WK Qatar 2022 - Welke cryptocurrencies moet je in de gaten houden?!

WK Qatar 2022 - Welke cryptocurrencies moet je in de gaten houden?!

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Het WK voetbal in Qatar wordt in de wintermaanden van 2022 gespeeld en, voetballiefhebber of niet, voor cryptofanaten is dit ook iets om in de gaten te houden. Grote evenementen kunnen voor een hype zorgen, waarbij je kunt profiteren van deze volatiele periode.

De cryptomarkt ontwikkelt zich steeds verder, waardoor geen niche meer veilig lijkt voor de blockchaintechnologie en cryptocurrency’s. Ook het voetbal heeft de blockchaintechnologie ontdekt. Met het wereldkampioenschap voetbal op komst betekent dit dat er mogelijk kansen binnen de ‘voetbalniche’ op de cryptomarkt liggen.

Maar welke crypto projecten vallen binnen deze niche? Om jou zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het WK voetbal in Qatar nemen we in deze blog verschillende investeringskansen met jou door! Deze tips zijn niet alleen handig voor het WK van 2022, maar kunnen ook van toepassing zijn op andere sportevenementen in de toekomst. Onthoud hierbij dat de tips die behandeld worden geen advies zijn, maar van educatieve aard zijn.

Bekijk Snel

Benieuwd naar de stadions waarin het WK in Qatar gespeeld gaat worden? Ontdek ze in de onderstaande video!

WK voetbal in de wintermaanden van 2022

Normaliter wordt een WK voetbal in de maanden juni en juli gespeeld, net nadat het reguliere voetbalseizoen voor clubs voltooid is. In de meeste landen is dit de periode dat de temperatuur het meest aangenaam is, wat optimaal is voor zowel spelers als supporters. Echter, het WK van 2022 wordt in Qatar gehouden.

Qatar, het land met de enorme olievoorraden en Doha als hoofdstad, heeft in de maanden juni en juli een gemiddelde temperatuur van boven de 40 graden. Voor topsporters is dit natuurlijk niet het klimaat waarin zij op de toppen van hun kunnen presteren. Om ervoor te zorgen dat het WK in Qatar een stuk dragelijker wordt, is ervoor gekozen om het voetbaltoernooi in november en december te spelen. In deze maanden is de temperatuur tussen de 20 en 30 graden, een behoorlijk verschil!

Achtergrondinformatie toernooi

Van zondag 20 november 2022 tot en met zondag 18 december 2022 wordt het WK voetbal in Qatar gehouden. Aan de start van het toernooi zijn er 32 teams die strijden voor een plek in de volgende ronde. Middels een knock-out systeem vallen er steeds meer landen af, tot er uiteindelijk twee overblijven in de finalewedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag zich voor vier jaar wereldkampioen noemen, aangezien het WK om de vier jaar gespeeld wordt.

Op de afbeelding hieronder kun je alle deelnemende landen ontdekken, die hun plek op het WK hebben verdiend door de kwalificatie succesvol te doorlopen. Qatar is hierbij de uitzondering, omdat het gastland automatisch is gekwalificeerd.

WK Qatar poulefase poules 2022

4 tips om via crypto te profiteren van het WK!

Voor de voetballiefhebbers is het WK natuurlijk één van de hoogtepunten van 2022, maar ook wanneer je niet van voetbal houdt kan dit een hoogtepunt worden. Wanneer er mondiale evenementen of andere grote gebeurtenissen plaatsvinden, trekt dit online vaak de aandacht van veel mensen. Eén van de uitkomsten hiervan is dat er hype kan ontstaan rondom bepaalde cryptocurrency's.

Toen de dramaserie Squid Game een enorme hype onder vele mensen was, was er iemand zo slim om deze naam te gebruiken voor een token. Vele speculanten wilden vroeg in deze coin stappen, om snel enorm veel geld te kunnen maken. Deze coin bleek al snel een scam, omdat de transactiekosten bij het verkopen 100% bleken te zijn.

Gelukkig zijn er ook genoeg verschillende manieren om op de cryptomarkt te verdienen aan het WK voetbal! Hieronder kun je 4 tips ontdekken, zodat je weet waar de kansen kunnen liggen en je daarnaast niet slachtoffer wordt van een rugpull, zoals bij het Squid Game Token voor vele investeerders wel het geval was.

1. Crypto.com als hoofdsponsor van het WK

Crypto.com is één van de meest bekende crypto exchanges en dat is mede te danken aan de marketingactiviteiten van het afgelopen jaar. Zo kun je tegenwoordig de Crypto.com Arena bezoeken, die in Los Angeles gevestigd is. In deze arena spelen verschillende grote sportclubs uit Los Angeles, zoals de LA Lakers.

Daarnaast is Crypto.com als sponsor niet alleen betrokken bij het wereldkampioenschap in Qatar, maar ook bij de CONMEBOL. Dit is de Champions League van Zuid-Amerika, die je misschien kunt kennen onder de naam Copa Libertadores. Daarnaast kun je Crypto.com ook tegenkomen bij de Formule 1 en werkt de exchange ook samen met Matt Damon en Water.org.

Crypto.com is de officiële hoofdsponsor van het WK in Qatar. Dit betekent dat er zeer veel ogen gericht zullen zijn op de exchange met het ideale webadres.Het WK van 2010, dat in Zuid-Afrika werd gehouden, werd bekeken door ruim 3 miljard mensen. Dit soort evenementen zijn sponsoren daarom zeer aantrekkelijk, omdat je op deze manier veel ogen op je gericht krijgt. Crypto.com is dan ook de hoofdsponsor, dus de exchange zal extra veel in beeld voorbij komen!

Tussen de miljarden ogen die Crypto.com op hun beeldscherm zullen zien, kunnen er een hoop mensen zitten die graag in cryptocurrency’s willen investeren. De kans bestaat dat de exchange hierdoor een stuk populairder wordt en diens token, de CRO token, in waarde zal stijgen. Op het platform van Crypto.com kun je dankzij het houden van CRO verschillende voordelen ontvangen.

Maar hoe reageerde de koers van CRO op eerdere evenementen? Toen in het najaar van 2021 bekend werd dat Crypto.com voor $700 miljoen de naam van Staples Arena ging veranderen, steeg de koers van CRO met ruim 150% in enkele dagen. Echter, dit bleek ook gelijk de top voor de bullrun van 2021.

2. Algorand als FIFA partner

Officieel wordt het WK voetbal van dit jaar ‘FIFA World Cup Qatar 2022’ genoemd. FIFA is de internationale organisatie die internationale toernooien verzorgt, zoals het wereldkampioenschap. Deze organisatie speelt dus een grote rol bij dit voetbalfestijn, maar waarom is dit belangrijk voor cryptoliefhebbers?

In 2022 is de FIFA een samenwerking met Algorand (ALGO) aangegaan. Uit deze samenwerking is onder andere een NFT platform voortgekomen, die op de Algorand blockchain is gebouwd en het officiële FIFA NFT platform is. Hierbij is Algorand het eerste crypto project die een samenwerking met de FIFA voor elkaar heeft gekregen.

Toen de samenwerking bekend werd gemaakt resulteerde dit direct in een prijsstijging van ALGO, het token van Algorand. Deze steeg binnen 24 uur met zo’n 20%! Toen de plannen voor het NFT platform bekend werden gemaakt, steeg de koers zelfs met 30%. De kans bestaat dat de hype rondom het WK ook overslaat op investeerders, die investeren in WK gerelateerde crypto coins.

Op de cryptomarkt zijn dit natuurlijk geen extreme percentages, ervaren crypto handelaren maken dit wel vaker mee. Echter, voor traders en investeerders kan dit alsnog een goede dag voor de portfolio zijn! Of en wanneer ALGO gaat stijgen is vooraf natuurlijk onbekend. Wordt het buy the rumour, sell the news? Of stijgt het token naarmate het WK dichterbij de finale komt? 

3. Fan Tokens

Deze tip bestaat eigenlijk uit drie verschillende tips, die allemaal met fan tokens te maken hebben. Er zijn namelijk fan tokens voor voetbalteams, maar ook crypto projecten die zich richten op deze tokens. Wanneer er een hype omtrent het WK ontstaat, kan dit overslaan op alle drie onderdelen van deze tip, maar wat zijn deze onderdelen?

De eerste zijn de reguliere fan tokens. Steeds meer voetbalteams hebben hun eigen fan token, die je kunt zien als een normale crypto token. Je kunt ook in deze cryptomunten handelen en ze zijn net zo speculatief als bijvoorbeeld memecoins. Vaak zijn deze fan tokens meer dan alleen de cryptomunt, maar ook een manier om te profiteren van extra voordelen. Je kunt bijvoorbeeld spelers ontmoeten, exclusieve merchandise kopen of meestemmen over bepaalde onderwerpen.

Naast de vele voetbalclubs een eigen token hebben, zoals bijvoorbeeld de Atletico Madrid Fan Token (ATM) en de Paris Saint-Germain Fan Token (PSG), zijn er ook voetbalteams van landen met hun eigen token. Hieronder kun je enkele voorbeelden hiervan ontdekken, waarbij het handig om te weten is dat het team van Peru en Italië niet deelnemen aan het WK in Qatar.

 • Brazil National Football Team Fan Token (BFT)
 • Argentine National Football Team Fan Token (ARG)
 • Spain National Fan Token (SNFT)
 • Portugal National Team Fan Token (POR)
 • Italian National Team Fan Token (ITA)
 • Peruvian National Football Team Fan Token (FPFT)

Veel van deze fan tokens worden mogelijk gemaakt door Chiliz (CHZ), een crypto project dat zich richt op het ontwikkelen van fan tokens. Het Socios platform, een fan token marktplaats, is ook onderdeel van Chiliz. Bij grote sportevenementen is de kans aanwezig dat er meer interesse in fan tokens is, waardoor er meer activiteit op de marktplaats is en er meer partijen uit de entertainment graag een eigen fan token willen. 

Daarnaast kan het WK voetbal, dankzij de fan tokens, ook een positief op grote blockchains hebben. Veel fan tokens zijn gebouwd op de Binance smart chain (BSC) of Ethereum (ETH). Meer activiteit op of vraag naar deze blockchains kan resulteren in een prijsstijging in Binance coin (BNB) of ETH. Echter, beide coins heb een relatief hoge marketcap, waardoor de kans groot is dat de prijs van fan tokens meer volatiliteit zullen tonen. De marketcap van bijvoorbeeld Ethereum is namelijk 4000 keer groter dan de grootste fan token!

Wil je meer weten over fan tokens in het algemeen? CoinMarketCap legt het je hieronder uit:

4. WK memecoins

Cryptoliefhebbers die er in 2021 al bij waren weten wat het effect van memecoins kan zijn. Op dit moment springen de WK memecoins al als paddenstoelen uit de grond en de kans bestaat dat dit alleen maar toe zal nemen. Hierdoor kan er een soort memecoin hype ontstaan, net als de hype rondom Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en vele andere memecoins.

Op dit moment (oktober 2022) zijn er al vele memecoins die te maken hebben met het WK. Hieronder kun je enkele voorbeelden ontdekken:

 • Qatar 2022 Token (FWC)
 • Qatar Inu (QATAR)
 • Qatar Inu Token (QATAR)
 • QatarCoin (QATARCOIN)
 • WorldCup Token (WC)
 • World Cup Inu (WCI)
 • Shiba World Cup (SWC)
 • FIFA World Cup Fans (FIFA)

Naast algemene WK memecoins, kunnen er ook memecoins ontwikkeld worden die zich richten op bepaalde situaties tijdens het WK. Elk voetbaltoernooi heeft opmerkelijke momenten, die voetballiefhebbers zich jaren later nog kunnen herinneren. Voorbeelden hiervan zijn de kopstoot van Zidane, het kapsel van de Braziliaanse Ronaldo en de handsbal van Maradonna.Memecoin ontwikkelaars spelen hier vaak razendsnel op in, net als NFT-ontwerpers.

De kans is groot dat er tijdens het WK nieuwe memecoins of NFT-collecties op de markt komen. Wanneer je in de projecten wil gaan investeren, is het handig om de NFT- en memecoinhype van 2021 te onderzoeken, om te beseffen dat deze investeringen zeer risicovol kunnen zijn. Echter, ook met deze projecten kun je geld verdienen, maar investeren zonder strategie of te maken krijgen met FOMO is verre van raadzaam.

Conclusie

Op diverse manieren kun je speculeren op de koers van verschillende crypto projecten. Van fan tokens en memecoins tot aan grote crypto projecten die zich bezighouden met samenwerkingen en sponsoring. Het is hierbij verstandig dat je een strategie voor jezelf uitwerkt en investeert met geld dat je niet direct nodig hebt. Het kan immers ook voorkomen dat er de hype rondom het WK uitblijft of dat er een aanslag wordt gepleegd, wat een negatief effect op het sentiment kan hebben. Afhankelijk van je strategie kunnen deze investeringen zeer risicovol zijn. Wees daarom niet bang om winst te nemen, want de enige winst is uitbetaalde winst! 

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over de verschillende crypto projecten, die tijdens het WK interessant kunnen zijn? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over de koers van crypto tijdens het WK zijn!

 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!