NFTs
25/10/21

De complete uitleg over de NFTs van Tom Bilyeu

De complete uitleg over de NFTs van Tom Bilyeu

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Tom Bilyeu, medeoprichter van Quest Nutricion en Impact Theory, heeft onlangs een serie NFTs gelanceerd. Deze Founder's Keys zijn een voorbeeld van een trend in de nieuwe mogelijkheden die NFTs bieden.

 “Money spends once, knowledge monetizes forever.” Deze uitspraak deed Tom Bilyeu tijdens een AMA (Ask Me Anything) via een YouTube livestream in april 2020. Geld kun je maar één keer gebruiken, kennis blijft een eeuwige waardemaker. Dit is ook een beetje het idee achter Impact Theory: waarde creëren door kennis te delen. Maar hoe verbind je waarde aan kennis? Hier kunnen NFTs een uitkomst bieden. Want de NFTs van Tom Bilyeu geven toegang tot waardevolle kennis én investeringsmogelijkheden.

In deze blog gaan we de NFTs van Tom Bilyeu en de nieuwe mogelijkheden die dit type NFTs, de zogenaamde utility NFTs, biedt, uitvoerig bespreken. 

Bekijk snel

In dit interview legt Tom Bilyeu zelf uit over wat zijn Founder's Keys zijn:

Wie is Tom Bilyeu?

Naar eigen zeggen is Bilyeu "an average guy". En dat maakt zijn succesverhaal misschien nog wel interessanter voor mensen die zich afvragen hoe je nu zo succesvol wordt. Want hoewel Tom Bilyeu met zijn eigen NFT collectie nu de metaversum gaat veroveren, heeft hij al meerdere werelden veroverd. 

Tom Bilyeu groeide op in Tacoma in een doorsnee Amerikaanse familie. Hij is afgestudeerd scenarioschrijver, maar raakte tijdens zijn studie ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die werken aan je gezondheid en fitness biedt. 

Na zijn studie begon Bilyeu bij een startup tech company als copywriter. In deze periode was hij bezig en gefocust op maar één doel: geld maken. Tom Bilyeu was werknemer in het bedrijf, maar ook aandeelhouder. De company was succesvol en Bilyeu verdiende hier aardig. Maar alleen bezig zijn met geld maken, maakte hem niet gelukkig en was bovendien uitputtend.

Bilyeu besloot hier te stoppen en begon met een aantal oud collega’s en zijn vrouw en zakenpartner Quest Nutrition, een voedingslijn in gezonde snacks. Hiermee maakte hij ook een switch met zijn mindset: in plaats van geld verdienen werd zijn doel waarde creëren. Dit bracht hem ook tot de stichting van Impact Theory, een bedrijf wat door middel van content creatie mensen wil coachen bij het maken van hun eigen succesverhaal. 

Met zowel Quest Nutrition als Impact Theory wist Bilyeu op innovatieve manier gebruik te maken van social media. Hij zag dit meteen als het middel om een community om zijn merken heen te bouwen. Impact Theory heeft op Twitter een kleine 23.000 volgers, Tom Bilyeu zelf heeft ruim 140.000 volgers in 2021. Zijn vermogen werd begin 2021 op 400 miljoen USD geschat.

Image
Tom Bilyeu, founder Impact Theory
impacttheory.com

Wat is Impact Theory?

Met Impact Theory is nu de start gemaakt met de overgang naar de blockchain en NFT wereld. Maar het bedrijf zelf is al in 2016 opgericht. Hoofddoel van Impact Theory is mensen uit de matrix te halen en “to free men from a pover mindstate”. The Matrix, bekend van de gelijknamige filosofische SciFi films van rond het millenium, staat voor een schijnbare wereld waarin mensen denken dat ze zich alleen kunnen bewegen binnen bepaalde grenzen. De werkelijke wereld, met al haar mogelijkheden, blijft verborgen, omdat ze zich binnen de grenzen blijven bewegen. 

Deze grenzen zijn, volgens de Impact Theory, beperkingen die soms door je omgeving, maar nog veel vaker door jezelf worden opgelegd. Het zijn schijnbare kaders van wat je kan bereiken, die eigenlijk jij vooral ziet. Het zijn ideeën van hoe men denkt, waarbij is aangeleerd van wat nodig is om succes te hebben.

De Impact Theory wil deze mindset veranderen en content creatie is hier het middel voor om mensen te bereiken. De basis hiervan is de Impact Theory Show die wekelijks via social media kanalen wordt uitgezonden. Hierin worden mensen uitgenodigd die kunnen inspireren om uit de matrix te stappen. Rond de show zijn ook veel andere vormen van content ontstaan. 

Image
Tom Bilyeu, sit Impact Theory
impacttheory.com

Bilyeu en zijn team willen met Impact Theory “The next Disney” bouwen. Hiermee bedoelen ze dat Impact Theory een cultureel fenomeen zal worden wat wereldwijd herkend en opgenomen wordt binnen alle culturen. Het verhaal is hierin het middel om de boodschap over te brengen. In mythen zitten vaak lessen verborgen die zo van generatie op generatie worden doorgegeven. Het monster wordt in veel verhalen verslagen. Niet door degene die het sterkste is, maar door degene die zijn eigen kracht het best weet te gebruiken. Monsters die tussen jou en succes staan blijk je ook vaak zo te kunnen verslaan.

We lopen hier even kort de verschillende onderdelen van Impact Theory door. Allereerst zijn er naast de Impact Theory Show een aantal shows met dezelfde opzet die vanuit de Impact Theory verschillende onderwerpen behandelen. Zo heb je de Health Show waarin allerlei zaken gericht op gezondheid worden behandeld. Dit is vooral gericht op voeding en hoe dit het middel kan zijn om jezelf gezond en sterk te houden.

Image
Lisa Bilyeu, founder Impact Theory
impacttheory.com

Women of Impact is gericht op vrouwen en uitdagingen om als vrouw succesvol te worden. Relation Theory is een show die Tom en zijn vrouw Lisa samen presenteren. Hierin worden alle onderwerpen behandeld voor een gezonde relatie. Verder is er nog de Conversations with Tom.

De Impact University is een gedeelte waar je allemaal cursussen kunt vinden om jezelf te ontwikkelen. Om toegang te krijgen tot de university kun je een abonnement afsluiten. Dan krijg je toegang tot de cursussen, maar ook andere evenementen en Q&A's met Tom en de andere teamleden.

Een aparte afdeling binnen Impact Theory zijn de Comics. Dit zijn online graphic novels waarin je qua stijl en storytelling veel invloeden ziet van de oosterse comics zoals manga en anime. Dit lijkt een apart onderdeel ten opzichte van de rest van de projecten en producten van Impact Theory. Toch dragen deze comics ook de filosofie achter de Impact Theory uit. 

Image
Artwork Neon Future
webtoons.com

De bekendste comics zijn Hexagon en Neon Future. Deze laatste comic is in samenwerking met DJ/ kunstenaar Steve Aoki en graphic artist Maciej Kuciara. Het verhaal speelt zich af in een andere toekomst waar de mens door middel van nieuwe technologie, maar ook met elkaar moet zien te overleven. De comic liep van 2018 tot mei 2021 en er verscheen wekelijks een nieuw gedeelte van het verhaal online.

Met name de comics zullen ook binnen de uitbreiding van het Impact Theory imperium naar de blockchain en NFT wereld een grote rol krijgen. Er is al een kleine NFT art collectie uitgebracht van Neon Future in april 2021. Deze is momenteel verhandelbaar op Nifty Gateway. De NFT kunstwerken worden voor enkele duizenden dollars verhandeld.

Image
Tom Bilyeu Quote over Neon Future
webtoons.com

Wat is de visie van Tom Bilyeu op crypto en NFTs?

Het uitbrengen van de Neon Future NFT collectie was de eerste schakel die gemaakt werd tussen Impact Theory en de blockchain wereld. Het is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk dat iemand die buiten de matrix wil denken en doen, één van de early adopters is van de mogelijkheden van blockchain en met name de NFTs. 

Tom Bilyeu ziet grote mogelijkheden voor de creatieve industrie met blockchain. In een interview met crypto conversation, een bekende podcast, legt hij uit dat NFTs een belangrijke rol spelen in een transitie van de verhalen van Impact Theory naar de blockchain. NFTs zullen volgens hem in het algemeen belangrijke assets in het metaversum worden. Het worden kunstwerken, maar tegelijkertijd ook assets waar jij ook wat aan kunt toevoegen of weglaten. Verder kan een NFT ook een persoonlijke sleutel zijn die toegang biedt tot producten, diensten en investeringskansen.

Image
Neon Future nft van Tom Bilyeu op Nifty Gateways
niftygateway.com

Founder's Keys: Wat kun je met deze nieuwe NFTs van Tom Bilyeu? 

Een logische stap van een digitaal platform naar een collectie van NFTs uitbrengen, was dus snel gemaakt. Zo ontstond de collectie Founder's Keys. De Founder's Keys zijn sleutels waarmee je verschillende werelden binnen het metaversum van de Impact Theory kunt openen. In totaal zijn er 20.000 keys, deze zijn in oktober 2021 gelanceerd. De Founder's Keys  zijn een voorbeeld van een nieuwe trend binnen NFTs, de zogenaamde utility NFTs.

Wat zijn utility NFTs?

Wat zijn utility NFTs precies? Utility betekent nut, het zijn dus NFTs met een bepaalde nut of functie. Utility tokens zijn al een bekend verschijnsel: deze tokens geven toegang tot een dienst of service die en blockchain project biedt. Ze zijn daarmee niet direct bedoeld om als belegging te dienen. Maar deze tokens kunnen natuurlijk juist omdat ze meer zijn dan een transactie middel, een interessante belegging zijn. 

Utility NFTs zijn non-fungible tokens die, net als hun fungible tegenhangers, toegang geven tot producten en services op een blockchain. Het zijn sleutels, die net als in de fysieke wereld, uniek zijn. Deze utility NFTs geven een unieke toegang tot platforms en diensten. Dit type NFT is dus niet zozeer waardevol om te verzamelen, het biedt toegang tot mogelijkheden. 

Hoewel Bilyeu een trendsetter is met zijn Founder's Keys is hij niet een van de eersten die NFTs op deze manier gebruikt. De Bored Ape Yacht Club is een voorbeeld van NFT serie die je zowel kunt verzamelen, als dat deze ook de toegang geven tot de Yacht Club. Hier kun je profiteren van drops en give-aways van NFTs. Verder maak je deel uit van een community. 

Ook GaryVee, bekend marketing guru, heeft in het voorjaar van 2021 een NFT collectie uitgebracht. Als je in het bezit bent van een NFT behoor je meteen tot de vriendenclub van Gary, waardoor je kans maakt op interessante prijzen of kortingen op aankopen van nieuwe NFTs.

Wanneer was de launch van de NFT Founder's Keys?

In oktober 2021 vond de launch van de Founder's Keys plaats. De launch van 20.000 keys is verdeeld in 3 tiers. De niveaus om de keys aan te kopen heten tiers. De niveaus worden bepaald door het aankoopbedrag.

Tier 1 - Legendary Founder's Keys

De whitelisting van dit type Founder's Key, de verkoop aan een lijst met personen die als eerste mogen kopen, was op 13 oktober 2021. De pre-sale, oftewel voorverkoop, vond 14 oktober plaats en op 15 oktober vond een Dutch auction plaats. Bij dit type veiling, bekend van Neerlands trots de bloembollenveiling, begint het bieden met een bedrag hoger dan het streefbedrag en bieders gaan naar beneden toe bieden. 

Wat heeft een Legendary Key? Hiermee heb je het recht om deel te nemen aan verschillende evenementen binnen Impact Theory. Zo kun je 3 NFTs gratis minten. Dit is een soort claimen, waar je normaal gasfees voor moet betalen. Verder heb je met de Legendary Key direct toegang tot Tom en de rest van het team. Daarnaast heb je nog meer voordelen als partner met speciale acties en airdrops van partners van Impact Theory. De Legendary Founder's Keys zijn voor mensen die 3 tot 1,5 ETH hebben geïnvesteerd. Tier 1 is volledig uitverkocht.

Tier 2 - Heroic Keys

Met een Heroic Key ben je automatisch geselecteerd voor een aantal exclusieve NFT drops. Je krijgt hierbij 1 gratis mint. Verder krijg je 15% korting op fysieke merch en 30% op virtuele merch.

 De whitelisting was op 14 oktober 2021, de per-sale op 15 september en de Dutch auction heeft 16 oktober plaatsgevonden. Van de Heroic Keys zijn eind oktober 2021 nog enkele keys te koop via de Impact Theory site. Deze tier was beschikbaar voor investeerders die 1,5 tot en met 0.75 ETH hebben geïnvesteerd.

Tier 3 - Relentless Key

Deze key had een whitelisting op 15 oktober. Verder was de pre-sale op 16 oktober en 17 oktober was de Dutch auction. Ook deze tier is volledig uitverkocht. Met deze key heb je toegang tot een selecte groep NFT drops. Verder kun je hiermee je avatar customizen met speciale features (kleding of uitrusting bijvoorbeeld). Daarnaast heb je toegang tot evenementen van Impact Theory in The Sandbox. Dit is een metaversum waar van alles te beleven valt en ook Tom Bilyeu plus zijn team bezig zijn een eigen stad te bouwen. Deze tier loopt van 1 t/m 0.05 ETH.

Image
Founders Keys, NFTs Tom Bilyeu
founderskey.io

Hoe koop je de NFTs van Tom Bilyeu?

In oktober 2021 is het nog mogelijk Heroic Keys te kopen en te minten. Hoe koop je nu deze NFTs bij een launch? Over het algemeen gaat dit bij dit soort NFTs en launches overal ongeveer hetzelfde. 

Je hebt een wallet nodig om de currency waarmee je betaalt in te bewaren en ook je gekochte NFTs in te ontvangen en te bewaren. Hiervoor is Metamask een geschikte optie. Een Metamask wallet is namelijk geschikt voor Ethereum. Dit is het betaalmiddel wat je moet gebruiken om de Bilyeu NFTs te betalen. 

Ethereum kun je op bijna elke exchange aanschaffen. Binance, Kucoin of de Nederlandse Bitvavo kun je hiervoor bijvoorbeeld gebruiken.

Als je de launch site van Impact Theory opent, krijg je meteen een pop-up scherm waarin wordt gevraagd of je jouw wallet wilt koppelen. Als dit gebeurt is, kun je NFTs kopen. Als de keys eenmaal uitverkocht en gemint zijn, kunnen eigenaren de keys verkopen op NFT marktplaatsen zoals OpenSea. Let bij aankoop op algemene NFT marktplaatsen wel goed op of het een echte key is! 

Roadmap

De roadmap van 2021 en 2022 is, zoals Bilyeu zelf ook, ambitieus en laat zien dat het team heel wat interessante projecten van plan is binnen Impact Theory en met NFTs. De projecten zijn verdeeld in de onderwerpen Educational en Cultural. Onder Cultural valt binnen de organisatie van de Impact Theory de ontwikkeling op het gebied van blockchain. 

De blockchainprojecten rond Impact Theory zijn ingedeeld in 4 terreinen: Metaverse, NFTs, Merchandise/Licencing en Community/Content platforms. Hieronder gaan we verder per onderwerp bekijken wat de plannen voor 2021, 2022 en 2023 zijn.

Community content platforms - Dit zijn de platforms waar content wordt gedeeld. Hiervoor staan 3 projecten op het programma:

  • Renderz - 2021
  • EmpowerMint - 2022
  • Legendz - 2023

Merchandise en licensing - Hiervan vinden alle projecten in 2022 plaats. Doel hiervan is de ontwikkeling van nieuwe, waardevolle merch en partners aantrekken:

  • Right to partner program - Ontwikkeling van een license systeem waardoor partners ook producten kunnen gebruiken en aanbieden aan klanten.
  • in-house production van merch - Merry Modz 2022 (dit zal ook fysieke merch bevatten), Founders Key avatar project, Neon Future, Modz secret projectBad Bitch Boots

NFTs - In 2021 vindt de lancering plaats van de Founder's Keys en de Merry Modz 2021.

Metaverse - Impact Theory gaat in 3 verschillende metaversums projecten uitvoeren namelijk The Sandbox, It Metaverse en Decentraland.

In Decentraland zullen vanaf 2022 projecten worden opgestart. Centrale thema hierbij is "behind the scenes experiences". Hier kun je straks even "backstage" kijken bij de Impact Theory projecten: Merry Modz 2022, Neon Future, All systems go en Bad bitch boots.

Vanaf 2023 kun je in It Metaverse het Merry Modz Santas Arsenal vinden. Verder komt hier de Neo Garden Experience. Waarschijnlijk rond pasen 2023 wordt een Easter Egg Hunt georganiseerd en verder komt er in It Metaverse een All Systems Go Training.

Ten slotte zal in The Sandbox in 2023 een ware Impact Theory City verrijzen, en dit zal ongetwijfeld het begin zijn van veel nieuwe projecten.

Image
Artwork Neon Future
webtoons.com

Conclusie

“What price are you willing to pay for greatness?” Weer een rake quote van Tom Bilyeu. Het is met de snelle (bijna) uitverkoop van zijn Founder's Keys collectie duidelijk dat mensen bereid zijn te betalen voor "Greatness." De NFTS zijn waardevol gebleken op de markt, maar hebben ook een meerwaarde door hun toegang tot kennis en mogelijkheden. 

De Founder's Keys zijn een voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die utitility NFTs bieden, dit is een trend waarvan we ongetwijfeld nog meer van gaan zien en beleven. In de uitspraak  “Money spends once, knowledge monetizes forever” van Bilyeu waar dit artikel mee begon, kunnen wij ons binnen AllesoverCrypto ook helemaal in vinden. Leren is ten slotte investeren.

Wil je verder praten over de NFTs van Tom Bilyeu? We zien je graag op onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Je kunt ook snel een antwoord vinden door onze FAQ te gebruiken. Als je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt krijg je bovendien ook snel een duidelijk antwoord op je vraag.

 

 

 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!