Harmony coin achtergrond

Harmony (ONE) - Complete uitleg voor beginners

Harmony (ONE) is gelanceerd als Initial Exchange Offering (IEO) op Binance. De IEO van Harmony was zó populair dat er eerst een loterij gehouden moest worden om te bepalen wie in deze munt mocht investeren. Harmony (ONE) is dan ook een cryptocurrency die zich mag meten met de beste en snelste blockchains van dit moment. Ze gaan de concurrentie aan met Zilliqa en hebben een team vol getalenteerde crypto-enthousiastelingen. Waar Harmony (ONE) precies voor staat, of het een slimme investering is en hoe je Harmony kan kopen, lees je allemaal in dit artikel!

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Harmony (ONE)?

Het probleem

Bitcoin, Ethereum en zo'n beetje alle andere cryptocurrency's hebben één groot probleem met elkaar gemeen: ze zijn niet goed schaalbaar. Dit houdt in dat, hoe groter het netwerk wordt en daarmee meer mensen gebruik gaan maken van de coin, hoe trager en duurder het wordt om dit netwerk te gebruiken. Elke keer als Bitcoin ongekend populair wordt en veel mensen het gaan gebruiken, dan gaan de transactiekosten flink omhoog en het kan uren duren voordat je Bitcoin is verstuurd. Harmony (ONE) wil dit op gaan lossen door eens en voor altijd korte metten te maken met het schaalbaarheidsprobleem.

Harmony is echter niet de enige token die dit probeert. Er zijn al ontelbaar veel andere crypto-projecten geweest die met dit probleem aan de slag zijn gegaan. Voorbeelden van oplossingen die dit al hebben geprobeerd of nog volop in de ontwikkelingsfase zitten, zijn:

 • Sidechains
 • Channels
 • DPoS
 • DAG
 • Holochain
 • Hashgraph

Wat maakt Harmony dan anders dan deze oplossingen? Wat gaat ervoor zorgen dat zijn wel dé oplossing hebben gevonden?

Harmony's oplossing

Harmony wil de schaalbaarheidsproblemen van blockchain oplossen door middel van sharding. Het grootste probleem van de oplossingen die hierboven genoemd zijn, is dat er een stukje decentraliteit wordt opgegeven om de blockchain sneller te maken.

Dat is momenteel het eeuwige struikelblok voor alle projecten die het schaalbaarheidsprobleem proberen op te lossen: hoe sneller de blockchain, hoe centraler hij wordt.

Sharding zorgt er echter voor dat de blockchain even decentraal blijft, terwijl deze in theorie tot in het oneindige schaalbaar wordt.

Wat is sharding?

Sharding laat zich het best uitleggen door de term "verdeel en heers". Dit houdt in dat al het werk niet meer door álle deelnemers/nodes in het netwerk gedaan hoeft te worden, maar dat dit netjes wordt verdeeld. Een transactie van Bitcoin wordt nu bijvoorbeeld door élke node gecontroleerd voordat hij goedgekeurd wordt en elke node dient vervolgens deze transactie toe te voegen aan zijn kopie van de blockchain. Dat is een hoop onnodig werk.

Bij sharding worden alle nodes verdeeld in groepen (shards) en elke shard controleert zijn eigen transacties en hoeft niet de transacties van de andere shards te controleren. Als er bijvoorbeeld 12 nodes zijn, dan kunnen deze verdeeld worden in 3 shards van 4 nodes. Wanneer er 3 transacties worden gedaan, dan kunnen deze 3 groepen tegelijk deze transacties controleren in plaats van dat dit één voor één gedaan dient te worden. Het werk wordt dus 3 keer sneller uitgevoerd! Mocht je meer willen weten over dit onderwerp, dan kan je ons uitgebreide artikel over sharding lezen.

Image
Een voorbeeld van network sharding. Hierbij wordt het werk verdeeld. Verdeel en heers.

Zilliqa is een voorbeeld van een blockchain die tot nu toe erg succesvol is met het toepassen van sharding, maar Harmony vindt dat het beter kan. Het grootste probleem bij Zilliqa is dat zij alleen het 'werk' verdelen over de shards, maar niet de blockchain erachter. Dat betekent dat iedereen nog steeds een kopie dient te hebben van de volledige blockchain van de munt. Hierdoor heb je alsnog een computer nodig met flink wat geheugen om mee te kunnen helpen als node. Dit wil Harmony oplossen met "state sharding". Dit is de meest complexe, maar allerbeste vorm van het toepassen van sharding.

Als Harmony erin slaagt om dit succesvol toe te passen, dan heeft het de potentie om in de toekomst zonder moeite tot de top 3 cryptocurrency's te behoren. In ons uitgebreide artikel over sharding kan je precies lezen wat state sharding precies is en waarin dit verschilt van andere manieren van sharding. 

De Token van Harmony: ONE

De token van Harmony heeft een belangrijke rol in dit verhaal. De belangrijkste taak die de cryptocurrency heeft, is om het netwerk veilig te houden. Dit wordt gedaan door de nodes, miners en holders te belonen voor het werk dat zij leveren om de blockchain te beveiligen en de juiste transacties goed te keuren. Kort samengevat heeft de token de volgende functies:

 • De tokens worden gebruikt om verschillende kosten te betalen, zoals transactiekosten en opslagkosten.
 • ONE-tokens geven de bezitters hiervan het recht om te stemmen. Hierdoor kunnen zij meebepalen waar de toekomst van Harmony ligt. Zij bepalen waar de focus van de ontwikkeling ligt.
 • Zoals gezegd, worden Harmony's ONE's gebruikt om deelnemers gemotiveerd te houden om het netwerk draaiende en veilig te houden.

Tokendistributie

Het totaal aantal tokens dat van Harmony bestaat is 12,6 miljard. Hiervan is op het moment van schrijven (juni 2019) 24,3% uitgebracht en ligt grotendeels in handen van de investeerders in de IEO. De volledige verdeling is als volgt:

 • 22,4% Gaat naar investeerders in de beginfase van het project (hiermee is 18,3 miljoen dollar op gehaald voor $0,0065 per ONE-token).
 • 12,5% Is in handen van investeerders in de IEO (hiermee is 5 miljoen dollar opgehaald voor $0,003175 per ONE-token).
 • 16,9% Van de tokens bezit het team.
 • 26,4% Zal naar de kosten van de ontwikkeling van het protocol gaan.
 • 21,8% Van de tokens zijn bestemd voor de ontwikkeling van het ecosysteem.
Image
Een visuele weergave hoe de tokens van Harmony ONE verdeeld zijn

De tokens worden volgens onderstaand schema uitgebracht:

Image
In dit schema kan je de inflatie zien van Harmony (ONE). Zo kan je bepalen hoeveel invloed dit heeft op de prijs van je investering.
Kenmerken ONE
Token symbool ONE
Totaal aantal tokens 12,6 miljard
Aantal tokens in omloop 3,06 miljard
Prijs tijdens IEO $0,003175
Token type BEP-20 (gebaseerd op het Binance-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $5 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens IEO $5 miljoen

Geschikte wallet voor ONE

ONE is een BEP-2 token. Dit betekent dat je deze naast op de exchange te bewaren, ook op een hardware wallet kan opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de cryptomunten. Je dient de munten dan te versturen naar de app van Binance Coin (BNB), zoals je dit ook zou doen met een ERC-20 token naar de Ethereum-app. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Team, adviseurs en partners

Het team van Harmony is zeer indrukwekkend. Momenteel bestaat deze uit 30 personen met expertises die variëren van programmeren tot academisch werk en van marketing tot ondernemen. In de begindagen werd het project gebouwd door 12 personen, waarvan 7 programmeurs al ervaring op hadden gedaan bij Google, Apple en Amazon. 

De meest belangrijkste mensen binnen het team zijn Stephen Tse (ervaring bij Microsoft en Google) en Nicolas Burtey (ervaring als succesvolle ondernemer in VR). Hieronder vind je meer informatie over hen.

Naam Functie Ervaring
Stephen Tse CEO
 • Programmeur bij Google
 • Programmeur bij Microsoft
  • Founder Spotsetter (verkocht aan Apple)
 • PhD
Nicolas Burtey COO
 • Founder succesvolle VR-startup
 • Bachelor diploma in Wiskunde
Alok Kothari Programmeur
 • Programmeur Apple (Siri NLP)
 • Master in Artificial Intelligence

Roadmap

Harmony had een erg duidelijke roadmap van 2018 tot en met halverwege 2019, maar deze is helaas niet meer geüpdatet. Ze hebben voor het jaar 2019 wel een aantal belangrijke doelen gesteld:

 • 100 Transacties per seconde halen;
 • 10 miljoen gebruikers aantikken met 100.000 nodes;
 • Lancering mainnet;
 • 100.000 wallets; en
 • Rapidchain.

Populariteit

Voor een token die nog maar net bestaat is Harmony ongelooflijk populair. Op Twitter hebben ze al ruim 50.000 volgers en ook op Telegram zijn ze met 15,5k volgers alles behalve klein. Het valt wel op dat ze nog geen Reddit-pagina hebben, terwijl dit medium vrij populair is voor crypto-investeerders.

Wat wel leuk is om te zien, is dat ze vrij actief zijn op Instagram. Hier delen ze foto's van het team en waar ze mee bezig zijn. Dit zorgt voor een betere band met hun community doordat je ze echt als mensen aan het werk ziet. Hieronder kan je op de links klikken om ze via deze platformen te volgen.

Populariteit Harmony (ONE) juni 2019
Twitter 52,6k volgers
Telegram 15,5k volgers
Instagram 238 volgers

Kritiek

Dat we vrij positief zijn over deze cryptocurrency is ondertussen wellicht duidelijk, maar dat komt mede doordat we de kanttekeningen nog niet hebben besproken.

Onze grootste zorg is dat het mainnet nog niet live staat. Ze beweren transactiesnelheden te halen van ruim 100k per seconde, maar dit is alleen nog in een testomgeving gelukt. Vooralsnog willen wij zien of dit ze ook lukt in het 'eggie'. 

Daarnaast gaan ze de concurrentie aan met de allergrootste blockchains van dit moment. Projecten als Ethereum, EOS, Zilliqa, Bitcoin, Holochain en allerlei andere projecten die hiermee bezig zijn, zitten niet stil. Ze moeten dus door blijven ontwikkelen willen ze de concurrentie voor blijven. 

Ook zijn we niet zo'n groot fan van de verdeling van de munten. Veel privé-investeerders hebben voor een prikkie de coins kunnen kopen, terwijl de 'gewone' investeerders hier geen kans op maakten. Deze konden meedoen aan de IEO, maar hierin zijn maar 12,5% van de tokens verkocht. Dat is de helft van wat de privé-investeerders kregen en zelfs minder dan wat het team gekregen heeft. Dit vinden wij een slecht teken en gaat helaas in tegen de principes van cryptocurrency's.

Conclusie

Harmony (ONE) is absoluut een cryptomunt om in de gaten te houden. We hebben al vaker gezegd dat de cryptocurrency's die bezig zijn met sharding, weleens de coins kunnen zijn die in 2019 ongekend populair zullen worden. Bovendien heeft Harmony een enorm sterk team dat bestaat uit zéér talentvolle programmeurs en ondernemers. 

Als Harmony (ONE) waar kan maken wat ze beloven, dan zullen ze uiteindelijk met gemak in de top 3 staan van grootste cryptocurrency's. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel, want ze hebben in feite nog niks laten zien. Op hun testnet halen ze weliswaar ruim 100k transacties per seconde, maar zolang het mainnet nog niet live staat, zegt dit niks. De technologie is nog jong en we weten daarom nog niet hoe veilig deze is. 

Dat neemt niet weg dat wij Harmony absoluut in de gaten zullen houden en wij hebben sterk het gevoel dat deze ons de komende maanden flink gaat verrassen!

Hoe koop ik Harmony?

Harmony kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van ONE.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Harmony op aan de hand van z'n ticker ONE
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/ONE. Door die aan te klikken, kan je Harmony kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!
 
Bronnen
 • Website
 • Whitepaper
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.