National Fan Tokens voor het WK Voetbal 2022

National Fan Tokens voor het WK Voetbal 2022
FC Barcelona Fan Token
bar

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Ben jij klaar voor voetbalgeschiedenis? Nog een aantal weken en het WK 2022 begint weer. Verschillende landen gaan de strijd aan met elkaar met slechts één doel: wereldkampioen worden. Wist je dat de World Cup Champions maar liefst 42 miljoen dollar verdienen?

Maar nog beter nieuws: ook jij kan geld verdienen dankzij het WK. Met de komst van fan tokens kan iedereen vanuit de luie zetel geld verdienen aan zijn of haar favoriete voetbalploeg. Ontdek de nationale fan tokens voor het WK voetbal in 2022. 

Bekijk snel

Ben je net zo enthousiast als wij zijn en kan je niet wachten? Bekijk dan alvast onderstaande video:
 

Wat zijn fan tokens?

Wat is een sportclub zonder trouwe supporters? Sommige gaan zelfs zo ver om hun favoriete voetbalploeg te vereeuwigen op hun lichaam in de vorm van een tatoeage. Maar gelukkige zijn er ook nog alternatieven. Dankzij de ontwikkeling van de blockchaintechnologie en crypto kunnen trouwe fans nu ook echt onderdeel zijn van hun favoriete voetbalploeg. Hoe? 

Fan tokens zijn een cryptocurrency van een specifieke ploeg die holders ervan extra voordelen geven. Niet alleen steunen ze hiermee financieel hun favoriete ploeg, maar houders van het token kunnen zelf ook verdienen wanneer de prijs stijgt. Maar naast het financiële aspect, is loyaliteit natuurlijk nog belangrijker voor trouwe fans. Zo heb je een reeks voordelen wanneer je een bepaalde fan token bezit, bijvoorbeeld:

 • Vervroegd toegang ticketverkoop
 • Meet-and-greet sessies
 • Extra merchandise
 • Stemmen over de sporttenues
 • Mee beslissen welk lied ze afspelen bij een doelpunt

Je bent dus niet alleen loyaal aan je favoriete club, sterker nog: je bent zelf onderdeel. Voor de echte fans die geen wedstrijd missen, is dit van onschatbare waarde. Niet alleen sta je langs de zijlijn te supporteren, maar je bepaalt ook de toekomst van je eigen club. Hoe mooi is dat?

Socios

Socios is het eerste zogenaamde ‘fan engagement platform’ dat is gemaakt op de blockchain van Chiliz. Hun native token Chiliz (CHZ) wordt dan ook gebruikt om op het platform te investeren in je favoriete fan token. Het platform staat dus ook aan de vooravond van een hele spannende periode. Socios is namelijk gelanceerd in januari 2020 en zal voor het eerste in de geschiedenis een prominente rol krijgen in het WK van 2022. Voor het eerste ooit zullen fan tokens deel gaan uitmaken van het wereldkampioenschap. Gaat dit WK de fan tokens lanceren naar ongekende hoogte?

Om sportfan massaal naar de ontwikkeling Web3 te krijgen, sluiten de grootste spelers aller tijden miljoenendeals om dit te realiseren. Eerder in 2022 sloot de Argentijnse-Spaanse sterspeler Lionel Messi al een miljoenendeal met Socios. En Cristiano Ronaldo? Die heeft gewoon zijn eigen fantoken genaamd CR7

socios homepage
Socios.com

Ontstaan fan tokens

Clubs kunnen alleen maar bestaan door hun supporters, door zij die elke wedstrijd opnieuw weer komen supporteren. Lidmaatschappen worden afgesloten, merchandise wordt aan de lopende band verkocht en natuurlijk ook de liters bier die vloeien helpen mee om een club financieel gezond te houden. Maar wat als er een pandemie heerst? Stadions bleven leeg, lidmaatschappen werden niet verlengd en clubs kregen financiële stress.

Gelukkig was daar crypto en blockchain. Niet veel later stonden we in een hele nieuwe toekomst en konden fans vanaf de bank investeren in hun favoriete club. En sterker nog: in plaats van alleen maar decibels te creëren aan de zijlijn, konden ze zelfs onderdeel zijn van hun favoriete club. De start van een mooie toekomst!

Soorten fan tokens

Fans zitten over de hele wereld, en dan hebben we het niet alleen over voetbal. Er zijn verschillende sportindustrieën met enthousiaste fans. Naarmate de blockchaintechnologie zich verder ontwikkelt, ontstaan er ook in deze sporten steeds meer fan tokens. We kennen verschillende soorten fan token:

 • Voetbal
 • Gaming
 • Boksen (MMA)

Fan Tokens WK 2022

Het WK voetbal 2022 komt er aan en we weten allemaal wat dat betekent: één grote wereldwijde gekte. Van Zuid-Amerika tot Australië, van IJsland tot Zuid-Afrika. De wereld staat op zijn kop en elk deelnemend land heeft slechts één doel: die wereldbeker mee naar huis nemen. 

Wie sport zegt, zegt ook emotie. Ondanks dat iedereen een eigen favoriete club heeft in België of Nederland, verenigen we ons massaal om te supporteren voor ons land. Geen Ajax of Juventus, geen Club Brugge of Anderlecht, maar België of Nederland. Of beide natuurlijk, voor deze gelegenheid maken we graag de uitzondering. 

World Cup 2022 Qatar
ArifAsif/Shutterstock.com

Geld verdienen met WK Tokens 2022

Supporteren voor je favoriete land tijdens het WK is leuk, maar weet je wat minstens even leuk is? Zelf geld verdienen dankzij het WK. Met het ontstaan van fan tokens en de komst van het WK weet je wat dit betekent als trader: kansen!

Niet overtuigd? Meerdere tokens hebben afgelopen maanden al enorme stijgingen gezien. Het WK moet nog beginnen, maar het lijkt alsof de wereld zich al meer dan voorbereidt: 

 • Portugal sinds eind juli keer 6: 
 • Argentinië sinds juli keer 6: 
 • Spanje sinds een week keer 6
 • Brazilië sinds een week keer 5: 

Het eerste WK met deze voetbaltokens kan dan ook een mooie opportuniteit zijn, een goede kans om een mooi rendement te halen op je investering. En jawel, er zijn al meerdere voetbalteams die hun eigen fantoken hebben uitgebracht:

 • Brazilië
 • Argentinië
 • Spanje
 • Portugal
 • Italië

En kleine spoiler alert: Italië heeft het helaas niet gehaald voor de kwalificaties. Maar daarom niet minder waard natuurlijk! Laten we kijken naar de overige vier fantokens:

Brazil National Fan Token (BFT)

Voor bijna iedereen is Brazilië de grote favoriet voor de titel. Ze zijn boven het grote Argentinië geëindigd, hebben een selectie om je vingers bij af te likken en dan is Neymar ook nog eens goed in vorm bij het team. Ze zitten in niet de meest lastige poule, dus de weg naar de finale lijkt niet al te lastig voor ze te zijn. Daarom verwachten veel mensen dat Brazilië het WK gaat winnen.

Koers Brazil National Fan Token

Argentine Football Association Fan Token (ARG)

Het is niet de grootste favoriet van iedereen, maar wij zijn romantici. En een van de dingen die een team vleugels kan geven is om te gaan geloven in een sprookje.  Met een Messi in wereldvorm zien wij zijn sprookje wel uit gaan komen dat hij zijn (waarschijnlijk) állerlaatste WK gaat winnen met zijn team.

Daarnaast heeft Argentinië gewoonweg een erg goed team en zijn ze net achter Brazilië geëindigd in de kwalificatie. En toen was Messi nog niet zo in vorm zoals hij dat nu is. In Argentinië kan ook nog meespelen dat crypto sowieso vrij populair hier is vanwege de hoge inflatie van de munt. De drempel om fantokens te kopen kan hierdoor lager zijn.

Koers Argentine Football Association Fan Token

Spain National Fan Token (SNFT)

Het beste land van Europa naar mijn mening. Ook Spanje heeft weer een team van bijzonder hoge kwaliteit en de kans dat ze in ieder geval de laatste 4 halen is daarom erg groot.

Koers Spain National Fan Token (SNFT)

Portugal National Team Fan Token (POR)

Niet het meest populaire voetballand in deze lijst. In vergelijking met de anderen is Portugal misschien wel het minst in topvorm. Maar met Cristiano Ronaldo kan je Portugal zeker niet uitsluiten en ze weten vaak genoeg te verrassen op de eindtoernooien.

Koers Portugal National Team Fan Token (POR)

World Cup 2022
Nomi2626/Shutterstock.com

Hoe geld verdienen met fan tokens?

De koers van een bepaalde valuta gaat altijd op- en neer. Kwestie van vraag en aanbod en het algehele marktsentiment. Is er veel vraag? Dan zijn er meer kopers en stijgt de koers. Is de hype gedaan of heeft een bepaald project weinig toekomst of komt het negatief in beeld? Dan daalt de koers. Maar hoe kun je nu zelf geld verdienen met fan tokens?

Events zijn belangrijk in de wereld van crypto. In het verleden zagen we bijvoorbeeld ook bepaalde valuta stijgen in waarde omdat ze sponsorship deals hadden bij onder andere de Amerikaanse superbowl. Nu met het WK 2022 dat gaat plaatsvinden binnen een paar weken, zijn er verschillende kansen voor jou als investeerder.

Het traden van crypto gebeurt op basis van emotie. Niet voor niets is emotie dan ook de grootste valkuil voor beginnende traders. Maar wie voetbal zegt, zegt ook emotie. Extreem enthousiaste fans, emotioneel om de prestaties van hun favoriete ploeg, in combinatie met alcohol. Beschonken met de telefoon in de hand net iets te veel fan tokens kopen? Het zou zomaar kunnen gebeuren.

Nu is de aanloop naar de World Cup 2022 vooral belangrijk. Hier gebeurt het namelijk allemaal. Inmiddels weten we welke nationale teams zich hebben gekwalificeerd en wie van hen ook fan tokens heeft. Gepaard met een flinke dosis emotie, kan ook jij goed verdienen aan het WK, maar niet zonder een weldoordachte investeringsstrategie:

Strategie

 1. Bedenk een bedrag dat je wilt investeren waarbij je het risico het waard vindt om dit volledig kwijt te raken, met de kans op hele mooie winsten (5-10x). De koersen zijn de afgelopen week flink gedaald waardoor wij denken dat dit een prima moment is om te beginnen met DCA
  1. Voor het voorbeeld gebruiken we 1000 euro
    
 2. Investeer elke dag 1/10e hiervan in je favoriete tokens (100 euro dus)
  1. Bijvoorbeeld 50% Brazilië (50 euro)
  2. 30% Spanje (30 euro)
  3. 20% Argentinië (20 euro)
    
 3. Dus bij bovenstaand voorbeeld:
  1. Dag 1: 
   • 50 euro in Brazilië
   • 20 euro in Spanje
   • 20 euro in Argentinië
     
  2. Dag 2:
   • 50 euro in Brazilië
   • 20 euro in Spanje
   • 20 euro in Argentinië
     
  3. Et cetera tot dag 10 en je je volledige 1000 euro hebt geïnvesteerd
    
 4. Verkoop alle coins bij de laatste wedstrijd van het desbetreffende team
  1. Dus als ze eruit gespeeld worden en ook als ze het toernooi winnen!
  2. Een finale tussen Spanje en Brazilië zou fantastisch zijn voor dit voorbeeld
    
 5. Belangrijk!! 
  1. Je weet nooit wat er TIJDENS een wedstrijd gebeurt met de waarde van je coin, houd dit in de gaten!
  2. Mochten de koersen al aardig zijn gestegen vanaf je gemiddelde DCA entry voordat het WK is begonnen, dan raden we je aan om al een deel winst te nemen. 
  3. Wij denken dat de koersen steeds volatieler worden naarmate de nationale teams verder komen in het toernooi. Vooral vanaf de knock-out fase kan een achterstand tijdens de wedstrijd al  een dump veroorzaken. Of een pump als het team voor staat. 
  4. Je kan er ook voor kiezen om vóór de wedstrijd je tokens te verkopen en terug te kopen als ze door zijn
   • Maar ook hier weet je niet wat er gebeurt TIJDENS een wedstrijd!!

Risico’s

 • Een stop-loss plaatsen op deze tokens is lastig of zelfs onmogelijk
  • De munten zijn zeer volatiel en kunnen makkelijk je SL bereiken en vervolgens hard stijgen
  • In Socios kan je überhaupt geen stop-loss plaatsen
 • Je moet dus echt geld investeren waarvan je het niet erg vindt als je het allemaal kwijt raakt
  • Het is een totaal nieuwe markt en niemand weet hoe hard deze tokens kunnen stijgen of dalen
  • Zie wat er is gebeurd met de NFT’s. Ja, ze kunnen echt belachelijk hard stijgen, maar ze kunnen ook letterlijk naar 0 gaan
 • Voor veel team is maar een klein percentage van de tokens momenteel in omloop, terwijl het niet duidelijk is wanneer de rest de markt opkomt
  • Voor Brazilië heeft de bond bijvoorbeeld 70% van de tokens in handen en deze konden ze een jaar na de FTO (fan token offering) tot hun beschikking krijgen. Dit was 25 augustus 2022. Het is onduidelijk wat er toen gebeurd is en of ze nu elk moment die andere 70% kunnen aanbieden.
  • Voor het Spaanse elftal geldt precies hetzelfde, maar gaat het om 28 augustus 2022 en om 60% van de tokens die ze nog in eigen bezit hebben. 
  • Voor het Argentijnse elftal gaat het om 93% en hier is verder erg weinig duidelijkheid over
  • Voor het Portugese nationaal elftal gaat het om 90% en ook hier is niet duidelijk wanneer deze tokens vrijkomen

Waar kan je fan tokens kopen?

 1. Brazilië
  1. Meeste liquiditeit: MEXC
    
 2. Spanje
  1. Meeste liquiditeit: MEXC
    
 3. Argentinië
  1. Meeste liquiditeit: OKX
  2. Meest betrouwbare: Chiliz
    
 4. Portugal
  1. Meeste liquiditeit: OKX
  2. MEXC
    
 5. CHILIZ ($CHZ) is de leider van de sector en heeft een platform waar je bijna alle verschillende fan tokens kunt kopen. Wij verwachten dat CHILIZ het ook goed gaat doen in aanloop naar en tijdens het WK Voetbal 2022. 

Meest betrouwbare: Chiliz & MEXC

Conclusie

Eén keer om de vier jaar is het zover: het wereldkampioen voetbal. Ondanks dat nog maar een heel klein van de wereldbevolking crypto heeft, was er vier jaar geleden nog geen sprake van deze populaire fan tokens. Het WK 2022 wil dan ook hét event zijn om deze ontwikkeling een boost te geven. En veel meer dan dat. Een event waarbij iedereen, inclusief jij, geld kan verdienen bij het WK 2022. Met een goede strategie kun je zomaar je inleg verdubbelen of zelfs meer. Dream big!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over fan tokens of Chiliz (CHZ)? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

Header image: La vector/Shutterstock.com

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!