onderzoek doen naar nieuwe crypto trends

Hoe vind je de volgende crypto trend?

Cryptocurrency is een volatiel beleggingsproduct. De markt verandert snel en het kan hierdoor soms moeilijk zijn om jezelf binnen de markt te navigeren. Een van de belangrijkste dingen die je als belegger wil weten, is wat de volgende grote crypto trend zal zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de toekomstige trend kunt proberen te voorspellen.

In dit artikel zullen we verschillende methoden behandelen om crypto trends te identificeren, zoals het volgen van nieuws en influencers, het analyseren van marktdata en het doen van eigen onderzoek. Hoewel het moeilijk is om de volgende trend nauwkeurig te voorspellen, kunnen deze manieren je er zeker bij helpen.

Bekijk snel

1. Het nieuws in de gaten houden

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op het gebied van crypto. Door het volgen van nieuws en het lezen van artikelen over crypto, kun je beter begrijpen wat er op dit moment aan de hand is en welke trends zich ontwikkelen. Het kan helpen om te letten op specifieke gebeurtenissen, zoals de lancering van nieuwe munten en ICO's of de beslissingen van overheden over regulering. Dit zijn namelijk allemaal zaken die een invloed op de markt kunnen hebben.

Natuurlijk zijn er een groot aantal websites die nieuws over crypto publiceren. Hieronder zie je een aantal van deze websites die door veel crypto handelaren gebruikt worden.

 • CoinDesk: Dit is een grote crypto nieuwssite die al jaren door veel crypto handelaren gebruikt wordt. Ze bieden nieuws, analyses en andere achtergrondinformatie over cryptocurrencies, projecten, ICO's, NFT's en allerlei andere onderwerpen binnen de cryptomarkt.
 • CoinTelegraph: Dit is een andere populaire crypto nieuwssite. Hier vind je net zo goed nieuwsartikelen over crypto, blockchain en alles wat met deze markt te maken heeft. Daarnaast vind je er ook veel interviews met belangrijke figuren binnen de markt.
 • Crypto Insiders: Volg je liever een Nederlandse website? Crypto Insiders publiceert dagelijks verschillende nieuwsartikelen, analyses en interviews over crypto en blockchain.
 • AllesOverCrypto: Natuurlijk vind je ook allerlei informatie op de website van AllesOverCrypto. Wekelijks publiceren we artikelen over belangrijke onderwerpen op onze websites en video's op ons YouTube-kanaal.

2. Influencers volgen

Ben je op zoek naar de nieuwste trends? Dan kan het nuttig zijn om influencers binnen de cryptomarkt te volgen. Deze influencers worden ook wel 'finfluencers' genoemd. Dit soort influencers zijn mensen die een grote invloed op social media en in de industrie hebben, en ze kunnen dus een goed beeld geven van wat er gebeurt. Ze zijn immers vaak op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en staan in contact met belangrijke namen en merken.

Er zijn verschillende manieren waarop je influencers kunt volgen. Dat begint natuurlijk bij social media. Veel influencers zijn actief op platforms als Instagram en TikTok, en ze delen vaak hun gedachten en inzichten over crypto. Ook promoten ze vaak producten en diensten. Hieruit zou je bepaalde trends kunnen herkennen. Volg daarom meerdere influencers, zodat een trend eerder opvalt.

Of abonneer je op nieuwsbrieven. Veel influencers hebben nieuwsbrieven waarmee ze hun volgers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en hun eigen gedachten delen. Ook hier geldt: zie je een bepaalde ontwikkeling, zoals een product of dienst die ze steeds vaker promoten? Dit zou kunnen duiden om een verandering binnen de markt.

Sommige influencers hebben een eigen podcast of YouTube-kanaal waar ze dieper ingaan op bepaalde onderwerpen en hun gedachten delen. Zie je dat meerdere influencers bepaalde onderwerpen steeds vaker aanhalen? Dit zou kunnen duiden op de ontwikkeling van een nieuwe trend. Hier lees je meer over de grootste crypto YouTube-kanalen.

Let wel even op het volgende. Influencers hebben altijd hun eigen agenda en zijn voor een groot deel afhankelijk van sponsors. Deze bedrijven hebben dus voor een groot deel te zeggen wat de influencers delen. Blijf daarom altijd kritisch en luister niet naar slechts één persoon of groep. In plaats daarvan kun je het beste altijd zelf onderzoek doen en meerdere bronnen raadplegen voordat je een beslissing maakt.

3. Marktdata bekijken

Het gebruik van marktdata blijft altijd belangrijk. Of je nu onderzoek doet naar een specifieke cryptocurrency, een aandeel of een obligatie: marktdata vertelt je veel over de geschiedenis en mogelijke toekomst. Er zijn verschillende manieren waarop je marktdata kunt gebruiken om crypto trends te herkennen:

 1. CoinMarketCap: Dit is een populaire website waarop je de tokenomics van verschillende cryptocurrencies kunt bekijken. Denk hierbij aan de prijs, marktkapitalisatie, het aantal circulerende tokens, historische prijsgrafieken en meer. Door de prestaties van verschillende munten te volgen, kun je een patroon identificeren en proberen te voorspellen wat de volgende trend zal zijn.
 2. Technische analyse: Dit is een methode waarbij je historische grafieken en andere data gebruikt om de toekomstige prijsbewegingen van een cryptocurrency te voorspellen. Door patronen in de grafieken te herkennen kun je proberen te voorspellen wanneer een munt waarschijnlijk in waarde zal stijgen of dalen. Je kunt een technische analyse gebruiken voor het herkennen van trends, door bijvoorbeeld de patronen van eerdere trends te vergelijken met huidige patronen van andere cryptocurrencies.
 3. Handelsvolumes: Door te kijken naar het handelsvolume van een munt, kun je meer inzicht krijgen in de populariteit van de munt. Als het handelsvolume stijgt, kan dit een teken zijn dat er meer belangstelling is voor de munt en dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen.

Houd er wel rekening mee dat deze methodes om trends te identificeren niet altijd accuraat zijn, en dat het belangrijk is om ook andere factoren mee te nemen in je onderzoek. Je leert er meer over in onze gratis Discord. Wil je dieper ingaan op het identificeren van trends op basis van marktdata? Onderstaande video kan je daarbij helpen. 

4. Zelf onderzoek doen

Het doen van eigen onderzoek noemen we ook wel een fundamentele analyse. Je doet hierbij onderzoek naar de fundamenten rondom een cryptocurrency. Zo kijk je naar het team, de aanwezigheid op social media, de reacties van gebruikers, de markt, de concurrentie, etc. Bij het uitvoeren van meerdere fundamentele analyses kun je vaak een bepaalde trend of ontwikkeling herkennen. Er zijn verschillende manieren waarop je zelf onderzoek kunt doen naar crypto trends:

 1. Lees over de verschillende use cases van cryptocurrencies: Door te lezen over de verschillende manieren waarop cryptocurrencies gebruikt kunnen worden, begrijp je beter wat de waarde van de cryptocurrency is. Zo kun je ook bepalen of een munt op dit moment ondergewaardeerd is  (te goedkoop voor zijn potentiële waarde) of overgewaardeerd (te duur voor zijn potentiële waarde).
 2. Volg ontwikkelingen in de industrie: Door het volgen van nieuws en het lezen van artikelen over crypto, kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en zien welke trends zich ontwikkelen. De eerste methode die we in dit artikel hebben benoemd is dus een belangrijk onderdeel bij het doen van eigen onderzoek.
 3. Praat met andere mensen in de industrie: Je hoeft het niet altijd alleen te doen. Er zijn genoeg mensen die kennis hebben en het graag met je willen delen. Door te netwerken en te blijven praten met mensen binnen de markt, op bijvoorbeeld social media kanalen zoals Telegram en Discord, kom je misschien achter ontwikkelingen die je zelf nog niet had gevonden.
 4. Zoek informatie op het internet: Op het internet is een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar over crypto. Denk aan artikelen op AllesOverCrypto.nl, maar ook aan de whitepapers en blogs van crypto projecten. Door je kennis te vergroten maak je het voor jezelf makkelijk om bepaalde trends te herkennen.
 5. Volg social media kanalen: Kijk waar andere het op social media over hebben. Veel mensen delen hun gedachten op social media, en hierdoor kun je precies volgen waar mensen mee bezig zijn. Wordt er ineens veel gesproken over een bepaald protocol? Of hebben veel mensen het sinds kort ineens over een bepaalde NFT-project? Dit kunnen tekenen zijn van een bepaalde trend die in ontwikkeling is.
 6. Hou alles bij: Zorg ervoor dat je jouw ondervindingen opschrijft. Dit kun je doen in een speciale crypto trading journal. Door alles op te schrijven, is het makkelijk om overzicht te houden over het onderzoek dat je doet, en kun je dus ook een stuk makkelijker trends herkennen. En mocht je het fout hebben gehad? Dan kun je in de journal zien welke fouten je hebt gemaakt, en wat je in het vervolg dus beter moet doen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het doen van je eigen onderzoek geen garantie is voor succes en dat het belangrijk is om kritisch te blijven. Voer verschillende onderzoeken uit en maak gebruik van meerdere methodes, zodat je bepaalde conclusies kunt verifiëren. Zo verklein je het risico op verlies van geld, al blijft dit risico altijd aanwezig.

Hoe weet ik dat een bepaalde ontwikkeling een trend is?

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer iets een specifieke crypto trend is. Een ontwikkeling kan ook iets tijdelijks zijn, wat vervolgens snel overwaait. Je kunt letten op de duurzaamheid, groei en grootte om een trend te herkennen. Wanneer iets voor een langere tijd populair blijft (en ook niet snel aan populariteit verliest), kan dit een indicator voor een nieuwe trend zijn. Een trend die nog in ontwikkeling is, is natuurlijk minder populair dan een 'volgroeide' trend. Wanneer je lang genoeg onderzoek doet naar trends, zul je vanzelf het verschil herkennen.

De grootte is het laatste belangrijke kenmerk. Veelal zien we dat een trend niet alleen populair binnen een specifieke groep is, maar ook buiten deze groep populairder wordt. Een trend wordt dus niet alleen door fanatieke cryptofanaten besproken, maar bereikt ook mensen die minder fanatiek met crypto zijn.

Belangrijk om te weten

Wees jezelf ervan bewust dat het vinden van de volgende grote crypto trend een grote uitdaging is. Er is niemand die zeker weet hoe de toekomst eruit ziet, dus is er ook niemand die zeker weet of iets wel of niet groot gaat worden. Doe daarom altijd zelf onderzoek en ga niet zomaar uit van de meningen van anderen. Zo zorg je ervoor dat je bij jezelf blijft. En mocht je het fout hebben gehad? Dan kun je altijd nog eens op je onderzoek terugkijken om erachter te komen wat je fout hebt gedaan. Op deze manier blijf je leren van je fouten en word je steeds beter.

Blijf je desondanks altijd bewust van de risico's van crypto trading. Het is mogelijk om geld te verdienen met crypto trading, maar kunt net zo goed veel geld verliezen. Investeer daarom nooit geld dat je niet kunt missen.

Heb je nog niet genoeg informatie ontvangen? Dan is onderstaande video handig. Hier wordt in zo'n 6 minuten meer uitleg gegeven over hoe je zelf een prijsvoorspelling voor cryptocurrencies kunt doen en trends kunt herkennen. 

Conclusie

Er zijn verschillende methodes die je kunt gebruiken voor het herkennen van de volgende crypto trend. Denk aan het volgen van nieuws en influencers, het analyseren van marktdata en het doen van je eigen onderzoek. Ondanks dat het moeilijk zal blijven nieuwe trends te voorspellen, kunnen deze tips je mogelijk helpen om een beter begrip te krijgen van wat er op dit moment aan de hand is binnen de cryptomarkt. Het is echter belangrijk om altijd kritisch te blijven. Ga niet zomaar uit van de mening of uitspraken van één persoon of groep mensen, maar doe altijd zelf onderzoek. Maak een beslissing altijd op basis van je eigen onderzoek. Gaat het toch niet zoals je had gehoopt? Dan leer je in ieder geval van de fout die je hebt gemaakt. Zo word je een steeds betere crypto trader.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over dit onderwerpen of bepaalde cryptocurrencies? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel zijn.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.