Computer EU

Cryptocurrency in EU mogelijk aan centrale wetgeving onderworpen

Als het aan de commissaris van financiën van de EU ligt, komt er een nieuwe wet- en regelgeving voor cryptocurrency's binnen de hele EU. 

Dit laat Reuters weten in een persbericht. In een bijeenkomst van wetgevers sprak de commissaris van financiën, Valdis Dombrovskis, iedereen toe en zei daar:

Europa is toe aan een gezamenlijke aanpak op cryptocurrencies en tokens zoals Libra. Ik heb de intentie om nieuwe wet- en regelgeving hiervoor op te stellen.

Dombrovski gaat voor eigen succes

Helemaal zonder eigenbelang zijn de plannen van Dombrovski niet. De oud-premier van Letland en commissaris van financiën binnen het Europees Parlement tussen 2004 en 2009, is op zoek naar een herverkiezing als vice-president van de Europese Commissie. 

Wanneer hij wordt gekozen, zal hij als een van de eerste opdrachten de taak krijgen om “een economie die voor mensen werkt” in te richten en blijft hij verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening van de commissie.

Daarbovenop wordt hij dan verantwoordelijk om de saamhorigheid van het bankwezen binnen de gehele EU te versterken. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij dat er naast de behoefte aan wet- en regelgeving bij cryptocurrency’s er ook zeker focus moet zijn en blijven op cybersecurity, oneerlijke competitie en bedreigingen van elke vorm van financiële stabiliteit in de EU. 

EU-ministers geen fan van cryptocurrency's

Eerder schreef AllesOverCrypto al over de Duitse minister van financiën, Olaf Scholz, die op zijn zachtst gezegd heel, heel erg skeptisch is over Facebooks Libra project.

Libra heeft sowieso flink wat kritiek te verduren, vanuit zowel de EU als vanuit de Verenigde Staten.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto