Bitshares kopen

Bitshares - Decentrale financiële diensten

Bitshares (BTS), voorheen beter bekend als ProtoShares (PTS), is een van de oudste crypto's die er bestaat. Sinds 2014 zijn ze operatief en al een geruime tijd staan ze  in de top 100 grootste cryptocurrency's van de wereld. Benieuwd naar wat het project wil bereiken en hoe je erin kunt investeren? Je leest het in deze uitleg over BitShares

Bekijk snel

Wat is BitShares (BTS)?

BitShares biedt meerdere financiële services op een decentrale manier aan. De focus ligt voornamelijk op de gedecentraliseerde exchange (handelsplatform) en dat je kan bankieren op de blockchain.

De oprichters van BitShares constateerden dat niet iedereen toegang heeft tot financiële services en dat dit probleem kan worden opgelost door de diensten decentraal te maken. Hierdoor is het niet noodzakelijk om een tussenpartij zoals een bank te hebben en zo kan iedereen met een smartphone toegang tot de diensten krijgen. Dit is vooral interessant gezien het feit dat meer mensen een smartphone hebben dan een bankrekening.  

Naast het mogelijk maken van bankieren, focussen ze zich ook op een decentrale exchange. Dit is een handelsplatform dat automatisch werkt, zonder dat een centrale partij aan de knoppen blijft draaien. Op dit platform heeft het team stable coins uitgebracht waar je altijd jouw cryptocurrency's naar kunt omwisselen. Dit zijn coins die weinig fluctueren en een bepaalde waarde vertegenwoordigen zoals de dollar of de euro. Zo'n coin krijgt dan de naam bitUSD en bitEUR en is vergelijkbaar met wat Tether (USDT) doet.  Door deze functie krijg je een exchange waar je met fiat-geld kunt handelen zonder daadwerkelijk euro's of dollars te moeten storten. Dit maakt het vele malen makkelijker om aan wet -en regelgeving van een land te voldoen.

De volgende video legt de werking van bitUSD uit.

 

Naast het aanbieden van stable coins hebben ze ook bitAssets in het leven geroepen. Hiermee kan je bijvoorbeeld een coin met de naam bitHOME creëren dat de huizenmarkt vertegenwoordigt. Dit maakt het gemakkelijk om alle denkbare spullen en diensten te verhandelen door middel van coins. Assets zoals huizen maak je op die manier in een handomdraai liquide. Dit is een lijst van alle assets die op dit moment worden verhandeld op het platform.

Uiteindelijk wil BitShares de NASDAQ worden voor blockchain-gerelateerde oplossingen. Om zo groot te worden hebben ze een affiliatie-programma opgezet waarmee jij en ik geld kunnen verdienen. Wanneer iemand via jou een 'Lifetime Members Account' afsluit krijg je $100 dollar en 80% van de transactiekosten die het aangebrachte lid maakt. Hier kan je best leuk aan verdienen!  

Zo ziet hun gedecentraliseerde exchange eruit:

Image
Bitshares decentralized exchange

Graphene-technologie

BitShares heeft zijn eigen blockchain en deze is gebaseerd op de Graphene-technologie. Hiermee is het mogelijk om iedere 1,5 seconde een block te creëren en ze zijn in staat om tot 100.000 transacties per seconde (!) af te handelen. Op dit moment worden er zo'n 3500 transacties per seconde gedaan en ze hebben dus nog genoeg ruimte om te groeien. C++ is de leidende programmeertaal binnen deze blockchain en ontzettend veel ontwikkelaars 'spreken' deze taal. Dit zorgt ervoor dat veel mensen zich aansluiten bij de ontwikkeling van dit open-source project.   

Kenmerken BTS coin

De coin wordt gezien als een 'legacy coin' aangezien deze coin behoort tot de groep crypto coins die de meeste transacties hebben uitgevoerd. Dit komt doordat het al sinds 2014 operationeel is en doordat de blockchain van BitShares veel transacties per seconde kan verwerken. De coin kan niet worden gemined en wordt voornamelijk gebruikt als onderpand voor het platform. Voor de assets die op het platform worden aangeboden willen ze tenminste dubbel zoveel geld als onderpand hebben. Stel er wordt voor $100 miljoen aan assets aangeboden dan heeft BitShares voor $200 miljoen aan onderpand liggen. Mochten er problemen ontstaan dan kunnen ze dit hiermee gemakkelijk oplossen.  

BitShares kan je helaas (nog) niet op een hardware wallet opslaan. Veel mensen houden de coin in de software wallet van het project of op de exchange. 

Kenmerken
Coinsymbool BTS
Totaal aantal coins 3,6 miljard
Aantal coins in omloop 2,64 miljard
Startprijs in 2014 $ 0,0139
Cointype Gebaseerd op eigen Graphene-blockchain
Opgehaald vermogen tijdens ICO  $ 3,6 miljoen

Team & Partners

Bitshares is opgericht door de crypto-expert Dan Larimer, momenteel de eigenaar van EOS. Hij was al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van Bitcoin en heeft met de geheimzinnige Satoshi Nakamoto over de toekomst van Bitcoin gediscussieerd. Dan Larimer voorzag al dat blockchain tegen schaalproblemen zou aanlopen en stelde voor om een twee-lagenoplossing te creëren waardoor het mogelijk wordt om micro-transacties uit te voeren. Ook zag hij de problemen van de gecentraliseerde exchanges en wees hij op de noodzaak om gedecentraliseerde exchanges te ontwikkelen. 

Na BitShares succesvol te hebben opgezet, besloot Dan Larimer een nieuw blockchain-project te starten, Steemit. Dit is een decentraal socialmedia-platform. Ook dit is een succesvol project geworden en staat al een lange tijd in de top 100 cryptocurrency's. 

Dan's uiteindelijk doel was om een goede variant van Ethereum te maken. Een blockchainplatform waarop je smart contracts kunt uitvoeren zonder dat je tegen schaalbaarheidsproblemen aanloopt. Om deze droom te verwezenlijken is hij met EOS gestart. Dit moet het platform worden waarop decentrale applicaties (dApps) kunnen werken en waar miljoenen transacties per seconde op verwerkt moeten kunnen worden zonder transactiekosten te hoeven betalen. Als dit hem lukt, dan heeft hij zeker een betere variant van Ethereum gemaakt. 

Het verdere team van BitShares is niet bekend. Je kunt op GitHub de vorderingen van het project volgen en je ziet erbij wie het stukje code heeft geschreven. Een bedrijf uit Amerika genaamd Cryptonomex komt hier vaak in terug en je ziet verschillende freelancers die hun bijdrage leveren. We kunnen niet spreken van een duidelijk ontwikkelingsteam dat alleen met BitShares bezig is. Verder is er ook geen groep van adviseurs bekend die het project bijstaat. 

Partners

 • Bitshares heeft een samenwerking met de 's werelds eerste cryptobank van de wereld, Arisebank. Deze bank werkt aan een quantum-resistent besturingssysteem en debetkaarten waarmee je met meerdere crypto's kunt betalen. Door een samenwerking met BitShares aan te gaan wil de bank hun klanten toegang geven tot een markt waarin te allen tijde financiële producten en diensten kunnen worden verhandeld. 
 • Bitshares werkt ook samen met de United Precious Metals Association (UPMA). Samen willen ze crypto's die op metaal zijn gebaseerd mainstream laten gaan. Zo'n munt kan dan bijvoorbeeld bitMETAL heten en vertegenwoordigt de waarde bijvoorbeeld 1kg metaal. 

Roadmap

De roadmap van BitShares die op hun website staat loopt maar tot Q1 2016. De doelen die ze voor 2018 en later hebben zijn helaas voor iedereen onbekend. 

Populariteit en gemeenschap

Twitter is het meestgebruikte social-mediaplatform voor cryptoprojecten. Met 90k volgers doet BitShares het goed en zoals je hieronder kunt zien zijn ze lekker actief.  

Populariteit BitShares
Twitter 90k volgers
Telegram 12k volgers
Facebook 2k volgers
Reddit 8k lezers

Kritiek

 • Het is lastig om duidelijke informatie te vinden over BitShares. De website is niet compleet en het team is onbekend
 • De oprichter, Dan Larimer, is opgestapt omdat hij een superieure vorm van Ethereum wil opzetten. Wie nu de touwtjes in handen heeft is niet duidelijk en er wordt ook weinig moeite gedaan om duidelijkheid te verschaffen
 • De coin kan niet op een hardware wallet worden gezet. Het zou wel prettig zijn om dit te kunnen doen aangezien je coins dan veiliger staan opgeslagen in vergelijking tot het opslaan op een software wallet of op de exchange.

Conclusie

BitShares (BTS) biedt financiële services op een decentale manier aan. De grootste focus ligt op het decentrale handelsplatform waarop je bitAssets kunt verhandelen. Dit zijn munten die ieder hun eigen asset vertegenwoordigen, zoals goud of een huis. Ook kunnen ze fiat-geld als achterliggende waarde hebben. Hierdoor is het mogelijk om met bijvoorbeeld euro's en dollars te handelen zonder ook echt euro's of dollars op het platform te storten. Je handelt namelijk met bitEUR of bitUSD. Door deze toepassingen voldoen ze ook eerder aan wet -en regelgeving in een land. Dit is vaak lastiger wanneer je echte euro's en dollars wilt integreren. 

Decentrale exchanges worden gezien als de handelsbeurzen van de toekomst en velen spreken dan ook vol lof over BitShares. Wanneer BitShares meer en meer wordt gebruikt, zal de waarde van de coin toenemen. Mocht je het interessant vinden om te investeren in deze coin dan kan je de onderstaande instructies volgen. 

Hoe koop ik Bitshares?

Bitshares kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BTS.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik BTS aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Bitshares aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!