My Neighbor Alice logo

My Neighbor Alice, wat is het? - Complete uitleg voor beginners

‘Alice, Alice, who the f*ck is Alice’ is een bekend liedje, dat het maar al te goed doet op een avondje doorzakken, maar My Neighbor Alice is toch net wat anders. Ik kan je al wel vertellen dat het een coin is, maar wat kun je ermee doen en is het de moeite waard? 

Image Header: My Neighbor Alice

In deze video kun je alvast een teaser bekijken en zien waar het bij My Neighbor Alice over gaat.

Bekijk snel

Wat is My Neighbor Alice?

My Neighbor Alice is een multiplayer spel, waarin je eigenlijk een eigen samenleving opbouwt. Je gaat bouwen door virtuele eilanden aan te kopen, bepaalde bezittingen te verwerven en nieuwe vrienden te maken. Het spel is gebaseerd op blockchain-technologie, dus uiteraard kom je ook spelelementen tegen die je helpen om je spelervaring te monetizen. Dit is geen vereiste, dus als je lekker laagdrempelig wilt gamen in een happy environment, dan is dat ook helemaal prima.

De ervaren gamer zal af en toe herkenning zien, want het spel heeft zeker overeenkomsten met spellen als Farmville en Animal Crossing. Laagdrempelig, kleurrijk en enthousiasmerend. Geniet je van een eenvoudig potje gamen, dan is dit een aanrader voor jou, maar ben je op zoek naar meer? Wil je NFT’s verzamelen en in de wereld van gamified finance duiken? Ook dan is dit hét spel voor jou! 

Image
My Neighbor Alice game
Myneighboralice.com

Is My Neighbor Alice geschikt voor beginners?

Het instapniveau is erg laag, want je begint gewoon met het spelen van een vrolijk spel. Je hebt geen wallet, kennis van crypto of blockchain skills nodig om te starten. Gaandeweg kun je ervoor kiezen om het spel uit te breiden en doen zich verschillende mogelijkheden voor om je game-ervaring te upgraden. Dit noemen we de zogenaamde in-game features.

Het spel is gebaseerd op blockchain-technologie, waardoor je kunt investeren en passief inkomen te verdienen. Let op: dit is natuurlijk geen garantie, want je moet wel weten waar je mee bezig bent, financewise. Ben je bereid om enig risico te lopen en vind je crypto interessant, dan is My Neighbor Alice absoluut een manier om in te stappen, want dit spel introduceert de cryptowereld moeiteloos aan miljoenen gebruikers wereldwijd.

Je kunt het spel spelen via de eigen website, maar vanaf 2021 ook via Steam. Het spel doorloopt alle stappen van hun groeistrategie en hoopt vanaf 2022 overal voor iedereen beschikbaar te zijn. 

Welke in-game features kun je monetizen?

Spelers van het spel hebben verschillende manieren om level-up te gaan in de game, door een bezoek te brengen aan de in-game NFT marketplace. Hier kunnen ze huizen, eilanden, plantjes, dieren etc kopen, verkopen en ruilen. Het spel vermeldt zelf op de site al enkele opties om je game-experience uit te breiden, zoals:

 • Investeren in stukken land; virtuele eilanden. Dit is een belangrijk deel van het spel om de infrastructuur op te bouwen. Grond is uiteraard schaars en de beschikbare stukken land zijn beschikbaar in de vorm van NFT-tokens. Je kunt virtuele percelen aankopen door ALICE te investeren of door te ruilen. Heb je een stuk land weten te bemachtigen? Dan kun je dit ook verhuren aan andere spelers, zodat je een passief inkomen opbouwt;
 • Het personaliseren van je avatar door cosmetic items te kopen. Na het aanmaken van je account kies je een avatar die bij jou past, maar naarmate je investeert in NFT’s kun je jouw avatar upgraden;
 • Je verbeelding is de enige limiet in de wereld van in-game middelen. Koop middelen om je positie in het spel te versterken. Denk aan oogstmachines, groenten, dieren en huizen.

Ben je eigenaar van een stuk grond en ben je een goede, betrouwbare landowner? Dan zul je hiervoor beloond worden en zelfs deel uitmaken van de gemeenschapsraad. Samen met je online vrienden is het goed mogelijk om te genieten van de spelervaring én een concurrerende factor toe te voegen. 

Governance Token de basis van My Neighbor Alice

Misschien dacht je dat je het tot nu toe aardig in de smiezen had, maar zit je na deze tussenkop ineens met denkrimpels naar je scherm te staren. No worries, ik zal je alles uitleggen. My Neighbor Alice is een tokenized governance systeem en dat betekent dat het beheerd wordt door de spelers van het spel. Als je ALICE-tokenhouder bent dan beslis je dus mee over de toekomst van het spel. Je hebt wat in te brengen over bepaalde voorstellen, verzoeken of juist over de raad van het systeem zelf. 

Een token heeft geen eigen blockchain, maar draait op blockchain van andere aanbieders. Een voorbeeld van een token is de ERC-20 van Ethereum (ETC). My Neighbor Alice geeft op de website aan dat zij de volgende functies toekennen aan de token:

 • ALICE wordt gebruikt om game-items te kopen;
 • Je kunt er beloningen mee verdienen;
 • Door met ALICE deel te nemen aan spelelementen, zoals competities, leer je meer over het spel en de technologie;
 • Door tokenhouder te worden heb je wat in de pap te brokkelen en kun je besluiten nemen over de groei van het multiplayer spel.

Zo’n platform waarbij de controle ligt bij de spelers die tokens houden noemen we een gedecentraliseerde autonome organisatie, ook wel: DAO. Het is eigenlijk een innovatieve bedrijfscultuur, waarbij het management niet te beslissingen neemt, maar de leden. In de video hieronder zie je meer over dit gecentraliseerde bestuursmodel

Binance Launchpool & Binance Smart Chain (BSC) 

In maart 2021 maakte My Neighbor Alice haar debuut in de Binance Research rapporten. Er wordt een overzicht getoond van de spelgegevens, de tokenomics en de releasedata. Bij de supported pools zie je staan welke tokens kunnen worden ingezet om jezelf te belonen met ALICE-tokens. Dit waren destijds de volgende tokens:

 • Binance Coin (BNB)
 • Binance USD (BUSD)
 • Chromia (CHR)

Dankzij Launchpool zet jij jouw tokens in om gratis nieuwe tokens te verdienen; dit noemen we ook wel farming. De ALICE-tokens zet je dus niet alleen in om bestuursrechten te verkrijgen, maar ook om beloningen te verdienen. Je krijgt de kans om exclusieve game-opties te ontgrendelen en kunt digitale activa verdienen. Doordat de ALICE-token wordt weergeven als smart contract ERC-20 en BEP-20 is er een wereld aan mogelijkheden beschikbaar. 

Image
Bron: Binance.com
Bron: Binance.com

Hoe werkt My Neighbor Alice?

Ben je into Farmville dan ga je dit spel ook interessant vinden. Het is een omgeving, waarin je eigen land kunt opbouwen en kunt genieten van een indrukwekkende spelervaring met andere gebruikers. Hierboven heb ik al enigszins uitgelicht dat de basis van dit spel bestaat uit ALICE-tokens en NFT’s, maar wat je nog niet wist is dat je deze kunt uitwisselen met andere gebruikers. 

Op de website van het platform zelf wordt exact uitgelegd van welke facetten van gamified finance ze gebruikmaken:

 1. Staking yield
 2. NFT-onderpand
 3. NFT-verhuur

Staking yield

Er worden behoorlijk wat tokens toegewezen in de vorm van inzetbeloningen. Hierdoor stimuleren ze spelers om hun tokens te behouden en later, wanneer het spel doorontwikkelt, slim in te zetten. 

NFT-onderpand
Koop je als speler non-fungible token, dan wordt een percentage van de aankoopprijs ondergebracht op een speciale onderpandrekening. Hierdoor kun je later de NFT vernietigen, door deze terug te verkopen aan het platform. Dit gebeurt voor de prijs die evenredig is aan het vergrendelde onderpand of een percentage hiervan. In het Engels noemen we dit ook wel cNFT’s, wat staat voor collateral non-funigble token, want het biedt je als koper extra zekerheid. 

NFT-verhuur

Je kunt NFT’s inclusief land aan andere spelers verhuren, waardoor je passief inkomen kunt verdienen. De lener kan het object niet doorverkopen of vernietigen, dankzij de smart contracts. Na afloop van de huurperiode krijg je gewoon jouw eigendom weer terug! Waarom zou je dit doen, vraag jij je misschien af? Nou, stel je voor dat je lekker aan het gamen bent en je hebt bepaalde dure in-game options nodig om level-up te gaan. Je hebt bijvoorbeeld een tractor nodig om te oogsten. Dan kun je door je NFT’s te verhuren de winstgevendheid vergroten, waardoor je taken kunt voltooien. 

Wat is een goede wallet voor ALICE?

Er komen in totaal ruim 100 miljoen ALICE-tokens, waarvan er op het moment van schrijven (juni 2021) al 21.000,00 in omloop zijn. In onderstaande afbeelding kun je goed zien hoe de toewijzing van de tokens verloopt.

Image
Bron: https://www.myneighboralice.com/token
Bron: https://www.myneighboralice.com/token

 

Je hebt voor deze tokens dus niet absoluut een wallet nodig, maar als je wilt gaan kopen dan heb je er uiteraard wel één nodig. Je koopt ALICE bijvoorbeeld op Binance, maar je kunt ook kopen op UniSwap of PancakeSwap. In dat laatste geval maak je gebruik van een MetaMask of Trust wallet, maar dan heb je wel wat ervaring nodig. 

Roadmap van het spel

De roadmap is natuurlijk volledig in ontwikkeling. Volgens de eerste doelstellingen zou het complete spel in 2021 worden gelanceerd, maar inmiddels is dit bijgesteld naar 2022, zoals hieronder valt te zien in de roadmap.

Het team werkt hard aan de ontwikkeling en je kunt kennismaken met de teamleden op hun eigen website. Alle leden hebben een indrukwekkend track record op het gebied van blockchain en development. Enkele bekende namen zijn Anna Norrevik, Oliwer Svensson en Lenny Pettersson, maar laat je vooral inspireren door de grondleggers. 

Wil je op de hoogte blijven van de groei van My Neighbor Alice dan kun je hun volgende op de volgende social media kanalen:

Image
De roadmap van My Neighbor Alice
MyneighborAlice.com

Hoe koop ik My Neighbor Alice?

My Neighbor Alice kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van ALICE.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek My Neighbor Alice op aan de hand van z'n ticker ALICE
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/ALICE. Door die aan te klikken, kan je My Neighbor Alice kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Laatste nieuws omtrent My Neighbor Alice

In juni 2021 werd er op Medium.com bekendgemaakt dat het platform gaat samenwerken met The Sandbox. Dit is een virtuele wereld, die gebaseerd is op Ethereum-Blockchain ERC-20. Er wordt een Alice Neighborhood look en feel toegevoegd aan de Metaverse, zodat spelers hun speelveld kunnen uitbreiden. 

“De Metaverse is een collectieve virtuele ruimte, die samenkomt door overeenstemming van virtueel verbeterde fysieke realiteit en fysieke virtuele ruimte, inclusief de som van alle virtuele werelden, augmented reality en internet”, aldus Wikipedia.

Het leuke is dat er drie karakters zijn die zullen bestaan in de gehele Metaverse. Deze karakters vind je in de vorm van schaarse NFT’s, die willekeurig worden gedistribueerd op Alice en The Sandbox:

 • 200 Alice (Legendary)
 • 400 Beekeeper Hae-Won (Epic)
 • 600 The Frog (Rare)
Image
Metaverse partnership The Sandbox en ALICE
Bron: medium.com

 

Op het moment van schrijven (12 juni 2021) is de volledige marktwaarde € 87.341.215 met een handelsvolume van € 52.983.573. Koop je op deze datum deze coin, dan kan dat vanaf € 4,98. Let op: deze waarde fluctueert per minuut, net als alle andere cryptovaluta.

Conclusie

My Neighbor Alice is gebaseerd op blockchain en daarin niet uniek. Wel zijn ze vooruitstrevend en innovatief, onder andere doordat ze gebruik maken van het gedecentraliseerde bestuursmodel. In een wereld waarin alles bestaat uit hiërarchie, is het verfrissend om te zien dat er ook eens wordt gekozen voor een compleet andere benadering. Daarbij `zijn de graphics aanmoedigend, waardoor het naast een investeringsoptie ook prettig om te spelen is. Geen lastige technische game-opties en vrij toegankelijk via Steam, dus wat mij betreft een heel fijn platform om je in te verdiepen. 

Houd vooral de ontwikkelingen in de gaten en blijf op de hoogte van de releases. Nu alle lichten op groen lijken te staan is het voor miljoenen spelers wereldwijd een manier om te spelen, zonder kennis van crypto of blockchain. Geen verplichtingen, geen beperkingen; gewoon lekker spelen op eigen wijze en op eigen tempo. Wil je wel gaan investeren of passief inkomen opbouwen? Doe altijd je eigen onderzoek, voordat je gaat investeren, want het is en blijft een risico. 

Onze AllesOverCrypto Facebookgroep telt inmiddels al meer dan 81.000 leden waar we dagelijks nieuwe inzichten krijgen in de ontwikkelingen over de wereld van crypto. Heb je vragen over My Neighbour Alice of wil je meer informatie over andere onderwerpen? Vraag het in onze Facebook community en krijg antwoord op al je vragen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.