Bibliotheek met boeken

De 10 beste boeken over blockchain en cryptocurrency’s

Kennis is macht. Wij streven ernaar om iedereen in Nederland te inspireren en te motiveren om hun kennis en begrip over begrippen als blockchain en cryptocurrency’s te vergroten. En zéker voordat iemand een stap zet richting een investering.

Wij vinden het natuurlijk ontzettend gaaf om onze kennis en kunde dagelijks in te zetten op de handelsplatformen die ons in staat stellen onze cryptocurrency’s aan het werk te zetten om te helpen onze financiële doelen te realiseren. Of het nu om Bitcoin, Ethereum, Ripple of andere altcoins gaat: het levert ons allemaal plezier op en we vinden ze – in meerdere of mindere mate – allemaal interessant. 

Ondanks dat het relatief nieuwe begrippen zijn, wordt er al veel over gesproken en geschreven. Begrippen als blockchain, Bitcoin en cryptocurrency komen steeds regelmatiger voor in het nieuws, in films, in boeken en in studiemateriaal op scholen. Toch is het allemaal nog niet zo eenvoudig om door het bos de juiste bomen te spotten. Speciaal voor jou zetten we daarom de beste tien boeken over blockchain en cryptocurrency’s op een rij.

Om de spanning een beetje op te voeren beginnen we met de nummer 10 en eindigen we met de nummer 1. En omdat we snappen dat er genoeg stiekemerds in het onderstaande menu alvast snel de nummer 1 willen aflezen, houden we het simpel en noemen we alleen de nummers. Ha! 

Wij wensen jullie alvast ontzettend veel leesplezier met deze leestips en/of cadeautips voor de komende feestdagen!

Bekijk snel

Nummer 10: Blockchain, de technologie die de wereld radicaal verandert

Blockchain wordt steeds meer bestempeld als een technologie die verschillende businessmodellen op zijn kop gaat zetten. Het heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot de grootste technologische revolutie sinds de opkomst van het internet.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die meer over de mogelijkheden van blockchain en aanverwante technologieën als Bitcoin en cryptovaluta wil leren. De bestaande literatuur hierover is veelal oppervlakkig en simplistisch van aard, of uiterst technisch en wiskundig. ''Blockchain'' is zowel geschikt voor mensen die voor het eerst over blockchain hebben gehoord als ook voor diegenen die al bekend zijn met mogelijke blockchaintoepassingen en op zoek zijn naar meer diepgang.

Theorie en praktijk worden gecombineerd: het boek biedt de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met blockchain en verschillende blockchainfuncties uit te proberen. Nederland heeft de volle potentie in zich om een leidende rol te gaan spelen op wereldniveau bij deze ontwikkeling van baanbrekende toepassingen.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Bekijk het boek bij Bol.com

Nummer 9: Digital Gold – The Untold Story of Bitcoin

Ben je nieuwsgierig naar het ontstaan van Bitcoin en de hele reis die deze crypto heeft afgelegd tot op de dag van vandaag? Dan is dit boek absoluut één voor jou om te lezen. In het boek neemt Nathaniel Popper je mee in de dramatische impact die Bitcoin heeft gehad op de internetgeneratie en dit tijdperk. Ondanks dat het zijn tegenslagen en ups and downs heeft gekend, is Bitcoin tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een miljardenindustrie en wordt gezien als één van de meest revolutionaire ontwikkelingen sinds de komst van het internet. 

Ook al is Bitcoin nog maar vrij recentelijk ontworpen, zeker in het licht van aloude valuta, het is nu al één van de meest spraakmakende betaalmethoden ooit. Bitcoin, de droom van de één en de vloek van de ander.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Bekijk het boek bij Bol.com

Nummer 8: Bitcoin and Cryptocurrency Technologies

Bitcoin en Cryptocurrency Technologies biedt een uitgebreide introductie tot de revolutionaire maar vaak verkeerd begrepen nieuwe technologieën van digitale valuta. Of je nu student bent, softwareontwikkelaar, tech-ondernemer of onderzoeker in de informatica, dit gezaghebbende en op zichzelf staande boek vertelt je alles wat je moet weten over het nieuwe wereldwijde geld voor het internettijdperk.

Hoe werken Bitcoin en Blockchain eigenlijk? Hoe veilig zijn bitcoins? Hoe anoniem zijn hun gebruikers? Kunnen cryptocurrency’s worden gereguleerd?

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 7: Blockchain – Blueprint for a New Economy

Voor wie met name geïnteresseerd is in de blockchain zelf, is het boek Melanie Swan een aanrader. Bitcoin begint in zijn eentje op te komen als een digitale valuta, maar de blockchain-technologie erachter zou veel belangrijker kunnen zijn.

Dit boek neemt je mee buiten de valuta (“Blockchain 1.0”) en slimme contracten (“Blockchain 2.0”) om aan te tonen hoe de blockchain in de positie is om het vijfde disruptieve computerparadigma te worden na mainframes, pc’s, internet en mobiel / sociaal netwerken .

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 6: Hoe word ik Bitcoin Miljonair?

Wellicht niet het meest objectieve of informatieve boek uit de hele reeks, maar wel een lekkere weglezer. Speciaal voor als je het misschien even wat minder ziet zitten of behoefte hebt aan een beetje positiviteit over Bitcoin, dan is dit boek absoluut een aanrader. 

Het boek gaat in op de meeste positieve kenmerken van Bitcoin, voor zowel de nieuwe belegger als voor de reeds ervaren traders onder ons. Het boek is zogezegd eerder vermakelijk dan louter informatief en laat verschillende Bitcoin-fanatiekelingen aan het woord, die allemaal hun eigen opvatting hebben over de munt. Het boek staat vol met hilarische verhalen, soms met bizarre wendingen en wisselt af tussen geluksvogels en daadwerkelijke visionairs. Na het lezen van dit boek weet je één ding zeker: Bitcoin is here to stay!

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 5: The Science of the Blockchain

FinTech ontwikkelaars en -managers begrijpen dat blockchain het potentieel heeft om de financiële wereld op te schudden. Met blockchain kunnen de deelnemers van een gedistribueerd systeem overeenstemming bereiken over een gemeenschappelijke weergave van het systeem, om wijzigingen in het systeem op een betrouwbare manier te volgen.

In de gedistribueerde systeemgemeenschap zijn overeenstemmingstechnieken al lang bekend voordat cryptocurrency's zoals Bitcoin (waar de term blockchain wordt geleend) naar voren zijn gekomen.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 4: Blockchange

Een van de hoogstgewaardeerde boeken van deze serie. Geschreven vanuit verschillende invalshoeken en met een flinke dosis humor, leest dit boek lekker weg en is het uitermate geschikt om jezelf te wapenen en voor te bereiden op alle veranderingen die de blockchain-ontwikkelingen met zich mee zullen brengen.

Blockchain is de mysterieuze technologie achter Bitcoin. Het kan voor vele doeleinden gebruikt worden en zou zomaar een hoop kunnen veranderen in ons huidige bestaan. Denk aan een land zonder centrale overheid of een meer taakgerichte economie zonder vaste dienstverbanden. En wat zou blockchain kunnen betekenen voor je werk of bedrijf? 

Als we willen profiteren van de mogelijkheden die de technologie biedt, dan zullen we het wel moeten omarmen. Met originele metaforen en een heldere, luchtige manier van schrijven weet auteur Redmer Huizinga goed weer te geven hoe blockchain onze (economische) wereld voorgoed kan veranderen. Hij nodigt ons uit om na te denken over de mogelijkheid van een naderende blockchain revolutie en wat onze rol hierin kan zijn. Ga mee in de wereld van blockchain en cryptovaluta.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 3: Blockchain Revolution

Ben je op zoek naar een boek wat je meer verdieping geeft in Blockchain? Dan is dit boek absoluut voor jou. Enige basiskennis over blockchain is hier absoluut gewenst, want de uitleg in het boek over de basis is weinig intuïtief en gaat meermaals vrij snel de diepte in. 

The Science of the Blockchain is het eerste boek dat uitlegt waarom blockchain-technologie het internet fundamenteel zal veranderen, wat het doet en hoe we het gebruiken. Meer dan 30 jaar heeft geen enkele theoreticus van het digitale tijdperk het volgende grote ding beter uitgelegd dan Don Tapscott. Bijvoorbeeld, in Wikinomics was Tapscott de eerste om te laten zien hoe internet het eerste wereldwijde platform voor massale samenwerking biedt.

Nu schrijft hij over een ingrijpende technologische verandering die de manier waarop de wereld zaken doet – en al het andere – zal veranderen met behulp van blockchain-technologie, die de digitale valuta Bitcoin aandrijft.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 2: Het tijdperk van cryptovaluta

Bitcoin en andere op computertechniek gebaseerde valuta kunnen een revolutie in onze maatschappij veroorzaken. Zijn ze de oplossing voor de vertrouwensbreuk tussen burger en bank? Kunnen ze een motor worden voor de welvaart van derdewereldlanden? Zijn ze de nieuwste criminele handelsroute? Of iets heel anders? Wall Street Journal-journalisten Paul Vigna en Michael J. Casey leggen het fenomeen cryptovaluta bloot: hoe is het ontstaan, hoe werkt het en welke rol gaat het spelen in onze samenleving? Veel is nog onzeker, maar in elk geval staan we op de drempel van een nieuw economisch tijdperk; een tijdperk waarin het traditionele financiële en sociale stelsel opnieuw wordt uitgevonden.

Klik hier om meer informatie over dit boek te krijgen.

Nummer 1: Dé Bitcoinbijbel voor Beginners

Toegegeven, het is natuurlijk een beetje “Wij van WC-eend raden WC-eend aan”, maar het is niet voor niets dat ons eigen boek de plek op nummer 1 pakt.  Het internet staat vol met informatie over Bitcoin en Blockchain. Toen wij in 2013 ermee in aanraking kwamen wisten we niet waar we moesten beginnen en lazen we ingewikkelde Engelse artikelen waar we maar weinig van begrepen. Door alle ingewikkelde woorden afzonderlijk op te zoeken, konden we de taal van blockchain en cryptomunten ontcijferen en er enigszins iets uit opmaken.  

Nu we 6 jaar verder zijn en er meer en meer mensen willen leren over Bitcoin, hebben we besloten onze kennis van de afgelopen jaren samen te voegen tot één overzichtelijk handboek, De Bitcoinbijbel. Hierdoor kan jij in gemakkelijk Nederlands kennismaken met het populaire nieuwe geld en snap je ook waarom dit voor een enorme revolutie gaat zorgen. Natuurlijk leer je ook hoe je erin kunt investeren en behoeden we je voor de fouten die wij in al die jaren hebben gemaakt. 

Wij zijn door onze leerfouten duizenden euro's kwijtgeraakt en met onze unieke tips die in dit boek worden gedeeld zal jou dit niet gebeuren. Het boek is een prachtige verzameling geworden van een unieke balans tussen theorie en praktijk, waardoor je het beste uit de overige 9 boeken in één verzameling krijgt en combineren we dat in een gezonde dosis praktijkvoorbeelden en tools die voor jou het verschil gaan maken! Beloon jezelf met kennis en macht en lanceer je carriere in de crypto-wereld!

De Bitcoinbijbel is onderdeel van de Cryptocurrency Cursus. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.

Conclusie

Zoveel mensen, zoveel wensen! Dit gaat natuurlijk ook op voor het lezen van boeken. De ene persoon houdt van fictie, de ander houdt van een biografie. De ene wil graag lekker vlot doorlezen en houdt van een snelle schrijfstijl, de ander wil zijn boeken liever academisch onderbouwd zien. 

Gelukkig houdt onze top 10 rekening met zowel de theoretische benadering, de filosofische benadering, de praktische benadering en de komische benadering. Er is simpelweg voor iedereen wel iets interessants te vinden om je kennis over blockchain en Bitcoin (of andere cryptocurrency’s) flink te vergroten!

Waar het ene boek echt een heerlijk boek is voor relatieve beginners, zijn andere boeken echt geschreven voor experts binnen het vakgebied. Je kunt er dus ook voor kiezen om met een mix uit onze top 10 vanaf een basisniveau naar expertniveau te ontwikkelen en om dat vervolgens te bekronen met onze bijbel om al je geleerde theorie om te kunnen zetten in een praktijk als crypto-trader. 

Zorg er hoe dan ook voor dat je beslagen ten ijs komt, de risico’s erkent en herkent. Beleggen gaat altijd gepaard met risico’s en ondanks dat we je met alle plezier meenemen in onze persoonlijke ervaringen en hoogte- en dieptepunten, blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor je keuzes. Daarom is de juiste kennis ook zo waardevol. Of je dat nu met via een boek of via een cursus leert. 

Kies jouw beste leermethode en investeer in jezelf. Investeer in je toekomst. Op die manier behaal je niet alleen het beste rendement uit een situatie, maar behaal je ook het beste rendement uit jezelf. Of koop een mooi boek voor een ander, of geef eens een cursus cadeau. Wie weet verander je het leven van die ander volkomen. En laten we eerlijk zijn, een mooier cadeau dan dat bestaat er natuurlijk voor niemand.

 

Image
books
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.