qtum-cryptocurrency-logo-background-crypto-allesovercrypto

Qtum - Mix tussen Bitcoin en Ethereum

In China is het de trend om nieuwe businessmodellen op blockchaintechnologie te maken. China heeft een centrale autoriteit en dankzij de blockchain is het mogelijk om transacties te doen zonder tussenkomst van een derde partij. Sinds kort juicht de Chinese regering de ontwikkeling toe en heeft het zelfs het plan om de komende jaren deze ontwikkeling flink te stimuleren. China is ook het eerste land dat een nationale cryptocurrency gaat uitbrengen en gaat testen. Qtum (Quantum) is een van de voor China ontwikkelde cryptocurrency's en wordt gezien als een met een ontzettend grote potentie.

Wat is Qtum?

Met de komst van Qtum is er een platform gecreëerd waar bedrijven hun business op kunnen bouwen. Het in Shanghai gelegen blockchainbedrijf heeft naast het platform ook zijn eigen cryptocurrency onder dezelfde naam uitgebracht. Op de blockchain kunnen smart contracts met een proof-of-stake (PoS) consensus mechanism uitgevoerd worden. Het heet dan ook een PoS smart contract platform. Het voordeel van Qtum is dat het gebruikmaakt van de core technology van zowel Bitcoin als Ethereum. De combinatie van Bitcoin UTXO met smart contracts van Ethereum en een Proof-of-Stake protocol maakt het een platform met grote potentie en oneindig veel mogelijkheden. De UTXO zorgt voor een goede betrouwbaarheid en de smart contracts zorgen voor veel verschillende mogelijkheden. 

Het is niet zo dat Qtum werkt op de blockchain van Bitcoin of Ethereum. Ze hebben het beste van twee werelden samengevoegd en hiermee een eigen blockchain gecreëerd, de Quantum blockchain. Deze blockchain werkt volgens de security van Bitcoin en de PoS van Ethereum. Door combinaties te gebruiken van bestaande technologieën wordt Qtum ook weleens een hybride blockchain genoemd.

Wat kunnen we ermee?

Het ontwerp van Qtum representeert stabiliteit, modulariteit en interoperabiliteit waardoor het juiste fundament wordt gelegd voor het bouwen van trusted decentralized applications (DAPP), geschikt voor business gerelateerd gebruik. Qtum's hybride natuur in combinatie met een Proof of Stake (PoS) consensusprotocol maakt het mogelijk dat applicaties compatibel zijn met andere belangrijke blockchain ecosystemen, naast het feit dat het natuurlijk compatibel is met mobiele apparaten en IoT-toestellen.
Op dit moment zijn er al zes gedecentraliseerde applicaties gebouwd voor de Qtum blockchain. Een daarvan is een peer-to-peer mobile streaming platform. Deze applicaties zijn te vinden in de nieuwe store die Qtum heeft ontwikkeld op zijn blockchain. Hier kunnen, net als bij de Apple store, games en andere applicaties gedownload worden. Uiteindelijk wordt het ook mogelijk om zelf applicaties te ontwikkelen en deze in de store te zetten. 
Een voorbeeld van twee applicaties die goed met elkaar werken zijn de mobile wallet en Imessage. Het is een manier om gemakkelijk een betaling uit te voeren. Vanuit de contactenlijst op de telefoon kan er een persoon geselecteerd worden. In de chat met deze persoon kan de Qtum-extentie worden geopend en een bericht worden gestuurd om een x bedrag over te maken. De ontvanger kan dit bericht accepteren in de chat en zal het bedrag ontvangen in zijn of haar wallet.
In deze video is te zien hoe dit binnen een minuut gedaan kan zijn:Op dit moment zijn de applicaties gericht op de Chinese markt en het zal uiteindelijk ook toegankelijk worden voor het wereldwijde publiek. 

Wat is het doel van Qtum?

De initiatiefnemers hebben als doel om de eerste Value Transfer Protocol (VTP) uit te brengen. Dit protocol zal de dagelijkse business stroomlijnen en het mogelijk maken dat blockchain sneller wordt toegepast in de dagelijkse bedrijfsvoering. Ze willen dat bedrijven de blockchain intensief gaan gebruiken zodat de bedrijfsvoering vele malen efficiënter kan worden. Met name gestandaardiseerde taken moeten uit handen van de mens genomen worden door de technologie. Niet met de reden om mensen werkloos te maken, maar om juist het menselijke kapitaal beter te kunnen gebruiken door minder tijd te spenderen aan taken die geautomatiseerd kunnen worden.

Hoe pakken ze dit aan?

Qtum maakt de verbinding tussen zowel Bitcoin en Ethereum als tussen de blockchainwereld en de echte wereld. Om dit te kunnen doen moet er veel kennis zijn van de vier verschillende groepen.
Het team van Quantum bestaat onder andere uit mensen van de Bitcoincommunity en van de Ethereumcommunity. Daarnaast spreken ze uitvoerig met grote bedrijven als Alibaba en Nasdaq om de behoeftes van het bedrijfsleven in kaart te brengen. 
We zullen de komende tijd zien dat er bedrijven zijn die hun ideëen op de Quantumblockchain gaan bouwen. De eerste is al een feit en heet Energo. Zij hebben hun ICO op de blockchain reeds gelanceerd. 

Waarom gebruikt Qtum Proof-of-Stake?

Jordan Earls, een van de developers van Qtum, heeft zelf een nieuw proof-of-work algoritme ontwikkeld. Bij de vormgeving van Qtum heeft het team gediscussieerd over of ze wel of niet dit algoritme gaan gebruiken. Ze hebben hiervoor met veel verschillende bedrijven gesproken om aan te horen wat zij belangrijk vinden. Hieruit kwam naar voren dat de mening overheerst dat blockchaintechnology efficient moet werken en Proof-of-Work daardoor geen optie is. Het is namelijk zo dat gebruikers vanuit de industrie niet veel tijd en geld willen steken in het leren van minen. Na vele gesprekken gevoerd te hebben met bedrijven van verschillende branches werd het duidelijk dat het proof-of-stake consensus model de beste optie zou zijn. Met een proof-of-stake is de kans op een goede adoptie van Qtum groter aangezien mensen niet alleen de coins op exchanges houden, maar deze ook actief zullen inzetten om meer coins te kunnen verkrijgen. Daarnaast hoeven er veel minder energiekosten gemaakt te worden.
Qtum maakt dus gebruik van het PoS consensus algoritme doordat het efficient is en de kans op adoptie groter is. 

Hoe koop ik Qtum?

Qtum kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van QTUM.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek QTUM op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in QTUM. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt QTUM gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Ontmoet Quantum!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.