Crypto kopen
13/12/22

8 ideeën voor crypto cadeaus!

8 ideeën voor crypto cadeaus!

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Ben jij op zoek naar het ideale crypto cadeau voor kerst, sinterklaas of een verjaardag? Wat de reden ook is, er zijn genoeg cadeaus die je kunt geven aan cryptofanaten. Toch is het lastig om zelf op een leuk idee te komen, zeker wanneer je niet binnen de cryptowereld thuisbent. Gelukkig zijn wij dat wel, en weten we waar je cryptoliefhebbers blij mee kunt maken. Met de ideeën in dit artikel zorg jij ervoor dat je altijd iemand blij maakt met het cadeau dat je geeft.

Een aantal van deze cadeaus kun je vrij eenvoudig kopen. Soms kan dat in een Nederlandse webshop of bij een Nederlands bedrijf, maar in sommige gevallen is het alleen in het buitenland mogelijk.

Bekijk snel

1. Cryptocurrencies

We willen beginnen met het meest voor de hand liggende cadeau: cryptocurrencies. In plaats van een envelop met cashgeld, kun je natuurlijk ook prima cryptocurrencies aan iemand geven. De ontvanger kan zelf bepalen wat hij of zij met de crypto doet: bewaren, er iets mee kopen of het omzetten naar een andere valuta (fiat of crypto). Cryptocurrencies cadeau geven is natuurlijk een stuk leuker dan een envelop met geld.

Dit cadeau kun je in verschillende vormen geven. Zo is het mogelijk om ze direct naar het wallet adres van de ontvanger te sturen. Je kunt ze natuurlijk ook op een hardware wallet plaatsen, en vervolgens de hardware wallet in combinatie met de cryptocurrency cadeau doen.

Waar crypto kopen?

Er zijn verschillende platforms waar je crypto kunt kopen. In Nederland kun je gebruikmaken van Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf dat door de overheid wordt gereguleerd. Het is veilig en je kunt hier zonder zorgen en tegen lage kosten een groot aantal cryptocurrencies kopen.

2. Hardware wallet

Je maakt iedere cryptoliefhebber blij met een hardware wallet. Deze wallets worden als de veiligste vorm voor de opslag van crypto gezien. Dit komt doordat de public en private keys op een uitneembaar stukje hardware zijn opgeslagen. Natuurlijk moet je de hardware wallet en bijbehorende seed phrase wel goed bewaren.

Bezit iemand crypto en heeft hij of zij nog geen hardware wallet? Dan kun je zo'n wallet zeker cadeau geven. Maar ook wanneer iemand al een hardware wallet heeft, kun je er alsnog een cadeau geven. Iedere cryptofanaat weet dat het belangrijk is om je cryptocurrencies te spreiden. Mocht er één wallet kwijtraken, staat er in ieder geval nog crypto op de andere wallet.

Waar kun je hardware wallets kopen?

Er zijn verschillende uitgevers van hardware wallets, welke ook wel cold wallet worden genoemd. De wallets van Trezor en Ledger worden als het meest gebruiksvriendelijk gezien, en zijn ook nog eens erg veilig. Ze hebben verschillende soorten wallets uitgegeven. Zo heb je de Trezor T Wallet, de Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Je kunt ze kopen in de webshop van de leverancier, of via een webshop zoals Bol.com.

Wil je meer te weten komen over hoe hardware wallets werken en waarom ze zo geliefd zijn? In onderstaande video wordt dit binnen enkele minuten uitgelegd.

3. Cryptomerch

Van crypto hoodies, sweaters en shirts tot petten, mokken en sleutelhangers. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een artikel van op de markt. Doordat crypto de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, kunnen we tegenwoordig verschillende crypto merchandise kopen. Deze artikelen kun je vaak alleen bestellen in een webshop, welke helaas in de meeste gevallen buiten Nederland zijn gevestigd. Zo heb je The Crypto Merch, een webshop met een gigantisch groot aanbod, maar wel in de Verenigde Staten zit gevestigd.

Wil je liever iets in Nederland kopen? Logisch, want dan ontvang je het product een stuk sneller en betaal je lagere verzendkosten. Kijk dan eens op Amazon of Bol.com. Het aanbod is minder groot, maar je vindt er nog steeds leuke items. Denk aan Bitcoin sokken, sleutelhangers, fysieke BTC munten, Bitcoin cupcake-vormpjes en boeken. Wie weet vind je hier het cadeau waar je naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar een crypto kerstcadeau? Dan zou je eens kunnen kijken naar de Bitcoin kersttrui, welke je hier kunt kopen. Deze truien zijn in dezelfde webshop ook in andere cryptocurrencies beschikbaar.

4. NFT's

NFT's, de afkorting van non-fungible tokens, zijn een bepaald type token dat uniek en onderscheidend is. Je kunt verschillende soorten data in NFT's opslaan, waardoor je ze voor verschillende situaties kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende NFT-art. Dit is een kunstvorm waarbij kunstenaars hun kunst in een NFT opslaan. In het verleden is er ook al muziek in de vorm van een NFT uitgegeven (door Kings of Leon).

Ze worden ook gebruikt voor het opslaan van eigendomsbewijzen. Een fysiek object kan 'getokenized' worden, waarna de bezitter van het token ook de bezitter van het gekoppelde product is. Het mag dus wel duidelijk zijn dat er ontzettend veel mogelijk is. En omdat er zoveel mogelijk is met NFT's, kun je altijd wel iets vinden dat bij de ontvanger van de NFT past. Ga bijvoorbeeld op zoek naar NFT-art of een NFT-muziekalbum. Super leuk om te krijgen, omdat je met NFT's in veel gevallen daadwerkelijk iets kunt doen. Er zit namelijk altijd nog iets 'unieks' aan de NFT gekoppeld.

Je kunt ook zelf een NFT maken. Sla bijvoorbeeld een foto of video van jou en de ontvanger op in een NFT, en geef de NFT vervolgens cadeau. Zo maak je zelf een uniek en persoonlijk cadeau. Wil je weten hoe je zo'n NFT maakt? Dat lees je hier.

Waar kun je NFT's kopen?

NFT's koop je op een NFT-marktplaats. Er zijn veel verschillende soorten marktplaatsen. De meest eenvoudige manier is een centrale marktplaats. Hier moet je een account aanmaken, waarna je de NFT met een veelgebruikte betaalmethode kunt afrekenen. Binance NFT-marketplace is een voorbeeld van zo'n centrale plaats. Er zijn ook veel decentrale marktplaatsen, waarvan OpenSea de meest gebruikte is. Deze marktplaats draait op de blockchain van Ethereum en heeft een groot aanbod NFT's. Het nadeel van deze decentrale marktplaatsen is dat ze, voor beginners, erg lastig in gebruik zijn. Zo moet je bijvoorbeeld een externe wallet als MetaMask koppelen.

5. Crypto giftcard

Met een crypto giftcard geef je de ontvanger de keuze waar hij of zij het bedrag aan kan besteden. Fijn wanneer je niet zeker weet waar je hem of haar blij mee kunt maken. Er zijn veel verschillende soorten giftcards, welke allemaal op een andere manier uitgegeven kunnen worden. Zo zijn er crypto exchanges als Binance die giftcards verkopen. De ontvanger kan het bedrag dat op de giftcard staat uitgeven in de crypto exchange van Binance.

crypto kerstcadeau

6. Boeken over crypto, beleggen of economie

Een mens kan nooit genoeg kennis bezitten. Er zijn veel verschillende boeken over crypto, NFT's, beleggen en economie op de markt. Iemand die bezig is met crypto, maak je dan ook zeker blij met zo'n boek. Het voordeel is dat er duizenden verschillende boeken over deze onderwerpen te vinden zijn. Je zult dus ook altijd wel een boek vinden dat iemand nog niet heeft. Daarnaast is dit een cadeau waar iemand ook daadwerkelijk iets aan heeft. Natuurlijk, een Bitcoin sleutelhanger is leuk, maar de kennis die je uit een boek kunt halen is natuurlijk veel meer waard. Dat geldt helemaal voor iemand die bezig is met investeren en beleggen.

Je kunt crypto boeken het beste online kopen, omdat het aanbod in de boekenwinkels vaak niet groot is. Op Bol.com vind je ontzettend veel Engels- en Nederlandstalige boeken over crypto en beleggen. Weet je niet welke boeken je moet kopen? Wij geven je graag een paar boekentips (klik op de naam om meteen naar de productpagina van het boek te gaan):

7. Abonnement op een TA-tool

Voordat een crypto trader een transactie maakt, wordt er eerst onderzoek gedaan. Dan kan door middel van een fundamentele analyse, of een technische analyse. In dat laatste geval wordt er vaak gebruik gemaakt van trading tools. Dit is software die de handelaar helpt om een cryptocurrency beter te begrijpen. Zo kan de software gebruikt worden om de koers van de cryptocurrency te onderzoeken, om op basis van historische koersgrafieken voorspellingen voor de toekomst te doen. Ontzettend handig, want deze tools kunnen dus veel geld opleveren.

Tools om een technische analyse mee uit te voeren zijn soms gratis, en kosten in sommige gevallen geld. Dat gaat meestal om een maandelijks of jaarlijks bedrag. De prijs verschilt per tool, maar is het in veel gevallen wel waard. Door de TA-tools te gebruiken kan een handelaar veel meer geld verdienen met crypto trading. Wanneer je een cadeau voor een crypto trader zoekt, is een abonnement op een TA-tool een goed idee.

Welke TA tools?

Er zijn veel verschillende tools om een technische analyse mee uit te voeren. De meest bekende is TradingView en wordt door zowel crypto als aandelenhandelaren gebruikt. Een andere bekende TA-tool is Glassnode. Deze is geliefd onder diehard crypto handelaren, voornamelijk door de vele functies die de software biedt. Je zou ook aan de ontvanger kunnen vragen wat in zijn opzicht de beste TA-tooling is. Je weet dan zeker dat je een abonnement voor de juiste tooling afsluit! In onderstaande video wordt uitleg gegeven over de 5 beste crypto trading tools.

8. Online cursus

Je hoeft niet per se boeken te lezen om te leren. Het is natuurlijk ook mogelijk om een online cursus te volgen. Er zijn veel verschillende online cursussen over crypto. Dat maakt het misschien lastig kiezen, maar zorgt er ook voor dat je een cursus kunt kiezen die bij de ontvanger past. Zo zijn er cursussen die uitleggen hoe cryptocurrencies werken of hoe je een technische analyse kunt uitvoeren. Andere cursussen omvatten vrijwel alles dat met crypto en beleggen te maken heeft. Weet je niet welke cursus je moet kopen? Dan zou je eens naar de Money Mastery van AllesOverCrypto kunnen kijken. Dit is een uitgebreid platform waar we alle trends, investeringskansen en mogelijkheden tot het verdienen van een extra inkomen aanrijken. Zo kun je de cursus volgen, maar krijg je ook unieke signalen van onze crypto-experts. Hier vind je meer informatie over de Money Mastery.

Het voordeel van een cursus is dat je deze met meerdere personen kunt delen. Geef je de cursus cadeau? Dan is het zonde om deze zelf niet te volgen. Als je het lief vraagt, mag je de cursus misschien ook wel gebruiken ;)

Conclusie

Je hebt nu genoeg ideeën voor een crypto cadeau tijdens kerst, sinterklaas, een verjaardag of voor zomaar. Je maakt iedere cryptofanaat blij met NFT's,  cryptocurrencies of een hardware wallet. Voor de diehard-fan is er de cryptomerch. Er zijn verschillende webshops waar je deze merchandise kunt kopen en het aanbod is reuze. Een crypto giftcard doet het ook goed. Zo geef je de ontvanger de ruimte om zelf een keuze te maken. Of investeer in de kennis en koop een boek, online cursus of abonnement op een tool voor iemand. Met de cadeaus in dit artikel maak je iemand gegarandeerd blij.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over deze cadeaus of andere crypto onderwerpen? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

Foto's door Naruedom Yaempongsa en Vovan

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!