Laptop op bureau met binance logo en titel van het artikel, Binance Peer to Peer trading uitleg

Peer to Peer trading bij Binance - complete uitleg voor beginners

Peer to Peer trading bij Binance! Nee, dit is geen verhaal over het verhandelen van peren of appels, of de verschillen tussen een appel en peer. Integendeel. Dit is een volledige handleiding voor het verhandelen van jouw favoriete cryptocurrency zonder tussenkomst van tussenpartijen en zonder de gebruikelijke handelskosten. Klinkt vet hè? Dat is het ook. 

Dus ga er gewoon eens even goed voor zitten en lees en leer met ons mee wanneer we de wondere wereld van peer-to-peer trading binnenstappen. En omdat het natuurlijk de gebruikerservaring ten goede komt wanneer je dit allemaal naadloos kunt doen op een platform wat in het verleden op talloze vlakken zijn sporen heeft verdiend, pakken we even ons favoriete platform voor peer-to-peer trading erbij: Peer to Peer trading bij Binance.

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Peer to Peer trading bij Binance en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je crypto wilt traden en welke keuzes je maakt qua in- en verkoop ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

In onderstaande video laat Binance zelf even in dertig seconden zien hoe peer to peer trading bij Binance precies in zijn werk gaat. Geen zorgen, het is slechts een tipje van de sluier vanuit Binance zelf. En AllesOverCrypto doet de rest voor je qua uitleg! #videofirst

 

Wat is Peer to Peer trading (P2P) eigenlijk?

Peer to peer trading is vrij vertaald een transactie tussen twee gelijken. Stel even hypothetisch dat je een aandelen verkoopt van een vriend of vriendin, dan is dat in theorie een transactie tussen twee gelijken. Alleen doe je dat doorgaans via een platform wat daarin faciliteert en waar je handelkosten aan betaalt. Neem je diezelfde aandelen gewoon direct over van je vriend of vriendin? Dan kun je dit zonder transactiekosten overeenkomen.

Je spreekt dan van een peer to peer transactie. Er zitten vele voordelen aan een peer to peer transactie, ten aanzien van anoniemere transacties. De kostencomponent is daar slechts één van. Velen vinden het namelijk ook een fijn idee dat er achter de transactie een mens zit waar de handel mee gedaan wordt, in tegenstelling tot de massale opzet van bijvoorbeeld een beursvloer.

Peer to Peer trading is slechts één van de vele modules die Binance inmiddels aanbiedt via zijn uitgebreide platform. We nemen je eerst even kort mee langs de andere velden die Binance aanbiedt, zodat je de module van het Peer to Peer traden straks in het juiste perspectief kunt plaatsen en je het voor jezelf overzichtelijk houdt. Dus allereerst, de overige smaakjes van Binance!

Wat zijn dan Trading, Margin Trading, Crypto Loans, Saving en Staking?

Zo, da’s een flinke mond vol hè? Nou en of! Mochten deze termen je helemaal niks zeggen, wees niet bang. We stippen ze stuk voor stuk even kortstondig aan, zodat je niet alleen weet wat ze betekenen, maar ook wat je ermee zou kunnen doen – als je al zou willen uiteraard! Klik ook gerust even door op de respectievelijke links om een uitgebreide handleiding van de verschillende modules te bemachtigen!

Wat is Trading?

Trading is handel. Letterlijk. Vergeef ons de flauwe woordspeling, maar feitelijk is dit wel waar het op neerkomt. Wanneer je de ‘normale’ handel van cryptocurrency’s op Binance zoekt, is Trading de module waar je terecht kunt voor alle handel in jouw favoriete cryptocurrency. Uiteraard ben je hier sterk afhankelijk van handelskosten, vraag- en aanbod, marktwerking, koerswijzigingen en het hele spectrum aan wat de meesten van ons zo waanzinnig tof aan cryptocurrency trading vinden.

Wat is Margin Trading?

Margin Trading lijkt sterk op de handel die je bij Trading toepast, maar dan met geleend geld. Logischerwijs kleven hier weer hele andere risico’s aan vast en zien wij Margin Trading voornamelijk als functionaliteit voor de wat meer doorgewinterde traders onder ons die het risicoprofiel juist kunnen inschatten.

Wat zijn Crypto Loans?

Crypto Loans bij Binance is de module waarin je letterlijk crypto kunt lenen van Binance zelf. Je betaalt hier een rentepercentage over, afhankelijk van de hoogte van het bedrag, de soort crypto die je leent, de leentermijn, et cetera. Je kunt de crypto gedurende de leentermijn gebruiken op elke manier die je zelf kunt verzinnen.

Wat is Saving?

Saving is de omgekeerde variant van Crypto Loans. Met Saving sla je je crypto voor een bepaalde of onbepaalde periode op op de wallet van Binance zelf. Zie het als een spaarrekening bij een bank. Je krijgt een rentepercentage vergoed, opnieuw op basis van de soort crypto, de hoogte van het bedrag, de termijn waarvoor je je spaargeld (of eigenlijk spaarcrypto) vastzet, et cetera. 

Wat is Staking?

Staking is een counterpart van Mining. Met Staking hou je een bepaalde soort cryptocurrency in je eigen wallet. Afhankelijk van de hoogte van het aantal crypto wat je vasthoudt, krijg je een vergoeding uitgekeerd. De vergoeding is relatief klein, maar omdat je er niets anders voor hoeft te doen dan in je eigen wallet de crypto vast te houden en geen risico loopt, is het toch weer leuk meegenomen.

Hoe werkt Peer to Peer trading bij Binance?

Nu je (weer) helemaal op de hoogte bent van de verschillende opties die je tegen kunt komen bij Binance, is het tijd voor het main event of hoofdprogramma van vandaag: Peer to Peer trading bij Binance! De komende duizend woorden staan volledig in het teken van tekst en uitleg om jou zo goed mogelijk op weg te helpen in de magische wereld van Peer to Peer trading! 

Binance heeft het mogelijk gemaakt om compleet onafhankelijk van het handelsplatform je crypto te kunnen aanschaffen of verkopen. Je koopt de crypto dus direct van iemand anders voor een vooraf vastgestelde prijs. Of je verkoopt ze (opnieuw) voor een vooraf vastgestelde prijs.

Een groot voordeel is dat er geen transactiekosten voor deze transacties worden gerekend en dat je tegelijkertijd zekerheid hebt dat je geen ‘lucht’ koopt en wordt opgelicht. Ook is het fijn dat je direct met fiat valuta (bijvoorbeeld de Europese Euro, Amerikaanse Dollar of Mexicaanse Pesos (wie heeft ze niet?! ;)) kunt betalen, zonder deze eerst tegen wisselkoersen in te wisselen voor cryptocurrency’s.

Je ziet: voordelen alom! En Binance kennende, hoeven we over gebruiksgemak en eenvoud ook niet in te zitten. Dit is over het algemeen namelijk uitstekend geregeld bij Binance! En dat is voor Peer to Peer trading bij Binance niet anders. Maar hoe gaat dit allemaal nu precies in zijn werk? Hoe kun je crypto aan- en verkopen via Peer to Peer trading bij Binance? Nou... zo...!

Hoe kun je crypto aankopen via Peer to Peer trading bij Binance?

Er kunnen momenteel in 25 verschillende valuta een totaal van 6 verschillende cryptocurrency’s worden verhandeld via het Peer to Peer netwerk van Binance. Zoals gebruikelijk werkt het aan- en verkopen van cryptocurrency’s bij Binance vrij intuïtief. En dat is voor de handel via Peer to Peer niet anders.

Log in op je Binance-account en ga via de menu-optie ‘Spot’ naar de optie ‘P2P’. Je komt nu terecht op het Peer to Peer netwerk van Binance.

Image
Hoofdscherm van Binance peer to peer trading

Bovenaan de pagina vind je een overzicht van de beschikbare cryptocurrency’s en je kunt via de filterfunctie vrij eenvoudig selecteren welke valuta je wilt gebruiken om de posities mee aan te kopen. Stel even dat je graag Bitcoin (BTC) wilt kopen met Euro’s (EUR). Je klikt dan eerst bovenin op BTC en vervolgens zet je de valuta op EUR en je activeert het filter. Je krijgt dan een resultaat zoals hieronder te zien.

Image
Selectie van Bitcoin voor euros kopen in Peer to Peer trading bij Binance

In het overzicht zie je geen, één of meerdere aanbieders voor de door jou gekozen combinaties. Je kunt variëren tussen verschillende cryptocurrency’s en fiat valuta, net zo lang totdat je een combinatie en prijs vindt die bij je wensen aansluit. We kijken even inhoudelijk naar een positie, zodat je weet wat er eigenlijk allemaal op vermeld staat.

Image
Overzicht van een enkele positie bij Binance Peer to Peer trading

Advertisers

Bij de Advertisers zie je de verschillende mensen of partijen die de respectievelijke cryptocurrency aanbieding, in dit geval FAPL. Het gele vinkje achter de naam van de verkoper betekent dat deze verkoper het controleproces van ID-verificatie, mailadres-verificatie en SMS-verificatie succesvol heeft doorlopen. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze verkoper voldoende door Binance is gescreend en vertrouwd kan worden.

Price

De prijs spreekt relatief voor zich. Dit is de prijs waarvoor (in dit geval) 1 Bitcoin door de verkoper verkocht zou worden, oftewel € 8.315,29. Let op: Dit kan een prijs zijn die hoger of lager dan de huidige marktprijs ligt! Neem dit altijd mee in je overweging alvorens defitief aan te kopen!

Limit/Available

Hier vind je terug hoeveel er maximaal binnen deze positie kan worden aangekocht. In dit voorbeeld is de totale aankoophoeveelheid 0,1 BTC (voor een totaalprijs van € 831,53). Je ziet ook dat er per koper een minimumlimiet van € 20 geldt, met een maximumlimiet van € 300. Je kunt – tegen de vastgestelde verkoopprijs dus minimaal 0,0024052077558329 BTC aanschaffen en maximaal 0,0360781163374939 BTC aanschaffen.

Payment

Onder payment vind je de geaccepteerde betaalmethode(s) terug. De meeste posities accepteren in ieder geval een bankoverschrijving (Bank), maar er zijn ook posities waar je kunt betalen via de betaalmethodes AliPay, WeChat en QIWI. AliPay en WeChat zijn populaire betaalmethodes die met name in China gretig aftrek vinden. QIWI is een Russische variant, die met name in de Russische markt erg gewild is. 

Buy BTC

Ben je voldoende onder de indruk van het aanbod en wil je verder in het aankoopproces? Klik dan op de groene knop met de tekst ‘Buy BTC’. Je komt dan in het volgende scherm terecht:

Image
Aankoop van Bitcoin met Euros bij Binance Peer to Peer

Je vult de hoeveelheid aan te kopen cryptocurrency in, kiest je gewenste betaalmethode en je klikt op ‘Buy Now’. Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien waarin de betaalgegevens van de verkoper staan. Maak hier het overeengekomen bedrag naar over en bevestig dat je deze transactie hebt voltooid. Je kunt eventueel rechts in het scherm nog chatten/overleggen met de verkoper. Klaar!

Image
Definitieve afrondscherm voor aankoop van Bitcoin via Binance Peer to Peer trading

Hoe kun je crypto verkopen via Peer to Peer trading bij Binance?

Om crypto te verkopen via Peer to Peer trading bij Binance, klik je in de P2P-omgeving simpelweg op ‘I want to Sell’. Je kiest opnieuw voor jouw gewenste combinatie aan crypto en fiat valuta en activeert de filter. Je krijgt dan (bijvoorbeeld) onderstaand scherm te zien.

Image
Overzicht van verkoopposities bij Binance Peer to Peer trading

Kies uit de lijst de aanbieding die het beste bij je past. Dat is meestal de bovenste (beste prijs), maar wellicht heb je andere zaken waar je op let. Zodra je het aanbod gekozen hebt, klik je op Sell BTC. Je krijgt dan deze optie te zien:

Image
Het scherm waarin je de verkooporder kunt vullen met details als prijs en hoeveelheid

Stel in voor hoeveel Euro’s je aan Bitcoin wilt verkopen en kies de gewenste betaalmethode voor het ontvangen van je geld. Klik vervolgens op ‘Sell now’. En je bent klaar!

Welke crypto kunnen via Peer to Peer trading worden verhandeld?

Je kunt momenteel voor de volgende zes cryptocurrency’s terecht bij Binance’s Peer to Peer platform:

 • USDT
 • BTC
 • BUSD
 • BNB
 • ETH
 • EOS

Welke crypto kunnen via Peer to Peer trading worden verhandeld?

Je kunt met de volgende fiat valuta op het Peer to Peer platform terecht:

 • CNY
 • VND
 • RUB
 • NGN
 • UAH
 • EUR
 • MYR
 • COP
 • BRL
 • ARS
 • PEN
 • ZAR
 • MXN
 • HKD
 • GBP
 • KES
 • AUD
 • CAD
 • VES
 • INR
 • IDR
 • KZT
 • SGD
 • USD
 • TWD

Voor- en nadelen van Peer to Peer trading bij Binance

We nemen je uiteraard ook nog even kort langs de voor- en nadelen van deze manier van het handelen in cryptocurrency’s bij Binance!

De voordelen

 • Je betaalt geen transactiekosten over de handel via Peer to Peer (P2P)
 • Je weet van of aan wie je de cryptocurrency’s (ver)koopt
 • Je kunt middels een simpele bankoverschrijving in je eigen valuta kopen of verkopen

De nadelen

 • De prijzen zijn niet altijd marktconform, let hierop!
 • Er zit een verwerkingstijd in het aankoop van cryptovaluta.

Conclusie

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide handleiding over Peer to Peer trading bij Binance! We hopen dat we je voldoende inzicht hebben kunnen verschaffen over deze nieuwe manier van het verhandelen van cryptocurrency’s!

Peer to Peer trading lijkt een interessante en alsmaar groeiende markt te zijn, binnen de cryptocurrency industrie. Wie weet is dit bij uitstek een toepassing van de handel die aansluit bij jouw wensen en behoeften. En omdat we al het hele artikel een extreem flauwe woordgrap voor ons uitschuiven, gooien we hem er in de blessuretijd toch nog even voor je in. Hou je vast, hier komt ie.

Wie weet peer jij hem er wel in, met Peer to Peer trading bij Binance”

Goed, met dat emotionele hoogtepunt sluiten we dit artikel van vandaag weer af en danken we je opnieuw hartelijk voor je tijd en enthousiasme! 

Wil je graag met anderen overleggen of zij al ervaring hebben met Peer to Peer trading bij Binance? Start dan een discussie in de Crypto Facebookgroep of het Crypto Forum. Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.