Enhelix Blockchain

Marketplace Blockchain gaat olie- en gashandel overzichtelijker maken

Marketplace Blockchain is een handelsplatform van EnHelix. Het handelsplatform is gebaseerd op Hyperledger Fabric blockchain en moet de olie- en gashandel overzichtelijker maken. Marketplace Blockchain werd al enige tijd getest in een closed-beta en is sinds 24 september opengesteld voor olie- en gashandelaren.

De nieuwe software van EnHelix moet ervoor zorgen dat de handel, logistiek en de verrekening, sneller en eerlijker gaan verlopen. De vertegenwoordiger van EnHelix erkent dat blockchain niet een natuurlijk verlengstuk is van de informele handel in grondstoffen. Toch zal blockchain een groot verschil gaan maken voor de olie- en gasindustrie. 

Olie- en gasproductie is een gespecialiseerde industrie met letterlijk veel bewegende delen. Deze complexiteit zorgt ervoor dat veel tijd, energie en geld verloren gaat in processen die niet fatsoenlijk zijn vastgelegd en slecht zijn geoptimaliseerd. EnHelix's blockchain oplossing moet het volledige proces, van productie tot uitlevering, duidelijker en eerlijker maken.

Jen Wang, marketing directeur van EnHelix, zegt dat de Marketplace Blockchain "een oplossing biedt voor de gefragmenteerde processen die plaatsvinden voor de en na het uitvoeren van de overeenkomst."

Door middel van smart contracts is elke deal 100% transparant. Volgens David Olson, olie- en gas-deskundige en COO van procesverbeteraar Flexera Global, is transparantie noodzakelijk om "fouten, nalatigheid, vertragingen en oneerlijke praktijken tegen te gaan.

Hyperledger fabric

EnHelix's Marketplace Blockchain is gebaseerd op Hyperledger Fabic. Hyperledger Fabric is in groepsverband ontstaan tussen Digital Asset, Blockstream en IBM. Hyperledger techniek bestaat al sinds 2016 en vertegenwoordigt de zakelijke toepassing van blockchain.

Het aanvaarden van Hyperledger techniek is langzaam van start gekomen. Dit komt vooral door de sterke concurrentie tussen IBM's Hyperledger Fabric en Inter's Hyperledger Sawtooth. 2019 is het jaar waarin blockchain eindelijk wordt toegepast in de industrie. 


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws