AllesOverCrypto publiceert voorlopig geen nieuws

We hebben bij AllesOverCrypto besloten dat we ons meer willen focussen op de kern van waar we voor staan: het overbrengen van de juiste kennis over de crypto-wereld, zodat iedereen in Nederland met crypto kan beginnen. Dit betekent dat we tijdelijk zullen stoppen met het publiceren van nieuwsartikelen.

De cryptocurrency cursus voor beginners van AllesOverCrypto wordt steeds populairder en we krijgen steeds meer cursisten erbij. We willen er alles aan doen om onze studenten alles te leren wat er te leren valt over Bitcoin, blockchain en cryptocurrency's. Daarom zijn we tot het besluit gekomen om ons nóg meer te focussen op het helpen van onze studenten en het uitbreiden en verbeteren van de cursus. We willen hiervan de nummer 1 cursus van de BeNeLux en Europa maken. En uiteindelijk zelfs wereldwijd.

Dat betekent helaas dat we onze focus van andere dingen zullen halen en hier tijdelijk mee zullen stoppen. Het nieuws is daar één van. Wij zijn van mening dat het nieuws minder bijdraagt aan het leren over de cryptowereld dan bijvoorbeeld onze gratis training, blogs en cursus. Wij zullen dan ook zeker wél doorgaan met deze laatste 3 onderwerpen!

Bij dezen willen we je onwijs bedanken voor alle support en we hopen dat je erg genoten hebt van onze nieuwsartikelen. We beloven dat we je in de toekomst zullen blijven verrassen met mooie en vooral leerzame content. 

Team AllesOverCrypto


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Griffith Noord-Korea

De FBI heeft Virgil Griffith, de Special Projects Director van Ethereum, opgepakt. De aanklacht: het omzeilen van de economische sancties tegen Noord-Korea. Griffith kan maximaal 20 jaar gevangenisstraf krijgen voor het vergrijp.

De openbare aanklager van Manhattan New York heeft gisteren via hun website laten weten dat ze Virgil Griffith, de Special Projects Director van Ethereum, hebben gearresteerd. Griffith is in februari naar de Pyongyang cryptocurrency and blockchain conference in Noord-Korea gereisd en heeft daarmee de economische sancties tegen Noord-Korea omzeild. Het verwijt is dat blockchain techniek gebruikt kan worden om het Noord-Koreaanse atoomprogramma te financieren. 

Ethereum toegankelijker maken

Griffiths baan bij Ethereum is om het Ethereum platform toegankelijker te maken voor een breder publiek. Of Noord-Korea daar nou bij had moeten horen is een goede vraag. De Amerikaanse justitie vindt van niet. Ze hadden Griffith in februari een negatief reisadvies gegeven. Griffith is daarna toch naar Pyongyang afgereisd. John Demens, de assistent van de openbare aanklager, zegt:

Ondanks dat Griffith expliciet was gewaarschuwd om niet te gaan is hij alsnog, naar verluidt, naar Noord-Korea, de grootste vijand van Amerika, toe gereisd. Daar heeft hij zijn publiek geleerd hoe ze de blockchain techniek kunnen gebruiken om economische sancties te omzeilen.

Een van de primaire onderwerpen op de Pyongyang Blockchain conferentie was het gebruik van blockchain in de Noord-Koreaanse rechtbank. Griffith is niet slim geweest: Noord-Korea is de ultieme vorm van politieke gecentraliseerde macht. Het is aannemelijk dat zijn kennis ook bij andere takken van het Noord-Koreaanse regime terecht is gekomen. 

 Of Griffith zich hiervan kan distantiëren is zeer onwaarschijnlijk.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!


 

 

Coinbase

Nieuwe strategie van Coinbase moet zorgen voor verbeterde handhaving van Amerikaanse regelgeving. Het patent is voor een programma dat door middel van machine-learning verdachte accounts automatisch blokkeert en bij verdachte transacties automatisch aangifte doet bij de politie.

Op 19 november heeft het Amerikaanse Patent en Handelsmerk bureau een patent gepubliceerd voor Coinbase. Het patent is voor een machine-learning programma die verdachte transacties en verdachte accounts moet aanpakken. Iedere account krijgt een eigen score die is gebaseerd op meerdere factoren. Alle persoonsgegevens die bij het aanmaken van een Coinbase account worden ingevoerd zullen door het programma met elkaar worden verbonden.

Voorbeeld

Stel je bent 18 jaar oud en je wilt 100.000 dollar aan Bitcoin kopen. Het systeem trekt dan de conclusie dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een puber zoveel geld kan investeren in Bitcoin. Als je dan ook nog uit een verdacht land komt dan schiet het programma meteen in actie. De account wordt geblokkeerd, en omdat de transactie boven de 2.000 dollar is wordt er meteen aangifte gedaan bij de politie.

Factoren zoals de hoeveelheid apparaten die je gebruikt om op Coinbase te komen, de hoeveelheid transacties die je gemiddeld maakt en je bankrekeningnummer spelen allemaal mee. Het is onbekend of Coinbase het systeem al actief in gebruik heeft genomen.

Coinbase wordt met het programma weer een stap betrouwbaarder. Door accounts en transacties te screenen zorgt Coinbase dat ze beter bestand zijn tegen de versterkte handhaving van financiële wet en regelgeving in de VS. Coinbase is in die regelgeving namelijk medeverantwoordelijk als er louche transacties worden gedaan op de exchange.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!


KPMG suikerriet

KPMG heeft gisteren KPMG Origens gelanceerd. Origens is een Distributed Ledger Technology die de complete leveringsketen van een bedrijf kan bijhouden. Origens is na een succesvolle testperiode in Australië, China en Japan van start gegaan en moet het productieproces efficiënter maken én de consument beter informeren over de herkomst van een product.

KPMG heeft gisteren, via een persbericht op hun website, laten weten dat ze officieel zijn begonnen met KPMG Origens. Origens is een Distributed Ledger Technology (DLT) vergelijkbaar met een gecentraliseerde blockchain. Het Origens systeem registreert de data die wordt geproduceerd door een reeks van Internet of Things (Iot) sensors. Deze data kunnen de klanten van KPMG gebruiken om hun processen te verbeteren en om de consument beter te informeren over de herkomst van hun producten.

Australië

Het Origens systeem is live gegaan na een succesvolle test fase in de drie landen. In Australië gebruiken SUNrice, Canegrowers en Mitchell Wines de techniek van KPMG. De CEO van Canegrowers, Matt Kealley, is blij met de techniek, omdat Canegrowers op deze manier meer transparantie aan de consument kan leveren. Kealley zegt:

Een blockchain oplossing zoals KPMG’s Origens is een platform die eindgebruikers de klimaatvriendelijke geloofsbrieven kan geven dat het product direct van de producent bij de consument terecht komt.

KPMG ontvangt kritiek van één van hun grootste concurrenten bij PriceWaterhouseCoopers waar een directeur van de afdeling landbouw het systeem reduceert naar de zwakste schakel. De DLT zou feilbaar zijn, omdat er met het invoeren van de data gesjoemeld zou kunnen worden. Het commentaar is ironisch, omdat alle Big Four accounting bedrijven, KPMG, PriceWatehouseCoopers, EY en Deloitte, allemaal met blockchain en DLT bezig zijn.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!


EOS block producers

EOS New York heeft via twitter bewijs gepubliceerd dat 6 van de 21 block producers op de EOS-blockchain gelijktijdig door dezelfde gebruiker zijn aangemaakt. Dit betekent dat de EOS-blockchain voor 28% is gecentraliseerd, bijna genoeg om stemmingen en de consensus te manipuleren.

EOS New York, één van de meest actieve block producers op de EOS-blockchain, heeft vandaag via twitter bekent gemaakt dat EOS-blockchain onder druk staat. In de tweet wordt de eos.net Registry Domain Database getoond. Daarin is te zien dat 6 van de 21 block producers gelijktijdig door één en dezelfde gebruiker zijn aangemaakt. EOS New York spreekt schande:

Zes geregistreerde producers op EOS worden door één groep gemanaged. Dit is onacceptabel. We hebben handtekeningen gevraagd van de top 50 geregistreerde producers, zodat token-houders weten wie de block producers zijn en dat we centralisatie van de blockchain niet goedkeuren

Anoniem en decentraal

De EOS-blockchain hoort een decentrale blockchain te zijn waar bedrijven private of openbare dApps voor kunnen ontwikkelen. EOS is speciaal, omdat ze door de lage hoeveelheid miners, of block producers, het blockchain scalability probleem oplossen. Ze kunnen dus snel groeien en een consensus vormen.

Gebruikers kunnen een block producer worden wanneer ze kunnen bewijzen, hardware matig, dat ze genoeg rekenkracht hebben en genoeg participeren. Het is dus niet belangrijk om je identiteit vrij te geven. Tot vandaag.

De vraag van EOS New York om de petitie te tekenen is ook meteen een vraag om je anonimiteit op te geven. Als de consensus identificatie van block producers gaat verplichten kan de EOS-blockchain block producers kwijtraken. Anonimiteit is voor sommige gebruikers één van de ideologische hoekpunten van een decentrale blockchain.

Sybil-attack

In een Sybil-attack kan één gebruiker de consensus manipuleren. Deze macht kunnen ze gebruiken om valse transacties goed te keuren, of zelfs een stemming over de broncode in gang te zetten. Het verwijt van Eos New York is dan ook serieus, omdat de fundamentele functie van een decentrale blockchain in twijfel wordt getrokken.

De prijs van de EOS-token, de eigen token op de EOS-blockchain, heeft niet geleden onder het nieuws.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!