Blockchain
21/7/17

10 Grote namen in de cryptowereld

10 Grote namen in de cryptowereld

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

In de loop der jaren raken steeds meer mensen geïnteresseerd in de cryptowereld. Sommigen houden het bij het lezen van het nieuws en een aantal gaan er fanatiek mee aan de slag en stoppen er veel tijd en geld in. De volgende 10 mensen hebben hun prominente rol binnen de cryptowereld verdiend en kunnen worden gerekend tot de grote namen.

cryptowereld

1. Satoshi Nakamoto

Twitter
Deze lijst kan natuurlijk niet beginnen zonder de bedenker van het peer-to-peer digital cash systeem waarin 'double spending' niet mogelijk, met andere woorden: de bedenker van Bitcoin!
We weten niet of Satoshi Nakamoto een man, een vrouw of een groep van mensen is en waarschijnlijk krijgen we dit ook nooit te weten. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze ervan overtuigd zijn dat Satoshi iemand is die die vanuit de toekomst is teruggekeerd om de wereld te redden. In ieder geval heeft Satoshi de deuren geopend naar gedecentraliseerd P2P-geld dat niet wordt gecontroleerd door banken of centrale overheden.

cryptowereld

2. Marc Andreesen

Twitter
De meesten kennen hem van het creëren van de eerste grafische webbrowser Mosaic. Hij is een van de eerste voorstanders van Bitcoin en heeft hier met zijn bedrijf veel geld in geïnvesteerd.

cryptowereld
3. Andreas Antonopoulos

Twitter
De heer Antonopoulos is de schrijver van het beroemde boek 'Mastering Bitcoin'. Dit is een bekende guide voor het leren over Bitcoin en de blockchaintechnologie. Verder is hij een bekende public speaker die veel toespraken houdt over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij wordt ook wel de ambassadeur van Bitcoin genoemd en de term ‘Internet of Money’ komt bij hem vandaan. In zijn vrije tijd adviseert hij veel startups over hoe zij de blockchaintechnologie kunnen gebruiken.

cryptowereld

4. Ashton Kutcher

Twitter
Hij is een van de eerste celebrities die Bitcoin is gaan gebruiken en probeert tot op de dag vandaag iedereen ervan te overtuigen dat dit de toekomst gaat worden. Naast de nummer #1 coin in de cryptowereld investeert Ashton ook in altcoins. Zo is hij zojuist investeerder geworden in een opkomende coin genaamd UnikoinGold. Deze coin begint zijn ICO in september en er wordt vol lof over gesproken.

cryptowereld
5. Laszlo

Blogpost
Laszlo is de man die in mei 2010 twee pizza’s heeft gekocht voor de prijs van 10.000 Bitcoins. Op dat moment had dit een waarde van 40$ wat een normale prijs is voor twee grote pizza’s. Vandaag de dag ligt de waarde van een Bitcoin op zo’n 4000$. Dit betekent dat hij maar liefst 40 miljoen heeft betaald om deze pizza’s te kunnen bestellen. Dit laat maar weer laat zien welke stijging Bitcoin heeft doorgemaakt in zeven jaar tijd. Op deze blog is zijn oproep te lezen waarin hij vraagt of iemand hem twee pizza’s kan brengen in ruil voor zijn Bitcoins.

Barry Silbert.jpg

6. Barry Silbert

Twitter
Barry Silbert heeft het bedrijf Digital Currency Group opgericht dat op grote schaal investeringen doet in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ook heeft dit bedrijf de grootste cryptocurrency-nieuwswebsite Coindesk gekocht.

cryptowereld

7. Adam Black

Twitter
De uitvinder van hashcash, het Proof-of-Work systeem dat wordt gebruikt door anti-spamsystemen. Ditzelfde systeem is ook gebruikt voor Bitcoin. Op dit moment is hij CEO van Blockstream, een bedrijf dat continu bezig is met de verdere ontwikkelingen in de cryptowereld.

cryptowereld

Brian Armstrong

Twitter
Oprichter van een van de eerste Bitcoin startups Coinbase. Bij de fundraising haalde hij maar liefst 107 miljoen dollar op. Op de website van Coinbase kunnen mensen een Bitcoin wallet aanmaken en hun eerste Bitcoins kopen.

cryptowereld

9. Wences Casares

Twitter
Oprichter van een van de eerste Bitcoin wallet bedrijven, Xapo. Even later kreeg hij de uitnodiging van Paypal om bij hun board of directors een plek in te nemen. Dit was groot nieuws, een Bitcoin ondernemer die een prominente rol bij Paypal ging vervullen.

cryptowereld

10. Vitalik Buterin

Twitter
Maker van de nummer #2 cryptocurrency Ethereum dat in 2015 live ging. Hij bedacht de naam Ethereum door het zoeken naar elementen van sciencefiction op Wikipedia. Tijdens de ICO konden de coins worden gekocht voor zo’n 40 cent per stuk. Op dit moment staat Ethereum op 300 dollar, een prima ROI dus!

Dit waren de 10 grote namen binnen de cryptowereld. Het is ontzettend leerzaam om hen op Twitter te volgen en wij raden het dan ook zeker aan om dit te doen.


Hier vind je wat meer uitleg over hoe je crypto kunt kopen en hier vind je de handleiding van de Binance Exchange.

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe artikelen!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!