De tekst: 3 beste crypto exchanges, met candlesticks op de achtergrond

De 3 beste crypto exchanges

Wat zijn op dit moment de drie beste crypto exchanges om te traden? Handelen in crypto: tegenwoordig lijkt iedereen het wel te doen. Als je hiermee wilt beginnen is het best lastig om uit te zoeken waar je dit het beste kunt doen. Welke exchange of handelsplatform past het beste bij jou? Deze blog gaat je daarbij helpen. Want om succesvol te handelen is een exchange waar jij makkelijk uit de voeten kan belangrijk. Wij hebben beste exchanges verdeeld in drie categorieën. Hierbij hebben we vooral gekeken naar twee criteria: gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

De 3 beste exchanges zijn onderverdeeld in drie categorieën:

 1. Beste Internationale Exchange
 2. Beste Nederlandse Exchange
 3. Beste Decentrale Exchange

Ook bij goede exchanges blijft het belangrijk om veilig met je crypto om te gaan. Doe daarom zelf grondig je onderzoek en zorg dat je wachtwoorden en toegangscodes goed bewaard en vooral dat je een veilige wallet hebt. Je doet er daarom goed aan om onze blogs over wallets en VPN te lezen!

Kijk Snel

Image
site Binance.com

                                                                                          Binance.com

Beste Internationale Exchange: Binance

Als beste internationale exchange hebben we gekozen voor Binance. De exchange, opgericht door CEO Zhao Chengpeng in 2017, is sinds de oprichting eigenlijk altijd populair geweest. Binance wil wereldwijd crypto trading voor het grote publiek toegankelijk maken en deze missie lijkt op dit moment aardig te slagen. Binance is gevestigd in Malta.

Binance scoort hoog op het gebied van handelsvolume, het aantal actieve traders, de diensten en de goede liquiditeit. Dit laatste geeft aan hoe groot de mogelijkheid is om makkelijk te handelen van cryptocurrency of valuta.

Binance heeft een reeks van positieve eigenschappen, waaronder:

 • Brede toegankelijkheid
 • Grote handelsvolumes
 • Handige handelsorders
 • 100% legaal
 • Lage fees

In dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe je Bitcoin kunt kopen met IDeal op Binance:

Brede toegankelijkheid

Het crypto-handelsplatform van Binance is voor bijna elk land van de wereld toegankelijk. Dit betekent dat nagenoeg iedereen op de exchange kan handelen, of je nou in Alaska of Oezbekistan woont.

Het is bij Binance mogelijk om direct fiatgeld te storten en hiervoor accepteren ze ook verschillende valuta. Er zijn namelijk 17 verschillende fiatvaluta's te storten op je Binance wallet. De euro behoort tot één van die 17 currency's. Je kunt ook handelen en betalen met de native token van Binance (BNB).

Binance is de plek waar je veel nieuwe altcoins kunt ontdekken in het brede aanbod cryptocurrencies. Pareltjes zijn al vaak tot grote hoogtes gestegen op dit exchangeplatform.

Het platform heeft een 24/7 support en zijn via een chatfunctie op de site te bereiken.

Hoog handelsvolume

Dankzij het hoge handelsvolume kan de Binance exchange elke koop- en verkooporder snel vullen. Het handelsvolume van een platform is een belangrijke maatstaf voor de betrouwbaarheid van een exchange. Dit heeft de volgende twee redenen.

 1. Iedere handelaar die een transactie uitvoert betaalt handelskosten aan Binance. Hoe meer er wordt gehandeld, hoe meer Binance verdient aan z'n platform. Hoe meer het platform verdient, hoe beter de continuïteit van de exchange gewaarborgd kan worden. Binance kan met z'n verdiensten voortdurend blijven doorontwikkelen en zullen niet snel failliet gaan bij een tegenslag. Hierdoor loop je minder risico dat je jouw cryptomunten verliest door het failliet gaan van het platform.
 2. Een hoog handelsvolume geeft accuraat inzicht in de markt. Wanneer een koers van een munt flink stijgt en hier een laag handelsvolume mee gepaard gaat, dan betekent dit weinig voor de trend van de gehele cryptomarkt. Wanneer de koers flink stijgt en er een hoog handelsvolume is, dan geeft dit een duidelijk signaal over de trend van de gehele cryptomarkt. Accurate informatie is belangrijk om goed geïnformeerd beslissingen te nemen. 

Handige handelsorders

Binance staat ook hoog aangeschreven, omdat ze een uitgebreide selectie aan handelsopties hebben. Hierdoor kun je bij Binance complexe financiële strategieën toepassen. Als je een geavanceerde gebruiker bent, dan biedt Binance je meerdere aantrekkelijke opties, waaronder:

 • Limit orders
  Je kan koop- en verkooporders plaatsen boven of onder de marktprijs. Wanneer de prijs jouw van tevoren ingevulde prijs aantikt, dan wordt de order gevuld. Op deze manier kan je jouw handelsstrategie tot uitvoering brengen, zonder dat je de markt de hele dag in de gaten hoeft te houden. De limit -order-optie heeft bijna ieder handelsplatform. 
 • Market orders
  Je koopt of verkoopt de munt tegen de marktprijs van dat moment.
 • Stop limit orders
  Je geeft aan, als de marktprijs dit prijslevel bereikt, dan wil ik mijn munten kopen of verkopen tegen de, door mij, van tevoren ingevulde prijs. Een voorbeeld kan zijn: wanneer Bitcoin onder de $10.000 komt, dan wil ik een verkooporder plaatsen voor $9800. Andersom kan dit ook. Voorbeeld: wanneer Bitcoin boven de $10.000 komt, dan wil ik een kooporder plaatsen voor $10.200.
  De stop-limit-order bieden lang niet alle crypto-handelsplatformen aan.
 • Futures
  Binance biedt ook futures aan. Futures zijn complexe financiële producten waar je geld kan verdienen door te anticiperen op marktwerking. Als je hier meer over wilt weten, lees dan onze blog over futures trading.

Naast handelen biedt Binance ook diverse andere mogelijkheden om met je crypto te verdienen. Bij Binance Earn vindt je diverse DeFi producten zoals BNB staking en de yield aggregator BNB Vault. Een yield aggregator biedt manieren om je crypto in te leggen voor het gebruik van leningen, waarvoor je beloningen ontvangt. Verder kunnen miners deelnemen aan de Binance Mining Pool. Binance heeft daarnaast een affiliatie programma waarmee je een commissie krijgt als mensen dankzij jou aanbeveling ook gaan handelen via Binance.

Lage fees

Binance is zeer gebruiksvriendelijk omdat het betrekkelijk lage transactiekosten hanteert. In 2021 is dit 0.1% voor de taker (dit is een transactie die direct wordt uitgevoerd) en 0.1% voor de maker (dit is een transactie die pas wordt uitgevoerd wanneer een bepaalde prijs is bereikt) over het gemaakte transactiebedrag. 

100% legaal

Als je bij Binance wilt handelen dan is het noodzakelijk om persoonlijke informatie te delen. Dit moet, omdat Binance zich houdt aan de internationale wet- en regelgeving omtrent witwassen en het financieren van criminele praktijken. Als gebruiker profiteer je hiervan, omdat je weet dat de markt hierdoor minder wordt gemanipuleerd door criminelen. Omdat Binance z'n best doet zich aan de regels te houden, kan je aannemen dat de exchange betrouwbaar is. Verder kun je jouw account naast je wachtwoorden op diverse manieren beveiligen zoals bijvoorbeeld met de Google Authenticator.

Het platform heeft verder een verzekeringsfonds wat wordt ingeschakeld bij eventuele hacks (het SAFU fonds). Het platform is in 2019 ook daadwerkelijk een keer gehackt waarbij ruim 40 miljoen USD is buitgemaakt. Binance is een van de best beveiligde exchanges, maar een hack is nooit volledig uit te sluiten. Het is daarom goed te weten dat een exchange een plan van aanpak heeft bij een eventuele schade door een hack.

 Je doet er daarom goed aan je eigen verantwoordelijkheid te nemen over je cryptomunten en dit doe je het beste door ze te bewaren op een persoonlijk hardware wallet.

Kritiek

De oprichter van Binance plaatste op Twitter berichten waar wij onze bedenkingen bij hebben. Zo heeft hij meerdere malen opgenoemd dat het onverstandig is om je Bitcoin te verkopen voor een bepaalde prijs. In onze ogen is dit sturend en als crypto exchange hoor je onafhankelijk te zijn en niet te sturen op een stijgende trend.

Binance voegt steeds meer opties toe aan z'n platform en dit is geweldig voor de meer ervaren trader. Tegelijkertijd voelt het voor de beginner als een hoge drempel om hier te beginnen. Daarom zou de interface van hun beginnersgedeelte nog wat makkelijker gemaakt kunnen worden. Binance Lite met eenvoudiger interface voor beginners maakt het wel een stuk makkelijker. Maar deze optie is alleen beschikbaar op je mobiel.

Voor de traders vanuit de US heeft Binance wat nadelen, zo zijn er minder handelsparen om te handelen. 7 staten, waaronder Texas en New York, worden niet ondersteund door Binance US.


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

 • Goedkoopste handelsplatform
 • 150+ verschillende cryptomunten
 • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance

 

Beste Nederlandse Exchange: Bitvavo

Als we kijken naar de beste Nederlandse exchange dan wint Bitvavo overtuigend. Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk en voor iedere crypto-enthousiasteling toegankelijk, ongeacht je kennisniveau. Bitvavo weet zich te onderscheiden van andere platformen doordat ze alles perfect hebben geregeld.

 Dit zijn de grootste pluspunten van Bitvavo:

 1. Eenvoudig met iDEAL euro's storten
 2. Gebruiksvriendelijk
 3. Nederlandse klantenservice
 4. Betrouwbaar
 5. Ze zijn bezig met een app en de integratie van extra handelsopties zoals een stop-loss

In dit fimpje zie je hoe je op Bitvavo kunt traden:

Gebruiksvriendelijk

Als je gebruiksvriendelijkheid belangrijk vindt dan is er geen betere exchange dan Bitvavo. Een van de hoofdredenen hiervoor is hun gebruiksvriendelijke interface; op je computer, telefoon en tablet. Je kunt met gemak geld storten en met één click investeren in je favoriete crypto. 

Bitvavo werkt met iDeal, waardoor je met elke Nederlandse bankpas direct, zonder kosten, euro’s kan storten op je Bitvavo account. Je kan kiezen tussen twee interfaces; de klassieke professionele interface met kaarsdiagrammen en dieptekaarten, of Bitvavo's gebruiksvriendelijke standaard interface. 

Bitvavo onderscheidt zich met name met de standaard interface, die heel simpel en overzichtelijk is. Je ziet direct welke coins je in je bezit hebt en hoeveel je in de plus of in de min staat.  Als je verder klikt dan krijg je het koersverloop van de munt te zien en je eigen transactiegeschiedenis. 

Voordat we verder gaan is het niet onbelangrijk om Bitvavo's zeer lage handelskosten te benadrukken. Dit in tegenstelling tot diverse andere Nederlandse brokers. Dankzij de lage kosten geniet Bitvavo van een zeer lage inlegdrempel. De kosten staan ook helder beschreven op de site van Bitvavo.

Als laatste: het is een Nederlands bedrijf, je kunt ze dan ook gewoon bellen en in het Nederlandse je vraag aan hun stellen!

Image
site bitvavo

                                                                                               Bitvavo.com

Betrouwbaarheid

Bitvavo bewaart het leeuwendeel van de cryptomunten die bij hen wordt geïnvesteerd op een streng beveiligde cold wallet. Het wordt de hackers lastig gemaakt om de cryptomunten te stelen. Daarbovenop worden alle fondsen beheerd door een aparte stichting: mocht Bitvavo failliet verklaard worden dan heeft dit geen invloed op jouw cryptotegoeden. 

Bij Bitvavo zit je dus relatief veilig. Naast wachtwoorden kun je je Bitvavo account beveiligen met een 2FA- authenticatie en het instellen van een Anti-Phising code voor mail en andere berichten. Dit neemt niet weg dat het verstandig is om je cryptomunten zoveel mogelijk op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X te bewaren.

Handelsopties

Bitvavo biedt naast de gangbare handelsopties ook meer geavanceerde diensten aan met verschillende partners.

Cryptohopper en Yieldt geven de investeerder toegang tot meer complexe financiële interacties. Met Cryptohopper krijg je alle handelsopties van Binance en kun je je koopgedrag automatiseren.

Daarbovenop krijg je bij Cryptohopper toegang tot begeleid investeren. Met begeleid investeren minimaliseer je jouw risico’s omdat je koopgedrag wordt verbonden aan het koopgedrag van een professionele investeerder. Dit is een functie die je ook bij de Nederlandse beleggingsmaatschappij Yieldt kan krijgen.

Bitvavo biedt dus naast een lage instapdrempel ook toegang tot meer complexe investeringsmogelijkheden. Verder bieden ze hun diensten aan institionele beleggers en cryptofondsen op maat aan.

Kritiek

Bitvavo heeft een kleiner aanbod aan cryptocurrency in vergelijking met bijvoorbeeld Binance. Dit kun je misschien als een nadeel beschouwen, zeker als je graag de de laatste hypemunt wilt scoren. Maar de munten die bij Bitvavo te verhandelen zijn, hebben zich al langere tijd in betrouwbaarheid bewezen. Dit maakt het zeker een betrouwbaardere manier om hier te handelen of te investeren.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo

 

Beste Decentrale Exchange: Uniswap

Decentrale exchanges, afgekort met DEX, worden gezien als de exchanges van de toekomst. Een decentrale exchange is een handelsplatform dat zonder de tussenkomst van een derde partij werkt. Er zit geen centraal bedrijf of bestuur die het beleid bepaalt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je de dupe wordt van een slecht beleid of wangedrag van een directeur.

Er zijn in de afgelopen tijd diverse decentrale exchanges geopend met wissellende gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Uniswap is een decentrale exchange die goed scoort in gebruiksvriendelijkheid en ook het hoogste handelsvolume heeft ten opzichte van andere decentrale exchanges. 

Daarom is in onze ogen Uniswap een van de betere decentrale exchanges. Uniswap heeft een hoog handelsvolume, in vergelijking tot andere decentralized exchanges en is op dat gebied enigzins vergelijkbaar met centrale exchanges. V2 is een 2.0 versie van het oorspronkelijke platform wat in 2018 startte. In mei 2021 is er een V3 versie gelanceerd. Deze heeft ook weer meer mogelijkheden en verbeterde features. De V2 en V3 staan in verbinding met elkaar zodat je makkelijk van de een naar de ander kunt gaan.

Hier wordt kort uitgelegd wat Uniswap en de UNI token inhouden:

Uniswap is bedacht door Hayden Adams die geïnspireerd was door een bericht van Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Het heeft geen centraal bestuur (anders was het natuurlijk niet echt decentraal te noemen) maar het is ook niet een stuurloos schip. Uniswap is opgezet als open-source. Dit betekent dat door iedereen ideeën en producten voorgesteld kunnen worden. De governance, het beheer en bestuur, van Uniswap wordt geregeld met de Governance tokens (UNI).

Dit betekent dat je door middel van de Uniswap token inspraak hebt over het Uniswap protocol en ook aanpassingen kunt aandragen. 

Uniswap heeft geen orderboek en werkt als automated market maker. Dit betekent dat handelsovereenkomsten automatisch worden afgesloten zonder tussenkomst van een derde partij. Dit gebeurt door wisseling met de ECR20 tokens, dit heet swappen.

Hoe vinden vraag en aanbod elkaar dan op het platform? Liquiditeitsaanbieders vormen samen een liquiditeitspool waar de swap plaats kan vinden. Door dit systeem is een orderboek niet nodig.  De waarde van de tokens of coins wordt niet bepaald door het vraag en aanbod, maar met behulp van een wiskundige formule. Bijkomend voordeel hiervan is dat er geen noteringskosten worden gerekend.

Gebruiksvriendelijkheid

Decentrale exchanges zijn complexer dan normale exchanges. Dit geldt ook voor Uniswap. Voor de beginner is het wellicht ook lastig om de juiste coins te kiezen want de keuze is reuze op Uniswap. Doordat listing niet veel kost kan iedereen zijn of haar eigen gecreëerde coin op Uniswap verhandelen. Dat zorgt naast de bekende tokens ook voor een bonte verzameling coins met opvallende namen zoals DONUT of Smooth Love Potion.

De kosten voor een transactie zijn in mei 2021 0.3% per transactie. Deze worden aan de liquiditeitsreserve toegevoegd. Wanneer een liquiditeitsverschaffer uit de pool stapt, krijgt hij hiervan een percentage op basis van de inleg in de pool.

De decentrale exchange heeft dus ook geen centrale helpdesk, wel kun je via Discord contact opnemen en is er een actieve community op Reddit waar je met vragen terecht kan.

Image
Site Uniswap

                                                                                             uniswap.com

Handelsopties

Bij Uniswap zijn er naast de trading via swapping met de liqiditeitpools nog andere opties in ontwikkeling. Met de lancering van V3 en het feit dat Uniswap een open-source is zullen in de toekomst deze mogelijkheden uitbreiden. Een opvallende optie is de dynamisch geprijsde UNISOCKS. Deze $SOCKS token geeft je recht op een paar prachtige sokken, waarvan er maar 500 paar bestaan. De prijs verandert met elke aankoop/verkoop. De waarde van de sokken ligt in mei 2021 op ruim 95.000 USD.

Kritiek

DEX-exchanges hebben als voordeel dat ze decentraal zijn, wat je als trader niet afhankelijk maakt van de betrouwbaarheid van een derde partij. Maar het heeft als nadeel dat ze niet de gebruiksvriendelijkheid van een centrale exchange hebben. Het is daarom voor de onervaren trader misschien wat lastiger om hier te starten met traden. Dit geldt voor alle decentrale exchanges en Uniswap is een van de meest gebruiksvriendelijke.

Conclusie

Bitvavo is favoriet bij veel mensen zowel de ervaren trader, als de beginneling. Vooral als je net begint met handelen is Bitvavo een fijne start. Wil je complexere transacties uitvoeren dan is Binance interessant, ook door de grotere keuze in coins. Uniswap, en decentrale exchanges in het algemeen, zijn unieke systemen die inspelen op de behoefte voor financiële infrastructuur die niet centraal wordt gecontroleerd. Hierdoor zijn ze wat minder gebruiksvriendelijk voor de startende crypto trader maar bieden wel veel interessante nieuwe opties. 

Wat vind jij belangrijk? De gebruiksvriendelijkheid van een centrale exchange of de mogelijkheden van een decentrale exchange? Heb je ervaring met Binance, Bitvavo of Uniswap? Laat het weten in de comments onderaan dit artikel! Of kom met je vragen en verhalen langs in onze AllesOverCrypto Facebookgroep.

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.