NFTs
29/7/22

Coinbase NFT Marktplaats - Hoe koop je NFT's op Coinbase?

Coinbase NFT Marktplaats - Hoe koop je NFT's op Coinbase?

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Sinds non-fungible tokens (NFT's) in de schijnwerpers kwamen, is het aantal NFT-collecties enorm hard gegroeid. Maar niet alleen de collecties schieten als paddenstoelen uit de grond, ook de NFT marktplaatsen duiken overal op. De groeiende hoeveelheid NFT's moet immers ergens verhandeld kunnen worden, en dat is mogelijk op een daarvoor bestemde marktplaats.

Voorheen werden NFT's voornamelijk via gedecentraliseerde applicaties (dApps) verhandeld. Op de cryptomarkt zijn een hoop verschillende blockchains, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Solana en Fantom. Op elke blockchain werden er verschillende marktplaatsen gebouwd, die bestemd waren voor de NFT's op de betreffende blockchain.

Tegenwoordig zijn ook steeds meer gecentraliseerde platforms bezig met het faciliteren van de tokenhandel. Coinbase is één van de crypto exchanges, die een eigen NFT marktplaats heeft opgericht. Met wereldwijd miljoenen gebruikers is Coinbase de perfecte exchange om deze service aan te bieden, en zo mogelijk de adoptie te versnellen.

Coinbase is echter niet de eerste gecentraliseerde exchange die een eigen NFT marktplaats heeft. Andere grote exchanges, zoals Binance en FTX, hebben ook een eigen NFT platform. Deze marktplaatsen zijn al volledig in gebruik, terwijl de Coinbase NFT marktplaats zich op dit moment (juli 2022) nog in de bèta fase bevindt. Benieuwd hoe de NFT marktplaats van Coinbase eruitziet, en hoe je zelf aan de slag kunt op dit handelsplatform? Je ontdekt het in deze blog!

Bekijk Snel

Ontdek je de marktplaats van Coinbase liever via een video? Bekijk dan de onderstaande review!

Wat is Coinbase?

Coinbase is een Amerikaanse cryptobeurs, die al zeer vroeg op de cryptomarkt te vinden was. In 2011 werd het bedrijf bedacht en in 2012 vond de officiële oprichting plaats. In de beginjaren richtte Coinbase zich voornamelijk op het aan- en verkopen van cryptocurrency's. Het platform bood een handvol cryptocurrencies aan, waaronder natuurlijk Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Dit is een groot contrast met vandaag de dag, waar het assortiment van Coinbase uit meer dan 100 verschillende coins bestaat en NFT's er ook bij zijn gekomen.

Uiteindelijk is Coinbase uitgegroeid tot één van de grootste crypto exchanges van de wereld, waar vandaag de dag (juli 2022) meer dan 70 miljoen geverifieerde gebruikers gebruik van maken. Deze 70 miljoen gebruikers komen uit meer dan 100 verschillende landen! Kortom, het platform is een schitterende springplank voor de adoptie van cryptocurrency's en de blockchaintechnologie.

Niet alleen de hoeveelheid gebruikers groeit, maar ook het platform van Coinbase. Naast het verhandelen van cryptocurrency's en NFT's, kun je tegenwoordig op Coinbase van veel meer diensten profiteren. Zo biedt het platform staking aan voor een aantal altcoins, kun je lenen via het platform en kun je daarnaast je dagelijkse boodschappen met de Coinbase Card doen. Ben je benieuwd of Coinbase misschien dé exchange is, die naadloos bij jouw wensen aansluit? Mijn collega Jurgen heeft een review over Coinbase geschreven, waar je alles over het platform kan vinden!

Is het mogelijk om NFT's via Coinbase te kopen?

Tegenwoordig is het zeker mogelijk om NFT's via Coinbase te kopen! Hoewel de marktplaats vrij recent is opgestart en nog in de bèta versie zit, kun je al wel gebruik maken van het platform. Zowel NFT's kopen als verkopen kun je eenvoudig doen op de marktplaats. Het voordeel van Coinbase is dat de marktplaats enorm lijkt op die van OpenSea, de grootste NFT marktplaats van de afgelopen jaren. Ook het betaalmiddel op de Coinbase marktplaats is hetzelfde als bij OpenSea; je kunt namelijk NFT's verhandelen door met ETH, het token van Ethereum, te handelen. 

Wanneer je op de NFT marktplaats van Coinbase een NFT wil kopen, zul je eerst een crypto wallet moeten verbinden met de marktplaats. Daarnaast heb je aan alleen aan wallet niets, je zal immers ook crypto moeten hebben om een NFT te kunnen kopen. Daarom is ETH in je crypto wallet ook zeer belangrijk. Op dit moment kun je nog niet met Wrapped ETH (wETH) betalen, maar Coinbase heeft aangegeven dat dit in de toekomst wel mogelijk wordt. Daarnaast heeft Coinbase kenbaar gemaakt dat er in de toekomst meer cryptocurrencies en blockchains ondersteund zullen worden.

Coinbase NFT marktplaats voorbeeld

Coinbase NFT marktplaats overzicht

De NFT marktplaats van Coinbase is zeer overzichtelijk, wat voor gebruikers zeer handig is. Zeker wanneer je voor het eerst de marktplaats betreedt, kan het prettig zijn wanneer je in één oogopslag kunt zien waar je naartoe moet. Op de homepage van de NFT marktplaats kun je bovenaan de verschillende knoppen ontdekken. Wanneer je klikt op de knop Discover, Shop, Trending of Drops, kom je op een andere pagina terecht, die natuurlijk in verband staat met de betreffende titel. Wat je allemaal kunt ontdekken in deze secties van de marktplaats? We nemen het hieronder met je door!

Discover

In de Discover-sectie van de marktplaats kun je van alles ontdekken. De naam zegt het natuurlijk al, en niets is minder waar. Niet alleen vind je hier verschillende NFT's en NFT-collecties, maar ook kun je hier andere accounts ontdekken. Je kunt op deze pagina scrollen en verschillende NFT's ontdekken, of klikken op de menu's aan de rechterzijde.

Hier kun je bijvoorbeeld klikken op 'Accounts to follow', waar je een enorme lijst kunt vinden van accounts die door veel mensen worden gevolgd. Ook in de zoekbalk kun je op zoek naar specifieke personen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat de CEO van Coinbase, Ben Armstrong, in zijn wallet heeft? De Discover sectie is een perfecte plek om te kijken wat andere NFT-investeerders in hun wallet hebben!

Shop

Daarnaast kun je in de Shop sectie terecht voor waar het allemaal om draait. Een NFT marktplaats is immers bedoeld om NFT's te verhandelen. Via de Shop kun je bieden op NFT's. Aan de linkerkant van de Shop heb je de mogelijkheid om verschillende filters te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen wat het minimale en maximale bedrag is dat je uit wil geven, en ook de prijzen in dollars of in ETH bekijken.

In de Trending sectie kun je kijken welke NFT-collecties in de smaak vallen bij investeerders en handelaren. Hier kun je verschillende gegevens vinden, zoals het handelsvolume, aantal eigenaren en hoeveelheid NFT's binnen de collectie. De eerste twee gegevens kunnen verschillen, daarom kun je in deze sectie zoeken op 1 dag, 7 dagen, 30 dagen of de complete tijdlijn van collecties. Een ideale tool wanneer je snel wil zien welke NFT's in trek zijn!

Drops

In dit gedeelte van de marktplaats kun je aankomende NFT-collecties ontdekken. Hierbij wordt de naam, prijs en datum van de mint genoemd en door op de afbeelding van een collectie te klikken kun je meer informatie vinden. Ook kunnen andere accounts reacties achterlaten, wat een sociaal aspect met zich meebrengt. Via Drops kun je zowel aankomende als recent uitgebrachte NFT-collecties bekijken.

Hoe investeer je in NFT's op Coinbase?

Om aan de slag te gaan met het investeren in NFT's op Coinbase, zal je eerst een aantal stappen moeten doorlopen. Om goed voorbereid te zijn, is het belangrijk dat je een geschikte crypto wallet hebt, waarmee je verbinding met de Coinbase marktplaats kunt maken. Vaak wordt bijvoorbeeld de MetaMask wallet gebruikt, een software wallet die geschikt is voor Coinbase én de NFT's op de Ethereum blockchain.

Naast de juiste wallet is het ook belangrijk dat er in de wallet coins zitten. Zonder coins wordt het immers lastig om te investeren in NFT's. Daarom is het belangrijk dat je eerst ETH koopt en dit naar je wallet stuurt. Houd hierbij niet alleen rekening met de prijs van de NFT, maar ook met de gas fees. Om een transactie op de blockchain uit te kunnen voeren, worden er transactiekosten in rekening gebracht. Deze kosten worden gas fees genoemd, en zijn op de Ethereum blockchain vrij duur.

Het handelen van NFT's op Coinbase kun je kort samenvatten met de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat je een geschikte wallet hebt met voldoende ETH aanwezig
  2. Verbind je wallet met de Coinbase NFT marktplaats
  3. Bied, koop en verkoop NFT's

Hoe koop je een NFT op Coinbase?

De hierboven beschreven stappen geven een globaal beeld van het starten met de handel in NFT's, maar om écht goed te ontdekken hoe dat marktplaats werkt, gaan we hier dieper op in. Wanneer je een interessante NFT hebt gevonden en je hebt besloten om deze te gaan kopen, dan kun je in het overzicht klikken op de betreffende NFT.

Vervolgens kom je terecht op de pagina waar je meer gegevens over de NFT kunt vinden. Als je geluk hebt is er een knop met 'Buy Now' erop. Dit is echter niet vanzelfsprekend, aangezien deze knop enkel zichtbaar is bij NFT's die in de verkoop staan. Is deze knop niet aanwezig? Dan is de NFT niet te koop.

Coinbase wallet overzicht

Kun je NFT's opslaan in je Coinbase wallet?

Wanneer je een NFT via de NFT marktplaats van Coinbase komt, gaat deze rechtstreeks naar de wallet die je hebt verbonden met het platform. De NFT gaat dus niet eerst naar Coinbase, maar vanaf het moment dat je de NFT koopt heb je de volledige controle over je eigendom. De NFT is een token op de blockchain en de wallet en private keys zijn van jou. Vaak waarschuwen wij dat je geen cryptocurrency's op de exchange moet laten staan, en voor NFT's geldt dit ook. Echter, NFT's gaan automatisch naar jouw wallet, dus hiermee ontloop je dit probleem.

Je kunt de Coinbase wallet gebruiken voor de NFT marktplaats van Coinbase. Het zou natuurlijk uiterst opmerkelijk zijn indien dit niet het geval was. De ERC-721 tokens zijn zowel geschikt voor de NFT marktplaats, als voor de Coinbase wallet. Deze tokens bevatten een digitaal bestand, waar de betreffende token naar linkt. Zoals je op de Coinbase marktplaats kunt ontdekken is dit vaak een afbeelding, maar het kan natuurlijk ook een video, eigendomscertificaat van een fysiek object of een domeinnaam zin.

Hoe zie ik mijn NFT op Coinbase wallet?

Heb je net een NFT gekocht en wil je deze bewonderen in je wallet? Meestal kun je zeer snel de NFT bewonderen je wallet. Dit geldt voor de Coinbase wallet, maar ook voor andere wallets die geschikt zijn. Echter, er zijn ook gevallen dat de NFT niet direct zichtbaar is in je wallet. Is dit dan een reden om in paniek te raken? Dat een NFT nog niet zichtbaar is in je wallet hoeft geen probleem te zijn, of het kan een eenvoudig oplosbaar probleem zijn.

Er zijn drie problemen die vaak voorkomen in dit geval, namelijk:

  • Het netwerk van de NFT wordt niet ondersteund
  • Het formaat van de NFT wordt niet ondersteund
  • De gegevens moeten nog gesynchroniseerd worden

Wanneer niet zichtbare NFT's zijn nog niet zichtbaar in je wallet, kan dit komen doordat de gegevens nog niet gesynchroniseerd zijn. In dit geval is het verstandig om even te wachten en op een later moment weer te kijken. De kans is groot dat de gegevens verwerkt moeten worden en dat je de NFT vervolgens kunt zien in je wallet. Wanneer het netwerk of formaat van een NFT niet wordt ondersteund, dan kan het zo zijn dat je jouw Coinbase wallet moet importeren in een andere crypto wallet, die juist wel de NFT ondersteunt.

Conclusie

Doordat Coinbase wereldwijd één van de grootste crypto exchanges is, met tientallen miljoenen gebruikers, is de komt van de Coinbase NFT marktplaats een grote stap. Veel beginnende investeerders stappen naar een exchange waar zij de naam van kennen of waar bekenden om hun heen een account hebben.

Coinbase is zo'n platform, net als bijvoorbeeld Binance. Beide platformen bieden verschillende diensten aan hun gebruikers aan. Hierdoor zijn deze centrale exchanges multifunctioneel. Daarom is het interessant om te zien wat dit voor bijvoorbeeld OpenSea betekent.

De grootste NFT marktplaats van het moment heeft geen groot assortiment aan cryptocurrency's, of andere diensten, dus het kan zomaar zijn dat de exchanges een deel van de gebruikers weghaalt bij OpenSea. Echter, niemand heeft een glazen bol. Doe daarom altijd je eigen onderzoek voordat je investeert!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over de NFT marktplaats van Coinbase? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over NFT marktplaats van Coinbase!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!