crypto-paradise-allesovercrypto-bitcoin-ico-succesvol

De 5 meest winstgevende ICO’s ooit

Als je aan mensen vraagt wat ze zouden doen als ze terug konden in de tijd, dan zou je heel vaak het antwoord horen dat lijkt op: “terug naar 2009 en zoveel mogelijk Bitcoins kopen”. Helaas voor ons zal teruggaan in de tijd niet zo snel meer lukken, maar dat betekent niet dat we alsnog dikke winsten kunnen maken met Bitcoin of andere cryptomunten. Er bestaan een hoop ICO’s die hebben bewezen dat je daar goed rijk van had kunnen worden. Als je in de minst winstgevende ICO van deze lijst iets minder dan 1500 euro had geïnvesteerd, dan was je nu (28 november 2017) miljonair geweest. Bij de andere vier ICO's uit deze lijst had je al voor een flink lager bedrag miljonair kunnen zijn. Hieronder volgen de 5 meest winstgevende ICO’s ooit met dank aan ICOstats.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

5. Stratis (+68.745%)

De ICO van Stratis

Op een mooie vijfde plek op deze lijst staat Stratis. De ICO van Stratis vond plaats tussen 21 juni en 26 juli 2016. In deze periode wist het team van Stratis $610.980,- op te halen. In ruil daarvoor gaven ze de mensen die vertrouwen in ze hadden en in ze investeerden, 84 miljoen tokens. Voor 1 token betaalde je dus $0,007. Of als we het andersom bekijken: voor 1 dollar kreeg je ongeveer 137,5 tokens. Die 137,5 tokens zijn op het moment van schrijven $684,75 waard; een stijging van 68.475%(!). Dus als jij rond juli 2016 even 1461 euro had geïnvesteerd in deze ICO, dan was je nu een heuse miljonair geweest.

Waarom is Stratis zoveel waard geworden?

Stratis staat er vooral bekend om dat ze de blockchain toegankelijker willen maken voor het bedrijfsleven en dan met name de financiële sector. In feite bieden ze een soort Blockchain-as-a-Service (BaaS) aan. Dit doen ze door te programmeren in C#. Stratis is vanaf het begin al keihard bezig geweest om zo snel mogelijk zo’n goed mogelijk product neer te zetten. Een van de redenen dat ze hun beloftes waar hebben kunnen maken is de aanwezigheid van Nicolas Dorier. Nicolas is ook een van de Bitcoin Core developers en heeft erg veel ervaring en kennis met betrekking tot blockchain

4. NEO/AntShares (+124.730%)

De ICO van AntShares

Tijdens de ICO van NEO, die van 6 augustus 2016 tot 7 september 2016 duurde, heette het crypto-aandeel nog AntShares. AntShares wist toentertijd 6130 Bitcoins op te halen, wat een totale waarde had van $556.500,-. In ruil hiervoor werden er 17,5 miljoen AntShares uitgegeven aan investeerders in deze ICO. Voor 1 dollar was jij dus de trotse bezitter van 31,45 AntShares. Deze AntShares hebben nu (in de vorm van NEO) samen een totale waarde van $1247,30; een stijging van 124.730%! Hoeveel had je dus moeten investeren om nu miljonair te zijn? Iets meer dan 800 euro.

Waarom is NEO zoveel waard geworden?

NEO staat ook wel bekend als de Chinese Ethereum. NEO probeert zelfs iets verder te gaan dan Ethereum door het mogelijk te maken om in elke programmeertaal dApps te ontwikkelen op het NEO-platform, waar Ethereum alleen maar gebruikmaakt van Solidity. Ethereum is wel een stuk verder dan NEO in ontwikkeling, maar lange tijd was het verschil in marktkapitalisatie tussen deze twee cryptomunten veel groter dan dit verschil in ontwikkeling rechtvaardigde. Nadat AntShares was gerebrand tot NEO, kende de cryptomunt een ongekende stijging en sinds die tijd fluctueert de koers tussen de 30 en 40 dollar. Door NEO in een wallet te bewaren ontvang je dividend.

3. Ethereum (+152.950%)

De ICO van Ethereum

De reus Ethereum kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst van 5 meest winstgevende ICO's ooit. De ICO van Ethereum dateert alweer ruim drie jaar terug: van 20 juli 2014 tot 2 september 2014. In deze zes weken wist de het team achter Ethereum maar liefst 31.500 Bitcoins op te halen. Dit had toentertijd een totale waarde van ruim 15,5 miljoen dollar. De investeerders kregen hier 50 miljoen Ether voor terug. Voor 1 dollar had je dus 3,21 Ether, wat nu een waarde representeert van bijna 1529,5 dollar. Als jij dus 654 euro had geïnvesteerd in de ICO van Ethereum, dan zat je nu lekker als miljonair van je cocktail te genieten op de Bahama’s.

Waarom is Ethereum zoveel waard geworden?

Dat Ethereum zo ontzettend veel waard is geworden is achteraf gezien niet zo gek (maar achteraf is alles makkelijker natuurlijk). Het is een van de eerste cryptobedrijven dat in blockchain veel meer zag dan alleen een betaalmiddel en het zag de mogelijkheid om blockchain als platform te gebruiken voor slimme contracten. Daarnaast heeft Ethereum met Vitalik Buterin een absoluut wonderkind in de gelederen die keer op keer met geniale ingevingen de cryptomunt weet te verbeteren.

2. IOTA (+221.625%)

De ICO van IOTA

Een verrassende tweede plek op de lijst van de 5 meest winstgevende ICO's ooit is weggelegd voor niets minder dan IOTA. Het is veruit de jongste munt in deze lijst: de ICO was nog maar twee jaartjes geleden; hij begon op 24 november 2015 en eindigde 20 december 2015. Tijdens deze periode van een maand werd er ‘maar’ $434.511 dollar opgehaald. In ruil hiervoor werden 1 miljard tokens uitgebracht (999.999.999 om precies te zijn). Dat betekent dus dat je voor elke geïnvesteerde dollar 2301,4 tokens terugkreeg. Voor die ene dollar zou je nu voor 2216,25 dollar aan MIOTA-tokens hebben gehad. Voor een investering van 452 euro had jij nu dus miljonair kunnen zijn. 

Waarom is IOTA zoveel waard geworden?

Het grootste probleem voor blockchain op dit moment zijn de schaalbaarheidproblemen. Eigenlijk heeft elke cryptomunt die op blockchain gebaseerd is hier enorme last van. Er worden wel oplossingen aangedragen zoals grotere blocksizes of sidechains, maar al deze oplossingen hebben weer hun eigen problemen. IOTA is met iets totaal anders gekomen: de Tangle. De Tangle is een soort geüpgrade versie van blockchain en belooft alle schaalbaarheidproblemen op te lossen. Bovendien belooft het transacties te kunnen doen zonder transactiekosten. Blijkbaar heeft de cryptogemeenschap veel vertrouwen in deze nieuwe technologie.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

1. NXT (+1.261.314%!)

De ICO van NXT

Misschien wel de meest verrassende naam op deze lijst en dan ook nog op de eerste plaats: NXT. De ICO van NXT is dan ook veruit het langst geleden vergeleken met de andere ICO’s op deze lijst. De inzameling heeft alweer meer dan 4 jaar geleden plaatsgevonden en duurde van 28 september 2013 tot 18 november 2013. Tijdens deze ICO zijn er 1 miljard tokens uitgegeven en in ruil daarvoor kreeg het team van NXT een (voor die tijd flinke) injectie van $16.800,-. Voor 1 geïnvesteerde dollar kreeg je dus bijna 59.524(!) tokens. Die enorme hoeveelheid tokens heeft nu een waarde van $12613,14(!). Dan krijg je echt waar voor je geld... Voor minder dan 80 euro had jij nu dus nooit meer hoeven werken en was je op een ongekend simpele manier miljonair geworden. 

Waarom is NXT zoveel waard geworden?

NXT was de eerste en meest veelbelovende cryptocurrency 2.0 munt. Het was een van de eerste cryptomunten die meer was dan alleen een betaalsysteem. NXT was nog eerder dan Ethereum met slimme contracten, het had vanaf het begin een asset exchange module, een berichtensysteem en nog veel meer. NXT bestaat dus al super lang en is in al die jaren steeds verder doorontwikkeld. Het heeft een hele lange tijd in de top 10 van meest waardevolle cryptomunten gestaan (op basis van marktkapitalisatie), maar is tijdens de cryptohype van 2017 door erg veel cryptomunten ingehaald en gedaald naar de 43e plek. 

Conclusie

Het is de droom van iedereen: een paar honderd euro investeren, nooit meer naar kijken en na een paar jaar erachter komen dat je miljonair bent geworden. Sommigen zeggen dat de tijd om zó makkelijk geld te verdienen voorbij is. Toch hoeft dat niet het geval te zijn en zullen er vast nog een hoop slapende reuzen bestaan die voor zeer sterke stijgingen kunnen zorgen. Daarnaast staat crypto nog steeds in haar kinderschoenen en is het niet ondenkbaar dat we over een paar jaar lachen om deze cijfers. Kijkend naar deze lijst, komen de drie absolute toppers overeen dat ze een (voor toen) revolutionaire techniek de wereld van blockchain inbrachten. Mocht jij dus ook zulke grote winsten willen maken, zoek dan vooral naar cryptomunten die laten zien dit ook te doen in plaats van dat ze kleine problemen oplossen.

Wel is het belangrijk om te beseffen dat deze cijfers ervoor zorgen dat mensen onverantwoorde risico’s gaan nemen. Het is heel verleidelijk na verhalen als deze je hele hebben en houwen te verkopen en alles te investeren in crypto. Dit is zéér onverstandig! Zorg ervoor dat je altijd investeert met geld dat je kan missen en het niet uitmaakt als je dit verliest. Er bestaat altijd een kans dat we in een bubbel zitten en je gehele investering binnen een paar dagen (of uur!) in rook op kan gaan.

Hoe koop ik crypto?

Crypto kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van je favoriete cryptocurrency.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's overboeken naar Bitvavo" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek je favoriete cryptocurrency op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in favoriete cryptocurrency. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt favoriete cryptocurrency gekocht!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.