Loopring LRC coin crypto protocol zorgt ervoor dat we straks alle coins vanaf onze wallet kunnen verhandelen

Loopring (LRC) - een nieuw handelsparadigma

Loopring (LRC) heeft vorig jaar 45 miljoen opgehaald met hun ICO en met dit bedrag willen ze de manier waarop crypto-exchanges werken compleet veranderen. Als het aan Loopring ligt hoeven cryptocurrency-verzamelaars niet meer naar allerlei verschillende handelsplatformen om hun favoriete cryptocurrency's te kopen. Ook "Arbitrage trading" en liquiditeitsverschillen zullen verleden tijd zijn wanneer Loopring zijn doelstellingen weet te realiseren. Hoe ze dit doen en wat voor revolutie dit teweeg kan brengen in de cryptowereld lees je in deze uitleg over Loopring (LRC). 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel:

Wat is Loopring (LRC)?

Om een goed beeld te krijgen in hoeverre Loopring (LRC) revolutionair is, kunnen we het beste beginnen bij de problemen die het op wil lossen.

De problemen

Er zijn momenteel drie belangrijke problemen in de wereld van crypto die snakken naar een oplossing.

1. Prijsverschillen tussen exchanges

Er zijn in de loop der jaren honderden handelsplatformen gelanceerd waarop je cryptocurrency’s kunt traden. Bekende hiervan zijn Binance, Bittrex, Huobi, Bithumb en op de exchangepagina van coinmarketcap kan je zien dat er in totaal al minstens 207 verschillende zijn.

Het is prettig dat wij als cryptohandelaren niet zijn gelimiteerd aan een exchange en gewoon zelf kunnen uitzoeken welke wij het prettigste vinden. Bovendien zorgt dit ervoor dat we elke cryptomunt kunnen kopen die we willen. Echter levert het ook wat problemen op. Het is namelijk nogal verwarrend dat de prijzen per cryptocurrency flink kunnen verschillen per exchange. Dit biedt voor sommige mensen de kans om aan “arbitrage trading” te doen. Ze kopen dan bijvoorbeeld op de ene exchange een Bitcoin voor 8000 dollar en verkopen deze weer op een ander voor 8050 dollar. Dat op zich is geen probleem, maar het is wel jammer wanneer jij degene bent die de Bitcoin voor de hogere prijs koopt. Het zou een stuk fijner zijn als je deze Bitcoin altijd voor de laagste prijs zou kunnen kopen.

2. Verspreiding van liquiditeit

De totale liquiditeit van de cryptocurrency’s wordt verspreid over alle exchanges. Hierdoor handelen niet alle kopers en verkopers op dezelfde plek en kan het langer duren voordat je een koop- of verkooporder gevuld hebt. 
Ook kan het zo zijn dat jouw favoriete coin wel op Binance staat, maar niet op Bittrex. Als dit naast deze coin voor nog tien andere het geval is, dan zit je binnen een korte tijd op veel verschillende exchanges te handelen. Zie dan nog maar een fijn overzicht te houden over al jouw crypto’s.

3. Jouw geld is in handen van de exchange

“If you don’t own the private keys, you don’t own the coins” is een veelgehoorde quote in de cryptowereld. Het komt erop neer dat wanneer je jouw tokens op de exchange hebt staan, je niet in het bezit bent van jouw eigen private key. Deze is in handen van het platform. Dit betekent daarmee direct ook dat zij eigenaar zijn van jouw geld en beslissen of je profiteert van forks en airdrops. Ook kan de eigenaar van het platform besluiten de benen te nemen en al jouw tokens met zich meenemen. Dit is naar verwachting gebeurd bij BitGrail waar 170 Miljoen dollar aan NANO was verdwenen.

Loopring wil de manier waarop exchanges werken compleet veranderen. Hiermee willen ze in één klap alle bovenstaande problemen oplossen.

De oplossingen

Het protocol van Loopring is in staat deze struikelblokken fundamenteel weg te nemen. Loopring is een gedecentraliseerd en geautomatiseerd systeem dat kan handelen tussen de verschillende exchanges. Dit betekent dat je via Loopring bijvoorbeeld Gifto koopt bij Binance en net zo gemakkelijk Ethereum bij Bittrex aanschaft. Bovendien is het zo dat deze coins niet bij Binance of Bittrex blijven staan, maar dat ze in je eigen blockchainwallet van Loopring worden opgeslagen waarvan jij de private keys beheert. 
Op deze manier ben je gewapend tegen de risico’s die het bewaren van munten op exchanges met zich meebrengt. Ook worden de kosten sterk gereduceerd. Je hoeft niet steeds withdrawal-kosten te betalen (kosten die je maakt door cryptomunten van de exchange af te halen) doordat je geld overzet naar een andere exchange. 
Bovendien ben je niet meer afhankelijk van de liquiditeit per exchange. Alle handelsplatformen zijn op deze manier gebundeld en de liquiditeit is daardoor vele malen hoger. Zolang blockchains smart contracts ondersteunen, kan Loopring de handel van de munten ervan regelen. 

Hieronder een kort overzicht wat de voordelen van Loopring (LRC) zijn:

 • Het is een gedecentraliseerd protocol dat automatisch handelen biedt
 • Er zullen nooit meer liquiditeitsproblemen voorkomen
 • Je kan elke token/cryptomunt op elke exchange verhandelen
 • Je kan meerdere tokens verhandelen binnen één order
 • Je kan je coins kopen van de exchange waar ze het goedkoopst zijn en verkopen op de exchange waar je er het meeste voor krijgt
 • Je coins blijven altijd op je wallet tot je order wordt gevuld
 • Het heeft de mogelijkheid op elke blockchain (die gebruikmaakt van smart contracts) die er bestaat geïmplementeerd te worden

De volgende video (Engels) legt Loopring in drie minuten uit:

 

De Token van Loopring: LRC

De token van Loopring is gebaseerd op de Ethereum blockchain en is daarmee een ERC20-token. Miners voor Loopring ontvangen een klein beetje LRC voor alle transacties die via Loopring worden gedaan. Elke transactie voor het Loopringprotocol kost dus een kleine hoeveel LRC.

Token Symbool LRC
Totaal aantal tokens 1,37 miljard
Prijs tijdens ICO $0,12
Token Type ERC-20
Hard cap verkoop tokens 120.000 ETH
Opgehaald vermogen tijdens ICO 120.000 ETH 
(destijds $45 miljoen)

Token Verspreiding

Momenteel is 52,6% van alle LRC in omloop. Dit zijn on totaal ongeveer 734 duizend stuks. Een aanzienlijk deel (30,5%) van het aanbod is in handen van de foundation achter Loopring. Het is niet duidelijk waarom ze zo'n groot deel van de tokens zelf hebben gehouden. De exacte verspreiding kan je in de afbeelding hieronder vinden.

Image
Loopring LRC distribution token visuele weergave van de distribution van de LRC token

 

Loopring Airdrop

De token die Loopring nu gebruikt, LRC, kan niet worden gebruikt op andere blockchains dan die van Ethereum. Dit is wel nodig wanneer je uiteindelijk voor alle blockchains de onderlinge handel van coins wil regelen. Om dit ‘swappen’  tussen blockchains mogelijk te maken, komen ze in mei met de LRx-coin. De x staat voor de letter van de blockchain. Om een swap met de NEO-blockchain mogelijk te maken wordt het LRn en om het met Qtum mogelijk te maken wordt het LRq.

De LRx-coins distribueren ze door middel van verschillende airdrops. Hoe je hieraan mee kunt doen, kan je lezen in dit artikel van medium.

Team

Het team van Loopring is indrukwekkend. Het is een verzameling van toptalenten die bij grote bedrijven hebben gewerkt als Google en PayPal. De drie belangrijkste teamleden kan je in de tabel hieronder vinden. 

 

Naam Functie Ervaring
Daniel Wang Founder & CEO
 • Tech Lead & Senior Software Engineer bij Google
 • Co-founder van Yunrang Information Technology Ltd. 
 • Senior Director Engineering bij jd.com
 • Co-founder & CEO bij Coinport Technology Limited
 • Senior Engineering Director bij ZhongAn Insurance
Jay Zhou Co-founder & Chief Marketing Officer
 • Brand Risk Management bij PayPal
 • Co-founder bij BreadBowl Co
 • Blockchain & Cryptocurrency Expert bij Zhongan Tech
Johnston Chen Chief Operating Officer
 • Chief Information Officer bij 3NOD
 • Product Expert in Financy Industry


De overige negen teamleden kan je vinden op hun teampagina. Hier zit onder andere een van de projectleiders van Google Maps tussen en veel ervaring uit de financiële wereld. Wat wel opvalt en wat toch wel een nadeel is, is dat er weinig developers tussen zitten. Bovendien mist er blockchainervaring in het team. 

Roadmap

Het team werkt samen om de volgende deadlines te behalen:

 • Loopring concept ontstaan

   Oktober 2016

 • Ring-match concept geverifiëerd

  December 2016

 • Whitepaper gepubliceerd

   Mei 2017

 • Team gecreëerd, token verkoop gepland

   Juni 2017

 • Token verkoop gestart

   1 Augustus 2017

 • Token verkoop succesvol afgerond

   16 Augustus 2017

 • Loopring smart contract gereleased

  November 2017

 • LRC uitbrengen op exchanges

  December 2017

 • Open source ring-mining software

  Februari 2018

 • Open source & lancering van wallet voor Loopring Protocol

  April 2018

Adviseurs & Partners

De adviseurs van Loopring zijn van wereldklasse. Namen die er meteen uitspringen zijn Da Hongfei, founder van NEO, Hitters Xu, founder van Bitcoin Startup Camp en Nebula en Alex Cheng, Vice President van Baidu (de Aziatische versie van Google). 

Naam Huidige Functie
Xuefeng Li CTO van Zhongan Tech, Angel Investor (Expertise in Token uitwisseling en regulatie
Da Hongfei Founder van Neo, CEO bij OnChain
Hitters Xu Founder van Bitcoin Startup Camp en Nebula blockchain. Blockchain Director bij Ant Financial
Alex Cheng Vice President van Baidu. R&D Director bij Google
Juxie YOYOW Co-founder en board member bij BitShares
Kelvin Long Founder van UnionPay Smart
Bai Shuo Veel verschillende functies bij de Chinese overheid

Partners

Loopring heeft op het gebied van partners ook al wat grote namen aan zich gebonden. Momenteel wordt er hard gewerkt om NEO en Qtum werkbaar te krijgen op het platform en daarvoor werken ze nauw samen met deze teams. Verwacht wordt dat er nog veel grote platformen en partners zullen volgen. Vooralsnog ziet het lijstje partners er als volgt uit:

Image
Loopring partners

Populariteit en gemeenschap

Voor cryptoprojecten mag het belang van de gemeenschap absoluut niet onderschat worden. Zonder gemeenschap ben je als cryptostartup gedoemd om te mislukken. Bij Loopring is dit misschien nog wel meer van belang, omdat het absoluut afhankelijk is van hoeveel mensen gebruikmaken van het protocol. Als niemand hier gebruik van maakt, zullen weinig exchanges met ze samen willen werken. Voor het Westen lijkt het erop dat Loopring hierin nog wel kan groeien. Vergeleken met andere cryptomunten in de top 100, hebben ze nog weinig volgers. Daarbij moet gezegd worden dat het grootste gedeelte van hun community voornamelijk uit Azië zal komen.

Platform Volgers
Twitter 25k
Telegram 2.5k
Reddit 2.4k lezers

Kritiek

Loopring is een zeer sterk project, maar er zijn zeker nog wat punten van kritiek waar rekening mee moet worden gehouden. Het grootste "probleem" lijkt momenteel dat er zeer weinig developers met blockchainervaring in het team zitten. Vooral in de top 100 van de cryptomunten zijn er weinig projecten te vinden die zo weinig blockchainervaring hebben. Daarnaast is LRC een ERC20-token en dus erg afhankelijk van Ethereum. Ondertussen is het duidelijk dat Ethereum flinke schaalproblemen heeft en dit lijkt voorlopig nog niet opgelost. Als Loopring echt het allesomvattende protocol wil worden, dan gaat de Ethereumblockchain al deze miljoenen transacties de aankomende jaren nog niet aankunnen. Dit kan in de toekomst voor flinke problemen zorgen. Een ander punt van kritiek is de relatief kleine hoeveelheid tokens die momenteel in omloop is. Als deze tokens in de toekomst nog de markt op komen dan kan dit de prijs van de LRC-tokens naar beneden drukken. Bovendien heeft de foundation achter Loopring met 31,5% een stuk grotere hoeveelheid tokens in bezit dan we gewend zijn. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Conclusie

Loopring (LRC) is een zeer veelbelovend project en wij denken dat de hele cryptowereld zit te wachten op de oplossingen die ze kunnen bieden. Het is voor veel crypto-fanatiekelingen ongelooflijk vervelend om allerlei verschillende accounts op verschillende handelsplatformen te hebben. Daarnaast is het ontzettend prettig als je kan handelen vanuit je eigen crypto-wallet zonder dat je eerst de zeggenschap over je cryptomunten moet overdragen aan een handelsplatform. Het team van Loopring is ook sterk, maar vooral de adviseurs zijn echt van wereldklasse. De nadelen van Loopring moeten we echter niet vergeten. Vooral het feit dat het gebaseerd is op de blockchain van Ethereum kan betekenen dat het nog lang duurt voordat we echt volop gebruik kunnen maken van het protocol. Dit kan voorkomen worden als het team in de toekomst ervoor kiest om voor een meer schaalbare oplossing te gaan. Al met al denken wij dat Loopring een gouden toekomst tegemoet kan gaan en is het zeker een munt om in de gaten te houden. 

Hoe koop ik Loopring?

Loopring kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van LRC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek LRC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in LRC. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt LRC gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.