Zwarte achtergrond met het logo van LooksRare op de voorgrond.

LooksRare NFT marktplaats - Een volledige uitleg

Wanneer men praat over NFT's, duurt het vaak niet lang voordat OpenSea voorbij komt. De meest bekende marktplaats waar dagelijks voor miljoenen dollars in NFT's gehandeld wordt, is een begrip binnen de cryptomarkt. Er zijn zeer veel verschillende marktplaatsen voor NFT's, die soms net zo hard lijken te groeien als de hoeveelheid NFT-collecties. Echter, er kan er maar één de grootste zijn.

Het jaar 2022 kan zomaar het jaar worden dat dit gaat veranderen. Zo zijn er exchanges die de bruikbaarheid van NFT marktplaatsen zien, maar ook marktplaatsen buiten de exchange zien kansen. LooksRare (LOOKS) is hier een voorbeeld van. Deze relatief nieuwe marktplaats heeft als doel om de grootste NFT marktplaats te worden. Hoe ze dat willen bereiken? In deze blog nemen we LooksRare volledig onder de loep!

Bekijk Snel

In de onderstaande video kun je ontdekken wat LooksRare voor plannen heeft en hoe zij de concurrentie met OpenSea aan willen gaan.

Wat is LooksRare?

LooksRare is een NFT marktplaats, die zich richt op het aanbieden van een gebruiksvriendelijk handelsplatform. Via LooksRare is het mogelijk om NFT's te kopen en verkopen, wat vrij normaal is voor een NFT marktplaats. Echter, LooksRare heeft grote ambities en wil deze ambities waarmaken via grootse plannen. Het aanbod van NFT marktplaatsen is zeer groot, waardoor je goede plannen moet hebben om op te vallen tussen alle marktplaatsen.

LooksRare probeert dit onder andere te bereiken door een lage trading fee te hanteren, die in totaal 2% bedraagt. Wanneer je dit gaat vergelijken met OpenSea, de grootste marktplaats van de afgelopen jaren, is LooksRare goedkoper qua fees. Zeker indien je gaat handelen in dure collecties zoals bijvoorbeeld Bored Ape Yacht Club, kan dit zeer handig zijn. Daarnaast zijn er meer kenmerken, die het platform een voordeel geven. LooksRare heeft een eigen token, die je op het platform ook kunt staken. Voor een NFT marktplaats is dit vrij ongewoon, zeker voor marktplaatsen die niet bij exchanges horen.

De token van LooksRare: LOOKS

De LOOKS token is dé token van het LooksRare ecosysteem. De token geldt als beloning voor activiteiten op het platform, die hieronder verder uitgelicht zullen worden. LooksRare heeft een aantal unieke kenmerken, waar LOOKS een grote rol in speelt. Of deze kenmerken ervoor zorgen dat LooksRare dé NFT marktplaats gaat worden, is een vraag voor de toekomst. Het is echter een feit dat de plannen van LooksRare verfrissend en vernieuwend zijn! Hieronder nemen we de voordelen van de LOOKS token onder de loep.

LOOKS Token Staking

Indien je LOOKS tokens gaat staken, verdien je extra LOOKS tokens als beloning voor het staking van je coins. Daarnaast ontvang je ook WETH, wat staat voor Wrapped Ethereum. Deze beloning ontvang je door de trading fees, die handelaren op het platform maken. In totaal gaat 100% van de trading fees naar de stakers toe. LOOKS tokens worden in vier verschillende fases verdiend. Hierbij zijn verschillende beloningen, die gebaseerd zijn op een vast aantal Ethereum-blokken per dag. Hieronder kun je de verdeling van deze vier fases zien.

Image
Staking fases van LooksRare

Vaak moeten investeerders die hun coins staken handmatig hun rendement over de investering steeds opnieuw aan het werk zetten. Dit kost tijd en geld, wat door LooksRare wordt voorkomen. Dankzij auto-compounding hoef je als investeerder niet constant op de klok te kijken, maar kun je er vanuit gaan dat je staking rewards automatisch aan het werk gezet worden. Hierdoor zal je steeds meer LOOKS ontvangen, waardoor je op een passieve manier inkomsten kunt krijgen.

LOOKS Token Trading

Het is op LooksRare heel eenvoudig om LOOKS tokens te verdienen. Wanneer je op het platform handelt in NFT's, kom je in aanmerking om LOOKS te verdienen. Dit geldt zowel voor het kopen als verkopen van NFT's. De beloningen hiervoor worden dagelijks berekend en dagelijks uitgekeerd aan de gebruikers. Voorheen waren de beloningen enkel voor collecties met een handelsvolume van 1.000 ETH of hoger, maar deze limitering is verwijderd door het team.

Image
Handel in NFTs, ontvang hiervoor beloningen bij LooksRare.

LOOKS Token Tokenomics

In totaal zijn er 1 miljard LOOKS tokens. Hoe deze verdeeld zijn, kun je in de onderstaande afbeelding bekijken. Opvallend is de hoeveelheid tokens, die gereserveerd zijn voor de airdrop. Daarnaast is het goed om te zien dat het team maar 10% van alle tokens in bezit heeft.

De meeste crypto projecten hebben een aanzienlijk groter deel van de tokens in het bezit, al dan niet via vage constructies. Dit kan zeer problematisch voor investeerders zijn, wanneer het team de tokens probeert te dumpen. Door als team een klein percentage van alle tokens te bezitten, win je automatisch het vertrouwen van de investeerders en handelaren. 

Image
tokenomics van LooksRare

LOOKS Tokens kopen

Indien je vertrouwen hebt in LookRare, is het mogelijk om te investeren in het project zelf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de coin van het project te kopen. De LOOKS token is via verschillende handelsplatformen te kopen. Op ongeveer 30 verschillende platformen is het mogelijk om te handelen met de coin. 

De meest bekende namen waar je LOOKS kunt kopen zijn Uniswap (UNI), Gate.io en Bybit. Natuurlijk is het mogelijk dat de coin in de toekomst op meer bekende exchanges te vinden is. Voor een coin die zeer recent is uitgebracht, is het aanbod echter zeer groot. Er zijn maar weinig tokens die in de eerste maand via ongeveer 30 platformen te koop worden aangeboden.

Hoe koop ik LooksRare?

LooksRare kopen op Uniswap lijkt lastig, maar is eenvoudig met behulp van de onderstaande stappen. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van LOOKS.

 1. Open hier de app van Uniswap
 2. Druk rechtsboven op "Connect to a wallet"
 3. Maak verbinding met je wallet, de meesten gebruiken hier MetaMask wallet via hun internetbrowser
 4. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 5. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Ethereum en stuur deze vervolgens naar jouw Ethereum-adres van je MetaMask wallet. Dit adres vind je door in Metamask linksboven op het logo (afbeelding van een vos) te klikken. Vervolgens klik je op je account om je adres te kopiëren. Dit staat rechtsonder het logo.
 8. Wacht totdat de Ethereum op je MetaMask wallet is aangekomen
 9. Zoek op Uniswap naar LOOKS om jouw Ethereum voor deze munt te swappen/omruilen.
 10. Swap de gewenste hoeveelheid Ethereum voor LooksRare en bevestig de swap via jouw MetaMask wallet 
 11. Gefeliciteerd, je hebt succesvol jouw Ethereum geswapt voor LooksRare!

Lees hier een uitgebreide uitleg over Uniswap Protocol.

LooksRare (LOOKS) koers

Sinds 10 januari 2022 is de coin van LooksRare te vinden op Coinmarketcap. Ondanks dat de eerste weken van de cryptomarkt zich kenmerken door zijwaartse prijsactie, is de koers van LOOKS opvallend gestegen. De koers van LOOKS ging van €2,22 naar ruim €6,20 in een ruime week tijd. Door de verschillende manieren waarop je LOOKS kunt krijgen, is het belangrijk om te kijken wat dit met de koers doet. Indien handelaren direct hun LOOKS-beloningen verkopen, kan dit negatief uitpakken voor de koers.

Daarnaast geeft de cryptomarkt ook kansen voor de toekomstige koers van LOOKS. Januari 2022 kenmerkt zich niet door euforische prijsactie. Veel investeerders wachten al maanden op hun coins, die maar niet de weg omhoog willen vasthouden. Indien de cryptomarkt in een opwaartse trend komt en de adoptie van LooksRare toe blijft nemen, kan dit zeer gunstig voor de koers van LOOKS zijn. Doe echter goed je eigen onderzoek, voordat je besluit om ergens in te investeren.

Geschikte wallet voor LooksRare 

Indien je van LooksRare gebruik wil maken, zijn er verschillende wallets die je kan verbinden met het platform. Dankzij WalletConnect is het mogelijk om via meer dan 100 verschillende soorten wallets verbinding te maken met het platform van LooksRare. Zo kun je bijvoorbeeld je Metamask wallet of je Coinbase wallet gebruiken op het platform.

Het enige probleem zijn de toestellen van Trezor. Trezor ondersteunt op dit moment geen EIP-712, waardoor de betreffende toestellen niet gebruikt kunnen worden. LooksRare is nog een zeer jong project, dat in een zeer vroeg stadium dit probleem heeft ontdekt. Dat biedt kansen voor de toekomst, waardoor het probleem mogelijk al is verholpen wanneer je dit artikel leest.

Image
LooksRare meme over trading fees

Het team van LooksRare

Het team van LooksRare kun je vinden op de website van het project. Hier zal je geen daadwerkelijke voor- en achternaam vinden, maar nicknames en illustraties als profielfoto. Het team bestaat uit 12 teamleden, waarvan niemand zijn LinkedIn kenbaar maakt. Wel heeft elk persoon zijn Github account kenbaar gemaakt. Github is geen social media platform, waardoor hier weinig informatie te vinden is.

Ook zijn enkele teamleden via Twitter te vinden. Een voorbeeld hiervan is de co-founder van LooksRare, genaamd Zodd. Naast Zodd, is Guts ook co-founder. De overige teamleden richten zich vooral op de ontwikkeling van het product dat ze leven. Slug en Arya nemen het design, de communicatie en de marketing op zich, waardoor er in totaal 8 teamleden dagelijks bezig zijn met het product van LooksRare.

LooksRare op social media

Indien je op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom LooksRare, kun je het project via verschillende social media platformen volgen. Zo heeft het project een Instagram-account, waar ze ongeveer 1.200 volgers hebben. Echter, het team van LooksRare is totaal niet actief op dit platform. Ze hebben één post gemaakt, met een afbeelding van hun logo. Gezien LooksRare nog een relatief jong project is, kan het zijn dat de focus voor nu niet op Instagram gericht is, maar dit in de toekomst kan veranderen.

Een social media platform waar het team wel actief is, is Discord. LooksRare heeft een eigen Discord kanaal, met ongeveer 52.000 leden. Via dit platform kun je net als duizenden anderen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom LooksRare. Daarnaast is Twitter ook een platform waar je het project kunt volgen. Het team is zeer actief op Twitter, waar dagelijks meerdere posts verschijnen. Het is dan ook geen toeval dat er via dit platform de meeste volgers bereikt worden, namelijk ruim 145.000 volgers.

Kritische noot

Ondanks  dat LookRare er zeer veelbelovend uit ziet, zijn er altijd mindere kanten aan een project. Ook voor LooksRare geldt dat het project punten heeft waar je over kunt discussiëren. Zo is de concurrentie voor LooksRare een grote uitdaging. OpenSea heeft het voordeel van de adoptie en naamsbekendheid, die LookRare eerst nog maar moet zien te krijgen. Naast OpenSea, zijn er nog talloze NFT marktplaatsen waar LooksRare mee zal concurreren.

Elke blockchain heeft zijn eigen marktplaatsen, die elk hun eigen kenmerken hebben. Voorbeelden hiervan zijn Solsea en Solanart op de Solana blockchain, Artion op Fantom (FTM) en SuperRare, Mintable, Immutable X en Nifty Gateway op de Ethereum blockchain. De concurrentie is dus extreem groot, maar LooksRare heeft unieke kenmerken die hun kunnen helpen in de concurrentiestrijd.

Naast alle verschillende NFT marktplaatsen, zijn er ook steeds meer exchanges die een eigen marktplaats ontwikkelen. Alle handelsplatformen die wereldwijd tot de grootsten behoren, hebben een eigen NFT marktplaats of zijn hiermee bezig. Van Coinbase en Binance, tot FTX en Kucoin. Deze platformen hebben miljoenen gebruikers, die dankzij deze ontwikkelingen zeer snel en eenvoudig kunnen handelen in NFT's. Dit gemak is een groot voordeel van deze exchanges, waar een groot deel van de investeerders eenvoudig gebruik van kan maken. 

Conclusie

Het is misschien wel de niche binnen de cryptomarkt, waar de meeste concurrentie is. NFT marktplaatsen worden net zo snel opgericht als de NFT-collecties zelf. Elke blockchain heeft meerdere NFT marktplaatsen, waardoor er een grote onderlinge strijd is. Gelukkig zijn NFT's een zeer grote markt, die in nagenoeg elke branche van waarde kan zijn. Zo zijn er NFT marktplaatsen die zich richten op items van bepaalde games, of juist NFT marktplaatsen die zich op digitale kunst richten.

Dat een NFT marktplaats gebruikers gaat belonen voor het kopen en verkopen van NFT's is echter uniek, wat een grote plus voor LooksRare is. Daarnaast is het ook zeer interessant dat je kunt staken op het platform. Het rendement voor het staken is zeer aantrekkelijk. Echter, het rendement is niet iets wat voor eeuwig hetzelfde blijft. Dit kan natuurlijk in de toekomst veranderen.

NFT marktplaatsen die ook staking aanbieden zijn er wel, maar dit zijn voornamelijk exchanges die beide diensten aanbieden. Echter bieden exchanges niet zo'n hoog rendement als LooksRare op dit moment doet (ruim 500%, LOOKS en WETH rewards samen). De ambities van LooksRare zijn groot, wat ook te zien is aan hun plannen. De NFT markt is echter een relatief jonge markt, waardoor er nog een hoop kan gebeuren, voordat duidelijk wordt welke marktplaatsen echt een grote rol gaan spelen op de cryptomarkt.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over NFT marktplaatsen of LooksRare? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over LooksRare!


Geld verdienen met NFT's?

Start direct met onze NFT Blueprint!

 

Download de NFT Blueprint

 

Image
Blogbanner NFT Blueprint

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.