Cryptomunten
24/11/21

Kadena (KDA), een volledige uitleg

Kadena (KDA), een volledige uitleg
Kadena
kda

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Veel investeerders zijn op zoek naar nieuwe coins die in de toekomst veel gaan bereiken. De toekomst is geen glazen bol, maar soms kunnen indicatoren helpen. Een voorbeeld hiervan is een ervaren team met een duidelijk plan. Daarnaast is er natuurlijk ook een technologische ontwikkeling nodig, die vernieuwend en verbeterend is. 

Eén van deze projecten, die vernieuwende plannen heeft, is Kadena. Dit bedrijf is in 2016 opgericht door zeer ervaren en kundige ontwikkelaars, die in een vroeg stadium al bij de blockchain technologie waren betrokken. Ze hebben met Kadena de technologie zelfs verbeterd! 

Veel teamleden van Kadena hebben een verleden bij de bank J.P. Morgan. Zelfs Satoshi Nakamoto benoemd een teamlid meerdere malen in de Bitcoin whitepaper. Alleen hierom is Kadena een zeer interessant project. In deze blog ontdek je alles over de blockchain technologie, het team en andere kenmerken van Kadena. 

Bekijk snel

Hieronder kun je de introductievideo van Kadena vinden, waarin je het team en de plannen van het project kunt ontdekken.

Wat is Kadena (KDA)?

Het bedrijf Kadena is opgericht met het idee om een revolutie teweeg te brengen met de blockchain technologie. Het team ziet de blockchain technologie als een ontwikkeling die de communicatie en transacties wereldwijd op zijn kop gaat zetten. Wel moeten de bestaande technieken worden heroverwogen, om de techniek te kunnen vernieuwen.

Daarom heeft Kadena een eigen chain ontwikkeld, die enorm veel voordelen heeft ten opzichte van andere blockchains. De chain is zeer snel, schaalbaar en relatief efficiënt ten opzichte van energieverbruik.

Kadena combineert de veiligheid van Bitcoin (BTC), met de transactiekosten van platformen zoals Fantom(FTM) en Solana(SOL) en heeft daarbij een enorme verwerkingscapaciteit. Kadena tracht decentraal te opereren, zodat gebruikers van het ecosysteem de volledige mogelijkheden van de blockchain kunnen benutten. Hierdoor is het maken van dApps een kwestie van dagen in plaats van maanden.

Chainweb

De blockchain van Kadena wordt de Chainweb genoemd. Deze chain is de enige schaalbare layer 1 netwerk dat gebruik maakt van het Proof of Work (PoW). Bitcoin en Ethereum maken ook gebruik van het PoW, maar hun traditionele manier van PoW is niet schaalbaar.

Hier onderscheidt Kadena zich ten opzichte van de twee grootmachten op de cryptomarkt. Daarnaast is het web van geschakelde blokken zeer veilig, doordat de blokken vaker dan één keer worden gevalideerd. Elke 1,5 seconde wordt er een blok gemaakt.

Naast de layer 1 technologie, heeft Kadena voor de snelheid van het netwerk ook een layer 2 netwerk genaamd Kuro. Via dit netwerk kan het project bijna een half miljoen transacties per seconde verwerken. Een ongekende hoeveelheid!

In de onderstaande video legt Kadena zelf uit hoe hun chainweb werkt:

De token van Kadena: KDA

KDA is als token van Kadena een digitaal betaalmiddel voor het Kadena ecosysteem. De miners worden met deze token beloond voor het minen van blokken op het netwerk. De transactievergoeding die gebruikers van het netwerk betalen voor transacties, gaat naar de miners. 

Naast het minen van KDA en het gebruik maken van het platform van Kadena, is de coin ook een speculatief middel. Indien je vertrouwen hebt in het project, kun je de token kopen als investering. Dit is tevens de methode die het minste tijd en energie kost. Naast buy & HODL, kun je ook KDA staken op enkele handelsplatformen.

Tokenomics

Bij de tokenverdeling van KDA is 70% gereserveerd voor het minen van de token. Alle tokens worden in 120 jaar gemined, dus het zal even duren voordat deze voorraad op is. Om enorme koersbewegingen te voorkomen heeft Kadena besloten dat de overige 30% geleidelijk werd uitgegeven aan investeerders en andere partijen die een bijdrage leveren.

De ICO van Kadena, die in november 2019 werd gehouden, bracht bijna 15 miljoen Amerikaanse dollars op. Dit bedrag was het financiële doel van de tokenlancering, maar werd op $70.000 na niet gehaald.

Kenmerken

Token ticker KDA
Totaal aantal tokens 1,000,000,000 KDA
Prijs tijdens ICO $1,00
Token type ERC-20
Opgehaald vermogen tijdens ICO $14.930.000

Geschikte wallet voor de token

KDA kan je naast de exchange ook op verschillende wallets zetten. Zo zijn de software wallets van Zelcore en Chainweaver geschikt voor KDA. Deze wallets zijn zowel op je smartphone als op je computer te gebruiken. 

Daarnaast kun je KDA ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Waar kan je KDA kopen?

De coin van Kadena wordt op verschillende platformen aangeboden. Gezien KDA een relatief nieuwe coin op de markt is, zijn er relatief weinig aanbieders. KDA is verhandelbaar op onder andere KuCoin, Bittrex en CoinMetro. Daarnaast is de verwachting dat Crypto.com binnenkort ook de coin in het assortiment op zal nemen.

Het team van Kadena

Het team van Kadena bestaat op dit moment uit 20 leden, waarvan de meeste teamleden actief zijn bij de ontwikkeling van het project. De teamleden die de leiding binnen het bedrijf nemen, zijn zeer ervaren met de blockchain technologie. 

Zo leidde Stuart Popejoy, de founder en CEO van Kadena, het blockchain team van J.P. Morgan. Daarnaast heeft Popejoy een jarenlange ervaring met het ontwikkelen van handelssystemen voor de financiële industrie.

De andere founder van Kadena, Will Martino, is ook op blockchain gebied werkzaam geweest voor J.P. Morgan. Daarnaast heeft Martino een leidinggevende functie bij de SEC gehad. Hieronder vallen onder andere de bijdrage aan SEC's Cryptocurrency Stuurgroep en Kwalitatieve Analyse Eenheid.

Een andere naam die niet mag ontbreken is Stuart Haber. Hij wordt gezien als de mede-uitvinder van de blockchain technologie. Samen met Martino heeft Haber gewerkt aan de eerste blockchain van de bank J.P. Morgen, wat tegenwoordig beter bekend is als JPM Coin.

Satoshi Nakamoto noemde in zijn Bitcoin whitepaper Haber meerdere malen. Zijn ervaring op het gebied van blockchain technologie werd echter al jaren voor het idee van Bitcoin ontwikkeld. Haber heeft tientallen patenten op zijn naam staan, waarvan de meeste crypto gerelateerd zijn.

Degene die het team van ontwikkelaars aanstuurt, is Doug Beardsley. In 2018 en 2019 was Beardsley senior ontwikkelaar, maar in begin 2019 werd hij gepromoveerd. Ook Beardsley is met bijna 20 jaar ervaring, een ervaren rot op het gebied van software ontwikkeling.

Voor zijn werkzaamheden bij Kadena was Beardsley actief als ontwikkelaar, manager en onderzoeker bij verschillende bedrijven. In de onderstaande tabel kun je een opsomming van de betreffende bedrijven vinden.

Naam Functie Ervaring
Stuart Popejoy Founder & CEO J.P. Morgan
Will Martino Founder & President J.P. Morgan
SEC
Yale University
Stuart Haber Cryptography J.P. Morgan

Stuart Haber Crypto LLC

Doug Beardsley Director of Engineering Soostone Inc.

Karamaan Group

BAE Systems

Northrop Grumman

Takt

 

Image
Het team van Kadena.
Het team van Kadena

Roadmap

Kadena heeft een zeer transparante en gedetailleerde roadmap. Op de website van het bedrijf is de roadmap te vinden, waarbij zowel de toekomstplannen als de resultaten uit het verleden weergeven worden.

Nadat een plan op de takenlijst is uitgevoerd, kun je dit zien op de roadmap. Ook geeft het bedrijf een korte uitleg en links naar berichten hierover op Medium en Twitter. Ook de openstaande plannen worden zeer gedetailleerd weergeven.

Zo wordt er per onderdeel van de roadmap aangegeven wanneer het plan wordt uitgevoerd en hoe de voortgang is. Uit de roadmap valt op het moment van schrijven (november 2021) te zien dat Kadena in het vierde kwartaal de volgende onderdelen wilt afronden:

  • Wrapped ETH op Kadena
  • Duurzame mijnbouw initiatief Kadena
  • Vernieuwing Kadena website
  • Ledger portemonnee ondersteuning

Daarnaast is Kadena ook bezig met andere crypto gerelateerde zaken. Zo is het bedrijf druk bezig met NFT projecten en wordt er gewerkt aan de infrastructuur voor een lending platform. Ook heeft Kadena plannen voor een bridge naar de netwerken van Celo, Terra en Ethereum.

De populariteit op social media

Ook Kadena is op social media via diverse platformen actief. De meeste volgers heeft het bedrijf op Twitter. Op het moment van schrijven is bijna de mijlpaal van 100.000 volgers behaald. Via Twitter en Medium lanceert het bedrijf de officiële updates, bijvoorbeeld over de voortgang van de roadmap.

Ondanks dat dit via zowel Twitter als Medium gebeurt, is Medium voor Kadena het platform met het minst aantal volgers. Dit kan komen doordat de bekendheid van Medium minder is, maar ook omdat het volgen van schrijvers op Medium enkel voor betalende leden is.

Na Twitter, heeft Kadena de meeste volgers op Telegram en Discord. Via beide kanalen bereikt Kadena ongeveer 17.000 volgers. Ook is het bedrijf actief op Youtube en Reddit, waar zij ongeveer 11.000 volgers hebben. Heel sporadisch heeft het team van Kadena een AMA op Youtube, waarbij je alles kunt vragen wat je maar wilt.

Populariteit Kadena (november 2021)

Twitter 94.000 volgers
Telegram 17.000 volgers
Discord 17.000 volgers
Reddit 7.300 lezers
Medium 1.700 volgers
Youtube 3.700 volgers

Kritische noot

Op het eerste oog is er weinig kritiek te verzinnen over de plannen en uitvoering van Kadena. Het project is vernieuwend, verbeterend en heeft een ervaren team. Echter heeft elk project zo zijn mindere kanten. Ook voor Kadena geldt dit. In het kader van decentralisatie, is het project van Kadena voor een layer 1 project niet echt decentraal te noemen.

Een ander kritisch punt is te maken voor het minen van KDA. De beloningen zijn hoog, wat voordelig is voor miners. Echter kost het aanschaffen van mining apparatuur vrij veel geld. Een gloednieuwe miner - zoals de KD5 van Goldshell - kost al gauw tienduizenden euro's. Er zijn tweedehands exemplaren te krijgen, maar die zijn alsnog prijzig.

Echter is het mogelijk om - ondanks de hoge investering - de inleg voor het minen binnen een jaar terug te verdienen. Dit hangt natuurlijk wel af van de prijs van KDA. Hoe lager de prijs, des te langer de terugverdientijd is. Dit kan ook de andere kant op gaan. Hoe hoger de koers van KDA komt, hoe sneller je investering wordt terugverdiend. 

Conclusie

De door Kadena verbeterde blockchain technologie is voor crypto gerelateerde bedrijven, die gebruik maken van het Proof of Work systeem, een grote stap vooruit. Dankzij de chainweb worden transacties nóg veiliger. Ook zorgt Kadena voor de schaalbaarheid, wat uniek is binnen hun categorie. Door de schaalbaarheid kan Kadena nagenoeg gratis extreem snel een grote hoeveelheid transacties verwerken.

Hierbij is het minen zeer belangrijk voor het netwerk. Miners worden beloond in KDA, de coin van Kadena. De beloningen in KDA zijn zeer hoog voor miners, er is dan ook 70% van de totale hoeveelheid coins gereserveerd voor het minen. Een kanttekening is de investering die je moet doen om goede apparatuur aan te schaffen voor het minen.

De plannen en de uitvoering hiervan is bedacht door een zeer ervaren team. Het team kent elkaar al jaren en hebben daarnaast een jarenlange ervaring op het gebied van software ontwikkeling en de blockchain technologie. De bakermat van het team ligt bij de bank J.P. Morgan, waar enkele teamleden samen de blockchain van de bank ontwikkelden.

De plannen van Kadena zijn nog lang niet voltooid. Je kunt ze volgen via hun social media kanalen of de roadmap op de website van het bedrijf. Deze roadmap is voor een crypto gerelateerd bedrijf zeer uitgebreid. Je kunt naast de voltooide taken en de toekomstplannen, ook zien waar ze op dit moment mee bezig zijn en in welk stadium de ontwikkelingen zijn.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Kadena? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 95.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de ontwikkelingen rondom Kadena!

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!