Pundi X kopen - achtergrond

Pundi X - De Walmart van cryptocurrency's

Pundi X wil ervoor zorgen dat er een reuzensprong wordt gemaakt in de massa-adoptie van cryptocurrency's. "Crypto kopen zou net zo makkelijk moeten zijn als het kopen van water" luidt dan ook hun motto. Pundi X wil de Walmart of 7-Eleven van de blockchains worden door als hét crypto betaalmedium te fungeren. Deze torenhoge ambities zijn niet uit de lucht gegrepen. Met werkende producten die al in verschillende winkels staan, laat het team zien dat ze deze verwachtingen zomaar waar kunnen gaan maken. Lees in dit artikel een uitleg over Pundi X, hoe je Pundi X kan kopen en wat de potentie is van dit veelbelovende project.

>> Pundi X maakt deel uit van onze 10 beste crypto's voor 2018.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Pundi X (NPXS)?

Het team achter Pundi X heeft de ambitie om het grootste gedecentraliseerde netwerk van betaalsystemen wereldwijd te worden. Momenteel heeft iedereen het over crypto als het nieuwe geld, maar als we heel eerlijk zijn, kunnen we er nog bijna nergens mee betalen. Winkeleigenaren gaan niet even een Bitcoinwallet op hun bedrijfscomputer zetten, zodat jij via je mobiele app hier Bitcoins naar kan overmaken. Bovendien kan dit ook nog eens een paar minuten tot een uur duren voordat je Bitcoins op deze wallet zijn aangekomen.

Pundi X gaat ervoor zorgen dat het straks wel een eitje wordt om je koffie af te rekenen met cryptocurrency's. Hiervoor hebben ze al verschillende producten ontwikkeld. Bekijk onderstaand filmpje om meteen een gevoel te krijgen bij waar het project voor staat.

 

700.000 werkende producten

Het team achter Pundi X heeft aangegeven dat ze zich in eerste instantie zullen focussen op Indonesië. Dit land is met 250 miljoen inwoners het grootste land in Zuid-Oost Azië en perfect om hun eerste producten te testen. Dit betekent echter niet dat winkeliers uit andere landen geen gebruik kunnen maken van het product. Tijdens de ICO hebben ze beloofd dat ze de aankomende drie jaar 100.000 tot 700.000 POS-systemen naar minstens twaalf verschillende landen zullen sturen. De massaproductie is in februari al gestart en het plan is om binnen twaalf maanden 100.000 producten te hebben verkocht aan winkeliers over de hele wereld. Er zijn drie producten waarmee Pundi X zich voornamelijk onderscheidt:

 1. Het Pundi XPOS Systeem
 2. De Pundi X Wallet
 3. Het Pundi X Card Payment System, XPASS

1. Het Pundi XPOS Systeem

Als je het filmpje hierboven hebt gezien, heb je al een beetje een beeld kunnen vormen van wat het Pundi XPOS systeem is. In feite is het een pinautomaat, zoals we die in winkels gewend zijn, maar dan met de mogelijkheid om te betalen met cryptocurrency's. Daarnaast is het ook mogelijk om met traditionele mobiele wallets te betalen zoals Alipay.

Het is voor winkels zeer aantrekkelijk om het XPOS systeem (zie afbeelding) te gebruiken, omdat het ervoor zorgt dat hun klanten op allerlei verschillende manieren kunnen betalen. Ze trekken op deze manier in ieder geval een grote groep crypto-enthousiastelingen aan. Dit is echter niet het enige voordeel aan het XPOS systeem. Hieronder volgt kort een overzicht van alle voordelen voor een winkelier om het Pundi XPOS Systeem te gebruiken in hun winkel: Het Pundi XPOS systeem:

 • Zorgt ervoor dat winkeliers cryptocurrency's  kunnen accepteren als betaalmiddel.
 • Geeft ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum, ERC20-tokens, Pundi X, NEM, Qtum, Achain, Stellar Lumens en meer.
 • Biedt support aan betalingen vanuit verschillende crypto wallets, zoals Qbao, X Wallet, NEM wallet, en meer.
 • Geeft ondersteuning aan loyalty-/membership-management systemen.
 • Biedt support aan cryptocurrency betaalkaarten, zoals de Pundi XPASS card (hierover later meer).
 • Houdt alle financiën gemakkelijk bij.
 • Geeft de mogelijkheid om crypto te kopen en te verkopen.
 • Biedt support aan allerlei andere mobiele betaalapplicaties, zoals Alipay, E2Pay, Go-Pay, Pundi-Pundi en WeChat Pay.
 • Zorgt voor een gemakkelijke toegang tot andere financiële dienstverleners.
 • Geeft ondersteuning voor externe logistieke dienstverleners.
Image
PUNDI x XPOS Systeem

2. De Pundi X Wallet

Het nummer één doel van Pundi X is om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om crypto te gebruiken als geld. Ze zijn zich ervan bewust dat het niet handig is voor ons crypto-beleggers dat we allerlei verschillende wallets moeten downloaden voor alle verschillende cryptocurrency's. Ze hebben daarom een wallet gebouwd waarop je verschillende cryptocurrency's naast elkaar kan bewaren. Bovendien kan je hier ook je fiat op bewaren.

3. Het Pundi X Card Payment Systemm, XPASS

Het cryptobedrijf heeft ook een crypto betaalkaart naar buiten gebracht, de XPASS. Deze kaart kan net als de mobiele app gebruikt worden om simpel mee te betalen. Wat met name bijzonder hieraan is, is dat je, voordat je bijvoorbeeld je koffie afrekent, kan zien hoeveel euro de cryptomunt waard is op het moment dat je ermee wilt betalen. Op deze manier kan je dus altijd betalen met de cryptomunt die de meeste waarde brengt voor dat moment. 

Dit is niet het enige voordeel dat dit met zich meebrengt. De volgende zin uit de whitepaper van Pundi X vat dit mooi samen: "De meeste cryptocurrency's kunnen alleen gebruikt worden door andere cryptocurrency's te kopen, wat ervoor zorgt dat de relevantie ervan voor de meeste mensen 0 is." Het is voor andere crypto-projecten dus zeer interessant om een samenwerking met Pundi X aan te gaan, omdat het hen de kans geeft om onafhankelijk van Bitcoin geaccepteerd te worden als betaalmiddel.

De Token van Pundi X: NPXS

De ICO van Pundi X vond plaats op 21 januari. Dit viel ongeveer samen met de eerste enórme klap die de cryptomarkt te verduren kreeg sinds de rally van december. Toch was de ICO binnen 90 seconde (!) uitverkocht en werd de hardcap van 35 miljoen dollar bereikt. 

De token die hierbij verkocht werd, heet NPXS. De token is gebaseerd op Ethereum en daarbij dus een ERC20-token. De waarde wordt voornamelijk gehaald uit het aantal transacties dat gedaan wordt via het XPOS-systeem. Voor elke transactie wordt namelijk een klein beetje NPXS vernietigd. Andere redenen waarom gebruikers NPXS zouden willen hebben en waarom de waarde ervan dus stijgt, zijn:

 • Het kost NPXS om je coin op het XPOS-systeem te krijgen. Qtum moest hier bijvoorbeeld een grote som NPXS voor betalen.
 • Loyaliteitsprogramma's (bijvoorbeeld punten sparen bij winkels om 10% korting te krijgen) worden betaald in NPXS. 
 • Advertenties op de XPOS-apparaten worden in NPXS betaald.
 • Toekomstige producten worden in NPXS betaald.
 • En meer.

Hoe groter het ecosysteem van Pundi X groeit, hoe meer vraag er dus zal zijn naar de token.

Token Verspreiding

De tokens zijn na de ICO als volgt verdeeld:

 • 66,67% is in handen van het publiek.
 • 16,67% is in bezit van de founders.
 • 13,33% wordt beheerd door het bedrijf.
 • 3,33% gaat naar adviseurs en marketing.
Image
Token Verspreiding Pundi X
Kenmerken NPXS
Token symbool NPXS
Totaal aantal tokens 281 miljard
Aantal tokens in omloop 87 miljard
Prijs tijdens ICO $0,0021
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $35 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $35 miljoen

Team, adviseurs en partners

"To me, ideas are worth nothing, unless executed. They are just a multiplier. Execution is worth millions
- Steve Jobs - 

En daarom de paragraaf over het team altijd erg belangrijk. Een uitstekend team zorgt namelijk voor een uitstekende executie. Het team van Pundi X bestaat uit maar liefst 150 personen. Ze geven op hun website aan dat de helft hiervan zich focust op Research & Development. Ze hebben kantoren in Jakarta, Londen, Taipei, Shenzhen en Singapore. De grootste namen hebben bijna allemaal één ding gemeen: het zijn programmeurs die uitgegroeid zijn tot serie-ondernemer.

De enige uitzondering hierop is de CEO zelf, Zac Cheah. Blijkbaar is hij zich ervan bewust dat hij deze ervaring mist en daarom is het slim dat hij zich heeft omringd met mensen die hem hierin aanvullen. Hieronder volgen de drie belangrijkste namen met hun ervaring. Ook vind je een kort filmpje waarin je Zac Cheah wat beter kunt leren kennen.

Naam Functie Ervaring
Zac Cheah CEO en Co-founder
 • Voormalig W3C Chair van HTML5 Interest Group.
 • Master (M.Sc) in Computing (Zweden) en master in Veiligheid (Noorwegen).
 • 12 jaar ervaring in technologie in browser en mobiele gaming markt.
Pitt Huang CTO / COO
 • Serie-ondernemer die zijn eerste Grouponachtige bedrijf op zijn 25e verkocht.
 • Verschillende bedrijven gestart en verkocht, waaronder één met 200 man personeel.
 • Bachelor (B.Sc) in Engineering.
Constantin Papadimitriou President
 • 17 jaar ervaring als founding CEO bij twee Indonesische fintech bedrijven - Infinetworks en E2Pay.
 • Master (M.Sc) in Computer Science.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Partners

Pundi X is hard op weg zoveel mogelijk (blockchain-)bedrijven aan zich te binden. Grote cryptomunten als Stellar, NEM en Qtum zien al de meerwaarde in het project en zijn een samenwerking aangegaan. Hierin zijn ze zeker niet de enige. De afbeelding hieronder laat zien welke andere grote partners zich al aan Pundi  X hebben gebonden. Deze afbeelding omvat nog niet eens alle partnerships. Ze zijn bijvoorbeeld ook een samenwerking aangegaan met Wanchain om het betaalnetwerk te worden op hun super financiële markten. Al deze partnerships zijn zeer veelbelovend voor de toekomst van Pundi X.

Image
Pundi X partnerships

Roadmap

De roadmap van Pundi X is lekker ambitieus. Het team is momenteel voornamelijk bezig om kantoren te openen in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Daarbij ligt de focus op zoveel mogelijk XPASS cards creëren en ook wordt er hard gewerkt en het bezorgen van zoveel mogelijk XPOS-systemen weredlwijd. Het is mooi om te zien hoe zij zichzelf hier keiharde deadlines voor stellen, wat de indruk geeft dat ze er voor de volle 100% voor gaan.

 •  

  Q2 2018

  • Kantoren in Tokyo en Seoul.
  • Aanbieden van 2000 XPOS systemen voor pre-orders.
  • 4000 XPOS-systemen bezorgen voor corporate orders.
  • 300.000 XPASS kaarten bezorgen.
  • Pundi X Foundation opzetten voor transparantie.
 •  

  Q3 2018

   

  • Kantoren in Noord- en Zuid-Amerika.
  • De NXPS-swap afhandelen.
  • Bank- en overheidssamenwerkingen tot stand brengen voor de XPOS en XPASS roll-out.
 •  

  Q4 2018

  • Jaarlijkse XPOS Summit lanceren.
  • 3rd party apps lanceren op XPOS.
  • 20.000 XPOS systemen bezorgen voor corporate orders.
 •  

  Q1 2019

   

  • Minimaal 50.000 XPOS systemen geleverd hebben.

 

Populariteit en gemeenschap

Wat wij erg mooi vinden om te zien aan Pundi X is dat ze oog hebben voor marketing en hun community. Ze lijken als geen ander te beseffen dat er in de wereld van crypto weinig zo belangrijk is als trouwe volgelingen. Vooral het aantal Facebookvolgers dat ze hebben is immens met 105.000. Hun andere kanalen blijven vergeleken hiermee wel een beetje achter, maar voor een cryptomunt die zich richt op Indonesië, zijn dit toch indrukwekkende cijfers. In de tabel hieronder kan je een kijkje nemen op hun socialmediakanalen.

Populariteit NPXS (juli 2018)
Twitter 34,2k volgers
Telegram 27,5k volgers
Facebook 105,5k volgers
Reddit 2,1k lezers

Verbeterpunten

Met zulke ambitieuze doelen is het voor Pundi X erg belangrijk dat ze zeer snel door blijven ontwikkelen. Momenteel lijken ze dit goed onder controle te hebben, maar ze hoeven maar even te verslappen en ze worden ingehaald door andere projecten als TenX en Monaco. Het succes van het project is sterk afhankelijk van de adoptie van het product. 

Daarnaast is de founder nog redelijk onervaren in de wereld van crypto en als ondernemer. Hoewel hij dit grotendeels oplost door een team om zich heen te bouwen die hier juist wel beter in gespecialiseerd zijn, is het nog maar afwachten of dit het project niet op gaat breken.

Conclusie

Pundi X is een zeer veelbelovend project en met name de snelheid van executie is indrukwekkend. Ze hadden al verschillende werkende producten nog voordat ze de ICO lanceerden. Bovendien hebben ze grote ambities waar ze kneiterhard voor lijken te werken. Met een mentaliteit als deze zou het ze zomaar kunnen lukken om een groot marktaandeel te veroveren op het gebied van crypto-betaalsystemen. Ze hebben bovendien al zeer grote partners aan zich weten te binden. Het geeft vertrouwen dat toonaangevende projecten de meerwaarde zien in het gebruik van Pundi X. Wij zijn daarom fan van het project en hebben hem daarom ook in onze top 10 beste crypto voor 2018 opgenomen. 

Hoe koop ik Pundi X?

Pundi X kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van NPXS.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek NPXS op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in NPXS. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt NPXS gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.