ethernity chain uitleg

Ethernity Chain - Uitgebreide uitleg voor beginners

Waar koop jij jouw NFT's? Jaren geleden hadden we er nog nooit van gehoord, maar tegenwoordig zijn ze op allerlei websites te koop. De keuze is gigantisch, en het aantal NFT-marktplaatsen neemt alleen maar toe. Zo behoort Ethernity Chain sinds kort ook tot het aanbod NFT-marktplaatsen. Op het platform kun je verschillende NFT-collecties verhandelen, waar de ene collectie zeldzamer dan de andere is.

Toch is het belangrijk om als platform een aantal unieke voordelen aan gebruikers te bieden. Alleen zo haal je gebruikers naar je eigen platform toe. Uiterst interessant om eens te gaan kijken naar hoe Ethernity Chain dat nu eigenlijk doet. In dit artikel vertellen we je alles dat je over Ethernity Chain moet weten: hoe het werkt en wat je met de ERN tokens van dit project kunt doen.

Bekijk snel

Wat is Ethernity Chain (ERN)?

Ethernity Chain, wat ook gewoon 'Ethernity' wordt genoemd en een eigen ERN token heeft, is een platform dat op de blockchain van Ethereum draait. Het is een bijzonder platform dat door veel creatievelingen wordt gebruikt, want op Ethernity Chain is het mogelijk om NFT's te verhandelen. Dit maakt Ethernity Chain dus een NFT-marktplaats. Het platform staat bekend om de lancering van unieke NFT-collecties die vaak in samenwerking met grote namen en merken zijn ontwikkeld.

Artiesten kunnen zelf NFT-art maken en deze vervolgens op Ethernity Chain verkopen. Naast dat je hier veel NFT-art vindt, kun je er ook terecht voor NFT-verzamelkaarten. Dit zijn tokens die je kunt vergelijken met voetbalplaatjes; van iedere speler is een bepaalde oplage beschikbaar wat een kaartje waardevol kan maken (of juist niet). Er zijn verschillende van dit soort projecten, waar Sorare een bekende van is.

Op het platform worden ook veel NFT's verkocht om geld voor goede doelen op te halen. Artiesten kunnen zelf een bijdrage leveren door NFT's te doneren aan deze veilingen. Zo hoopt Ethernity Chain een steentje bij te dragen aan een betere toekomst.

In onderstaande video zie je een interview met Nick Rose, de CEO en oprichter van Ethernity Chain.

Wat maakt Ethernity uniek?

Na wat je net hebt gelezen lijkt Ethernity Chain een NFT-marktplaats zoals vele anderen. Niet gek als je jezelf afvraagt waarom je Ethernity Chain zou gebruiken, wanneer er veel meer bekendere marktplaatsen zoals Solart of Opensea zijn.

Ethernity Chain wil zich onderscheiden door zich te richten op de verkoop van unieke NFT-collecties. Het is daarom verschillende samenwerkingen met grote namen aangegaan. Zo is er in het verleden een speciale Muhammed Ali NFT-collectie verkocht. Dat deed men in het kader van het 50-jarige jubileum van de wereldberoemde "Fight of the Century". NFT's in deze collectie waren alleen bij Ethernity Chain te koop, waardoor een groot aantal handelaren van het platform gebruikte.

Ook controleert het platform ieder project voordat het wordt gelanceerd. Binnen de cryptomarkt vindt dagelijks oplichting plaats (zoals ICO scams), waar een groot aantal gebruikers veel geld bij verliezen. Een team zorgt ervoor dat iedere collectie aan strenge eisen moet voldoen voordat de collectie op de platform wordt opgenomen.

Door middel van samenwerkingen wil Ethernity Chain een belangrijk platform voor NFT's worden en een bijdrage leveren aan veel goede doelen, door speciale veilingen op het platform te lanceren. Het geld dat bij deze veilingen wordt opgehaald, gaat volledig naar goede doelen. Ook zijn er andere manieren waarop je een bijdrage kunt leveren aan de financiering van goede doelen. Zo gaat een deel van de opbrengsten uit staking en farming naar een goed doel. Des te meer gebruikers staken en farmen, des te meer geld er naar het goede doel gaat.

Wie is de oprichter van Ethernity Chain?

Nick Rose Ntertsas is de oprichter en CEO van Ethernity Chain. Hij is geen vreemde binnen de cryptowereld, want Nick is op het internet al jaren bekend als groot Bitcoin-fanaat. Naast crypto, investeert Nick ook in bedrijven (en is dus een angel-investor). Bij Ethernity Chain komen zijn passies samen: kunst en crypto. De ontwikkeling en het onderhoud van Ethernity Chain doet Nick niet alleen, maar met een team dat uit zo'n 22 medewerkers bestaat. Hiertoe behoren onder andere Evangelos Diaman (CFO), Adrian Baschuk (COO), Alexander Naaman (COO), James Aitken (CMO), Daniel Bulgarin (CTO) en Mac Pholea (Chief Engineer).

Adviseurs, partners en investeerders

Ondanks dat het team uit een vrij groot aantal mensen bestaat, heeft het platform ook nog hulp van een aantal adviseurs, partners en investeerders.

Tot de adviseurs behoren: Marco Santori, Buster Scher, Chase Benjamin, Jeremy Padawer, Jeremy Gardner, Nick Royaards, Danilo Carlucci, Itai Elizur, Dylan Trussell, Matt Medved, Will Makris, Marko Gojanovic en David Dinetz.

Tot de partners en investeerders behoren: Kenetic, Market Across, Magicfew, GBV, Black Edge Capital, Morningstar Ventures, Spark Digital Capital, Token Suite, Rarestone, Animus, Woodstock, Mr Beast, Protocol Labs, Dimitri Vegas, Extra Watts en Quonota.

Image
team

ERN tokens

ERN (Ethernity Chain Token) is de token van Ethernity Chain, met een maximale voorraad van 30 miljoen tokens. Op dit moment zijn nog niet alle tokens uitgegeven. Op het moment van schrijven, januari 2023, zijn er 15,5 miljoen tokens in omloop (zo'n 52%). De token gebruikt het ERC20-protocol. Dit protocol wordt door het grootste gedeelte van de tokens op Ethereum gebruikt, en verschilt van het ERC721-protocol dat NFT's gebruiken. Maar waar kun je deze ERN tokens allemaal voor gebruiken?

 • Liquiditeit - De tokens worden gebruikt voor het verschaffen van liquiditeit in ERN liquidity pools. Omdat Ethernity Chain als decentraal platform op Ethereum draait, moet liquiditeit verschaft worden door zogeheten liquidity providers (LP's), waar de ERN token voor wordt gebruikt.
 • Staking - Je kunt ERN tokens inzetten voor staking. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid van het platform en kun je een rente verdienen op de ERN tokens die je anders niet had gebruikt. 
 • Farming - ERN tokens kunnen voor liquidity providing gebruikt worden, alsook voor farming. Door ERN te staken, kun je Authenticated Non-Fungible Tokens (ANFT's) ontvangen als extra beloning. Zo worden gebruikers aangespoord om hun ERN tokens te staken. Naast deze beloning, ontvang je natuurlijk ook nog een rente op de ERN tokens die je inzet voor staking. Een deel van alle ANFT's wordt gedoneerd voor het goede doel.
 • Governance - Bezitters van ERN kunnen de tokens inzetten voor governance-functies. Je gebruikt de tokens om een voorstel te doen of te stemmen op het voorstel van andere gebruikers. Zo heeft iedereen een eigen rol binnen de verdere ontwikkeling van Ethernity Chain, waardoor Ethernity Chain als democratisch platform gezien kan worden.

Het team heeft aangegeven dat de ERN token in de toekomst waarschijnlijk meer functies krijgt, afhankelijk van hoe het platform zich gaat ontwikkelen.

De voor- en nadelen van Ethernity

Nu je hebt gelezen wat Ethernity Chain is en hoe het werkt, heb je misschien wel een beeld over de belangrijkste voordelen van dit project. Om nog eens kort samen te vatten wat Ethernity Chain is, zullen we de belangrijkste voor- en nadelen van Ethernity Chain voor je opsommen.

Voordelen

 • Samenwerkingen met grote namen en merken - Ethernity Chain heeft samenwerkingen met grote namen en merken, waardoor het unieke NFT's mag verkopen die je niet op andere platforms tegenkomt. Dit maakt Ethernity Chain een uniek platform, vergeleken met marktplaatsen als Solart en OpenSea.
 • Geld inzamelen voor goede doelen - Het platform houdt zich veel bezig met het maken van een sociale impact door veilingen voor goede doelen op te zetten. Daarnaast heeft het een aantal mechanismes geïntegreerd waardoor er geld aan goede doelen wordt gedoneerd zodra gebruikers bepaalde acties uitvoeren. Maak je gebruik van Ethernity Chain, dan draag je dus voor een deel bij aan de steun van de goede doelen waar Ethernity Chain mee samenwerkt.
 • Beschermen tegen oplichting - Ethernity Chain zet in op maximale veiligheid binnen het platform. Alle projecten die op het platform worden gelanceerd worden van te voren gecontroleerd op oplichting/scams. Zo verkleint het platform de kans om opgelicht te worden, al loop je natuurlijk nog steeds het risico op het verlies van geld. De waarde van een NFT kan namelijk altijd dalen, en Ethernity Chain kan hier zelf niks aan doen. Doe daarom altijd onderzoek naar een NFT-collectie en de mensen achter de collectie.
 • Makkelijk account aanmaken - Iedereen kan eenvoudig en snel een account aanmaken zonder je identiteit te laten verifiëren. Je moet wel je e-mailadres verifiëren, wat betekent dat je het platform niet anoniem kunt gebruiken. Nadat je bent ingelogd, kun je een externe Ethereum-wallet (zoals MetaMask) aan het platform koppelen. Zorg ervoor dat je genoeg ETH of ERN in je wallet hebt staan om tokens te kopen. De NFT's die je koopt worden in je externe wallet opgeslagen.

Nadelen

 • Veel concurrentie - Ondanks dat Ethernity Chain een aantal unieke eigenschappen heeft, is er veel concurrentie. Er zijn veel andere NFT-marktplaatsen die op dit moment meer bekendheid dan Ethernity Chain hebben. De markt waar het platform zich in bevindt is dus alles behalve makkelijk.
 • Afhankelijk van de hype - Binnen de cryptomarkt zien we vaak verschillende hypes. In 2021 en 2022 was er een enorme hype rond NFT's, waardoor er een hoog volume in de markt aanwezig is. Vervolgens nam de hype, en dus ook het volume, in een snel tempo af. De waarde van de ERN token is deels afhankelijk van deze hype, maar het is lastig om van te voren te weten wat de markt gaat doen.
 • Draait op Ethereum - Het platform draait op de blockchain van Ethereum, waardoor je toegang tot een grote markt hebt. Het nadeel is dat Ethereum vaak nog hogere transactiekosten dan veel andere blockchains rekent en de verwerking van een transactie lang op zich laat wachten. Als gebruiker heb je geen andere keuze dan dit ongemak te accepteren.
 • Centraal ontwikkelingsteam - Ondanks dat het platform als decentrale applicatie op Ethereum draait, heeft het een centraal ontwikkelingsteam. Dit team zorgt voor de ontwikkeling van het platform, en kiest zelf hoe deze ontwikkeling eruit ziet. Ondanks dat de ERN token verschillende governance functies heeft, bepaalt het ontwikkelingsteam voor het grootste deel de toekomst van het platform.

Hoe een waar kun je Ethernity (ERN) kopen?

Wil je Ethernity Chain (ERN) kopen? Dat kun je doen bij Gate.ioUniSwap, 1inch Exchange, Coinbase, Binance, OKEX, Crypto.com, KuCoin, Huobi, Gemini en QuickSwap.

 1. Meld je aan bij de crypto exchange waar je gebruik van wilt maken. Klik op de exchange hierboven om direct naar de aanmeldpagina te gaan.
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Zorg ervoor dat er genoeg geld op jouw account staat
 4. Ga op zoek naar Ethernity (ERN) in de crypto lijst
 5. Kies vervolgens de order die je wilt plaatsen en geef aan hoeveel ERN tokens je wilt kopen
 6. Plaats de order
 7. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van ERN tokens!

Conclusie

Ethernity Chain is een NFT-marktplaats waar unieke NFT-collecties worden gelanceerd. Het noemt zichzelf 's werelds eerste 'authenticated' en 'licensed' NFT-platform dat NFT's van bekende merken en namen mag en kan lanceren. Als gebruiker pluk je hier de vruchten van: bij Ethernity Chain vind je NFT's die je bij veel andere NFT-marktplaatsen niet kunt krijgen. Dit kan had handelen in NFT's een stuk leuker maken, maar ook zorgen voor meer verdiensten. Natuurlijk blijft de handel in NFT's ten alle tijden uiterst risicovol.

Wil je investeren in de ERN token van Ethernity Chain? Dan kun je terecht bij Gate.ioUniSwap, 1inch Exchange, Coinbase, Binance, OKEX, Crypto.com, KuCoin, Huobi, Gemini en QuickSwap.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over PolyTrade of andere cryptocurrencies? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over PolyTrade zijn.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.