stad zuid-korea

Blockchain geïntroduceerd bij grote bank Zuid-Korea

Blockchain-nieuws uit Korea. Een van de grootste banken van Zuid-Korea, KB Kookmin Bank, is van plan om blockchain-technologie in te zetten om zijn interne processen te stroomlijnen.

Dit laat Koreaans nieuwsmedium JoongAng Daily weten in een artikel. Hierin laat KB Kookmin Bank weten dat blockchain-technologie op meerdere vlakken een uitkomst kan bieden voor de financiële industrie. Ook de invoering van digitale munteenheden, handel en financiëring kan hiermee gestroomlijnder, veiliger en sneller verlopen. 

Voorop in de strijd in adoptie blockchain

De bank heeft de intentie om blockchain in te zetten in de voortdurende strijd tegen witwassen van geld. Ook willen ze blockchain gebruiken om identiteitscontroles makkelijker te maken. Lee Woo-yeol, chief information officer bij KB Kookmin, zei dat de bank een pro-actieve houding richting verdere blockchain-adoptie laat zien. Hij vervolgt:

Wij zien blockchain als een enorme golf die de financiële wereld zal opschudden. Wij zullen er klaar voor zijn wanneer verschillende assets omgezet moeten worden in digitale tokens, ook al weten we nog niet wanneer dat zal zijn.

Voorop in de strijd in adoptie blockchain

In juni van dit jaar heeft KB Kookmin een memorandum getekend waarin ze een samenwerkingsintentie hebben bezegeld tussen hen en blockchain technologie-bedrijf Atomrigs Lab, om gezamenlijk een digitale asset management dienst op te zetten die Atomrigs Labs technologie gebruikt en geïmplementeerd wordt op de interne infrastructuur van KB Kookmins beveiligingsplatform. 

De bank ligt al even onder een vergrootglas omdat Koreas Financial Supervisory Service (FSS), de Koreaanse financiële waakhond, ernstige kritiek had op het management van de banken van KB Kookmin en Nonghyup. De FSS gaf aan dat er een probleem was met de zogeheten “verdachte transacties bij het afhandelen van virtuele munteenheden, door de Kookmin Bank.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.