Innovation Icon - Invstor X Webflow Template

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord bij Bitvavo?

Zodra je bent ingelogd bij Bitvavo, klik je rechtsboven op je voornaam en vervolgens op "Instellingen". Onder het tweede kopje "Veiligheidsinstellingen" klik je op "Wachtwoord Wijzigen".

Vul je huidige wachtwoord in en vervolgens twee keer het nieuwe. Klik op "Wachtwoord wijzigen" en je nieuwe wachtwoord is ingesteld. 

Hoe koop ik crypto op Bitvavo?

Ben je een beginner en wil je graag je eerste stappen zetten in de wereld van crypto? Dan is Bitvavo de perfecte optie voor jou. Je kan hier al vanaf €1,- kennismaken met investeren in cryptocurrency's. Maar ook als je meer wilt uitgeven is Bitvavo perfect. Ze bieden de meest populaire munten aan en dit zijn ook de meest veilige investeringen om mee te beginnen.

Voorbeelden van cryptovaluta's die je hier kunt kopen, zijn de bekende BitcoinEthereumRippleEOSTronVerge en Zilliqa. Wil je weten of jouw cryptocurrency op Bitvavo te koop is? Bekijk dan hier de lijst aan munten die Bitvavo aanbiedt.

Aankoopinstructies

De beste manier is om eerst onze samenvatting te volgen. Als je het liever visueel volgt, hebben we ook een YouTube filmpje hieronder van 3 minuten die je kan bekijken. Dit zou genoeg uitleg moeten geven om je eerste crypto aan te kunnen schaffen. Mocht dit niet het geval zijn, dan hebben we eronder een uitgebreide handleiding. Hier kan je per stap lezen wat je precies aan het doen bent. Ook staan er printscreens als je bij een bepaalde stap niet kan vinden waar je moet zijn. Succes!

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 3. Vul het formulier in en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op en druk ernaast op "Kopen".
 6. Vul het koopformulier in en investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de cryptomunt.
 7. Gelukt! Je hebt je eerste crypto aangeschaft!

 

Hoe werkt staken bij Bitvavo?

Staken bij Bitvavo kan je heel eenvoudig vanuit je eigen Bitvavo-account doen. Wanneer je inlogt dan zal je een melding krijgen met de vraag of je staking in je account wilt toestaan of niet. Kies ervoor om dit toe te staan, dit kan je later altijd weer uitzetten als je dit zou willen.

Via een opt-in kan je jouw instellingen met betrekking tot Bitvavo staking wijzigen en bij instellingen kan je dit doen.

Cryptomunten die je kan staken op Bitvavo

Momenteel worden de volgende cryptomunten ondersteund voor het staken op Bitvavo: Je kan blijven handelen in de cryptomunten

Je kan blijven handelen in de cryptomunten waarbij staking wordt ondersteund. Wanneer je de munten bezit, dan ontvang je staking-opbrengsten. Besluit je ze te verkopen, dan kan dit direct en na de verkoop zal je geen opbrengsten meer ontvangen. Logisch natuurlijk aangezien je de munten niet meer hebt.

Wanneer ik geld op Bitvavo wil storten, krijg ik de melding dat mijn kaart niet wordt geaccepteerd. Wat kan ik eraan doen?

Wanneer Bitvavo aangeeft dat ze je bankkaart niet accepteren, dan is het goed om hun even een mailtje te sturen. Ze zullen dan vragen om een foto van je bankkaart. Stuur deze naar hen op zodat ze kunnen verifiëren dat "je bent wie je zegt dat je bent".

Wanneer ze de bankkaart hebben geverifieerd, dan zullen ze de betaling accepteren.

Hoe stel ik een limit order in bij Bitvavo?

Wanneer je een limit order wilt instellen bij Bitvavo, dan volg de volgende stappen.

 1. Login bij Bitvavo
 2. Klik rechtsboven op "geavanceerd"
 3. Het orderformulier staat automatisch op "limiet"
 4. Je kan door middel van het formulier een koop- of verkooporder plaatsen
 5. Vul de hoeveelheid van de cryptomunt en de prijs die je bereid bent om te betalen in 
 6. Het totaalbedrag wordt automatisch uitgerekend
 7. Klik op "kopen" of "verkopen"

Wanneer je deze 7 stappen hebt doorlopen, dan wordt de order in het orderboek opgenomen. Wanneer er een andere handelaar jouw munten koopt of zijn munten aan jou verkoopt, dan wordt de limit order automatisch door Bitvavo uitgevoerd.

Wat is de Anti-Phishing Code bij Bitvavo?

Door middel van de Anti-Phishing Code kan je controleren of een inkomende e-mail vanuit Bitvavo daadwerkelijk vanuit hen verstuurd is of niet. Dit herken je door te bekijken of de Anti-Phishing Code in de mail staat.

Een voorbeeld van een code is: "dezemailisveilig".

Wanneer je dat terugziet in de mail die je ontvangt van Bitvavo, dan is deze veilig.

Zie ik bij Bitvavo alleen de transacties van mensen die kopen en verkopen op Bitvavo, of is dit van de hele wereld?

Bij Bitvavo zie je alleen de transacties die bij Bitvavo gedaan worden en bij een ander platform zoals Binance zie je alleen de transacties die bij Binance gedaan worden.

Het totaal aantal transacties dat bij een exchange gedaan wordt, wordt ook wel het handelsvolume van de exchange genoemd.

Is Bitvavo ook goed voor als je in België woont?

Ja, Bitvavo is dan wel een exchange afkomstig uit Nederland, maar het is Europees zeer actief. Er zijn veel Belgen die hun cryptomunten kopen bij Bitvavo. Ook belastingtechnisch is het geen probleem om als Belg bij Bitvavo je crypto's te kopen.

Ik heb al een account voor een andere Nederlandse exchange, is het dan verstandig om te switchen naar Bitvavo?

Dit hangt er vanaf hoe fanatiek je van plan bent om met crypto bezig te zijn. Als je uiteindelijk veel geld wilt investeren (of dat je investering heel veel waard wordt) of wanneer je zeker één keer per week je coins wilt kopen of verkopen tegen andere coins, dan kan het echt wel lonen om naar Bitvavo te gaan, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Verder is het ook een heel prettig platform.

Bovendien hebben wij het idee dat Bitvavo echt de top is van Nederland en de kans dus het grootst is dat zij veruit het langst zullen bestaan, terwijl voor andere platformen deze kans kleiner is.

Maar onthoud: wij zijn geen financieel professioneel adviseurs en dit kan dan ook niet gezien worden als financieel advies, maar meer als een mening.

Door via AllesOverCrypto je aan te melden bij Bitvavo, krijg je 1000 euro gratis transactietegoed (klik).

Heeft Bitvavo aandelen?

De Bitvavo Exchange heeft vooralsnog geen aandelen uitgegeven en daarmee is het als particulier niet mogelijk om in het bedrijf te investeren. Ook biedt het handelsplatform geen aandelen van andere bedrijven aan, ze zijn volledig gefocust op cryptomunten.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

In deze tabel staan de transactiekosten van Bitvavo opgesomd. Met de Taker Fee wordt bedoeld dat je liquiditeit van de exchange wegneemt en met de Maker Fee wordt er bedoeld dat je zorgt voor extra liquiditeit op de exchange.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+ 0.25% 0.20%
€ 50 000+ 0.24% 0.15%
€ 100 000+ 0.22% 0.10%
€ 250 000+  0.20% 0.06%
€ 500 000+ 0.18% 0.03%
€ 1 000 000+ 0.16% 0.01%
€ 2 500 000+ 0.14% -0.01%
€ 5 000 000+ 0.12% -0.03%
€ 10 000 000+ 0.10% -0.05%
Waarom zijn de prijzen bij Bitvavo lager dan bij coinmarketcap?

De prijzen bij Bitvavo worden weergegeven in euro's en bij CoinMarketCap in dollars. De koers van de euro schommelt zo rond de 1,10 dollar. Als er bij CoinMarketCap 110 dollar staat dan zal er bij Bitvavo 100 euro worden weergegeven.

Waar duiden de rode en groene percentages op bij Bitvavo?

De gekleurde percentages duiden op de prijsverschillen ten opzichte van 24 uur eerder. De Groene percentages betekenen dat de prijs van de cryptomunt nu hoger ligt dan 24 uur geleden. De rode percentages betekenen dat de prijs nu lager ligt dan 24 uur geleden.