NFTs
4/10/21

DeFi Kingdoms - De complete uitleg van deze play-to-earn game

DeFi Kingdoms - De complete uitleg van deze play-to-earn game
Harmony
one

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

DeFi Kingdoms: wat is dat? Het is één van de nieuwste en spraakmakende play-to-earn blockchain games gebouwd op het Harmony ecosysteem.

Ken je deze nog? “De belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken.?” Nou... DeFi Kingdoms kan dat wel. Dat gestoei met cijfers en centjes niet alleen het saaie werk van een boekhouder hoeft te zijn, bewijst dit spel namelijk. Financiële zaken worden in de koninkrijken een ware quest voor helden. In DeFi Kingdoms draait het namelijk om de fun van het gamen én geld maken. Want het spel bevat allerlei DeFi toepassingen. Zo heb je hier bijvoorbeeld liquiditeitspools waarin je door de juiste inzet veel cryptocurrency kan verdienen. 

2021 lijkt het jaar waarin DeFi en NFTs de magische woorden zijn en in DeFi Kingdoms komen deze samen. In deze wereld kun je met hetzelfde gemak draken verslaan als jouw FOMO tijdens het crypto traden op een DEX. 

DeFi Kingdoms is dus om diverse redenen een interessant blockchainproject.  Het wordt daarom al enige tijd bij de Signals van de AllesOverCrypto Crypto Mastery in de gaten gehouden. In dit artikel zullen we je meenemen naar de wereld van de DeFI Kingdoms en krijg je een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van deze crypto game. 

Bekijk snel 

In deze video bespreekt Martijn Houttuin, die je waarschijnlijk wel kent van de AllesOverCrypto Mastery, een AMA (Ask Me Anything) met de bedenkers van DeFi Kingdoms.

Wat is DeFi?

DeFi Kingdoms is een land hier ver vandaan, ergens op het wijde metaversum. Het is een wereld die gebouwd is op DeFi systemen. Maar wat is DeFi precies? Het woord betekent Decentralized Finance. Dit zijn financiële producten binnen de decentrale omgeving. De toepassingen worden dus niet door een bank of een andere partij aangeboden. Voorbeelden van DeFi toepassingen zijn staking, het vasthouden van tokens waarover je fees ontvangt of lending, waarbij je tokens beschikbaar stelt voor anderen om mee te speculeren, of exchanges om te traden. Normaal is DeFi vooral spannend door de winsten die je hiermee kan maken. In de wereld van de DeFi Kingdoms worden DeFi toepassingen in een spelvorm aangeboden, nog net iets leuker en spannender dus.

DeFi Kingdoms Map
game.defikingdoms.com

Wat is het verhaal van de DeFi Kingdoms?

Even een recap van wat er zoal in dit kingdom heeft afgespeeld voordat jij het spel gaat betreden. De DeFi Kingdoms bevinden zich in een wereld ergens in het metaversum, waar de volkeren ooit in harmonie leefden met moeder natuur, oftewel de godin Gaia. Maar je voelde hem waarschijnlijk al aankomen. Ook hier sloeg de mensheid weer een beetje door in haar drang naar macht en ontwikkeling en de aarde vervuilde en werd ziek.

Irae, god en beschermer van Gaia, wordt boos op de mensheid en het paradijs valt uit elkaar. Is de mensheid verloren? Nee, er is een klein groepje van helden die Gaia blijven eren. Na een millennium van kommer en kwel omdat de woede van Irae over het rijk raast, keert de rust weer een beetje terug. In verschillende delen vormen zich kleine koninkrijken, helemaal decentraal dus. Dit is waar het spel ongeveer begint. De helden en daarmee jij en je medespelers dus ook, spelen een belangrijke rol in de opbouw van de koninkrijken.

De koninkrijken hebben bovendien een bijzonder kristal ontdekt, de JEWEL. Op deze mooie glimmertjes draait het hele ecosysteem van de koninkrijken en deze kunnen voor jou ook interessante tokens worden om te bezitten. 

In augustus 2021 is de kaart van het DeFi koninkrijk onthuld. Hiermee wordt langzaam zichtbaar wat de DeFi koninkrijken zijn en wat hier allemaal mogelijk gaat worden. Niet alle plekken en onderdelen zijn al in werking. Nu gaan we alvast een kijkje nemen wat je in het DeFi Kingdoms kan tegenkomen.

JEWEL

De DeFi Kingdoms (JEWEL) token is de brandstof van het DeFi Kingdoms ecosysteem. Deze token heeft heel veel mogelijkheden. Het is een betaalmiddel binnen het koninkrijk om assets aan te schaffen. Maar het is ook een middel wat je nodig hebt om quests te volbrengen. De JEWELS zijn dan ook weer een beloning voor het staken of wordt gebruikt voor lending. Verder is het ook een governance token. Dit betekent dat je met de token een stemrecht hebt over voorstellen, over de verdere ontwikkeling van het platform.

De DeFi Kingdoms (JEWEL) tokens hebben een hard cap van 10.000.000 jewels. Met een pre-minting worden de munten als volgt verdeeld:

 • 5.000.000 JEWELS gaat naar ontwikkeling fondsen. Dit gedeelte van de tokens wordt vastgezet en gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de game. Bij de lancering van nieuwe onderdelen van het spel worden ze vrijgemaakt. De fondsen worden bewaard in een multisig wallet die alleen toegankelijk is na ondertekening van alle oprichters.
 • 2.000.000 JEWELS  worden gebruikt voor promotie van het spel, voor bijvoorbeeld de marketing, airdrops etc.
 • 2.000.000 JEWELS zijn voor initiële liquiditeit, dus om bij de opstart de nodige liquiditeit te waarborgen.
 • 1.000.000 JEWELS worden gebruikt voor beloningen voor het team en andere medewerkers en vrijwilligers voor de werkzaamheden voor de launch.

 

DeFi Kingdoms market
game.defikingdoms.com

De marktplaats en DEX

JEWELS zijn verkrijgbaar op de DEX,  de decentrale exchange, van de DeFi Kingdoms met de token One. Dit is de token van Harmony, het ecosysteem waar DeFi Kingdoms op draait. Deze token kun je kopen op de Kucoin of Binance exchange.

De JEWELS zijn de energiebron waarop de Kingdoms draaien, de marktplaats is het hart van het koninkrijk. De marktplaats is gebouwd op het UniSwap V2 systeem. Hoewel de markt het uiterlijk heeft van een middeleeuwse marktplaats, kun je hier dezelfde dingen als op een normale decentrale exchange, zoals bijvoorbeeld UniSwap.  Alleen ziet het er allemaal net wat leuker uit. Zo kun je tokens swappen (wisselen). Je hebt in de herfst van 2021 de keuze uit 35 verschillende tokens. 

DeFi Kingdoms trading
game.defikingdoms.com

Bank

Een bijzonder onderdeel van de DEX, is de bank. Dit is een soort magische kluis waar je JEWELS in kan storten en zo staket. Je krijgt hiervoor dan xJEWELS aandelen. Van elke transactie met JEWELS in het koninkrijk wordt een percentage aan JEWELS in de bank gestort, hiervan worden xJEWEL holders beloond.

DeFi Kingdoms bank
game.defikingdoms.com

Gardens

In de tuinen kun je LP (liquidity provider) tokens staken. Je laat, als je hier tokens voor de pools beschikbaar stelt, de waarde dus letterlijk groeien. De tuinen zijn eigenlijk een magische visualisatie van een liquidity pool. Elk tuintje laat de ontwikkeling van een pair zien in een pool. De oogst, de tokens die je verdient, worden bewaard in het tuinhuisje en kun je claimen. Dit is dus een letterlijke visualisatie van yield farming. De APY in deze Gardens bieden mooie vooruitzichten, maar let wel op! Dit zijn echte financiële producten in een sprookjesachtige wereld. Winsten kunnen spectaculair zijn, maar verliezen natuurlijk ook.

DeFi Kingdoms gardens
game.defikingdoms.com

Heroes Tavern

De Heroes Tavern is in september 2021 geopend, maar nog niet operationeel. Dit zal de NFT marketplace worden, waar de Heroes NFTs kunnen worden verhandeld. Ook kun je bij de Barkeep Heroes inhuren voor een missie. 

DeFi Kingdoms Heroes Tavern
game.defikingdoms.com

Summoning

Verder kun je door summoning met de genen van verschillende helden een nieuwe held vormen. Deze nieuwe held heeft weer een eigen unieke mix van eigenschappen. Het ritueel van summoning wordt uitgevoerd door een druïde bij de Portal. Hier worden ook de Heroes gelanceerd.

DeFi Kingdoms Portal
game.defikingdoms.com

De heroes/helden

Dit zijn NFTs, non-fungible tokens, die je kunt verzamelen. Maar deze Heroes zijn ook in het spel bruikbaar. De helden hebben namelijk ook eigenschappen en kwaliteiten waarmee ze quests en taken kunnen volbrengen. Verschillende taken zijn: tuinieren, werken in de mijnen, vissen of voedsel verzamelen. In het najaar van 2021 zal de eerste quests worden uitgezet. De eigenschappen en kwaliteiten van de Heroes zijn in meerdere of mindere mate zeldzaam. Verder behoren ze tot verschillende groepen Heroes nl:

 • Warriors
 • Knights
 • Thieves
 • Archers
 • Priests
 • Wizzards
 • Monks
 • Pirates

 

DeFi Kingdoms beroepen
game.defikingdoms.com

Generaties Heroes

Gen 0, de "oer" generatie Heroes is in september 2021 gelanceerd. In amper 11 minuten waren al deze Heroes uitverkocht. Gen 0 worden de stamhouders van de generaties Heroes die de Kingdoms gaan bevolken. Zij kunnen zich als enige meerdere malen voortplanten en zullen dus waarschijnlijk een hoge waarde krijgen binnen (en buiten) de Kingdoms.

Uit Gen 0 ontstaan de opeenvolgende generaties. Uit het samenbrengen van twee Gen 0 Heroes ontstaat een Gen 1 Hero. Als deze dan een kleine Hero gaat maken met een Gen 0 of een andere Gen 1 Hero, dan wordt junior een Gen 2 Hero enz. Alleen Gen 0 kan onbeperkt baby Heroes maken, de opeenvolgende generaties kunnen dat niet.

DeFi Kingdoms hero
game.defikingdoms.com

Stats

Bij DeFi zijn de statistieken erg belangrijk en daarom ook voor de Heroes. De stats geven de potentie en mogelijkheden van een Hero aan. Al de stats staan ook op de Hero ID card aangegeven. Hieronder vind je kort de verschillende stats:

 • Strength - Hiermee kun je het effect van je skills en energie vergroten.
 • Dexterity - Dit vormt de kracht van je wapens.
 • Agility - Bepaalt hoeveel tijd er tussen gevechten moet zitten om te herstellen.
 • Vitality - Dit bepaalt mede de HP en snelheid van herstel.
 • Endurance - Hiermee wordt het verdedigingsmechanisme versterkt.
 • Intelligence - Intelligentie zorgt ervoor dat een hero wapens tactisch inzet.
 • Wisdom - Versterkt de magische krachten van een held.
 • Luck - Veel hangt af van het lot en geluk in het leven, ook voor een hero.

Verder vind je bij de Hero ID hoeveel summons deze heeft gedaan, zijn/haar stamina (power/mogelijkheid om een quest aan te gaan) en XP (Experience Points).

DeFi Kingdoms hero stats
game.defikingdoms.com

Team & oprichting

De echte helden zijn natuurlijk de stichters van de DeFi koninkrijken. Hoewel je om JEWELS te verzamelen door onherbergzame gebieden moet reizen, is de missie van het team achter DeFi Kingdoms simpel: Defi toepassingen fun maken. Het team bestaat uit een internationale groep DeFi en blockchain enthousiasten. Hoe hun echte levens eruitzien buiten het metaversum, laten ze liever in het midden. En eigenlijk is dat ook veel leuker. Het mooie van Satoshi, de bedenker van Bitcoin, is dat niemand weet wie Satoshi is. Een beetje geheimzinnigheid maakt het verhaal alleen maar sterker en dat kan zeker ook voor de DeFi Kingdoms gelden.

Roadmap

In 2021 is DeFi Kingdoms nog volop in aanbouw. Bij dit soort nieuwe projecten is een duidelijke roadmap belangrijk om te zien of er wel een degelijke basis is. Hoewel de developers achter het project met de nodige mysterie omhuld zijn, is de roadmap glashelder. Tot nu toe verlopen de plannen ook goed op schema. Hoewel alles voor de fun lijkt in dit spel, is er wel serieus nagedacht over de veiligheid en betrouwbaarheid. Tijdens de ontwikkeling zijn er ook diverse audits geweest. Ook is er bewust gekozen voor het Harmony ecosysteem om de Kingdoms op te bouwen. Dit ecosysteem heeft zeer lage gasfees, zeker in vergelijking met Ethereum (ETH). Bovendien is transactiesnelheid vele malen sneller. Hieronder vind je de roadmap zoals je die ook bij de documenten op het DeFi Kingdoms platform kunt vinden. Fase 1 is in de zomer van 2021 gestart. Fase 6 zal ongeveer eind 2021, of begin 2022 plaatsvinden.

Fase 1: Community creëren 

Er is begonnen met de bouw van een Kingdom door een community te creëren op het wereldwijde web. Op Discord is inmiddels een levendige community aan het ontstaan. Dit soort projecten hebben enkel kans van slagen als er een community is die er in gelooft. Het team heeft hierin ook veel geïnvesteerd en dat werpt zijn vruchten af.

Fase 2: Capitals & Jewels 

In deze fase is de kaart van de hoofdstad onthuld en in gebruik genomen. De token launch van de JEWELS vindt verder in deze fase plaats. De Gardens en Bank worden geopend. Een airdrop van JEWELS voor de eerste 1000 aanmeldingen bij Discord heeft plaatsgevonden.

Fase 3: Heroes & Quests

De Heroes NFTs worden in deze fase gemint. Met de stats kunnen hun waarde worden bijgehouden. Verder wordt de Heroes Tavern, de NFT marktplaats, geopend. Quests gaan van start. Er vindt een verloting plaats van 50 Gen 0 Heroes onder degenen die 5000 xJEWEL op de bank hebben staan. 

Fase 4: Kingdoms & Land

Nu is het moment om land te verkrijgen! De kruitdampen van het oorlogsgeweld die over de kingdoms hingen, klaren in deze fase op. Bergen, oceanen, woestijnen en nieuwe mogelijkheden om vermogen te vergaren dienen zich aan. In deze periode zal een percelen veiling worden gehouden. De waarde van land in een spel als deze, kan enorm groeien als dit spel populair wordt. Deze fase kan dus ook weer interessante investeringsmogelijkheden bieden. Er worden in deze fase 50 stukken land verdeeld onder degenen met 5000 JEWELS op hun bankrekening.

Fase 5: Buildings

Dit is de fase waarin het land verder wordt opgebouwd. De gebouwen die je in je koninkrijk bouwt, geven je ook weer mogelijkheden meer uit je land te halen en inkomsten te vergaren.

Fase 6: Equipments

Om je heroes waardevoller en succesvoller te maken kun je equipments, gereedschap of uitrusting, verkrijgen. Deze uitrusting is verschillend in zeldzaamheid en daardoor ook verschillend in waarde.

100 mystieke amuletten met de nodige magische krachten worden 15 december verloot onder degenen met 5000 Jewels op de bank.

Fase 7: Battle System, PVE & PVC

Vanaf deze fase kun je formaties vormen en battles organiseren.

DeFi Kingdoms site
game.defikingdoms.com

 

Hoe speel je DeFi Kingdoms?

Zoals je ziet is DeFi Kingdoms niet één bepaald spel wat maar op één manier gespeeld kan worden. Je kunt puur gebruik maken van de DeFi toepassingen en gaan staken, traden of tokens uitlenen. Maar je kunt je ook storten op de NFT markt en een waardevolle collectie Heroes verzamelen. Of je kan vanaf het najaar van 2021 je Heroes ook op expedities laten gaan en opdrachten uitvoeren. 

Verder kan je vanaf het laatste kwartaal van 2021 ook land gaan kopen en verkopen, producten gaan produceren of gaan bouwen om inkomsten te vergaren in de Kingdoms. 

Om DeFi Kingdoms te kunnen spelen moet je allereerst een account met een avatar aanmaken. Hiervoor koppel je een wallet aan je account. Metamask is hiervoor een handige en veilige optie. Verder heb je one tokens nodig. Dit zijn de tokens die bij Harmony horen, het ecosysteem waarop DeFi kingdoms is gebouwd. Met one kun je JEWELS kopen, of handelen op de exchange. Verder betaal je hier gasfees mee voor het gebruik van het Harmony netwerk. One is verkrijgbaar via Binance.

DeFi Kingdoms start

Conclusie

Defi Kingdoms is een spel wat de mogelijkheid biedt om op een nieuwe manier crypto te verdienen, waarbij leuk en lucratief kunnen samenkomen. Het spel is nog in ontwikkeling en dat maakt het juist interessant om dit project in de gaten te houden. 

Bij de AllesOverCrypto Crypto Mastery is dit daarom ook een project waar aandacht aan wordt geschonken. Naast de ontwikkelingen van DeFi Kingdoms wordt je hier ook op de hoogte gehouden van andere veelbelovende projecten.

Wil je verder praten over DeFi Kingdoms of andere andere interessante blockchain projecten? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep!

Voor vragen over cryptocurrencies en blockchain kun je altijd terecht bij onze FAQ. Verder vind je ook snel je antwoord door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!