Matrix AI Network

Matrix AI Network - Het slimste blockchainplatform

Matrix AI Network (MAN) is een van de meest ambitieuze crypto-projecten van dit moment. Ze beweren de miljoen (!) transacties per seconde te kunnen halen en het platform ontwikkelt zichzelf door middel van Artificial Intelligence. Bovendien heeft Matrix AI Network een partnership gesloten met het grootste project dat momenteel op deze aarde gaande is. Daarnaast bestaat het team uit AI-experts die zelfs de AI-teams van Facebook, Amazon en Google hebben verslagen. Kortom, het is snel tijd om dit project beter te leren kennen. Lees hier hoe je Matrix AI Network kan kopen en een uitgebreide uitleg waarom wij zo onder de indruk zijn ervan.

Bekijk snel

Wat is Matrix AI Network (MAN)?

Het team achter Matrix AI Network presenteert de nieuwe cryptocurrency als een intelligente blockchain 3.0 platform. Zoals de naam al suggereert, is de belangrijkste feature van het platform dat het blockchain combineert met Artificial Intelligence. Hiermee willen ze er onder andere voor zorgen dat het gemakkelijker wordt om smart contracts te beveiligen. Dit is echter lang niet het enige probleem dat ze proberen op te lossen.

Het project en de ambities van van Matrix AI Network zijn enorm. Er zijn vijf belangrijke punten waarin het zich wil onderscheiden / onderscheidt van haar concurrenten.

 1. Supersnel en schaalbaar - 1 miljoen (!) transacties per seconde.
 2. Automatisch geüpdatete veiligheid door middel van AI.
 3. Smart contracts waar geen code voor nodig is.
 4. Volledige interoperabiliteit.
 5. Zeer sterke partnerships.

Hieronder zie je een schema waarin deze vijf pijlers worden benoemd, opgesplitst in kleinere doelen.

Image
Matrix AI Network schema van de 5 belangrijkste pijlers

Supersnel en schaalbaar

Van 7 transacties per seconde (Bitcoin) naar 1.000.000 transacties per seconde. Dat is nogal een verschil. Vooral als je kijkt naar VISA die 'maar' 24.000 transacties per seconde aankan. In feite is Matrix in potentie dus even snel als 24 VISA-netwerken. Dat is op zijn zachtst gezegd zéér indrukwekkend. Maar hoe doen ze dit?

Hybride consensus algoritme

In plaats van alleen gebruik te maken van het alleen consensus algoritme PoS of alleen van PoW, probeert Matrix allebei deze vormen te combineren in hun Proof-of-Stake/Proof-of-Work hybride machine. Hierbij wordt PoS gebruikt om willekeurig een afgevaardigde 'node' te selecteren. Dit houdt in dat hoe meer MAN-tokens je als node bezit, hoe groter de kans is dat je als afgevaardigde wordt geselecteerd. Vervolgens kunnen deze nodes met behulp van Proof-of-Work MAN-tokens minen. 

Mede hierdoor heeft het team al 50.000 transacties per seconde weten te bereiken op hun testnet. Dit maakt het de snelste blockchain van dit moment. Helaas is hier echter nog geen bewijs van, dus we moeten ze op hun woord geloven. Het uiteindelijke doel is om de 1 miljoen transacties te gaan halen. Hoe ze dit precies doen is een zeer lastig technisch verhaal en als je daar meer over wilt weten, kan je hun technische whitepaper lezen. In het plaatje hieronder kan je een voorbeeld zien hoe het hybride consensus algoritme eruit ziet.

Image
Matrix AI Network - Voorbeeld hybride consensus

Veiligheid op basis van AI

De grote specialiteit van Matrix AI Network is de Artificial Intelligence achter het project. De allerbelangrijkste functie van deze AI is dat dit ervoor zorgt dat het netwerk veilig blijft. Zoals ze bij Matrix zelf zeggen "De blockchain is het meest veilige wat je kan bedenken, het zijn de smart contracts die niet altijd veilig zijn." Dit komt vooral doordat programmeurs soms een fout maken (zijn net mensen). Op het platform van Matrix AI Network hebben ze nu features gebouwd waardoor AI automatisch eventuele errors opspoort in de code. Het mooie hieraan is dat AI er ook nog voor zorgt dat het platform zelf-lerend is. Dit betekent dat hoe meer fouten gevonden worden, hoe meer de 'machine' leert. Dit leidt ertoe dat er in de toekomst überhaupt niet meer van dit soort fouten gemaakt kunnen worden.

Daarnaast heeft de AI als functie om het platform te blijven verbeteren. Sommige projecten noemen zichzelf 'zelf-evoluerend', maar hiermee doelen ze erop dat de gemeenschap gemotiveerd wordt om het project te verbeteren. Bij Matrix AI Network zorgt de Artificial Intelligence ervoor dat het platform daadwerkelijk zichzelf verbetert of op zijn minst met goede suggesties komt om zichzelf te verbeteren. Het algoritme is continu op zoek naar manieren om de cryptomunt te upgraden. Bovendien heeft het team bewezen dat het met hun kennis in Artificial Intelligence wel goed zit. Ze hebben AI-competities gewonnen van spelers als Google, Amazon en Facebook. Hierdoor worden ze momenteel wereldwijd gerankt als #1 als het gaat om AI.

Smart contracts zonder code

Deze feature van Matrix AI Network is er ook eentje die de cryptowereld flink kan opschudden. Het idee is dat de Artificial Intelligence ervoor moet zorgen dat jij en ik een smart contract kunnen schrijven door gewoon te typen wat erin moet staan. Bijvoorbeeld: "Bob krijgt 5 euro van Alice als Ajax wint en Alice krijgt 5 euro van Bob als Feyenoord wint. Bij een gelijkspel krijgen ze beiden niets." en je hebt je smart contract!

Bovendien zitten er in het team een paar experts op het gebied van AI en spraak. Dit betekent dat we deze zin dus ook kunnen inspreken om er een contract van te maken. 

Volledige interoperabiliteit

Net als platformen als Wanchain en Ark, is Matrix bezig om zoveel mogelijk blockchains te kunnen laten communiceren met hun eigen chain. Hiervoor hebben ze al verschillende partnership afgesloten, maar hier lees je later meer onder het kopje "partners".

Naast interoperabiliteit met andere blockchains, willen ze ervoor zorgen dat publieke en privé blockchains met elkaar kunnen communiceren. Voor veel bedrijven is het een absolute no-go om informatie op de blockchain te zetten als dit betekent dat anderen het ook kunnen inzien. Privé chains zijn dus een belangrijke feature, maar momenteel kunnen privé en publieke chains nog niet met elkaar communiceren. Verschillende projecten, zoals Enigma, zijn er al mee bezig om hier een oplossing voor te bouwen, maar Matrix laat ook dit gebied niet ongemoeid. 

Partnerships

Over de partnerships kan je meer lezen verderop in het artikel onder "Team, adviseurs en partners". Om alvast een kleine cliff-hanger te geven, Matrix AI Network heeft de grootste partner binnen cryptowereld aan zich weten te binden.

Mocht je nog een duidelijk overzicht willen binnen 8 minuten van wat Matrix allemaal inhoudt, dan kan je ook onderstaand filmpje bekijken.

De Token van Matrix AI Network: MAN

Momenteel is de token van Matrix AI Network nog een ERC20-token, maar uiteindelijk zullen ze hun eigen blockchain lanceren. De token gaat door het leven onder de ticker MAN.

Zoals elk economisch instrument wordt de waarde ervan voornamelijk door vraag en aanbod bepaald. Hoe groter het Matrix AI Network wordt, hoe meer vraag er naar MAN zal zijn. Zoals ze zelf in hun whitepaper zeggen, zijn er twee belangrijke groepen die MAN tokens nodig hebben.

1. Computer faciliteiten

In het hart van Matrix ligt de infrastructuur voor het leveren van AI services, smart contractuitvoering, et cetera. Hiermee kan MAN verdiend worden, maar de mensen die hier gebruik van willen maken, dienen ook te betalen met MAN.

2. Applicaties

Er kunnen verschillende applicaties op het platform gebouwd worden. Van high-end AI applicaties tot alledaagse taken. Hoe meer er van deze applicaties zijn en hoe groter de vraag ernaar zal zijn, hoe meer vraag er naar MAN zal zijn.

ICO en Tokenverspreiding

De ICO van MAN vond plaats op 16 januari 2018. Hierbij hadden ze een hard cap van 12,6 miljoen dollar en deze is ook behaald. Hierbij zijn 80 miljoen van de 250 miljoen tokens verkocht (32%). De prijs voor één MAN-token bedroeg 36 dollar cent.

Kenmerken
Token symbool MAN
Totaal aantal tokens 250 miljoen
Aantal tokens in omloop 150 miljoen (60%)
Prijs tijdens ICO $0,36
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $12,6 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $12,6 miljoen

Geschikte wallet voor MAN

MAN kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen

Team, adviseurs en partners

Een project met zúlke ambitieuze plannen klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het kan niet anders dan dat hier een ijzersterk team achter zit die zulke doelen aan zichzelf durft te stellen. Gelukkig stelt Matrix AI Network hier zeker niet in teleur. Het is een van de sterkste teams die wij zijn tegen gekomen in de cryptowereld en met name op het gebied van AI is er wereldwijd geen enkel team sterker.

Zoals eerder vermeld, heeft het team, dat gevestigd is in China, AI-competities gehouden tegen bedrijven als Google, Facebook en Amazon en deze stuk voor stuk gewonnen. In juni 2018 bestond het team al uit 60 personen. Hier zitten op zijn minst 25 developers tussen die ervaring hebben bij bedrijven als Alibaba, Microsoft, Facebook en Huawei.

De belangrijkste naam is die van Chief AI Scientist Steve Deng. Deng heeft een schat aan ervaring als het gaat om machine learning, computer architecture en data analytics. Daarbij heeft hij een boek geschreven over Artificial Intelligence waar vanuit op veel universiteiten lesgegeven wordt. Daarnaast is hij de schrijver van ruim 50 wetenschappelijke papers. In het schema hieronder vind je de drie belangrijkste namen met hun ervaring.

Naam Functie Ervaring
Steve Deng Chief AI Scientist
 • Professor op School of Software, Tsinghua University.
 • Is Vice Principle Architect van China Railway geweest.
 • Schrijver van Structural IC Design en High Level Synthesis.
 • Verschillende prijzen gewonnen (PASCAL, VOC en COCO, Tsinghua Key Talent Award, etc.)
 • Co-auteur van ruim 50 wetenschappelijke papers.
Bill Li Chief Network Architect
 • Een van de grootste bijdragers aan het 4G, 4,6G(NB-IoT) en 5G netwerken van China.
 • Was chief architect van China's eerste WiFi ontvanger.
 • Leidde het design van het communicatiesysteem van China's eerste vliegdekschip.
 • Schrijver van het boek Communcation IC Design die op verschillende universiteiten wordt gebruikt.
Owen Tao CEO
 • Bij verschillende high-tech startups CEO geweest.
 • Was supervisor van de ontwikkeling van de 3D VR gemeenschap in China.
 • Leidde de ontwikkeling van China's eerste grensoverschrijdende e-commerce platform die ruim 20 miljoen gebruikers trok over de gehele wereld.

Als je het team wat beter wilt leren kennen, kan je het filmpje hieronder bekijken. Ze praten Engels met een sterk accent dus het kan zijn dat je even extra goed moet opletten.

Adviseurs

Met zo'n team zou je denken dat adviseurs niet per se nodig zijn, maar van de adviseurs van Matrix AI Network kan iedereen wat leren. 

Dr. Donglin Wang

Dr. Wang is directeur bij het National ASIC Design Center. Daarbij was hij van 2009 tot 2015 de President van het Institute of Automation. Ook heeft hij verschillende prijzen gewonnen zoals twee Second Class National Science and Technology Progress Awards en de prijs First Class Defense Science en Technology Progress. 

Tony Surtees

Surtees is de CEO en founder van het contentmanagement platform Hyperlocalizer. Hij mag Matrix AI Network vooral helpen met zijn connecties in de Verenigde Staten.

Junling Niu

Junling is partner, board member en Investement Committee Member bij Hua Capital en de CEO van Hua Digital. Hij is al vroeg begonnen met investeren in blockchainprojecten en heeft onder andere Bitmain, Elastos en Bitcoin Cash een kapitaalinjectie gegeven.

Partners

De belangrijkste partnerships die Matrix sluit, zijn die met de regering. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze partner zijn van het allergrootste project dat de mensheid ooit gekend heeft, maar daarover volgt hieronder meer. Dankzij hun sterke banden met de regering hebben ze ook een partnership met het Chinese ministerie van Gezondheid. Daaruit zijn weer allerlei andere partnerships met ziekenhuizen voortgevloeid, waaronder met het Beijing Cancer Hospital. Hiervoor gaan ze een applicatie ontwikkelen die kanker in een vroeg stadium kan ontdekken. 

Daarnaast hebben ze een strategisch partnership gesloten met Huobi Group. Dit kan je ook wel zien als de Binance van China. Gek genoeg is de munt nog niet te vinden op de exchange, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.

Ook hebben ze de "Global Blockchain Game Alliance" gelanceerd. Hier zijn verschillende game- en cryptobedrijven aan gekoppeld, zoals Achain, Qtum, Trustnote, ForGame, GMGX en includingBit.game. Het grootste partnership moet echter nog komen.

Een partner ter waarde van 1 miljard (!) dollar

De meest indrukwekkende samenwerking van Matrix AI Network is hun partnership met de One Belt One Road project. Dit is het grootste project dat ooit door de mensheid is opgezet waarvoor 1 miljard (!) dollar is gereserveerd. De Chinese regering is van plan zowel een enorme mariene weg als gewone weg aan te leggen die reikt van China tot en met Europa. 

Dit enorme project moet ervoor gaan zorgen dat er meer connectiviteit is tussen China en Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. China is al hard op weg om de grootste economie van de wereld te worden, maar dit project moet voor een extra boost zorgen.

Niemand minder dan de Senior Vice President van Matrix AI Network is aangewezen om de leiding te nemen over de blockchain en AI initiatieven voor dit project. Het team van Matrix heeft daarbij al verschillende contracten gesloten met het One Belt, One Road project. Helaas zijn deze vertrouwelijk zolang het mainnet nog niet is uitgekomen. Uiteindelijk kan dit partnership ervoor zorgen dat de vraag naar MAN skyrocket.

Image
China One Belt One Road

Roadmap

De roadmap van Matrix AI Network is mooi verdeeld in verschillende "ages" ofwel tijdsperken. Op deze manier is het meteen duidelijk waar ze die periode de focus op leggen. Wat jammer is, is dat er geen datum gegeven is voor de lancering van het mainnet. Wel geven ze op hun Facebook aan dat in september 2018 een deel opgezet wordt en de definitieve lancering rond de lente van 2019 zal zijn. Nog even geduld dus.

 •  

  Age of Genesis

  September 2018

  Focus op:

  • Voorbereiding
  • Infrastructuur
  • Privé chain transacties
  • Interchain transacties
 •  

  Age of Speed

   December 2018

  Focus op:

  • Light Speed Network
  • AI-geïntegreerd PoS+PoW consensus
  • Willekeurige generatie van delegated nodes
  • Evolutionaire parameter optimalisatie
 •  

  Age of Civilization

  April 2019

  Focus op:

  • AI-beveiligd Intelligent Contracts
  • Formal Verification
  • Op AI gebaseerde proactieve beveiliging
  • Door AI gecreëerde autonome constitutie
 •  

  Age of Wonder

   Januari 2010

  Focus op:

  • Mining en applicaties
  • Mining IC's
  • Computing / mining facitiliteiten
  • Big Data applicaties

Populariteit

Het lijkt erop dat Matrix nog aardig onder de radar opereert. Ze hebben op alle kanalen nog niet heel veel volgers. Opvallend is dat ze wel relatief veel lezers op Reddit hebben.

Populariteit Matrix AI Network (augustus 2018)
Twitter 19k volgers
Telegram 27k (Engels) / 4,5k (Chinees) volgers
Facebook 4k volgers
Reddit 5,5k lezers

Kritiek

 • Een van de grootste punten van kritiek die we kunnen geven is dat we helaas nog weinig bewijs hebben mogen zien van de beweerde transactiesnelheden. Zulke grote beweringen als twee keer zoveel transacties per seconde voor elkaar te krijgen dan VISA, dien je op zijn minst te ondersteunen met bewijs. Helaas heeft Matrix AI Network dit nog niet gedaan, waardoor wij Zilliqa nog steeds als de snelste blockchain zien van dit moment.
 • Een ander punt van kritiek is dat de beloftes extreem ambitieus zijn. Vaak als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook. Daarbij is het meestal zo dat de projecten die zich focussen op één ding en dit zo goed mogelijk doen, succesvoller zijn dan de projecten die alle problemen tegelijk aan proberen te pakken. 
 • Laatste punt wat minder is, is dat het nog erg lang kan duren voordat het mainnet gelanceerd wordt. Dit duurt op het moment van schrijven bijna een jaar en dit is erg lang in de wereld van crypto. Er kan dan al inwijs veel gebeurd zijn, waardoor het hele crypto-landschap veranderd is.

Conclusie

Er zijn weinig projecten waarvan wij meer onder de indruk zijn dan van Matrix AI Network. Het idee is enorm ambitieus en als ze het waar kunnen maken om een miljoen transacties per seconde te verwerken, dan verbrijzelt dit project haar concurrentie. We zijn hier echter wel wat skeptisch over, omdat dit soort beloftes door andere cryptoprojecten vaak uiteindelijk niet worden nagekomen.

Toch hebben we hier bij Matrix AI Network een stuk meer vertrouwen in, omdat er een team achter staat waar je u tegen zegt. Ze hebben niet alleen zeer veel ervaring in AI, maar ook een ver boven gemiddeld IQ. Bovendien hebben ze veel connecties waardoor ze ijzersterke partnerships hebben kunnen afsluiten. Als je het 1-miljard-dollar project van China als partner weet te te strikken, dan spreekt dat van zeer veel vertrouwen. Kortom, wij houden dit project in de gaten!

Hoe koop ik Matrix AI Network?

Matrix AI Network kopen op Kucoin is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van MAN.

 1. Meld je hier gratis aan bij Kucoin
 2. Druk bovenaan op Assets
 3. Druk op Deposit bij USDT
 4. Stel je Google Authenticator in (heel simpel)
 5. Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze.
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 8. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 9. Koop Tether (USDT) en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 10. Wacht totdat de USDT op Kucoin staat
 11. Ga op KuCoin naar Exchange en klik MAN aan
 12. Koop de gewenste hoeveelheid Matrix AI Network aan.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.
Profile picture for user kevin

"Laatste punt wat minder is, is dat het nog erg lang kan duren voordat het mainnet gelanceerd wordt. Dit duurt op het moment van schrijven bijna een jaar en dit is erg lang in de wereld van crypto. Er kan dan al inwijs veel gebeurd zijn, waardoor het hele crypto-landschap veranderd is."

wou ff melden dat het mainnet verschoven is naar december 2018
en het testnet september 2018

voor de rest top artikel over een mooie diamant ;)