Wat is NEM?

NEM (XEM) - Wat is het en hoe koop je het?

Wat is NEM?

NEM is meer dan alleen een cryptocurrency, het is een blockchainplatform voor het sturen van berichten, het doen van betalingen, het creëren van assets en nog oneindig veel meer. Op dit moment staat NEM in de top 20 cryptocurrency's (op basis van market cap) en wordt het beoordeeld door China als een van de best beveiligde blockchainplatformen van dit moment.

XEM

XEM is de benaming van de cryptocurrency van NEM. Je kan deze coins kopen op exchanges zoals Poloniex en Bittrex. Ook kan je jezelf aanmelden bij de NEM Faucet of beginnen met harvesten om XEM te bemachtigen.

NEM Faucet

Er is een community voor NEM die is opgezet door vrijwilligers. De community ontvangt donaties van mensen en met deze donaties kunnen nieuwe gebruikers worden aangetrokken. Iedereen die een NEM wallet aanmaakt en zich registreert bij deze community krijgt gratis XEM coins. Op deze manier kunnen veel mensen kennis maken met de coin en zal het bereik ervan steeds groter worden, omdat iedereen elkaar erover vertelt. Hier is een guide te vinden over hoe je een nanowallet kan aanmaken en hier vind je de aanmeldingspagina voor de Faucet.

Harvesting

Jouw computer houdt de blockchain van NEM in de gaten. Wanneer je computer constateert dat iemand geld overmaakt, dan zal het dit vertellen aan een andere computer die dit vervolgens ook weer doet totdat iedere computer het weet. Uiteindelijk kan iedereen ermee instemmen dat het geld is overgemaakt en dat de ontvanger de nieuwe eigenaar is van het geld. Terwijl je computer dit doet, heb je de kans om geld te ontvangen voor het toevoegen van andermans uitgaven aan de blockchain endit door te geven. Deze manier van geld verdienen heet ‘harvesting’. Nu is het zo dat niet iedereen dit simpelweg kan doen, je moet je plekje veroveren binnen de groep. Dit voorkomt dat mensen liegen tegen de rest van de groep. Nu is natuurlijk de vraag:

Hoe word ik belangrijk binnen de groep?

Om belangrijk gevonden te worden, moet je een vested balance hebben. Dit krijg je door geld in je wallet te hebben en lang te laten staan. Het geld wordt ‘vested’ wanneer het oud wordt. Wanneer je genoeg vested money hebt, word je belangrijk.

Hoeveel vested money is genoeg?

Om belangrijk te worden, heb je op z’n minst 10.000 XEM nodig dat wordt bestempeld als vested money. Wanneer je in totaal minder dan 100.000 XEM in je wallet hebt dan kan het een aantal weken duren voordat de 10.000 XEM vested is geworden. Bij een aantal boven de 100.000 XEM, zal de 10.000XEM binnen 24 uur vested worden.  Hoe meer XEM je hebt, hoe belangrijker je bent en hoe meer kans je hebt om geld te verdienen met harvesten. Om deze reden willen veel mensen belangrijk worden en zij zullen daarom niet snel geneigd zijn om te liegen. Na het behalen van de belangrijke status heb je drie dingen die bepalen hoe belangrijk je bent. 

 1. Je vested balance
 2. Naar wie je geld overmaakt
 3. Hoe vaak je geld overmaakt.

Dit systeem waarmee NEM werkt heet Proof-of-Importance.

Proof-of-Importance

Proof-of-Importance is een algoritme dat ervoor moet zorgen dat alle computers binnen het netwerk van NEM het eens moeten zijn met elkaar en beslissen wie kan harvesten en wie niet. Dit zorgt ervoor dat alles goed beveiligd blijft tegen hackers en dat NEM goed blijft werken. Proof of Importance kan iemand er bijvoorbeeld van weerhouden meer uit te geven dan dat hij/zij in bezit heeft. De belangrijke mensen/computers die hiervoor zorgen, krijgen hun reward in de vorm van XEM. Het is dus niet mogelijk om XEM te minen, dit valt namelijk binnen het Proof-of-Work systeem.

NEM is meer dan een cryptocurrency

Dezelfde advanced mathemetics die NEM gebruikt voor de geldtransacties kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden. Ze maken het mogelijk om oneindig veel transacties in de blockchain op te nemen. Zo is het mogelijk om berichten te sturen binnen NEM, assets te creëren en namen te registreren in het zogenaamde Namespaces. Deze namen kunnen worden gebruikt om een bedrijf te runnen op de blockchain. Ook heeft NEM een m-of-n multisig ingebouwd wat het mogelijk maakt om met meerdere mensen één bank account te beheren.

Hoe koop ik NEM?

NEM kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van XEM.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek XEM op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in XEM. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt XEM gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.