metaverse munten - coins in the metaverse

Complete lijst met Metaverse cryptomunten (2022)

De metaverse is helemaal hot en happening. Zeker na de rebranding van Facebook naar Meta. Maar welke Metaverse crypto coins moet je nu echt volgen? Waar investeer je in en wat kun je nog verwachten? Je leest alles over de populaire metaverse cryptomunten in dit artikel.

Bekijk snel

Wat betekent Metaverse?

Oké, first things first. Misschien weet je de route in cryptoland wel aardig te vinden, maar ben je nog niet zo op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de metaverse. Dat is helemaal niet zo gek, want de hype is nog maar net begonnen. 

Een complete handleiding heb ik eerder al eens voor je uitgeschreven, dus ik zal proberen om het hier kort en bondig te houden. Het idee voor een virtuele gedeelde ruimte stamt echter al uit de early nineties. Neal Stephenson schreef de knaller 'Snow Crash', waarin hij de grondbeginselen van de metaverse al uitlegde. 

De metaverse is een virtueel shared space, die wordt gecreëerd door een samenspel van augmented reality, virtual reality en internet. We maken eigenlijk een upgrade van 2D naar 3D, waardoor we samenkomen in een allesomvattend virtueel universum. 

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

Wat is crypto?

Met de grote stappen richting de metaverse is de interesse ook bij investeerders gewekt. Zie jij ook toekomst in deze kleurrijke 3D-wereld? Dan is nu de tijd om aan boord te stappen, maar hoe doe je dat? Het is allereerst goed om te weten wat crypto eigenlijk is, voordat je jouw geld investeert. 

Jarenlang zijn we gewend geraakt aan cash geld. Munten en briefgeld in je portemonnee en de laatste jaren transformeerde dit naar een vloedgolf aan pinbetalingen. Dat je nu kunt betalen met je smartphone en je Apple Watch, is natuurlijk fantastisch, maar crypto is helemaal de toekomst in het heden. 

Cryptovaluta is digitaal geld, wat je niet op je standaard bankrekening terugziet. Deze vorm van geld gaat niet stuk en is ook niet te vervalsen, aangezien het aan jou gebonden is. Alleen de eigenaar heeft toegang tot deze schatkist, dus daarom zijn je inlog- en beveiligingscodes ook zo essentieel. Een vergeten pincode kun je opnieuw aanvragen, maar een verloren seed phrase betekent dag coins!

Wil jij weten wat crypto is, hoe je erin handelt, wat Bitcoin is, hoe je Bitcoin koopt én hoe je er geld mee kunt verdienen? Schrijf je direct in voor de online Crypto Masterclass en start jouw financiële onafhankelijkheid vandaag nog!

Wat zijn Metaverse crypto coins?

What about the combination? Je weet nu een beetje wat de metaverse inhoudt en je weet wat crypto is. Maar in de wereld van metaverse coins komen deze beide kanten samen. De impact van deze vrij recente ontwikkelingen kun je goed uitdrukken in de metaverse market cap.

De market cap staat voor de totale omvang van de metaverse coins, die je berekent door het aantal coins te vermenigvuldigen met de huidige koers. Je kunt je voorstellen dat dit met ups en downs gaat, maar op het moment van schrijven is de volledige metaverse market cap 25,4 miljard dollar!

Dan gaan we nu de top 10 metaverse coins bespreken. Are you ready? 

1. Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity is dé blockchain game van dit moment. Bijna 2 miljoen gebruikers spelen dagelijks op de Ethereum blockchain en echt niet alleen voor de fun, want je kunt er ook een grandioos passief inkomen mee opbouwen. Maar wat heeft dit project te maken met de metaverse? Dat zal ik je uitleggen!

Axie Infinity is meer dan een game, want volgens vele fans is dit een doorbraak. Het is een zeer futuristisch spel, waarbij ook nog eens NFTs en de metaverse om de hoek komen kijken. Doordat het voor gebruikers mogelijk is om de virtuele games te creëeren en te spelen, heeft dit veel weg van hoe later - wellicht - de metaverse eruit komt te zien. 

In ruil voor je deelname en je creaties ontvang je AXS-token, die momenteel staat op een koers van €117,14. Wil je meer weten over deze toffe game? Bekijk onderstaande video over het spel:

 

2. Decentraland (MANA)

Zeg je metaverse dan zeg je Decentraland, en andersom. Decentraland is een decentrale virtuele 3D-wereld, die net als Axie Infinity gebouwd is op de blockchain van Ethereum (ETH). Een virtuele wereld is exact wat we nodig hebben, om onze dagelijkse sleur te ontvluchten, right? 

Kenmerkend voor Decentraland is dat het geregeerd wordt door gebruikers, wat eigenlijk is wat we ook beogen voor de metaverse. In de cryptoscene wordt dit ook wel een metaverse platform genoemd, waar je vastgoed kunt verhandelen met de valuta MANA

De koers van MANA is de laatste maanden gigantisch hard gestegen. Wie weet waar dit nog heengaat, dus doe je onderzoek en bepaal of jij op deze golf wilt meesurfen. Met risico voor eigen rekening natuurlijk! Bekijk in onderstaande video wat er gebeurt rondom de metaverse en wat Decentraland daarmee van doen heeft.

 

3. The Sandbox (SAND)

De hekkensluiter van de top 3 is toch echt wel The Sandbox (SAND). In deze virtuele wereld kun je naar hartelust gamen. De toekomst van digitaal leven begint hier. Door middel van de SAND-token kun je land kopen, het land bebouwen en geld verdienen. 

Ook dit gamingplatform is gebouwd op blockchain van Ethereum (ETH), net als de nummers 1 en 2 van deze lijst. Op het moment van schrijven (november 2021) is de market cap van the Sandbox maar liefst €2.404.284.312; gigantisch dus én nog steeds bezig aan een opmars. 

In onderstaande video kun je zien hoe sterspeler Snoop Dogg de Sandbox metaverse binnenrijdt. Hij bouwt zijn mansion, organiseert live concerten en lanceerde zijn eigen NFT avatars. AWESOME! 

 

4. Enjin (ENJ)

Deze coin is voor jou misschien wat minder bekend, maar het is zeker een aantrekkelijke coin. Met een koersstijging van tientallen procenten heeft Enjin (ENJ) een interessant verloop. Enjin is niet enkel gericht op gaming, in tegenstelling tot voorgaande coins van deze lijst.

Naast gaming richten ze zich op zakelijke cases, zoals het ondersteunen van digitale middelen. Op het platform kunnen er digitale activa gecreëerd worden. Uiteraard valuta die compatible zijn met Enjin (ENJ). In 2017 waren ze al bezig met het maken van de eerste NFTs. Inmiddels kun je in onderstaande video bekijken dat ze volop investeren in de metaverse. 

De ENJ-coin kost op het moment van schrijven slechts € 2,55 en is bezig aan een opmars, zoals je hier kunt zien. 

 

5. StarLink (STARL)

StarLink is momenteel helemaal hot, want het project geniet van het zogenaamde Elon Musk-effect. Als de Tesla-topman zich uitlaat over een coin, een project of een investering, dan zie je enkele seconden later een hele community uit zijn voegen barsten.

Starlink is de internetconstellatie van Musk en hoewel StarLink (STARL) niets te maken heeft met deze projecten, profiteert het dankzij de gelijkaardige naam wel.  StarLink is de eerste 100% gedecentraliseerde - community owned - virtuele ruimte. 

Satellieten, ruimtevoertuigen & oppervlakte kopen, ruilen of verkopen, terwijl je het stapsgewijs zonnestelsel ontdekt. In de interoperabele digitale leefomgeving, waar je kunt creëren en customizen totdat je erbij neervalt, is STARL de stabiele factor. Met een market cap van €698.795.133 heeft deze het plekje in de top 10 absoluut verdiend! 

 

https://youtu.be/2Ko9E1qMzhs

 

6. Render Token (RNDR)

Render Token (RNDR) koop je vandaag de dag (november '21) voor een schamele € 3,75. Niet duur, terwijl het wel veel potentie heeft. Let op: ik geef je geen advies, want je moet altijd zélf je onderzoek uitvoeren en een weloverwogen keus maken om te investeren, of niet. 

De Render Token heeft alles te maken met CPU's, ofwel: grafische processors. Deel jouw ongebruikte GPU-kracht, terwijl je niets te maken hebt met eventuele technische barrières. Mensen die hun processor niet gebruiken, worden automatisch gelinkt aan zij die juist render taken hebben klaarstaan.

Door dit proces zo te doorlopen besparen gebruikers opvallend veel tijd en geld, want ze hoeven geen dure computersystemen te kopen om het renderen uit te voeren. Als je het hebt over het renderen van de metaverse, dan kan het zomaar zijn dat de Render Token uitkomst biedt. 

https://youtu.be/zk4dhCiplNc

 

7. Illuvium (ILV)

Illuvium (ILV) steekt qua koers met kop en schouders boven de andere in dit lijstje uit. Met een daily close van ruim 900 euro is dit geen grapje. Maar waar staat Illuvium eigenlijk voor? 

Illuvium is een fantasy gevechtsspel, wat zich afspeelt in een open wereld op de Ethereum Blockchain. De Illuvials wonen in deze fantasiewereld, die jij als gebruiker kunt vangen door ze te verslaan. De wezens doen denken aan het vangen van Pokémons, maar dan in een veel geavanceerder landschap. 

8. UFO Gaming (UFO)

'Welcome to the dark metaverse', zo kopt de homepage van UFO Gaming. Een virtuele wereld, die gebouwd is op basis van een closed loop economy. Worden er spellen toegevoegd, dan stijgt de waarde van de token en de omvang van het ecosysteem exponentieel. 

Op het platform kun je werken met NFTs, verdien je DAO-rechten en kun je passief inkomen opbouwen. Je beloont jezelf al met een UFO voor slechts € 0,000021. 

 

9. Yield Guild Games (YGG)

Yield Guild Games (YGG) is gebouwd om geld mee te verdienen. Het zogenaamde play-to-earn principe zie je vaker terug in de cryptowereld, maar het is soms ook een bijkomstigheid in plaats van een uitgangspunt. Deze community is een DAO (Decentralized Autonomous Organization), die zich richt op blockchain games. 

Op dit platform kun je NFTs van bijvoorbeeld Axie Infinity, that's right: de nummer 1 van onze lijst, gebruiken om je eigen waardevolle virtuele universum op te bouwen. 

Gebruikers samenbrengen in een all-in-one gamingwereld, dat is zo'n beetje het motto. Je schaft de YGG-coin vandaag aan voor een bedrag van ruim € 5,-, waarbij zeker moet worden aangemerkt dat ook deze coin explosief groeit. 

10. Vulcan Forged (PYR)

Vulcan Forged (PYR) is de laatste in deze top 10. Another blockchain game (zouden we ook nog wat anders tegenkomen in de metaverse?), en een NFT-marketplace. Games die op dit platform gespeeld kunnen worden, zijn onder andere Vulcan Verse, Forge Arena, Berserk en Vulcan Chess.

'Play, build, collaborate, earn and bring your ideas to life', zoals de site van Vulcan Forged knalt. Zelf NFTs maken, dApps creëren en je creaties veilen: het kan allemaal!

Het PYR-token is de laatste maanden belachelijk gestegen (oktober 2021 maar liefst 200%!), dus voor veel cryptoliefhebbers een veelbelovend project. Nogmaals, ik geef geen advies en vertel je niet wat je moet doen of waar je in moet investeren. Doe altijd je eigen veldwerk!

Conclusie

Je kunt uit het artikel al opmaken dat ik opzettelijk heb gekozen om het een klein beetje bescheiden te houden. Dit zijn dan wel de top 10 metaverse coins van dit moment, maar de lijst is bij lange na niet compleet. Dan kan er ook per project nog enorm de diepte in gegaan worden, maar dat is in dit artikel niet relevant. 

Metaverse is de toekomst, dat is een ding wat zeker is. Dat crypto, NFTs, blockchain en games daarin een rol gaan spelen: yes sir! Maar we staan nog aan de basis en er valt nog zo ontzettend veel te ontwikkelen, dat dit vast en zeker het topje van de ijsberg is. Laat vooral ook weten wat jouw oordeel hierover is!

Heb je nog vragen over het investeren in metaverse crypto coins? Heb je moeite met andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten. In onze AllesOverCrypto Facebook groep staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: Irina Iriser via Pexels


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.