Passief inkomen genereren

Manieren om passief inkomen te genereren

Wil jij passief inkomen genereren? Daar zijn tal van manieren voor. In dit artikel bespreken we vijf manieren om een passief inkomen op te bouwen zonder daar een groot startkapitaal voor nodig te hebben.

Passief inkomen kun je niet alleen genereren door heel veel geld in vastgoed of aandelen te stoppen, er zijn ook veel manieren mogelijk zonder dat je nu al vermogend bent.

Wat is passief inkomen?

Eerst even naar de basis, want wat is passief inkomen eigenlijk? Mijn favoriete definitie:

Passief inkomen zijn inkomsten vanuit een onderneming waar je op dat moment niet ‘actief’ voor hoeft te werken.

Verwar dit niet met inkomen waar je niets voor hoeft te doen. Er zullen immers altijd stappen gezet moeten worden om het passieve inkomen te genereren. Maar omdat je geen inspanning hoeft te leveren op het moment dat je het geld verdient, kan het dus goed zijn dat je inkomsten hebt terwijl je slaapt.

Passief inkomen genereren met crypto

Je bent nu op allesovercrypto.nl en dus vind ik het logisch om deze optie als eerste te bespreken.

Cryptovaluta is de digitale munteenheid die gebouwd is op blockchain technologie. Het is een alternatief voor het traditionele geldsysteem. Je zult crypto met name kennen van de Bitcoin, maar dat is slechts het topje van ijsberg.

Met crypto is een passief inkomen te genereren en daar zijn tal van manieren voor. In dit artikel bespreken we 9 manieren uitgebreid, hieronder zal ik er in het kort drie samenvatten.

  • Crypto minen: Je gebruikt de rekenkracht van jouw computer om een netwerk te beveiligen en krijgt hier een beloning voor.
  • Crypto lending: Je leent jouw cryptomunten uit zoals een bank geld leent aan klanten. In ruil hiervoor krijg je rente.
  • Crypto partnerprogramma’s: Werf leden voor crypto brokers en krijg een (klein) percentage van hun investeringen.

De cryptowereld biedt tal van kansen als het gaat om het genereren van een passief inkomen, lees ze hier alle 9 en ga zelf aan de slag.

Verdienen met een eigen blog

Om passief inkomen te genereren kun je ook een eigen blog opzetten. Dit is een manier die ik zelf toepas. Je schrijft dan artikelen en post deze online.

Wanneer er blogs online staan komen mensen deze tegen op Google. Zij zoeken naar informatie en komen via die route op jouw blog terecht. Ook wanneer jij even niet aan het schrijven bent komen die mensen op jouw blog en om die reden kun je hiermee een passief inkomen genereren.

In de basis geldt, hoe meer lezers, hoe meer passief inkomen.

Manieren die je kunt gebruiken om geld te verdienen met een blog zijn:

  • Advertenties: Je plaatst advertenties op jouw blog van relevante bedrijven. Zij betalen hiervoor geld op basis van het aantal kliks (Google Adsense) of weergaven.
  • Advertorials: Tussen de artikelen op jouw blog komen artikelen waarvoor wordt betaald. Denk aan ‘sponsored content’. Het is eigenlijk een advertentie in de vorm van een nieuwe blog.
  • Linkbuilding: Bedrijven staan te springen om hun linkbuilding op te krikken. Een linkje op een goed gelezen blog is dan handig en daar betalen ze graag voor.
  • Affiliate marketing: Met affiliate marketing promoot je producten op jouw blog aan de hand van tutorials, guides, reviews of een gewone tekstlink. Voor deze promotie krijg je betaald in de vorm van een commissie per verkoop. Er zijn duizenden affiliate programma’s en netwerken waar jij je voor aan kunt melden.
  • Digitaal product: Als je veel lezers hebt in een bepaalde niche kun je altijd een relevant product maken. Wanneer dit gaat om een e-book of online videotraining maak je daar een passief inkomen van!

Per jaar worden er zo’n 2.000.000.000 blogs gepubliceerd. Dat laat zien dat content booming is!

De strategie die hiervoor wordt gebruikt is kinderlijk eenvoudig. Je maakt een blog en publiceert daarop artikelen. Je zorgt dat die artikelen goed gevonden kunnen worden op Google zodat je via de zoekmachine gratis duizenden lezers krijgt. Vervolgens verwerk je in jouw blog een van de verdienmodellen en begin je met geld verdienen.

Wil je zelf een blog beginnen? Hier vind je een uitgebreid stappenplan.

Webshop beginnen en dropshipping

Wat denk je ervan om een eigen webshop te beginnen? Je koopt producten in en verkoopt deze online via jouw webwinkel.

Dat klinkt misschien niet als een volledig passief inkomen, maar daar zijn wel tal van mogelijkheden voor. Je kunt er immers voor kiezen om met partijen samen te werken die de distributie overnemen. Bijvoorbeeld in het geval dat je jouw eigen webshop start met Bol.com. Je kunt vrijwel alles automatiseren.

Behalve producten inkopen, deze in een magazijn opslaan en dan verkopen, kun je er ook voor kiezen om een webshop te starten aan de hand van het dropshipping principe. In dat geval verkoop je producten direct vanuit de leverancier aan de koper. Je bemiddelt alleen in het proces en focust je primair op de marketing.

Om een succesvolle webshop te beginnen en een passief inkomen te genereren, dien je vooral te begrijpen hoe je een product goed promoot. Denk aan een aantrekkelijke product beschrijving, positieve reviews en uitlegvideo’s.

Een webshop starten doe je eenvoudig met deze gids.

Affiliate marketing

We hadden het al kort even over affiliate marketing in het stukje over geld verdienen met jouw eigen blog. Echter kun je affiliate marketing op veel meer manieren inzetten. Eerst even een korte introductie:

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij affiliates (bedrijven) publishers (bloggers, influencers) betalen in ruil voor promotie van hun product of dienst. Uniek aan affiliate marketing is dat de publisher betaald krijgt per verkoop (commissie).

Door hoe affiliate marketing in elkaar steekt is het een unieke mogelijkheid voor zowel de publisher als de affiliate. De affiliate loopt hier namelijk geen risico omdat deze alleen hoeft te betalen voor promotie wanneer er daadwerkelijk iets door verkocht wordt. Tegelijkertijd is de vorm voor een publisher voordelig omdat er hoge commissies te verdienen zijn in ruil voor die promotie.

Bij affiliate marketing plaats je links met daarin een unieke tracking code. Hierdoor wordt geregistreerd wie er op een link klikt en wordt bij een eventuele verkoop de commissie aan jou toegekend.

Wanneer je plannen hebt om te starten met affiliate marketing dien je daarvoor wel eerst een promotiekanaal te hebben. Dit kan een eigen blog zijn, maar ook een Instagram pagina, Youtube kanaal, mailinglijst of zelfs een Facebook groep.

Als je mensen weet te bereiken kun jij aan de slag met het genereren van passieve inkomsten via affiliate marketing.

Eigen digitaal product

We leven in nieuwe tijden. Cursussen hoeven niet meer altijd in een afgehuurde zaal en boeken hoeven niet meer altijd op papier.

Met een eigen digitaal product kun je passief inkomen genereren. Je maakt bijvoorbeeld jouw eigen videocursus, e-book, e-mailcursus of wanneer je handig bent; software.

Digitale producten kun je verkopen zonder daar zelf veel omkijken naar te hebben. Het hele proces is immers te automatiseren.

Veelal gaat het bij digitale producten om kennisproducten en uniek daaraan is dat deze vaak moeilijk op waarde zijn te schatten. Waarbij je bij het huren van een trainingszaal nog onkosten maakte per deelnemer (hoe groter de zaal hoe hoger de kosten) valt dit bij een digitale cursus voor een groot deel weg.

Je hoeft dan alleen nog maar te investeren in de opname van de training en promotie. Vaak zie je dat die kosten eenmalig zijn en het dus makkelijk wordt om jouw passieve inkomen op te schalen.

Het enige wat je nu nog nodig hebt is een doelgroep én waardevolle kennis om te delen.

Conclusie passief inkomen genereren

Passief inkomen genereren kan op vele manieren en heeft als voordeel dat je dit vaak aan de zijkant op kunt bouwen.

Ik zie het persoonlijk als een manier van werken waarbij je pas in de toekomst, over een lange termijn verspreid, krijgt uitbetaald voor jouw inzet. Dat zal niet gelijk morgen staan, maar is zeker een mooi punt op de horizon om naartoe te werken.

Kies een manier die voor jou werkt en ga zelf aan de slag met een passief inkomen

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.