Ubiq kopen UBQ uitleg achtergrond wallpaper

Ubiq (UBQ) - Een bug-vrij Ethereum

Ubiq (UBQ) is in het leven geroepen om het voor het bedrijfsleven makkelijker te maken om blockchain te implementeren. De crypto-technologie staat nog in haar kinderschoenen en bedrijven zijn daarom huiverig om er gebruik van te gaan maken. Vooral als je bedenkt dat er elke dag veel updates in de cryptowereld worden gedaan, waardoor je als bedrijf met zeer vervelende bugs of errors kan komen te zitten. Ubiq gaat hier verandering in brengen. De hard fork van Ethereum zal precies doen wat Ethereum doet, maar dan met de garantie dat er geen errors of bugs zullen voorkomen in de updates. Ubiq zal daarom voor bedrijven een veel lagere drempel richting adoptie van blockchain zijn. Wil je weten wat Ubiq kan betekenen voor de crypto-economie, een uitleg wat het doet en wil je weten hoe je Ubiq kan kopen? Lees dan vooral verder.

Bekijk snel

Wat is Ubiq (UBQ)?

Zoals gezegd is Ubiq een hard fork van Ethereum. Dat betekent dat de code grotendeels hetzelfde is als die van het beroemde smart contract platform. Het grootste verschil is echter dat Ubiq de updates van Ethereum niet meteen zelf zal doorvoeren, maar deze eerst uitgebreid zal testen.

Het probleem

Ethereum is een geweldig platform en het is niet voor niets de nummer twee van de gehele crypto-economie. Het grootste probleem is echter dat er nog ongelooflijk veel aan geknutseld wordt. Het project is verre van af, maar in feite kunnen we ook zeggen dat het nooit echt helemaal af is. Blockchain is nog zo'n nieuwe technologie, waardoor veel toekomstige updates zullen leiden tot onvoorziene bugs of fouten in de code. Dat is in dit stadium nog niet heel erg voor het platform, maar voor bedrijven die hun hele business model hieromheen willen bouwen, kan het voor grote problemen zorgen. Een update kan zelfs leiden tot het helemaal niet meer werken van een dApp. Als zoiets te lang duurt, kan dat honderden of zelfs miljoenen euro's kosten. En er is één ding waar bedrijven echt een enorme hekel aan hebben en dat is het ding dat ze geld kost.

Image
Plaatje dat een voorbeeld van een error laat zien

De oplossing van Ubiq

Het team van Ubiq was hier zelf ook geen fan van en kwam tot de conclusie dat dit anders kan en moet. De grootste prioriteit van Ubiq is daarom stabiltieit en methodologische bug-vrije upgrades van het platform. Dit is een aspect dat grote corporates als absolute prioriteit hebben als ze over zouden gaan op een nieuwe technologie. Bij Ubiq zullen ze altijd de garantie krijgen dat hun smart contracts altijd goed zullen blijven werken, bij welke upgrade dan ook.

Over Ubiq

In feite is Ubiq een regelrechte kloon van Ethereum. Ze willen echter geen concurrentie voor Ethereum zijn. Als je als bedrijf tussen Ubiq of Ethereum kiest, kies je in feite tussen stabiliteit (Ubiq) of snelle innovatie (Ethereum). Alle updates en upgrades zullen altijd als eerst op Ethereum komen. Ubiq zal deze later ook implementeren, maar dan wel met de garantie dat er geen bugs meer in zitten.

De grootste verschillen tussen Ubiq en Ethereum zijn dat Ubiq:

 • is gebouwd voor corporate stabiliteit;
 • een kleiner en dus sneller en goedkoper netwerk heeft;
 • een ander algoritme hanteert wat stabieler is voor minen (Flux Difficulty Algorithm);
 • gebruikmaakt van Uncle Blocks. Dit zorgt voor een betere motivatie voor miners, wat weer ten goede komt van de veiligheid van het netwerk.

De Token van Ubiq: UBQ

Ubiq heeft net als Ethereum haar eigen blockchain met daarop haar eigen token. Wat ETH voor Ethereum is, is UBQ voor Ubiq. Het mooie aan de cryptocurrency is dat er nooit een ICO gehouden is. Het team heeft net als iedereen zelf de tokens moeten aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat er grote hoeveelheden van de coin zomaar op de markt gedumpt kunnen worden. Je hebt UBQ nodig voor de volgende handelingen:

 • Het creëren van je eigen token op het Ubiq-platform.
 • Het betalen van transactiekosten.
 • Het houden van een ICO op het platform.
 • Het creëren van een dApp op basis van Ubiq.
 • Het betalen van alle transacties die via deze dApp gedaan worden.
 • Je ontvangt rente in de vorm van Escher

Hoe meer decentrale applicaties er dus op Ubiq gebouwd worden, hoe meer vraag er zal zijn naar de cryptocurrency. En zoals we weten, leidt een hogere vraag weer tot een hogere waarde. Hieronder zie je hoeveel transacties er gedaan zijn per week sinds het ontstaan van het project.

Image
Grafiek dat laat zien hoeveel transacties er per week gedaan zijn met UBQ sinds het platform is ontstaan.

Coin Verspreiding

Doordat er nooit een ICO gehouden is, zijn er ook geen coins "opgesloten". Met ICO's en investeringen is het vaak het geval dat de grootste investeerders en founders een verplichte "lock-up"-periode hebben. Dat betekent dat ze voor een vooraf afgesproken periode niet hun coins op de markt mogen dumpen. Alle UBQ zijn dus in omloop.

Het gekke is dat er ook geen potje is gemaakt voor de developers. Waar de meeste cryptocurrency-projecten een buffer hebben waar vanuit de developers worden betaald voor de moeite, doen de developers bij Ubiq het vanuit hun eigen ideologische filosofie. Wel hebben ze zelf de coin aangeschaft, waardoor de tijd en moeite die ze erin steken niet helemaal onbeloond blijft. Hoe beter Ubiq wordt, hoe meer de coin waard zal worden. Het project is dus echt community-gedreven

Dit betekent dat de ontwikkeling van het platform ook grotendeels afhangt van de gemeenschap erachter. Gelukkig zit dit wel goed en zaten er in februari 2018 in ieder geval nog 20 Bitcoins en 14.000 UBQ in het ontwikkelingsfonds. Dit is volledig aangevuld door de eigen gemeenschap.

Kenmerken UBQ
Token symbool UBQ
Totaal aantal tokens 42.609.099
Aantal tokens in omloop 42.609.099
Prijs tijdens ICO N.v.t.
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens N.v.t.
Opgehaald vermogen tijdens ICO N.v.t.

Escher: het dividend van UBQ

Sinds kort heeft het team ook de token Escher naar buiten gebracht. Dit vorm in feit het hart van de gehele token-economie binnen het project. Mensen die UBQ in bezit hebben, krijgen via verschillende airdrops Escher bij hun account bijgeschreven. Deze Escher kan je qua waarde niet zoveel mee, maar het belangrijkste wat je ermee krijgt is "voting power". Dit houdt in dat hoe meer Escher je bezit, hoe zwaarder jouw stem weegt als er beslissingen worden genomen over de toekomst van Ubiq.

Voorbeelden Tokens gelanceerd via Ubiq

Er zijn al verschillende tokens gelanceerd via het platform van Ubiq. Voorbeelden hiervan zijn:

 • APX (APX Ventures)
 • CEFS (Cryptopia)
 • QWARK (Infinitum Flame)
 • DOT (Dotcoin, Cryptopia)

Team

Het team van Ubiq bestaat uit 5 zeer ervaren blockchain developers. De mannen zijn dan ook erg bekend in de cryptowereld. In eerste instantie lijkt het team zeer indrukwekkend, ware het niet dat ze niet fulltime met het project bezig zijn. Ubiq is voor hen vooral een project dat ze ernaast doen. Op termijn is het wel de bedoeling dat ze fulltime ermee aan de slag gaan.

De meest opvallende naam is die van Julian Yap, die voor zowel Bittrex, Blocktech en Decred heeft geprogrammeerd. Hieronder volgen de 5 founders en hun ervaring. Hun namen linken naar hun GitHub-, LinkedIn-, of YouTubeprofiel.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het team alleen de leiding heeft. Ubiq is grotendeels een community-driven project, wat betekent dat de gemeenschap erachter ook veel bijdraagt aan de ontwikkeling ervan.

Image
Afbeelding met de gezichten van 4 van de 6 leden van team Ubiq.
Naam Functie Ervaring
Julian Yap Developer Heeft veel ervaring met blockchaintechnologie en systeemtechniek. De meest bekende projecten waarvoor hij gewerkt heeft zijn Bittrex, Blocktech en Decred
Luke Williams Developer Luke is ook een bekende naam in de cryptowereld onder de developers. Hij heeft vooral bekendheid gekregen voor zijn werk aan Iquidus Explorer. Dit is een zoek-tool die door veel verschillende ledgers gebruikt wordt.
Kris Hansen Developer Kris heeft van allen de meeste ervaring als developer. Hij was een van de eersten die aan de slag ging met internettechnologieën. Ook heeft hij bijgedragen aan verschillende financiële systemen die vandaag de dag gebruikt worden.
Aldo Borrero Developer Aldo heeft met name ervaring in programmeertalen als Java en Node.js. Voor Ubiq werkte hij voor onder andere ING. 
Alex Sterk Community Manager Alex is de host van #blocktalk en heeft hiermee een grote schare volgelingen. Zijn manier van communiceren zorgt ervoor dat blockchain voor leken een stuk eenvoudiger wordt. 

Roadmap

Helaas heeft Ubiq geen roadmap bekend gemaakt. Het enige wat ze hebben laten weten over aankomende periode is dat ze zich blijven focussen op de infrastructuur van het platform. Dat houdt in dat ze het zo eenvoudig mogelijk willen maken om snel decentrale applicaties te ontwikkelen. Hoe meer dApps er gemaakt worden op het platform, hoe sneller het zal groeien. Mocht je graag willen weten waar het team nu mee bezig is en welke mijlpalen ze net afgerond hebben, dan kan je een kijken nemen op hun blog

Populariteit

Ubiq is al aardig populair op social media. Ze hebben 48.000 volgers op Twitter en ook op Reddit hebben ze een groot kanaal met 3800 lezers. Het belangrijkste socialmediakanaal is echter Discord voor ze. Daar hebben ze dan ook al ruim 4500 members. Mocht je ze ook graag willen volgen, klik dan op een van onderstaande kanalen.

Populariteit Ubiq september 2018
Twitter 48k volgers
Telegram 1,1k volgers
Facebook 430 volgers
Reddit 3,8k lezers
Discord 4,5k members

Geschikte wallet voor UBQ

UBQ kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen. De 4 beste wallets voor UBQ vinden wij (op volgorde van goed naar minder goed):

 1. Ledger Nano S (Hardware Wallet)
 2. Fusion (Desktop Wallet)
 3. Gubiq (Desktop Wallet)
 4. Pyrus (Web wallet)
Image
Hier is goed te zien hoe de UBQ Fusion Wallet uitziet.

Kritiek

De belangrijkste kritiek die op Ubiq geleverd kan worden is het feit dat ze voorlopig achter Ethereum zullen aanlopen. Ze zullen dus niet zo snel het platform inhalen. Voordat Ubiq een upgrade uitvoert, dient deze upgrade eerst op Ethereum gedaan te zijn. Pas daarna gaat het team aan de slag om te onderzoeken hoe ze dezelfde update zo goed en stabiel mogelijk bij Ubiq kunnen invoeren.

Een ander puntje van kritiek is dat het team niet zo dedicated is als de meeste andere teams bij andere cryptocurrency's. Het team is dan wel ongelooflijk ervaren, maar geen van hen is fulltime bezig met Ubiq. Het is voor hen allemaal meer een hobby-project. Dit betekent dat de ontwikkelingen niet zo snel zullen gaan als bij andere projecten. Aan de andere kant zullen ze waarschijnlijk wel meer tijd erin investeren als het platform groeit en er steeds meer decentrale apps op draaien.

Conclusie

Ubiq is een mooi en veelbelovend project. Het idee erachter is ijzersterk en er zal ongetwijfeld veel vraag naar zijn. Met name bedrijven die miljoenen omzet draaien per dag kunnen het zich niet veroorloven dat een update ervoor zorgt dat hun app stil komt te staan. Als zoiets langer dan 24 uur duurt, kost dat ze miljoenen euro's. Dit is de doelgroep van Ubiq en dat kan ervoor zorgen dat ze grote bedrijven aan zich gaan binden. De eerste grote bedrijven zijn dan weer een positief tegen naar buiten, waardoor meer bedrijven zullen volgen.

Aan de andere kant kan het nog lang duren voordat dit soort bedrijven de stap naar blockchain durven te wagen. Bovendien is het team nog niet fullime met het project bezig, dus het is nog maar de vraag hoeveel tijd erover heen zal gaan voordat Ubiq daadwerkelijk door de grote jongens gebruikt gaat worden. Voor de lange termijn zijn we echter zeer te spreken over deze cryptocurrency!

Hoe koop ik UBIQ?

UBIQ kopen op Litebit is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van UBQ.

 1. Meld je hier gratis aan bij Litebit
 2. Klik rechtsboven op "nieuw account aanmaken" en maak een account aan.
 3. Bevestig je account en log in.
 4. Ga rechtsboven naar het tabje "Mijn Account" en klik vervolgens op "Verificatie & Limieten"
 5. Verifieer hier je telefoonnummer (door de extreme drukte zijn deze extra stappen tegenwoordig nodig)
 6. Klik vervolgens op UBQ
 7. Vul het koopformulier in en kies bij ontvangstadres "LiteBit Wallet"
 8. Klik op volgende en ga door het betaalproces heen
 9. Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van UBIQ!

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.