stad zuid-korea

Blockchain geïntroduceerd bij grote bank Zuid-Korea

Blockchain-nieuws uit Korea. Een van de grootste banken van Zuid-Korea, KB Kookmin Bank, is van plan om blockchain-technologie in te zetten om zijn interne processen te stroomlijnen.

Dit laat Koreaans nieuwsmedium JoongAng Daily weten in een artikel. Hierin laat KB Kookmin Bank weten dat blockchain-technologie op meerdere vlakken een uitkomst kan bieden voor de financiële industrie. Ook de invoering van digitale munteenheden, handel en financiëring kan hiermee gestroomlijnder, veiliger en sneller verlopen. 

Voorop in de strijd in adoptie blockchain

De bank heeft de intentie om blockchain in te zetten in de voortdurende strijd tegen witwassen van geld. Ook willen ze blockchain gebruiken om identiteitscontroles makkelijker te maken. Lee Woo-yeol, chief information officer bij KB Kookmin, zei dat de bank een pro-actieve houding richting verdere blockchain-adoptie laat zien. Hij vervolgt:

Wij zien blockchain als een enorme golf die de financiële wereld zal opschudden. Wij zullen er klaar voor zijn wanneer verschillende assets omgezet moeten worden in digitale tokens, ook al weten we nog niet wanneer dat zal zijn.

Voorop in de strijd in adoptie blockchain

In juni van dit jaar heeft KB Kookmin een memorandum getekend waarin ze een samenwerkingsintentie hebben bezegeld tussen hen en blockchain technologie-bedrijf Atomrigs Lab, om gezamenlijk een digitale asset management dienst op te zetten die Atomrigs Labs technologie gebruikt en geïmplementeerd wordt op de interne infrastructuur van KB Kookmins beveiligingsplatform. 

De bank ligt al even onder een vergrootglas omdat Koreas Financial Supervisory Service (FSS), de Koreaanse financiële waakhond, ernstige kritiek had op het management van de banken van KB Kookmin en Nonghyup. De FSS gaf aan dat er een probleem was met de zogeheten “verdachte transacties bij het afhandelen van virtuele munteenheden, door de Kookmin Bank.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto