Facebook Libra coin

Libra valt ook niet in de smaak bij Duitsers

Volgens de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz,  zit de wereld niet te wachten op Libra. Eerder ziet Scholz een variant van een electronische euro en zou Facebook de Libra niet in productie moeten brengen. 

Scholz: Duitsland wil E-Euro, geen Libra

Scholz laat in gesprek met financieel dagblad ‘WirtschaftsWoche’ weten dat hij zelf een voorstander zou zijn van een “E-Euro”, waarbij hij zegt: 

Een betalingssysteem dat goed zou zijn voor Europa als financieel knooppunt en zijn aansluiting en integratie op het wereldwijde financiële systeem.

In tegenstelling tot het idee van de E-Euro, is Scholz bijzonder sceptisch over de munteenheid die Facebook probeert te lanceren, de Libra. In zijn beleving is de hele essentie van een munteenheid een nationale aangelegenheid en zou het ontwikkelen van een munteenheid niet richting het bedrijfsleven moeten gaan. 

Libra zorgt voor weinig enthousiasme

Het commentaar van Scholz komt tegelijkertijd met dat van Apple CEO’s Tim Cook. Hij liet ook weten dat hij absoluut geen heil ziet in een munt als de Libra en is van mening dat overheden en centrale banken de enige partij zijn die over het produceren en ontwerpen van geldeenheden zouden moeten gaan.

Naar eigen zeggen is Cook niet comfortabel met het hele idee dat er vanuit een bedrijf een munteenheid kan worden ontworpen die vervolgens wereldwijd als geldig betaalmiddel kan worden ingezet. Hij voegt daaraan toe dat Apple nooit een soortgelijke actie als Facebook op touw zal zetten en dat de wereld niet bang hoeft te zijn dat Apple een cryptocurrency zal uitbrengen.

Terwijl Europa bol lijkt te staan van kritiek richting de Libra, testen de developers van de Libra het product ondertussen stoïcijns door.  


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto