Libra association van Facebook

Bedrijven overwegen uit de Libra Association te gaan vanwege toenemende druk

Verschillende bedrijven die aangaven het cryptocurrency-project van Facebook te steunen, overwegen nu eruit te stappen. Dit heeft te maken met de toenemende druk van regelgevers.

Bang voor een slechte naam

In een artikel van de Financial Times staat dat drie bedrijven hebben aangegeven zich zorgen te maken. Doordat alle ogen op de Libra zijn gericht, en met name in negatieve zin, zijn de bedrijven bang dat dit hun imago geen goed zal doen.

Een van de bedrijven zegt dat Facebook eerder had moeten nadenken over de wettelijke vereisten, voordat ze naar buiten kwamen met de Libra. Daarentegen vindt Facebook het teleurstellend dat de aangesloten partijen in deze moeilijke tijd hun steun niet uitspreken.

EU en VS maken zich zorgen

Zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten spreken hun zorgen uit over het nieuwe project van Facebook. De Libra zou namelijk de financiële stabiliteit kunnen verstoren. Verder vinden ze het ook belangrijk dat ze aan alle eisen van een bank voldoen. Met de recente privacyschandalen van Facebook hebben ze bij de instanties vooralsnog geen goede indruk achtergelaten.

In totaal zijn er nu zo'n 28 bedrijven bij de Libra Association aangesloten, waaronder Visa, Mastercard, Paypal, Lyft, Coinbase en Uber. Om bij de associatie te komen moesten ze zich inkopen voor 10 miljoen dollar. Volgens de CEO van Visa zijn de aangesloten bedrijven nog geen officiële partners van de associatie en hebben ze vooralsnog alleen aangegeven interesse te hebben. Hij zegt dat Libra echt nog helemaal aan het begin staat en dat er nog veel aan gesleuteld moet worden wil het ook echt live kunnen gaan.