Eerst maar een kleine geschiedenisles: USDT (Tether) bestond vroeger al onder een andere naam: Realcoin. Realcoin was een van de eerste altcoins en had concurrentie van (toentertijd) grote namen als Litecoin en Namecoin. De strijd aangaan met deze concurrenten was niet heel lucratief, dus de eigenaren van Realcoin besloten om voor een hele andere tactiek te gaan: Tether.   Fiat in de vorm van crypto Wat Tether zo speciaal maakt is dat 1 USDT altijd gelijk staat aan 1 USD (US-dollar). Dit betekent dus dat w

Wat is USDT? Een uitleg over Tether.

Als je crypto wilt kopen, krijg je meteen te maken met enorme koersschommelingen. Tether wil hier een oplossing voor bieden. Laten we eerst maar beginnen met een kleine geschiedenisles: USDT (Tether) bestond vroeger al onder een andere naam: Realcoin. Realcoin was een van de eerste altcoins en had concurrentie van (toentertijd) grote namen als Litecoin en Namecoin. De strijd aangaan met deze concurrenten was niet heel lucratief, dus de eigenaren van Realcoin besloten om voor een hele andere tactiek te gaan: Tether.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Fiat in de vorm van crypto

Wat Tether zo speciaal maakt is dat 1 USDT altijd gelijk staat aan 1 USD (US-dollar). Dit betekent dus dat wanneer je 1000 USDT bezit, je 1000 dollar bezit. Wat is dan het voordeel hieraan? Het voordeel is dat je de USDT in een veilige wallet kunt bewaren, net zoals je andere cryptomunten. Je kunt deze munten dus online opslaan, zonder dat een bank als tussenpersoon hoeft op te treden. 

Daarnaast is het voor handelaren erg handig om van cryptomunt naar cryptomunt te kunnen traden zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de volatiliteit. De Amerikaanse Dollar staat bekend als de meest stabiele munt van de wereld (al valt deze reputatie tegenwoordig te betwisten) . Maar om deze reden lijkt USDT op dit gebied de meest veilige cryptocurrency met de meest stabiele koers

Onderstaande video van AllesOverCrypto vertelt jou meer over wat Tether is, en hoe USDT werkt.

Is USDT wel zo veilig?

Toch is USDT niet zo veilig als het lijkt. Zoals hier te zien is, kende de cryptomunt weinig problemen tot halverwege april 2017 (met een korte uitzondering in augustus). Sindsdien is de prijs van USDT echter bijzonder volatiel geworden. Nog steeds niet zo volatiel als alle andere cryptomunten, maar als je denkt in een cryptomunt te investeren die altijd gelijk staat aan 1 dollar, dan kom je toch weleens voor vervelende verrassingen te staan. 

Ook USDT brengt risico's met zich mee

En dit heeft onder andere op Reddit ervoor gezorgd dat gebruikers de omstandigheden verdacht vinden. Zo is op een pagina van Tether zelf het volgende te lezen (vertaald naar Nederlands):

“Er is geen contractueel recht of een andere rechts- of rechtsvordering tegen ons om uw Tethers te verliezen voor geld of om te wisselen. Wij garanderen geen recht op aflossing of omwisseling van Tethers door ons voor geld. Er is geen garantie tegen verliezen wanneer u Tethers koopt, verhandelt of verkoopt.”

Met andere woorden, Tether is niet verplicht om jou dollars of euro’s terug te geven voor de USDT die je hebt. Maar dan valt het hele idee achter Tether toch weg? Toch wel een beetje een eng statement.

Waar de problemen in volatiliteit vandaan komen is ook niet helemaal bekend. Enerzijds kan het liggen aan de bankenpartners van Tether waarmee de connecties niet helemaal soepel verlopen, anderzijds kan het iets totaal anders zijn. Feit is dat Tether er zelf weinig over heeft losgelaten. 

Omdat we zelf Tether nog steeds niet helemaal vertrouwden en toch veel mensen tegen deze cryptovaluta traden, hebben we Tether nog wat verder onderzocht en onze bevindingen in een artikel opgesomd.Hier vind je wat meer uitleg over hoe je crypto kunt kopen en hier vind je de handleiding van de Binance Exchange

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe artikelen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.