universiteit

Blockchain getest: student probeert ‘voting app’ te kraken

Blockchain-applicatie Voatz is volgens de Federal Bureau of Investigation flink getest door een student die toegang probeerde te krijgen tot de applicatie om stemmen te vervalsen.

De FBI is het onderzoek gestart toen ze lucht kregen van de pogingen van een student aan de Universiteit van Michigan. Naar eigen zeggen stelt de FBI dat de student in kwestie zichzelf toegang probeerde te verschaffen tot de West-Virginia’s blockchain applicatie waarmee stemmen uitgebracht kunnen worden.

Kansloze poging zonder succes

Volgens Mike Stuart, die als advocaat namens de staat West-Virginia uitkomt voor het Openbaar Ministerie,  onderzoekt de FBI de onsuccesvolle en kansloze poging van een derde partij die zichzelf toegang probeerde te verschaffen tot de Voatz app. Voatz is ontwikkeld om stemmen van Amerikanen die elders in de wereld verblijven, waaronder voornamelijk veel militairen in dienst van de Verenigde Staten. Dit laat Stuart weten aan CNN, die verslag doet van de situatie. 

De blockchain-applicatie maakt gebruik van verschillende beveiligingslagen, waaronder gezichtsherkenning, duimafdrukken en unieke codes. Daarmee lijkt elke beveiligingsfunctie precies te hebben gewerkt zoals dat dit bedoeld is. De veiligheidsmaatregelen hebben zoveel mogelijk informatie verzameld, terwijl het tegelijkertijd ervoor heeft gezorgd dat alle data beschermd is gebleven. Volgens betrokkenen kunnen ze inhoudelijk over het onderzoek weinig kwijt, maar kunnen ze wel garanderen dat er in het proces geen enkele stem is veranderd en dat er sprake is geweest van een ‘kansloze poging’. 

Volgens de CNN heeft de FBI laten weten dat de aanvallen op de applicatie te herleiden zijn richting een IP-adres wat is gekoppeld aan de Universiteit van Michigan. De FBI is nu aan het onderzoeken of één of meerdere studenten de poging hebben opgezet als onderdeel van een semester over verkiezingsbeveiliging.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto