Maker

DAO Maker heeft vandaag hun nieuwe DAI stablecoin uitgebracht. De multi-collateral stablecoin moet de oude DAI gaan vervangen. Door meerdere crypto’s als onderpand te gebruiken wordt de DAI stablecoin nog stabieler.

Decentralized Autonomous Organization Maker (DAO Maker) heeft vandaag hun lang verwachte multi-collateral DAI stablecoin uitgebracht. De oude Dai, die nu SAI gaat heten, was als stablecoin verbonden met één crypto: Ethereum (ETH).

De nieuwe DAI is verbonden met ETH en Braves BAT-token. DAO Maker is nog zes andere crypto’s aan het evalueren. OmiseGo werd eerder al aangekondigd, maar werd op het persbericht van vandaag niet genoemd.

Door meerdere crypto’s als onderpand te gebruiken moet de nieuwe DAI nog stabieler en betrouwbaarder worden. Omdat DAI nu meerdere crypto ondersteund zal het ook toegankelijker worden.

De oude DAI, nu dus SAI, zal langzaamaan uitgefaseerd worden. Gebruikers hoeven volgens DAO Maker niets te doen om hun oude DAI in nieuwe DAI om te ruilen. Het faseren zal pas over een paar maanden beginnen. Wel kan je over een paar weken actief je DAI omruilen.

DAI-gebruikers die rente verdienen via het Compound protocol kunnen het beste even wachten met omruilen. Compound gaat de nieuwe DAI zeker ondersteunen, maar doet dat op het moment nog niet. Dus nog nog niet switchen anders krijg je geen rente.

Om DAI te kopen verbrand je Maker tokens (MKR). Omdat de multi-collateral DAI meer klanten zal trekken zal de waarde van de MKR-token ook stijgen. DAI is momenteel de populairste decentrale stablecoin.Bank of America

Tech CEO’s in Sillicon Valley uitten hun boosheid via twitter nadat Bank of Amerika hun bankrekeningen heeft gesloten. De waarschijnlijke reden? Bitcoin. Justin Sun zegt ook door de bank op straat te zijn gezet.

Justin Sun heeft vandaag via twitter bekend gemaakt dat de Bank of America zijn bankrekening heeft gesloten. Hij kwam met het nieuws nadat Sillicon Valley investeerder en voormalig PayPal executive Roelof Brotha een vergelijkbaar verhaal deelde op twitter.

De bank heeft Brothas “bankrelaties nagekeken” en aan de hand daarvan de account gesloten. De conclusie vanuit Twitter kwam meteen: dat komt omdat je je bankrekening hebt gebruikt om Bitcoin te kopen. Na Brotha’s tweet hebben een sleuf aan mensen hun boosheid geuit over de Bank of America.

Het verhaal heeft een ironische twist. Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken exchange, zegt dat PayPal precies hetzelfde bij hem heeft gedaan.

Justin Sun lijk er eerst niet mee te zitten. Zijn tweet kwam met een lachende smiley. Toch heeft hij zijn tweet inmiddels verwijdert. Waarschijnlijk wil hij de Bank of Amerika toch nog te vriend houden.

Sluiten van bankrekeningen

Het sluiten van bankrekeningen is een trend die niet alleen in Amerika plaatsvindt. Ook The Royal Bank of Canada en de Reserve Bank of India sluiten rekeningen van individuen en bedrijven die Bitcoin hebben aangeraakt.

De banken zijn wel te laat. Crypto en blockchain zijn dit jaar zodanig in het daglicht getreden dat je met gemak je geld ergens anders kan parkeren. Als de banken dit vijf jaar geleden met z’n alle hadden gedaan dan had het sluiten van individuele rekeningen een veel groter effect gehad.Chinese soldaten van klei

Chinese staatskrant Global Times heeft via hun website bericht dat het Chinese leger een blockchain beloningssystem aan het ontwikkelen is. Het beloningssysteem gaat werken als een Key Performance Indicator en zal “niet-financiële beloningen” uitkeren.

Het Chinese leger gaat volgens staatskrant Global Times de ontwikkeling van hun soldaten via de blockchain bijhouden. De soldaten worden beoordeeld aan de hand van specifieke Key Performance Indicators (KPIs). Als de presentatie voldoende is dan zullen ze beloond worden met een “niet-financiële beloning”. Het beloningssysteem zal pas worden uitgerold wanneer ze het eens zijn over de specifieke invulling van de beloning.

De blockchain gaat de ontwikkeling van de soldaat bijhouden door trainingen, missies en vaardigheden te belonen met een token. Slechte prestaties worden op hun beurt weer afgestraft met het aftrekken van tokens.

Trend

De militaire prestatie blockchain valt recht in lijn met Xi Jinpings plan om burgers via de blockchain bij te houden. Chinese burgers worden nu al streng beoordeeld, beloond en afgestraft via het sociale kredietsysteem. President Xi wil een vergelijkbaar systeem ook gaan gebruiken om de prestaties van studenten bij te houden.

Het streven is om iedere burger in 2020 op het sociale kredietsysteem aangesloten te hebben. Dit systeem zal ongetwijfeld geïntegreerd worden met de Chinese Nationale Blockchain. Overal en voor iedere communistische partijfunctionaris zichtbaar.  

De vraag is of deze sociale krediet tokens ook verhandelbaar gaan worden. Kunnen de rijken dan sociaal krediet kopen? De praktische toepassing zullen we in 2020 gaan meemaken.Trein in sneeuw

Een tak van de Oekraïnse spoorwegen (Ukrzaliznytsya) lijdt gezichtsverlies nadat bekend is gemaakt dat er illegale miningactiviteiten hebben plaatsgevonden op kosten van de staat.

Ironisch genoeg is het bedrijf zelf eigendom van de staat en is het daarmee een dief van zijn eigen portemonnee. Volgens een woordvoerder van de spoorwegen, betreft het de het onderdeel van de spoorwegen in Lviv, wat zijn electriciteit misbruikte door meer dan 100 crypto mining devices te voorzien van stroom om Bitcoin te minen, zo laten ze weten in een officieel statement.

De mining farm werd ontdekt door de beveiligers van de spoorwegen, in combinatie met lokale aanklagers. De directeur van de spoorwegen laat weten dat de mining farm is opgezet en georganiseerd door officials van de Lviv spoorwegen.  

Energiefraude van €40.000,-

Volgens het rapport is de omvang van de energiefraude zo’n 1 miljoen Oekraïnse hryvnias, omgerekend zo’n €40.000,- in 2019. Hoe lang de farm al bestaat is lastig te herleiden.

Aangezien zowel de circulatie van Bitcoin als het minen ervan in Oekraïne is verboden, worden de betrokkenen strafrechtelijk vervolgd. De hele kwestie is momenteel belegd bij de politieafdeling van Ternopil Oblast, die belast zijn met de zaken van nationale omvang.

Cryptocurrency mining niet gereguleerd

Ondanks dat cryptocurrency mining in Oekraïne niet is gereguleerd, zijn er inmiddels flink wat onderzoeken naar cryptocurrency mining uitgevoerd in het land. 

In augustus van dit jaar arresteerde de inlichtingendienst van het land nog medewerkers van een energiecentrale, voor het ontplooïen van mining-activiteiten in de kerncentrale zelf.  Daarvoor werden al politieagenten opgepakt die cryptocurrency aan het minen waren op hun eigen werkplek.

In de tussentijd geeft de staat aan voorlopig niet voornemend zijn om het minen van cryptocurrency op korte termijn wel te reguleren. Wel zijn autoreiten momenteel met Binance in gesprek om de opties door te spreken in welke mate het mogelijk is om het verhandelen van crypto in Oekraïne wel toe te staan. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online training!

Bekijk hier wat je gaat leren

Cash geld

De People’s Bank of China (PBOC) gaat starten met een pilot om het storten en opnemen van grote geldbedragen aan banden te leggen. 

De maatregel zal initieel worden opgelegd in drie verschillende regio’s in het land. Dit meldt lokaal nieuwsmedium Xinhuanet in een publicatie. Volgens de berichtgeving heeft PBOC de intentie om de komende twee jaar het traject uit te proberen en wordt het project omschreven als een ‘cash management op grote schaal’. De drie getroffen provincies zijn Hebei, Shenzhen City en de Zhejiang provincie. 

Financiële experts in China vermoeden dat deze beweging onderdeel uitmaakt van een plan om de weg vrij te maken voor de aanstormende digitale Renminbi token. 

Consumenten sturen naar digitale oplossingen.

Volgens de PBOC gaan grote sommen aan cash geld vaak gepaard met het financiëren van illegale criminele activiteiten, waaronder het witwassen van geld, belastingontduiking en corruptie. 

De People’s Bank zal een stop zetten op de opname of storting van grote geldbedragen voor zowel bedrijven als voor consumenten. Bedrijven kunnen een limiet – voor zowel storten als opnames – van $71.000 tegemoet zien, terwijl de grens voor consumenten per regio zal variëren tussen de $14.000 en $43.000. 

Daarnaast zal de PBOC ook de ontwikkelingen in een aantal specifieke sectoren nauwlettend in de gaten houden. Het houdt een extra oogje op de vastgoedindustrie in Xingai City, de medische industrie in Qinhuangdao City en de automotivebranche in de Zhejiang provincie. PBOC laat verder weten: 

Met de nieuwe maatregel verplichten we banken om een beter begrip te krijgen van het gedrag van hun huidige klantportfolio en om het risicoprofiel van deze klanten verder aan te scherpen. Daarnaast ligt er ook een kans om de communicatie richting klanten die vaak grote sommen cash geld opnemen of storten, richting een duurzamere en innovatievere oplossing te bewegen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online training!

Bekijk hier wat je gaat leren