ontdekte dat op 5 juni 23.200.000 XRP was gestolen uit 80-90 van deze wallets - dat was toen ongeveer US $ 10 miljoen.

Binance

Mei 7

Malta - US $ 40 miljoen of 7,000 BTC op dit tijdstip

Binance zei dat hackers in staat waren om gebruikers-API-sleutels, 2FA en mogelijk meer gebruikersinformatie te verkrijgen. Op 7 augustus, werd onthuld dat hackers in het bezit waren van meer dan 60.000 Know Your Customer-gegevens van de Binance exchange. Dit is wat CZ erover te zeggen heeft in een blog.

Bithumb

Maart 30

Zuid-Korea – US $ 18.7 miljoen of $12.5 miljoen in EOS tokens en $6.2 miljoen in XRP.

Schijnbaar een inside job van een voormalige werknemer van deze exchange volgens Bithumb. 

Coinbene

Maart 25

Singapore - US $ 105 miljoen

Veel CoinBene-gebruikers werden achterdochtig en vermoedden een hack toen de CoinBene-site onverwachts uitviel vanwege onderhoud. Personen die de hot wallet van CoinBene volgden, merkten op dat maar liefst $ 105 miljoen aan crypto-activa was verwijderd. Hoewel al het bewijs op de blockchain staat, blijft CoinBene ontkennen dat het ooit is gehackt.

DragonEx

Maart 24

Singapore - US $ 7.09 miljoen

De eerdergenoemde Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, veroordeeld in Amerika in februari 2021, was verantwoordelijk voor deze hack. Met een legitiem uitziend nepbedrijf werden DragonEx-medewerkers overtuigd om malware op hun computers te downloaden via Telegram- en LinkedIn-berichten.

PlusToken

Maart

China - US $ 2 miljard of 23.000 BTC

Dit is een van de groortste Ponzi-schma's tot nu toe. 

PlusToken presenteerde zichzelf als een cryptocurrency-wallet die gebruikers zou belonen met een hoog rendement als ze de bijbehorende PLUS cryptocurrency-tokens van de wallet zouden kopen met Bitcoin of Ethereum. De oplichters beweerden dat die opbrengsten zouden worden gegenereerd door 'wisselkoerswinst, mijninkomsten.mining en doorverwijzingsvoordelen'. PlusToken zou worden genoteerd op verschillende Chinese beurzen en een piekprijs van $ 350 USD halen, waarmee het "investeringen" van miljoenen mensen binnenhaalde.

Chinese media melden dat de zwendel meer dan $ 3 miljard aan cryptocurrency heeft aangetrokken. In totaal kon 180.000 BTC, 6.400.000 ETH, 111.000 USDT en 53 OMG (OmiseGo) die van oplichtingsslachtoffers naar PlusToken-wallets gingen, getraceerd worden. Dit komt neer op ongeveer $ 2 miljard. Elk cijfer zou PlusToken tot een van de grootste Ponzi-schema's ooit maken.

CoinMama

Februari 15

Israel - 450.000 gebruikersnamen en wachtwoorden voor accounts.

Tot vandaag zijn er geen cryptomunten gestolen als gevolg van deze hack. De gestolen informatie werd wel op een darknet website gepost.

LocaBitcoins

Januari 26

Finland - US $ 27,000. - of 7.9 BTC op dat moment.

De hackers waren in staat om de officiële link naar het forum van de exchange te vervangen door een frauduleuze link. Deze link leidde de gebruikers naar een neppagina die leek op het discussiebord, hier werd aansluitend informatie verzameld van de gebruikers die probeerden in te loggen.

Cryptopia

Januari 14

Nieuw-Zeeland - US $ 16 miljoen + 1,675 ETH.

Deze exchange werd binnen twee weken, twee keer gehackt. Midden januari heeft Cryptopia tweets geschreven over de eerste hack. De tweede hack werd gemeld door Saturn network en hier ging het nog eens over 1,675 ETH.

De exchange is in liquidatie.

GATE.IO 51% attack

Januari 7

China – US $ 271,500 of 40,000 ETC

Gate.io's censor blokkeerde met succes sommige transacties van een 51% -aanval op 7 januari 2019 op het Ethereum Classic (ETC) -netwerk. Sommigen kwamen er nog steeds doorheen en uiteindelijk verdween de hacker met 40.000 ETC, op dat moment meer dan $ 200.000 waard.

Image
51% aanval tekening
Julia Tim/Shutterstock

2018

QuadrigaCX

December

Canada - US $ 190 miljoen of 26,350 BTC

Dit is niet echt een hack, maar een wel een intrigerend verhaal! In een notendop, de eigenaar, Gerald Cotten, was de enige die bij de cold wallets van de exchange kon komen. In december, tijdens zijn huwelijksreis, sterft hij en neemt alle private keys mee in zijn graf. Er waren al geruchten dat de firma bankroet zou gaan. Tijdens een onderzoek bleek dat 6 cold wallets aan QuadrigaCX toebehoorden. Vijf hiervan waren echter rond april leeggehaald. Het is onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar er is een uitvoerig artikel hierover in decrypt verschenen. Samenzweringstheoristen aller landen, verenigt U, jullie hebben vrij baan!

Pure Bit

November 13

Zuid-Korea – US $ 2.653 miljoen of 13,000 ETH
Op 4 november lanceerde een cryptostart-up genaamd Pure Bit zijn ICO, maar op 13 november verdween Pure Bit plotseling van internet met 13.000 aan ETH ter waarde van iets meer dan $ 2,6 miljoen. De autoriteiten werden gewaarschuwd, maar Pure Bit herstelde zich een week later en bracht een verklaring uit waarin zij beweerden dat de CEO "verblind was door geld" en een "onvergeeflijke fout" had gemaakt, waarbij de slachtoffers een volledige terugbetaling ontvingen. Het is onduidelijk of Pure Bit en zijn CEO een echte gewetenswisseling hadden ondergaan, of dat de Zuid-Koreaanse wetshandhaving erbij betrokken was, maar het is nu bekend dat Pure Bit is gestart door een groep oplichters.

MapleChange

Oktober 28

Canada - US $ 5.9 miljoen of 913 BTC

Exit scam of hack. De geleerden zijn er niet helemaal over uit. Wat mensen achterdochtig maakte, was de onmiddellijke verwijdering van de MapleChange-website, sociale media-accounts en Discord- en Telegram-kanalen.

Zaif

September 14

Japan - US $ 60 miljoen of 5,966 BTC

De Zaif exchange, wordt beheerd door het Tech Bureau. Het zei donderdag dat de beurs voor het eerst een ongebruikelijke uitstroom van geld op het platform opmerkte rond 17.00 uur Japanse tijd. Hierna stopte het bedrijf de diensten voor het storten en opnemen van activa.

Bancor

Juli 10

Zwitserland/Israel - US $ 23.5 miljoen

Critici op Twitter, waaronder Litecoin-maker Charlie Lee, wezen op de ironie dat Bancor, die beweert gedecentraliseerd te zijn, op de hack reageerde met strategieën die waren afgestemd op een gecentraliseerd systeem.

Bithumb

Juni 20

Zuid-Korea - US $ 30 miljoen

Dit schijnt weer het werk van het Noord-Koreaanse hackers ensemble Lazarus te zijn.  Vooral XRP werd hier buitgemaakt. Niet de eerste en niet de laatste keer dat Bithumb op deze lijst verschijnt. Op het moment van deze hack, stonden ze op een ranglijst op de zesde plek van exchanges wereldwijd.

Geth

Juni

ETH-client – US $ 20 miljoen

Beveiligingsexperts onthulden dat hackers meer dan $ 20 miljoen in Ethereum hadden gestolen door gebruik te maken van onveilig geconfigureerde Geth-clients. Een JSON-RPC poort 8545 werd opengelaten, waardoor hackers de Ethereum-wallets van de slachtoffers konden binnengaan.

Coinrail

Juni

Zuid-Korea - US $ 40 miljoen

Een relatief kleine exchange maar een goede buit.

Bitcoin Gold

Mei

51% aanval - US $ 18 miljoen aan BTG

Een vrij zeldzame 51% aanval met een interessante buit.

Taylor

Mei

ICO/Handelsplatform hack - US $ 1.5 miljoen of 2,578 ETH

De hacker kon beslag leggen op alle 2,579,98 ETH ($ 1,35 miljoen) en de eigen TAY-tokens, opgehaald door het project tijdens de ICO.

Coinsecure

April

India - US $ 3.5 miljoen of 438 BTC

Hack, schijnbaar door niemand minder dan hun eigen Chief Security Officer. Het is onduidelijk of ze op dit moment nog open zijn.

Sailesh Bhatt

April 10

India – US $1.38 million of 200 BTC
Een zakenman in India genaamd Sailesh Bhatt was naar verluidt het slachtoffer van afpersing door de lokale politie op 9 februari 2018, volgens een rapport dat op 10 april 2018 bij een ander politiebureau is ingediend. Hij beweert dat 10 agenten, waaronder een politiecommissaris en een inspecteur, hem gevangenhielden totdat hij 200 BTC (destijds meer dan $ 1 miljoen waard) naar zijn voormalige zakenpartner stuurde. "Ze sloegen me in een kamer en dreigden me te vermoorden in een nep-ontmoeting als ik mijn bitcoins niet had," legde Sailesh Bhatt in zijn verklaring uit. Tot op de dag van vandaag vindt dit verhaal zijn weg door het juridische systeem in India en het is onduidelijk wat er echt met Sailesh Bhatt is gebeurd.

GainBitcoin

April 8

India – US $ 300 miljoen

GainBitcoin was een piramidespel gericht op goedgelovige cryptohandelaren in Zuid-Azië, waar de oprichters met succes verdwenen met $ 300 miljoen, waardoor het een van de meest winstgevende exit-scams in de geschiedenis van de industrie was. Helaas voor GainBitcoin en zijn team zouden ze uiteindelijk in november 2018 worden geïdentificeerd en gearresteerd. De zaak blijft zijn weg door de rechtbanken in India maken nadat de oprichters op luchthavens waren gearresteerd terwijl ze naar het buitenland probeerden te reizen.

iFan/PinCoin Ponzi Scheme

April

Vietnam – US $ 650 miljoen

Modern Tech, een IT-firma, had beweerd dat er twee munten waren gevestigd in Singapore en Dubai. Het bedrijf verklaarde dat het platform was ontworpen om artiesten met fans in contact te brengen, en dat hun nut voor het munten was om kaartjes en merchandise te kopen. Al snel werd duidelijk dat het ‘uitleenplatform’ een piramidespel was.

Bitgrail

Februari

Italië - US $ 170 miljoen

Het is niet helemaal duidelijk of dit een poging tot een exit scam was of een hack.

Coincheck

Januari 26

Japan – US $ 533 miljoen

Dit is een van de grootste hacks ooit, tot nu toe. De hackers wisten via e-mail een virus te verspreiden waardoor ze privat keys konden stelen. Daarna was het opmerkelijk eenvoudig, omdat Coincheck al hun munten in één hot wallet had opgeslagen.

Bitconnect

Januari 16

USA – US $ 2.6 miljard

Bitconnect was een berucht piramidespel gericht op goedgelovige leden van de bitcoin-gemeenschap. Het werd gepromoot door een leger van social media influencers die de vruchten plukten van vroege investeerders. In januari 2018 werd duidelijk wat Bitconnect is, een Ponzi fraude, en de waarde van een enkele Bitconnect-token (BCC) kelderde van $ 400 tot slechts centen.

Image
Hacker met computer en ETH logo
Sergey Nivens/Shutterstock

2017

Exmo

December 26

Oekraïne - US $ 1 miljoen

Op 26 december 2017 werd de 40-jarige Exmo bitcoin exchange-medewerker Pavel Lerner ontvoerd terwijl hij zijn kantoor in Kiev, Oekraïne verliet. Lerner werd naar verluidt in een zwarte Mercedes-auto gesleept door mannen die bivakmutsen droegen. De ontvoerders vorderden een losgeld van $ 1 miljoen in bitcoin, dat uiteindelijk werd betaald en Lerner werd vrijgelaten. Oekraïense en Russische mediaberichten geven aan dat Lerner het losgeld zelf heeft betaald, hoewel het onduidelijk is of het geld op enigerlei wijze verbonden was met de Exmo-beurs. Tot op de dag van vandaag is er beperkte informatie over de Lerner-zaak online beschikbaar, hoewel Lerner en Exmo allebei in leven zijn.

Etherdelta

December 20

USA - 308 ETH en diverse ERC20 tokens

De twee hackers kochten eerst het telefoonnummer van een EtherDelta-medewerker via de zwarte markt. In de loop van slechts een week gingen ze verder met het stelen van geld van duizenden EtherDelta-gebruikers.

Youbit

December 19

Zuid-Korea - 17% van totale waarde

Dit was de tweede keer binnen een jaar dat ze gehackt werden. De eerste keer was toen ze nog onder de naam Yapizon bekend stonden. Na deze hack sloten ze op dezelfde dag nog voorgoed hun deuren. 

NiceHash

December 6

Slovenia - US $ 70 miljoen of 4,736 BTC.

Dit is een mining marktplaats voor cryptomunten. Ze laten mensen hun extra GPU-kracht gebruiken om cryptocurrencies zoals Bitcoin te minen. De hackers kregen de inloggegevens van een NiceHash-technicus te pakken, daarna was het kinderspel. Waarschijnlijk gebeurde dit door een phishing e-mail. Het is NiceHash gelukt om alles terug te betalen.

Tether (USDT) treasury

November 21

Bahamas – US $30.95 million of 31 million USDT

Hackers vielen in november 2017 de Treasury van Tether (USDT) aan, waarbij ze meer dan $ 30 miljoen aan geld van de Tether Treasury-wallet stelen en naar een ongeautoriseerd bitcoin-adres sturen. Omdat Tether de volledige controle had over USDT, nam het bedrijf maatregelen om te voorkomen dat de aanvallers die USDT verhandelden op andere markten en blokkeerde het pogingen om USDT te verkopen aan andere cryptocurrencies of fiat-valuta's. Tegenwoordig heeft Tether nog steeds ongeveer 30% van het totale aanbod van USDT in zijn Treasury-portemonnee, hoewel het niet helemaal duidelijk is wat er is gebeurd met de 31 miljoen USDT die is verdwenen tijdens de hack van november 2017.

BTC-e

Juli 25

Costa Rica? - US $180.956 million of 66,000 BTC

BTC-e stopte plotseling op 25 juli 2017, met meer dan 66.000 BTC's die verhuisd werden naar een wallet waarvan wordt aangenomen dat deze eigendom is van Alexander Vinnik, bekend als het brein achter BTC-e. Hij zou later geconfronteerd worden met 21 aanklachten van een Amerikaanse grand jury in verband met het witwassen van geld, computerhacking en drugshandel. BTC-e was een van 's werelds grootste en meest gerenommeerde cryptocurrency-uitwisselingen van de dag. Later werd onthuld dat de reputatie van BTC-e grotendeels gebaseerd was op illegale activiteiten, en 95% van de bitcoin-transacties van ransomware transacties werd uitbetaald via BTC-e. De BTC was iets meer dan $ 180 miljoen waard op de dag dat het werd gesloten en de hele ongelukkige affaire wordt herinnerd als een van de grootste exit-scams in de geschiedenis van de industrie.

Parity Wallet

Juli 19

Duitsland - US $34.29 miljoen of 153,000 ETH

De Parity Wallet werd in juli 2017 geschonden, waardoor verschillende grote ICO's miljoenen dollars aan opgehaald kapitaal verloren. Parity Wallet werd vertrouwd om veilige, effectieve cryptocurrency-opslag te bieden en bij bepaalde ICO's waren tientallen miljoenen dollars opgeslagen. Hackers maakten gebruik van een kwetsbaarheid in de Parity Wallet-code, een bug in een specifiek contract met meerdere handtekeningen dat bekend staat als wallet.sol, waarbij meer dan $ 30 miljoen of ongeveer 153.000 ETH werd gestolen. Oorspronkelijk werd gemeld dat de hack maar liefst 500.000 ETH bedroeg, maar 377.000 ETH werd door white hat-hackers uit kwetsbare portefeuilles gehaald.

Bithumb

Juni 29

Zuid-Korea - US $ 7 miljoen aan BTC en ETH

De derde keer dat ze op deze lijst verschijnen. Deze keer slaagde een onbekende hacker erin toegang te krijgen tot de pc van een medewerker en de gegevens van meer dan 30.000 Bithumb-gebruikers te stelen. Niet lang daarna begonnen gebruikers te merken dat hun accounts leegliepen.

ClassicEtherWallet

Juni 28

? - US $216,216 to 382,000 of 1,001 ETH

ClassicEtherWallet werd in juni 2017 gecompromitteerd door een kwetsbaarheid die terug te voeren was op social engineering: de hacker overtuigde personeel van de webhostingprovider om de controle over het officiële domein toe te staan ​​aan een andere eigenaar, waardoor de hacker toegang kreeg tot de wallet van de klant. Een totaal van 1.001 ETH werd stilletjes uit de wallets van gebruikers gehaald terwijl ze hulpeloos toekeken. De verliezen lagen ergens tussen $ 200.000 en $ 300.000.

QuadrigaCX

Juni 2

Canada - US $ 13.16 miljoen of 60,000 ETH

Voorafgaand aan een nu berucht verlies in 2019, haalde QuadrigaCX de krantenkoppen voor een contractfout die leidde tot het verlies van 60.000 ETH. "Eerder deze week hebben we een onregelmatigheid opgemerkt met betrekking tot het ingrijpende proces van inkomende Ether naar de centrale", verklaarde QuadrigaCX in hun officiële verklaring na de uitgifte. Het eindresultaat was iets meer dan $ 13,1 miljoen dat verloren was gegaan tijdens het wisselen van ETH/ETC, waarbij de ETH permanent in dat splintercontract was bevroren. QuadrigaCX loste het probleem later op en klanten werden niet bestraft.

Yapizon

April 26

Zuid-Korea - US $ 5 miljoen of 3,831 BTC aan de koers van die tijd

De eerste hack van wat later Youbit zou worden. Dit schijnt weer een hack van de Lazarus jongens te zijn.

Image
Hack code tijdens download van buit
Eduard Muzhevskyi/Shutterstock

2016

The Dao Hack

June 17

Stateloze organisatie - US $ 70 miljoen.

The DAO was maar functioneel van april tot en met september 2016, maar er is veel geschreven over deze fascinerende hack.

Op 17 juni 2016 ontdekte een hacker een maas in de codering waardoor hij geld van The DAO kon aftappen. In de eerste uren van de aanval werd 3,6 miljoen ETH gestolen, destijds het equivalent van $ 70 miljoen. Nadat de hacker de door hem beoogde schade had aangericht, brak hij de aanval af.

Bitcurex

October 13

Polen - US $ 1.5 miljoen

Dit is de tweede keer, na 2014, dat deze exchange gehackt werd. In maart 2017 sloten ze voorgoed hun poorten zonder enige vorm van aankondiging.

Bitfinex

Augustus 2

Hong Kong - US $ 77 miljoen of 120,000 BTC

Volgens eigen zeggen, de veiligste exchange op de wereld, in 2016. Dus net niet! Bitcoin kelderde als gevolg van deze hack met 20%. In 2020 bieden ze een beloning van US $ 400 miljoen in ruil voor de gestolen munten uit 2016.

Gatecoin

Mei

Hong Kong - US $ 2 miljoen of 250 BTC & 185,000 ETH

GateCoin was destijds een van de eerste gereguleerde cryptocurrency-exchanges. Het gevolg was dat ze vanwege hun populariteit snel een doelwit werden voor hackers. Ze verloren 15% van hun activa en zijn deze klap niet meer te boven gekomen.

ShapeShift

April

Zwitserland - US $ 230,000. -

Binnen een maand werd deze exchange drie keer gehackt.

Cointrader

Maart

Canada - niet duidelijk hoeveel er gestolen is

Na een langdurige en slepende affaire, sloot deze exchange de deuren.

Image
Dief in riool put met ETH munt
 momo sama/Shutterstock

2015

Evolution

Maart 18

Darknet - US $11.8 million of 43,000 BTC

De eerste tekenen van problemen verschenen op Reddit toen een gebruiker genaamd NSWGreat in maart 2015 een bericht publiceerde met de naam "EVOLUTION EXIT SCAM", waarin hij beweerde een moderator voor de site te zijn en de beheerders ervan beschuldigde "zich voor te bereiden om de zwendel met al het geld te verlaten. " Darknet-marktplaatsen die 's nachts van internet verdwijnen, is niets nieuws en Evolution Marketplace was nog een andere marktplaats die een exit-scam uit de hoed toverde en verdween met meer dan $ 11 miljoen aan cryptofondsen van gebruikers. "Het spijt me zo, maar Verto en Kimble hebben ons allemaal genaaid", legde de gebruiker in de Reddit-post uit.

BTER

February 14

China - US $ 1.5 miljoen of 7,170 BTC tegen de koers van die dag

De cold wallet werd schijnbaar gehackt, wat vragen opriep of het geen inside job was.

LocalBitcoins

Januari 27

Finland - 17 BTC

Een kleine hack. Er werd gebruikt gemaakt van het Livechat platform en via een op dat moment onbekende malware.

Bitstamp

Januari 5

Slovenia - US $ 5,3 miljoen of 19,000 BTC

Door iets simpels als phishing werd deze exchange gehackt.

796 exchange

Januari

China – US $ 230,000 of 1,000 BTC

Hackers richtten zich op een kwetsbare server en vielen tijdens een transactie aan. De belangrijkste aandeelhouders van de beurs dekten het verlies.

Image
Hack in process
Gorodenkoff/Shutterstock

2014

Bitpay

December

USA - US $ 1.8 miljoen

Via een phishing aanval werd Bryan Krohn, Chief Financial Officer van BitPay, verleid om zijn e-mailwachtwoord op te geven.

Mintpal 

October 8

Verenigd Koninkrijk - US $ 1.32 of 3,894 BTC in deze hack

Na de eerste hack, werd het bedrijf overgenomen door een bedrijf met de naam Moolah. De CEO bleek een vaag figuur te zijn en verdween met 3,700 BTC

BTER

Augustus

China - US $ 1.75 miljoen of 7,170 BTC

The cold wallet werd gekraakt. 

Cryptsy

Juli

USA - US $ 9.5 miljoen of 13,000 BTC & 300,000 LTC

Een trojan-virus werd in de code van Cryptsy ingevoegd door een hacker met de naam Lucky7Coin. De eigenaar van Cryptsy, Paul Vernon, werd ook verdacht van het verduisteren van BTC en werd vervolgens in een class-action rechtszaak succesvol voor US $ 8.2 miljoen aangeklaagd.

Mintpal 

Juli 13

Verenigd Koninkrijk – US $ 3.7 miljoen of 8 miljoen VRC

De hacker vond een zwak punt in het opnamesysteem op de beurs en slaagde erin een opname uit de Vericoin- wallet te autoriseren. Er werd in totaal 30% van alle Vericoins gestolen tijdens deze hack, wat leidde tot een hard fork zodat de schade beperkt kon worden. Dit was de eerste van twee hacks in 2014.

Kipcoin

Mei

China - US $ 630,000. - of 3,000 BTC 

Een maand lang werd stuivertje gewisseld over wie de wachtwoorden beheerde. Daarna bleef de hacker stil tot in December voordat hij de munten weer bewoog.

Bitcurex

Maart

Polen - onbekend bedrag

Ze werden gehackt, maar het is een beetje vaag wat er precies gebeurd is.

Flexcoin

Maart 3

Canada - US $595,365 of 896 BTC

De hot wallet van Flexcoin is in 2014 gehackt, waardoor het in Canada gevestigde crypto wallet-platform volledig dicht ging. Flexcoin noemde zichzelf "de eerste bitcoin-bank", maar verloor al snel een meerderheid van het geld van een klant een week nadat gebruikers gerust werden gesteld dat ze nooit munten hadden opgeslagen bij Mt. Gox tijdens die hack. Sommige klanten hadden het geluk dat hun geld werd teruggestort uit de onaangetaste koude portemonnees van het bedrijf. Al met al verloor Flexcoin bijna 900 van de BTC van de klant, dat was op dat moment bijna $ 600.000 waard.

Poloniex

Maart 4

USA - 97 BTC of 12.3% van hun totale munten.

De hackers ontdekte een ingang in de software van de exchange. Uiteindelijk slaagde de exchange erin de slachtoffers te vergoeden en 100% van de getroffen klanten terug te betalen.

Mt. Gox

February 7

Japan – US $ 460 miljoen of 740,000 BTC

Dit is de tweede keer dat deze naam voorbijkomt, na 2011, en deze keer hebben ze uiteindelijk ook hun deuren moeten sluiten. Dit is een van de grootste hacks allertijden en het onderzoek is nog steeds in volle gang.

In 2011 werden bij de eerste hack ook private keys buitgemaakt. De hackers hebben twee jaar lang Bitcoin wallets leeggehaald. Vermoedelijk als gevolg van een fout in de Mt.Gox-systemen, interpreteerde de beurs deze opnames als stortingen.

Deze grove fout leidde het faillissement van Mt. Gox met het gevolg dat de BTC-prijs zakte met 36%. De voormalige CEO werd gearresteerd omdat hij schijnbaar US $ 2 miljoen had die gestolen waren.

In november 2017 werd een Rus met de naam Alexander Vinnik door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd omdat hij een sleutelrol speelde bij het witwassen van de Bitcoin die tijdens de hack was gestolen. Het verhaal is nog steeds niet voorbij, maar er lijkt ook geen duidelijke oplossing in zicht te zijn.

Mt. Gox was in deze tijd de grootste crypto exchange op de wereld.

Image
Man zit voor screen waar een lege wallet balans opstaat
Lumen Photos/Shutterstock

2013

Picostocks

November 29

Marshall Islands – US $ 6 miljoen of 5,875 BTC

Ondanks het verlies van 5.875 BTC kon Picostocks geen tekenen van inbraak vinden.

BIPS

November 17

Denmark – US $ 1.3 miljoen of 1,295 BTC

Hackers lanceerden twee DDoS-aanvallen om de BIPS-servers te overbelasten en toegang te krijgen tot verschillende online wallets, waardoor ze 1.295 BTC konden stelen.

BitCash

November 11

Tsjechische Republiek – US $ 100.000 tot 1.2 miljoen

Ongeveer $ 100.000 tot 1.2 miljoen werd gestolen uit 4.000 portemonnees. Volgens BitCash is hun server gehackt en uitgeschakeld. De hackers gebruikten vervolgens bitcash.cz-e-mailadressen om BitCash-gebruikers te phishen.

GBL

Oktober 26

China - US $1.929 million, $11,970,880 at peak of 9,640 BTC

GBL Exchange was een populaire vroege bitcoin-uitwisseling in China die uiteindelijk een fraudeur werd. Op 28 oktober 2007 legden de oprichters de operatie plotseling stil en verdwenen ze met alle inleg. De hackers kozen een ideaal moment voor de hack, aangezien de prijs van bitcoin een maand later piekte op $ 1.242, waardoor de waarde van hun munten omhoogschoot van bijna $ 2 miljoen naar bijna $ 12 miljoen.

Inputs

Oktober 23 en 26

Australië – US $ 4.1 miljoen of 4.100 BTC

Inputs.io werd gecompromitteerd op 23 oktober en vervolgens opnieuw op 26 oktober, waarbij hackers in totaal 4.100 bitcoins verdienden. Het verlies was het resultaat van een social engineering-aanval die een keten van e-mailaccounts in gevaar bracht. Uiteindelijk kreeg de aanvaller toegang om het wachtwoord voor de Linode-server opnieuw in te stellen.

Just Dice

Juli 15

Canada - US $125,463 of 1,300 BTC

Just Dice was een van de meest populaire gokplatforms toen ze op 15 juli 2013 aankondigden dat het meer dan 1.300 BTC had verloren in wat nu wordt beschouwd als een zeer domme fout. Een gebruiker vroeg om zijn 1.300 BTC aan gokwinsten van de site op te nemen, maar er was geen 1.300 BTC in hun hot wallet. Normaal gesproken zou dat betekenen dat een beheerder het bedrag uit de koude portemonnee haalt, maar die stap werd over het hoofd gezien. Dit resulteerde erin dat de speler het nep-saldo op het platform uitgaf en uiteindelijk toch verloor. De fout resulteerde in een verlies van meer dan 125.000 voor het bedrijf.

The Bitcoin Savings and Trust

Juli

USA – 200.000 BTC
Een 33-jarige Texaan genaamd Trendon Shavers werd gearresteerd omdat hij naar schatting 200.000 BTC had gevraagd bij 48 investeerders. Bitcoin Savings and Trust zou het eerste effectenplatform zijn dat gebaseerd was op Bitcoin als activaklasse, maar het was in werkelijkheid een gigantisch Ponzi-plan.

BTC Guild Mining Pool

Maart 10

? – US $ 60.000 of 1.254 BTC

BTCGuild heeft zijn blockchain op 10 maart 2013 geüpgraded naar wat een soepel proces zou moeten zijn. Terwijl de blockchain tijdens de upgrade opnieuw werd geïndexeerd, betaalde de mijnbouwpool BTC uit voor moeilijkheidsgraad 1-aandelen. In totaal hebben 16 poolgebruikers hun hot wallet leeggemaakt na de fout, wat leidde tot een verlies van 1.254 BTC, op dat moment meer dan $ 60.000 waard

Vircurex

Januari en mei

China – US $ 50 miljoen

Hoewel de hack van Vircurex nooit precies is bevestigd (waardoor sommigen dachten dat het een inside-job was), kondigde de cryptocurrency-exchange aan dat het grootste deel van zijn reservegeld aan aanvallers had verloren. Vircurex, dat bijna failliet ging, bevroor alle opnames, waardoor verschillende voormalige klanten het bedrijf aanklaagden wegens het achterhouden van hun geld.

Image
Bitcoin en het woord 'scams'
iQoncept/Shutterstock

2012

Bitmarket

December 21

Polen – US $ 260,000

BitMarket.eu werd verschillende keren gehackt en het meest beruchte incident vond plaats in 2012. Bitmarket-ontwikkelaar Maciej Trębacz kondigde aan dat de beurs 18.787,72139217 BTC had verloren als gevolg van het gebruik van Bitcoinica om een ​​Bitcoin-hedgefonds op te zetten. Helaas was Bitcoinica ook gehackt (zie hieronder), waardoor al het geld van BitMarket verloren ging.

Drie maanden na de aankondiging informeerde Trębacz gebruikers dat Yevgeniy Nikulin, een Russische staatsburger die werd gearresteerd voor het hacken van Dropbox, Formspring en LinkedIn, 620 BTC van de centrale had gestolen door een SQL-injectie te gebruiken om toegang te krijgen tot de servers van BitMarket.

Trojan wallet hack

November 16

? - US $39,548 of 3,457 BTC

In 2012 werd het besef dat hackers software konden bouwen om digitale valuta te stelen voor het eerst duidelijk. Hierdoor is de 2012 Trojan wallet-hack een van de eerste geregistreerde gevallen van een gewone pc-trojan die leidde tot een verlies van bitcoins. Het Trojan-virus werd per ongeluk op de pc's van gebruikers geïnstalleerd en ging op zoek naar privésleutels en wallet.dat-bestanden en deze werden gestolen waar mogelijk. Een gebruiker op het Bitcointalk-forum meldde dat hij 2600 BTC verloor tijdens de aanval. In totaal werd 3.457 BTC naar een anoniem bitcoin-portemonnee-adres gestuurd, wat neerkomt op een verlies van bijna $ 40.000.

Bitfloor

September 5

USA – US $ 250.000

Na een aanval waarbij de exchange meer dan $ 250.000 aan cryptofonds verloor, deelde BitFloor-oprichter Roman Shtylman mee dat hackers zich op de servers van de exchange hadden gericht. Hoewel BitFloor de portefeuillesleutels versleutelde die nodig waren om transacties uit te voeren, hield het ook een niet-versleutelde back-up bij. De aanvaller (s) hebben waarschijnlijk toegang gekregen tot deze back-up.

BTC-e Liberty Reserve

Juli 31

Costa Rica – US $ 42,000 of 4500 BTC

De geheime sleutel van de BTC-E Liberty Reserve API werd gehackt. Deze sleutel was korter dan nodig en was slechts 16 tekens lang. De aanvaller heeft veel Liberty Reserve-stortingen geïnitieerd en grote hoeveelheden USD in het systeem geïnjecteerd, en die dan snel voor BTC verkocht. Niet alle BTC werd ingetrokken; Volgens officiële schattingen was de schade beperkt tot 4500 BTC.

Bitcoin Savings and Trust Ponzi scheme

Juli 2

USA – US $1 million of 150,000 BTC

Het Bitcoin Savings and Trust Ponzi-schema was het eerste piramidespel of Ponzi-schema in de wereld van Bitcoin. Het werkte als een gewoon hoogrente investeringsprogramma (HYIP) en beloofde gebruikers een enorm rendement als ze vandaag een klein bedrag zouden investeren. De zwendel werd uitgevoerd door pirateat40 of Trendon Shavers, die de investeringsmogelijkheid omschreef als een "virtueel hedgefonds". Op 2 juli 2012 sloot het virtuele hedgefonds plotseling en verdween met een vermoedelijke 150.000 BTC (meer dan $ 1 miljoen). Het werkelijke aantal verloren geld is nooit bevestigd.

Bitcoinica

Maart en mei 6

Nieuw-Zeeland – US $ 93.3 mijoen of 18.548 BTC

Bitcoinica was in maart 2012 al gehackt en verloor duizenden bitcoins. Maar de hack was niet genoeg om het bedrijf onderuit te halen, en Bitcoincia beloofde dat het de gebruikers volledig zou terugbetalen. In mei van dat jaar werd het bedrijf opnieuw gehackt; deze keer was het een dodelijke slag. Het bedrijf sloot zijn website en beloofde 50% van het bezit van klanten terug te betalen.

Vijf maanden later was die belofte nog steeds niet nagekomen, en vier San Franciscaanse gebruikers klaagden het bedrijf aan voor de $ 460.000 waarvan ze dachten dat ze recht op hadden. Het was de tweede rechtszaak ooit in de VS waarbij Bitcoin betrokken was.

Het Bitcoinica-verhaal eindigde onopgelost. Het bedrijf bouwde zijn service rond Mt Gox, en dus, toen het in mei 2012 stopte, bleven de bitcoins die het had achtergelaten op dat account terwijl de juridische situatie werd opgelost. Dat betekende dat toen MtGox al zijn bitcoins verloor en zijn deuren sloot, de Bitcoinica-accounthouders uiteindelijk alles verloren.

Linode hacks

Maart

USA - 46,653 BTC

In het voorjaar van 2012 werd het cloudhostingbedrijf Linode in New Jersey, gecompromitteerd door hackers. Na de inbreuk richtten aanvallers hun blik op acht Bitcoin-bedrijven, zoals Tradehill, Bitcoinica en Bitcoin.cx.

Er werden destijds naar schatting in totaal 46.653 BTC gestolen. De grootste hit was tegen de Bitcoinica-beurs, die een verlies leed van 43.000 bitcoins. De dief die bij deze specifieke hacks betrokken was, is tot op de dag van vandaag onbekend, en velen vermoeden dat het misschien een Linode-medewerker was. Tradehill werd aangevallen en bleef offline tijdens deze aanval, maar leed geen verliezen.

Image
Bitcoin met een slot ernaast
Nikolay Antonov/Shutterstock

2011

MyBitcoin

November 8

USA - US $1.2 million of 154,406 BTC

MyBitcoin stond bekend als een gebruiksvriendelijk wallet-platform dat zich richtte op crypto-nieuwkomers met interesse in Bitcoin. Helaas leed MyBitcoin een van de ergste aanvallen in de vroege bitcoin-geschiedenis, waarbij 154.406 BTC verloren ging door een hack. De Bitcoin Show-presentator Bruce Wagner was een opmerkelijke crypto-persoonlijkheid die een deel van de meer dan $ 1 miljoen verloor.

Bitcoin7

Oktober 5

? – 11.000 BTC

Het bedrijf meldde een diefstal van 5.000 BTC en deelde mee dat aanvallen afkomstig uit Rusland en Oost-Europa gericht waren op de server van Bitcoin7, waardoor wallets en gebruikersgegevens in gevaar kwamen.

Bitomart Exchange

Augustus 1

Polen - US $223,890 of 17,000 BTC

De Bitomart Exchange voerde een update van 1 augustus 2011 uit die resulteerde in een van de duurste fouten in de cryptogeschiedenis. De update maakte gebruik van AWS Elastic Cloud toen de wallet.dat-bestandsserver per ongeluk werd verwijderd, waarbij het geld in één nacht volledig verdween. De meer dan $ 220.000 zoek raakten konden niet worden teruggevorderd en Bitomart verkocht zijn schuld aan Mt. Gox later die maand.

Mt. Gox

Juni 19

Japan - US $35,540 of 2,000 BTC

Hoewel dit destijds een relatief bescheiden hack was, was het slechts het begin van problemen voor Mt.Gox. Met deze hack konden aanvallers toegang krijgen tot een computer van een auditor op de cryptocurrency exchange. De kwaadwillende hacker veranderde de prijs van Bitcoin in $ 0,01, kocht ze tegen de kunstmatig lage prijs en ging er vandoor met een klein fortuin.
De naam Mt. Gox stond voor ‘Magic: The Gathering Online eXchange’, genoemd naar het populaire online kaartspel.

Allinvain

Juni 13

? - US $500,000 of 25,000 BTC

De Allinvain Bitcointalk-gebruikershack was de eerste (vermeende) geregistreerde diefstal van bitcoin, die plaatsvond op 13 juni 2011. Van een Bitcointalk-gebruiker werd met een gecompromitteerde Windows-computer had 25.000 BTC, of ​​ongeveer. $ 500.000, gestolen. Het was ook de grootste individuele diefstal van bitcoin tijdens de begindagen van de digitale valuta, waarbij de prijs van Bitcoin nog steeds sterk in ontwikkeling was. Onnodig te zeggen dat het vandaag aanzienlijk meer waard zou zijn.

Dat was het. Weet je nog een iets van een hack die hier niet genoemd is, dan laat het ons weten zodat we deze blog kunnen aanpassen. Je kunt het ons via onze AllesOverCrypto Facebookgroep laten weten. Daar zijn ook AOC'ers actief en die zorgen er dan voor dat het hier een update krijgt. Alvast bedankt!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.