Blogafbeelding bij het artikel crypto com review

Crypto.com review – betrouwbaarheid, functies en uitleg

Crypto.com! We hebben er zin in! Deze staat eigenlijk al geruime tijd op onze lijst om eens te reviewen en vandaag wordt deze wens dan ook werkelijkheid! We nemen je mee in de wondere wereld van de partij die achter één van de meest felbegeerde domeinen van de industrie zit.

Want heel eerlijk, wie crypto.com als domein binnen wist te harken die had duidelijk kennis van zaken en een flinke zak geld liggen om de domeinnaam te bemachtigen. En vervolgens hebben ze er ook nog eens wat moois mee gedaan! 

Crypto.com heeft zich ontwikkeld tot een welbekende cryptocurrency exchange met daarbovenop nog eens vele aantrekkelijke extra functionaliteiten. In deze allesoverkoepelende handleiding, review en uitleg krijg je antwoord op de vragen rondom wat crypto.com is, wat je er zoal mee kunt en lees je meer over de betrouwbaarheid van het platform. 

Als toefje slagroom op de taart belichten we ook nog kort de eigen token van Crypto.com, de Crypto.com Coin (CRO) en bespreken we de mogelijkheid tot het staken met deze coin. Je ziet, méér dan genoeg te leren en te beleven bij AllesOverCrypto. Ready? Set... GO!

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over passief Crypto.com én de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

Laten we om je te amuseren eens beginnen met een willekeurig gekozen onderdeel wat Crypto.com als functionaliteit aanbiedt: Crypto.com Earn. Je hoeft hier natuurlijk niets mee, maar zo heb je een beetje beeld aan wat voor soort functionaliteiten je kunt denken. Zo krijg je meteen een beetje beeld van waar het vandaag onder meer over zal gaan. Na de korte video duiken we meteen in het diepe, dus let goed op!
 

Wat is Crypto.com?

Crypto.com is een soort van cryptocurrency-exchange, maar dan in een XXL-variant. Hoezo XXL? Omdat er naast de exchange nog veel meer financiële (crypto-)diensten worden aangeboden door het platform. Later gaan we uiteraard even uitgebreid in op de verschillende diensten die Crypto.com aanbiedt aan hun klanten. Maar laten we eerst even kijken naar waar Crypto.com vandaan komt. 

Het bedrijf werd in juni 2016 opgericht als Monaco Technologies GmbH met Kris Marszalek aan het roer. Het bedrijf kondigde zijn rebranding aan naar Crypto.com op 6 juli 2018. Op 22 oktober begon Crypto.com met het activeren van zijn MCO Visa Card in Singapore en vervolgens op 16 november met zijn plan om het MCO Visa Card-programma in de Verenigde Staten uit te rollen. Dit alles in samenwerking met Metropolitan Commercial Bank. Juist deze samenwerking met VISA heeft Crypto.com veel gebracht.

Crypto.com is een innovatief betalings- en cryptocurrency-bedrijf met een missie om de wereldwijde overgang naar cryptocurrency te versnellen. Crypto.com werkt aan dit doel met zijn portfolio van consumentenproducten, waaronder de Crypto.com Wallet & Card-app, de MCO Visa Card, Crypto Invest, Crypto.com Chain en Crypto Credit. Met de Crypto.com-wallet kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen, verkopen en betalen, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB) en Crypto.com's MCO en CRO-tokens. Over deze laatste tokens lees je later in het artikel meer terug.

 

Image
Crypto.com homepage

Is Crypto.com betrouwbaar?

Klinkt natuurlijk fantastisch allemaal, maar het is in het verleden wel vaker voorgekomen dat een site pretendeerde fantastisch te zijn, waarna mensen alsnog al hun geld verloren. Het is dus oppassen geblazen in crypto-land! Maar hoe zit het met de betrouwbaarheid van Crypto.com?

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die duiden op een hoge mate van betrouwbaarheid van het platform. In de eerste plaats staat het volledige team van Crypto.com met naam en toenaam op de website. Het feit dat een team zichzelf op deze manier presenteert draagt vaak al bij aan een goed gevoel.

Verder lijken de beveiligingsprotocollen van Crypto.com zelf meer dan dik in orde. Dit kan ook eigenlijk niet anders, als je in ogenschouw neemt dat zij partner van VISA zijn. Het mag duidelijk zijn dat VISA zaken als beveiliging bijzonder nauw neemt, gezien hun reputatie.

Verder zijn er talloze video’s te vinden van klanten van Crypto.com die transacties uitvoeren op het platform. Deze transacties laten stuk voor stuk hetzelfde zien: het verwachte resultaat van de transacties is ook precies wat er gebeurt. Dit zie je op meerdere video’s terug, waardoor het een garantie lijkt dat het platform doet wat het belooft. 

Image
Crypto.com team

Hoe maak je een eigen Crypto.com-account aan?

Je kan een eigen crypto.com account aanmaken via de app die ze hebben. Dit is heel eenvoudig.

Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens je identiteit te verifiëren. Hierbij geef je crypto.com inzicht in je volledige wettelijke naam, je ID-kaart of paspoort en een selfie om dit alles extra te verifiëren.

De volgende stappen zetten duidelijk uiteen hoe je dit doet.

 1. Navigeer naar de website van crypto.com. 
 2. Zorg ervoor dat je je werkelijke (kloppende) gegevens invult.
 3. Je ontvangt een e-mailbericht waarin verdere instructies staan.
 4. Installeer de applicatie van Crypto.com en log in op de applicatie
 5. Het is nodig om jezelf te verifiëren voordat je verder kunt op de applicatie. Dit moet je dus eerst regelen.

Het is niet moeilijk om jezelf door het verificatieproces heen te loodsen, maar het is wel belangrijk dat je dit doet voordat je verder kunt. Ook zul je je account van een tegoed moeten voorzien, anders is het uiteraard niet ogelijk om te handelen.  

Je stort tegoed door te kiezen voor "Transfer" en vervolgens fiat geld te storten op jouw account. Na het opwaarderen van je tegoed gaat de wondere wereld van crypto.com pas écht voor je open!

Wat biedt Crypto.com allemaal aan?

Het is tijd om eens te kijken naar wat je allemaal kunt doen op Crypto.com. We hebben in de introductie-video al gauw even de module ‘Earn’ aangestipt, maar we zetten de verschillende opties even op een rij voor je!

 • Exchange
 • Quant trading
 • App
 • Cards
 • Crypto Earn
 • Crypto Credit
 • Pay
 • Wallet

Er zullen wat termen in staan die je al vaker hebt gehoord. Denk bijvoorbeeld aan Exchange, Earn, Pay en Wallet. Maar ook weer termen die je in de context van crypto misschien minder zeggen, zoals Quant trading of Cards. Laten we dus stuk voor stuk even kijken wat je er precies mee kunt. We beginnen natuurlijk met de Exchange van Crypto.com!

Exchange

De exchange is het nieuwe hart van Crypto.com. Op de exchange word je in staat gesteld om een grote diversiteit aan cryptocurrency’s aan te kopen en te verkopen via het handelsboek.

Toegegeven, als exchange staat Crypto.com nog enigszins in de kinderschoenen. Zeker wanneer je het afsteekt tegen de grotere broers Binance en Kraken. Maar met een toenemend aantal trading pairs en aantrekkelijke handelskosten is Crypto.com zeker flink aan de weg aan het timmeren.

Image
Crypto.com exchange

Quant trading

Er gaat natuurlijk niets boven slapend rijk worden. Of in ieder geval met zo min mogelijk handmatige handelingen. Zoals elk zichzelf respecterend platform, en dus ook Crypto.com, wordt er stevig geïnvesteerd in applicaties die klanten het handelen laagdrempeliger en eenvoudiger kunnen maken.

Op deze manier zorgen platforms als crypto.com ervoor dat beleggers de mogelijkheid krijgen om via geautomatiseerde tools en processen te kunnen handelen.

Deze 'robot' maakt gebruik van een vooraf geprogrammeerde strategie en deze draait volledig in de cloud. Voordeel hiervan is de hoge uptime van de robot en uiteraard dat deze lekker door blijft snorren terwijl jij op één oor ligt. Of met de kids naar school moet.

Ook in deze geautomatiseerde variant ben je in de mogelijkheid om met margin handel een hefboomeffect te activeren, om zo je winsten (en ook verliezen) sterk te vergroten.

App

Niet daadwerkelijk een functionaliteit op zichzelf, maar ergens toch weer wel. Via de Crypto.com app (verkrijgbaar voor iOS en Android) kun je namelijk het gros van de aangeboden diensten lekker eenvoudig via je telefoon of tablet benaderen.

Dat houdt het lekker simpel. En daar houden wij van.

Cards

Zoals in de introductie al kort aangekondigd: Crypto.com heeft zijn naam en grootsheid voornamelijk te danken als partner van VISA.

Beide giganten trekken samen op in een poging om de algehele maatschappelijke acceptatie rondom crypto en het betaalgemak ervan te vergroten. Wanneer je met de MCO Visa Card je betalingen doet, dan ontvang je 3% - 5% cash back!

https://www.youtube.com/watch?v=JMiP8JSrvTM&feature=emb_logo

Crypto Earn

Lekker beetje passief inkomen verdienen met je crypto is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Met Crypto Earn van Crypto.com behoort dat tot de mogelijkheden.

Het concept is eigenlijk doodeenvoudig. Je hebt een zooitje crypto staan en parkeert dat voor een vaste of flexibele periode via Crypto Earn bij Crypto.com. 

Over de periode en hoeveelheid dat je de crypto uitleent, ontvang je een bepaald rentepercentage. Dit varieert een beetje tussen de 1 en 12%, maar dat is nog altijd een slordige 100 tot 1200 keer meer dan je momenteel op je huidige bankspaarrekening verdient bij je eigen bank. Mooi meegenomen, toch?

Image
Crypto Earn

Crypto Credit

Crypto Credit is de feitelijke tegenhanger van Crypto Earn. Kun je wel wat extra centen gebruiken, maar weet je even niet waar je het vandaan moet halen? Dan kun je via Crypto Credit een lening (krediet) afsluiten, waarbij je crypto als onderpand inbrengt.

Over de geleende hoeveelheid betaal je uiteraard een rente, zoals je gewend bent wanneer je elders een lening afsluit.

De hoogte van de rente is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het bedrag, de leenperiode en het soort krediet.

Pay

Pay is de B2B (business-to-business) omgeving van Crypto.com. Niet dat je daar als consument niet mag komen hoor, integendeel.

Maar met Pay kunnen bedrijven (maar ook webshops en freelancers) een integratie voor hun systeem aanschaffen zodat hun klanten de mogelijkheid krijgen om met crypto te betalen.

Op deze manier hoopt Crypto.com een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere verspreiding van crypto als betaalmogelijkheid overal ter wereld.

Wallet

Last but not least: de Crypto.com Wallet. Er zijn natuurlijk verschillende type crypto wallets te verkrijgen. Zelf zijn we fan van de hardware wallets, omdat niets de veiligheid van deze wallets kan evenaren.

Toch worden software wallets (zoals ook de Crypto.com wallet) als een degelijk alternatief beschouwd.

Op de wallet van Crypto.com kun je BTC, ETH, CRO, LTC, XRP, XLM en andere ERC20-tokens bewaren.

De leukste feature is dat je zelf kunt kiezen hoe hoog de transactiesnelheid van een transactie moet komen te liggen. Natuurlijk betaal je wat meer voor een razendsnelle verzending, maar het kan wel!

Wat is Crypto.com Coin (CRO)?

Elk zichzelf respecterend platform heeft tegenwoordig zijn eigen crypto token. Natuurlijk vormt Crypto.com geen uitzondering op deze ongeschreven wet en zo hebben zij de Crypto.com Coin (CRO).

Met de CRO kun je niet alleen handelen, maar ook alle transactie-fee’s betalen. 

De CRO is niet zo maar een muntje. Sterker nog, volgens CoinMarketCap staat CRO momenteel in de top 20 qua gehele market cap. Dat is niet verkeerd.

Zeker niet als je ervan uitgaat dat dat betekent dat de CRO in het rijtje staat met de Binance Coin van de Binance Exchange en het grote crypto-project EOS. Al met al dus een muntje om in de gaten te houden.

Maar...! Je kunt er nog meer mee! Je kunt CRO namelijk ook nog Staken op Crypto.com! 

Image
Coinmarketcap top 10

Hoe kun je CRO staken?

Met Staken zet je je CRO voor je aan het werk en ontvang je een vergoeding voor het Staken (vanuit het Proof of Stake-concept).

Het wordt pas écht interessant wanneer je meer dan 10.000 CRO in je bezit hebt. Dan maak je namelijk aanspraak op de hoogste vergoeding voor het staken. 

Staken bij Crypto.com met je CRO doe je op de volgende wijze:

 1. Start de applicatie van Crypto.com op je telefoon of tablet.
 2. Vul de juiste pincode in om verder te gaan.
 3. Afhankelijk van welke crypto je wilt verhandelen moet je ervoor zorgen dat de minimumdrempel qua hoeveelheid crypto aanwezig is op je account.
 4. Klik onderaan in het midden op het logootje van crypto.com
 5. Kies voor 'Earn' en klik op het 'plus-symbool'.
 6. Kies de cryptocurrency die je wil staken
 7. Kies de periode waarvoor je de crypto naar jouw keuze wil staken.
 8. Zorg dat je de voorwaarden goed doorleest en begrijpt voordat je deze accepteert.
 9. Bepaal de hoeveelheid crypto die je wilt staken.
 10. Elke 7 dagen ontvang je je vergoeding. Wil je een hogere vergoeding ontvangen? Dat kan wanneer je meer dan 10.000 CRO weet te staken.

Conclusie

Crypto.com is hard op weg om zichzelf razend populair te maken bij cryptominnend Nederland, Europa of de rest van de wereld.

Ervan uitgaande dat het platform pas sinds 2018 écht operationeel is en zich nu al kan meten met de betere exchanges en DeFi platformen die er bestaan, is op zijn minst indrukwekkend.

Met name de samenwerking met VISA heeft het platform een bijzondere stimulans gegeven en heeft ervoor gezorgd dat Crypto.com in één klap op de kaart staat.

Met de tomeloze ambitie om het betaalverkeer voor crypto toegankelijker te maken en om de algehele acceptatie rondom crypto te vergroten, speelt Crypto.com een belangrijke rol in deze adoptie.

Wil je graag met anderen overleggen of zij al ervaring hebben met Crypto.com en de diensten die zijn aanbieden?

Start dan een discussie in de Crypto Facebookgroep of het Crypto Forum. Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.